Close
Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 169
    E dashur Genna, mirë se erdhe,
    shkrimi yt, por edhe i shumë dashamirësve të tjetër të gjuhës dhe të fjalës së bukur shqipe më dha kurajë se megjithatë gjuha shqipe do të gjëllijë.

Është i vërtetë konstatimi se gjuha shqipe po vritet nga persona që duan të duken - nuk po them mendjemëdhenj - por me kohë besoj do të binden edhe ata. Dhe kjo ma kujtoj një rast takimi me një shkrimtar, i cili po fliste për veten e tij:"Më kanë thënë shokët se kur flet "XY"( e kishte fjalën për vete), ne duhet të përdorim fjalorë". Dhe mburrej me këtë dhe harronte se ajo që fliste nuk i bënte nder. Përkundrazi. Sepse me këtë ai tregonte se nuk po fliste shqip.

Kemi gjuhë të bukur, mor aman.
    Mos e vritni!

Respekt për ty Genna dhe për gjithë dashamirësit e gjuhës shqipe.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    ademgashi ça jan kto shkrime qesharake? Kush po e vret gjuhën shqipe?

Nëse unë tham "teposhtë" dhe jo "tatëpjetë" a kokshna tuj e vra gjuhën shqipe?

Po hajt kallxom kush e ka vra gjuhën shqipe ma shum se sa Standardi që përfshiu brenda vetes një numër shumë të vogël të fjalëve shqipe?

Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    ademgashi ça jan kto shkrime qesharake? Kush po e vret gjuhën shqipe?

Nëse unë tham "teposhtë" dhe jo "tatëpjetë" a kokshna tuj e vra gjuhën shqipe?

Po hajt kallxom kush e ka vra gjuhën shqipe ma shum se sa Standardi që përfshiu brenda vetes një numër shumë të vogël të fjalëve shqipe?
    Jo i dashur alibaba edhe fjala teposhtë edhe fjala tatëpjetë madje edhe fjala përposh janë fjalë të gjuhës shqipe dhe gjuha standarde nuk i ka "vrarë" këto fjalë, por e ka vrarë këtë "kokshna" dhe në vend të saj të thotë përdore fjalën - qenkam. Unë besoj se shumica nuk e kanë kuptuar këtë fjalë. Unë nuk e quaj vrasje nëse hiqet kjo fjalë. Ne në Drenicë, kuptohet më përpara e përdorinim këtë fjalë si: KOKAM ose KOKNA për qenkam.
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 26-05-2009 më 04:36

Anetare World Forum Maska e Genna
    Anëtarësuar
    15-11-2008
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    294
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    E dashur Genna, mirë se erdhe,
    shkrimi yt, por edhe i shumë dashamirësve të tjetër të gjuhës dhe të fjalës së bukur shqipe më dha kurajë se megjithatë gjuha shqipe do të gjëllijë.

Është i vërtetë konstatimi se gjuha shqipe po vritet nga persona që duan të duken - nuk po them mendjemëdhenj - por me kohë besoj do të binden edhe ata. Dhe kjo ma kujtoj një rast takimi me një shkrimtar, i cili po fliste për veten e tij:"Më kanë thënë shokët se kur flet "XY"( e kishte fjalën për vete), ne duhet të përdorim fjalorë". Dhe mburrej me këtë dhe harronte se ajo që fliste nuk i bënte nder. Përkundrazi. Sepse me këtë ai tregonte se nuk po fliste shqip.

Kemi gjuhë të bukur, mor aman.
    Mos e vritni!

Respekt për ty Genna dhe për gjithë dashamirësit e gjuhës shqipe.
    Pershendetje

Falemenderit per pergjigjen, Te uroj Sukses

Faleminderit
    Jam Krenare Qe Jam Shqipetare

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    por e ka vrarë këtë "kokshna" dhe në vend të saj të thotë përdore fjalën - qenkam.
    Këta "kokshna" e përdora unë pak ma përpara, edhe unë s'ta baj hesap atë varinatin enverist "qenkam", apsolutisht kurrëfarë arsyeje nuk ke për këto që the.

Për që është një mënyrë e mirë e të shprehurit kjo që përdore është, pajtohem, ti ke aftësi edhe Sllobodanin t'a paraqitësh engjull, krejt falë aftësive oratorike. Prandaj nuk më pëlqejnë avokatët

"Kokshna", "Kokna", Kánkam, Kenkam, Qenkam, Kenkna, janë disa variante për t'a shprehur këtë fjalë. Nuk ke nevojë ti me vra kurrëfarë fjalësh, se nuk je askushi që të tregosh se si të flas unë apo ai tjetri.

Ban mirë m'i shtri kambët sa e ki jarganin, DMTH fol për veti qysh dush, lej tjert.

Unë besoj se shumica nuk e kanë kuptuar këtë fjalë.
    Shumë po brengosem për kët, as gjumi nuk po më merr, pse a veç na po e përdorum këtu dialektin a? Kta tjerët a nuk pija fusin në dialekt??

Ne në Drenicë, kuptohet më përpara e përdorinim këtë fjalë si: KOKAM ose KOKNA për qenkam.
    Faleminerës që mkallxove, se nuk e pasna dit, unë nuk jom kan në drenic kurr, as nuk e di kah i bjen, e mirë si m'kallxove qysh i thoni "JU" në drenicë kësaj fjale.
    Edhe mirë që më kallxove që në drenicë, standardi i Enverit po folka edhe në shpi. Çudi, përderisa nuk flitet as në qendër të Tiranës.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alibaba : 26-05-2009 më 09:24

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga BESIIM Lexo Postimin
    Drenicak tjeter gje eshte se nuk ki lidhje me kry, e tjeter gje eshte te mos e folesh standarden mendoj se ndryshojn keto gjera.
    Kur nje njeri nuk din nuk do te thot se gjuha eshte fajtore,SHkodrant ton diten folin Gegnisht po jan koka e Shqipetarve po ashtu edhe Gjakovaret .
    Pra ne lidhje me ata te big Brathers,nuk mendoj qe ka qen ne pyetje qe ata nuk e kan fol standarden po qe kan qen gllupa
    Faliminderit Besim per epitetin qe jep,por une nuk dua te bie ne nivelin ten kulturor te tjeret le te gjykojn.
    Besim per ta folur gjuhen nevojitet me dit dhe per te ditur nevoitet me lexua kjo eshte matematik e thjesht zotri.
    Une vetem jam mundua te them ate qe mua me brengos,sepse jemi deshmitar te per diteshem neper mjetet te informimit se qfar gjuhe te flliqur perdorin dhe eshte fakte se ne jemi shume mbrapa ne krahasim me shqiptaret e shqiperis.
    Sot fshatari qe eshte analfabet flet gjuhen shume me paster se nje doktorr i gjuhes shqipe ne kosove,dhe shtrohet pyetja pse.
    Sepse ky doktorri nuk i ka interesua gjuha por leku,dhe po te ulet nje gjuhetar i kosoves me nje te shqiperis dallimi eshte si nata me diten.
    Fjala e jote Besim qe perdor gllupa eshte pasqyra me e mire se a ja vlen ti te debatosh per gjuhen apo ta ulesh bishtin dhe te degjosh ata qe din dhe nga kjo te pakten te mesosg diqka.

Këta të vetëshpallur "mbrojtës" këta janë shkatërruesit më të mëdhenj të gjuhës sonë.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Ketu nuk po mbrohet gjuha, ketu po mbrohen nja 41,000 fjale.

Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Ketu nuk po mbrohet gjuha, ketu po mbrohen nja 41,000 fjale.

E dashur Rinë, kur digjet shtëpia nëse një batanije e shpëton ke bërë diçka të mirë. Në raste të tilla fatkeqësie vlen parimi: shpëto çka të mundesh.

Më mirë t'i kemi 41.000 fjalë, se sa 28.000!

Sepse dy rrugë ka:
    o do flasim shqip,
    o do flasim "çisto" shqip!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 26-05-2009 më 15:32

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Kur thashe se ketu nuk mbrohet gjuha, por 41,000 fjale (mendova ne fjalorin e gjuhes se sotme shqipe) nenkuptova qe keto fjale nuk përbejne tere pasurine gjuhesore te shqipes dhe jo ne pergjysmimin e saj. Dhe, nuk thashe se duhet te mbrohen fjalet e huaja - barabarizmat. Une mendoj se duhet te ripunohet ne standardizimin e shqipes, duke u pasuruar me fjale te reja dhe duke iu mundesuar gegeve qe te komunikojne me lehte ne standard. P.sh. pse te themi "tatëpjetë", kur shume thjesht mund te thuhet "teposhtë". Une nuk e di cfare kuptimi ka tatë+pjetë dhe nga ka ardhe si fjaleformim.

Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Historia e alfabetit të gjuhës shqipe - Stavri Skëndo
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-04-2021, 14:37
  2. Përgjigje: 1013
    Postimi i Fundit: 30-06-2011, 13:05
  3. Kush janë Dibranët ?
    Nga biligoa në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 23-05-2009, 17:37
  4. Një tezë e Selman Rizës për gjuhën letrare shqipe
    Nga shendelli në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-10-2003, 12:09
  5. "Alfabetare e gjuhësë shqip", 1879
    Nga Fiori në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-04-2002, 00:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •