Close
Faqja 10 prej 17 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 169
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Une do te doja te shtroja pak me ndryshe kete debat.

A DUHET TE EKZISTOJE VETEM NJE FORME E SHPREHJES NE SHQIP???

Sa fjale ka gjuha shqipe dhe kujt i duken teper shprehjet gege. Pse te mos i kemi dy format, kush e ndalon, apo ndonje ligj i pa shkruar, apo standardi 72 (dmth viti po tregon sa mundet me qene ende ne forme te mire nje standard qe ka gati 40 vjet pa ndryshuar, dhe i cili eshte bere ne kohen e regjimit komunist me te urryer ne shqiperi. Nuk e besoj qe ekziston veper qe ka bere enver hoxha qe nuk e keni prishur pse mbroni kaq shume kete standard? Apo dikujt i konvenon kjo.

Flas nga pervoja deri dikund, sepse nuk jam keq me gjuhet, i di shume mire, anglishten dhe gjermanishten qe jane gjuhet kryesore evropiane, dhe marr te drejten te diskutoj ne lidhje me shprehjet shqipe toske e gege.
    Anglisht dhe Gjermanisht psh per te thene 1 fjali, ekzistojne me dhjetera forma, dhe askujt nuk i pengojne, dikush perdor nje forme, dikush nje forme tjeter, me rendesi eshte qe te gjithe i kuptojne dhe flasin te gjitha format.
    Pse te mos bashkejetojne toskerishtja dhe gegnishtja, kush pengon ketu ?????????????????????????????????????????????
    pse te mos mesohet ne shkolle keshtu psh :
    eshte e drejte te thuhet: Jam duke punuar = jam tu punu,
    eshte e drejte te thuhet:kam per ta bere nje pune =kam me ba nje pune

dmth shume thjesht te gjitha keto forma munde te mesohen, njerezit mesojne nga 3-4 gjuhe per qejf dhe cfare i pengon te mesojne gjuhen ametare me te gjitha variacionet e saj.

dua ta di nje gje. PSE PENGON fjala (ME, TU) e me dhjetera lidheza tjera te gegnishtes qe jane shume te thjeshta dhe perdoren nga te pakte 3 milion gege apo gjysma e kombit.

DUA TE DI NJE GJE: KUSH E MERR TE DREJTEN TI NDALOJ 3 milion persona, te flasin nje gjuhe qe e kane folur me shekuj.

AHA FRIKESOHEN SE PAHIRI MOS PO DOMINON gegnishtja

SE MOS PAHIRI PO I VJEN ME LEHTE TIRANASVE /ME THANE/ se /PER TE THENE/

mos po ju pshurret, me falni ne shprehje standardi

munde te thoni cilen te doni dhe eshte e barazvlershme, dhe keshtu te mesohet gjithkund si ne shqiperi si ne kosove, keshtu qe brenda pak vitesh do te kuptoheshin pa problem ferizaji me saranden.

ZGJIDHJE JANE VETEM 2

ose do te futen fjalet gege ne fjalore standard shqip, ose gjuhe gege do te quhet gjuhe kosovare brenda pak vitesh dhe do te kemi ndarje te kombit.

Fola shume dhe mos me akuzoni se jam per krijim te kombit e gjuhes kosovare, NUK JAM ASPAK, por thjesht e shoh realietin me sy te kthjellet dhe jo me syze te trasha sikur 70 vjeqaret e shkrete qe kemi per akadamike te shqipes te cilet nga nostalgija per enver hoxhen deshirojne te mbajne me cdo kusht kete kopil standardi qe na e la ne dere diktatori me i urryer qe ka njohur ndonjehere Shqipnia.

i/e regjistruar Maska e BESIIM
    Anëtarësuar
    07-04-2009
    Vendndodhja
    France
    Postime
    309
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    Faliminderit Besim per epitetin qe jep,por une nuk dua te bie ne nivelin ten kulturor te tjeret le te gjykojn.
    Besim per ta folur gjuhen nevojitet me dit dhe per te ditur nevoitet me lexua kjo eshte matematik e thjesht zotri.
    Une vetem jam mundua te them ate qe mua me brengos,sepse jemi deshmitar te per diteshem neper mjetet te informimit se qfar gjuhe te flliqur perdorin dhe eshte fakte se ne jemi shume mbrapa ne krahasim me shqiptaret e shqiperis.
    Sot fshatari qe eshte analfabet flet gjuhen shume me paster se nje doktorr i gjuhes shqipe ne kosove,dhe shtrohet pyetja pse.
    Sepse ky doktorri nuk i ka interesua gjuha por leku,dhe po te ulet nje gjuhetar i kosoves me nje te shqiperis dallimi eshte si nata me diten.
    Fjala e jote Besim qe perdor gllupa eshte pasqyra me e mire se a ja vlen ti te debatosh per gjuhen apo ta ulesh bishtin dhe te degjosh ata qe din dhe nga kjo te pakten te mesosg diqka.
    Drenicak te jesh i sigurt qe asnjë fjalë nuk ishte e drejtuar kundër teje. Nuk po te kuptoj për far niveli te kulturës e ki fjalën se tanimë kam lexuar ca shkrime tuajat dhe e di përafërsisht se far niveli je.
    Për te folur gjuhen e di shume mire drenicak se duhet lexuar po nuk është aq matematik e thjesht,kërkoj ti një vlonjati te lexoj ne gjuhen gege dhe ta shohim kur do te mund ta fol gegërishten pastër.
    Pajtohem plotësisht qe gjuha jone është e fëlliqur ne mjetet e informimit, por kjo nuk vjen
    Ngase ata flasin gegërisht, po për arsye se ata përdorin fjalë te huaja dhe për ketë jam plotësisht i mendimit se është gabim.
    Ajo puna me fshatarin e doktorin ti vetëm po e vërteton faktin far fola me lart,Doktori i Kosovës e ka kulturë me fol gegerisht e kurse fshatari i Shqipërisë e ka kulturë me fol standarden (toskërisht),por kjo nuk e ben me te mençur fshatarin.
    Për ty me nivel te lart kulture po ta shpjegoj edhe njeher nuk jam duke e mbrojt bastardimin e gjuhës shqipe nga fjalët e huaja po jam duke e mbrojt për mbi gjysmën e gjuhës shqipe gegërishten .
    Nëse kam mbetur me mësuar nga ti për gjuhen ke te drejt se nuk do debatoj me me ty
    Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohë të gjatë rrezikon t`ju bëhet fytyrë!

Anetare World Forum Maska e Genna
    Anëtarësuar
    15-11-2008
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    294
    Citim Postuar më parë nga mendimi Lexo Postimin
    Une do te doja te shtroja pak me ndryshe kete debat.

A DUHET TE EKZISTOJE VETEM NJE FORME E SHPREHJES NE SHQIP???

Sa fjale ka gjuha shqipe dhe kujt i duken teper shprehjet gege. Pse te mos i kemi dy format, kush e ndalon, apo ndonje ligj i pa shkruar, apo standardi 72 (dmth viti po tregon sa mundet me qene ende ne forme te mire nje standard qe ka gati 40 vjet pa ndryshuar, dhe i cili eshte bere ne kohen e regjimit komunist me te urryer ne shqiperi. Nuk e besoj qe ekziston veper qe ka bere enver hoxha qe nuk e keni prishur pse mbroni kaq shume kete standard? Apo dikujt i konvenon kjo.

Flas nga pervoja deri dikund, sepse nuk jam keq me gjuhet, i di shume mire, anglishten dhe gjermanishten qe jane gjuhet kryesore evropiane, dhe marr te drejten te diskutoj ne lidhje me shprehjet shqipe toske e gege.
    Anglisht dhe Gjermanisht psh per te thene 1 fjali, ekzistojne me dhjetera forma, dhe askujt nuk i pengojne, dikush perdor nje forme, dikush nje forme tjeter, me rendesi eshte qe te gjithe i kuptojne dhe flasin te gjitha format.
    Pse te mos bashkejetojne toskerishtja dhe gegnishtja, kush pengon ketu ?????????????????????????????????????????????
    pse te mos mesohet ne shkolle keshtu psh :
    eshte e drejte te thuhet: Jam duke punuar = jam tu punu,
    eshte e drejte te thuhet:kam per ta bere nje pune =kam me ba nje pune

dmth shume thjesht te gjitha keto forma munde te mesohen, njerezit mesojne nga 3-4 gjuhe per qejf dhe cfare i pengon te mesojne gjuhen ametare me te gjitha variacionet e saj.

dua ta di nje gje. PSE PENGON fjala (ME, TU) e me dhjetera lidheza tjera te gegnishtes qe jane shume te thjeshta dhe perdoren nga te pakte 3 milion gege apo gjysma e kombit.

DUA TE DI NJE GJE: KUSH E MERR TE DREJTEN TI NDALOJ 3 milion persona, te flasin nje gjuhe qe e kane folur me shekuj.

AHA FRIKESOHEN SE PAHIRI MOS PO DOMINON gegnishtja

SE MOS PAHIRI PO I VJEN ME LEHTE TIRANASVE /ME THANE/ se /PER TE THENE/

mos po ju pshurret, me falni ne shprehje standardi

munde te thoni cilen te doni dhe eshte e barazvlershme, dhe keshtu te mesohet gjithkund si ne shqiperi si ne kosove, keshtu qe brenda pak vitesh do te kuptoheshin pa problem ferizaji me saranden.

ZGJIDHJE JANE VETEM 2

ose do te futen fjalet gege ne fjalore standard shqip, ose gjuhe gege do te quhet gjuhe kosovare brenda pak vitesh dhe do te kemi ndarje te kombit.

Fola shume dhe mos me akuzoni se jam per krijim te kombit e gjuhes kosovare, NUK JAM ASPAK, por thjesht e shoh realietin me sy te kthjellet dhe jo me syze te trasha sikur 70 vjeqaret e shkrete qe kemi per akadamike te shqipes te cilet nga nostalgija per enver hoxhen deshirojne te mbajne me cdo kusht kete kopil standardi qe na e la ne dere diktatori me i urryer qe ka njohur ndonjehere Shqipnia.
    Pershendetje

Une me dialektet te krahinave te shtetit tim jam dokrd.
    Nuk mund ti veme dot nje gje te detyruar te flasi si flet vetem nje Krahin.

E di, e kam provuar, eshte shume e rende te kuptosh dialektin e tyre, une e para jam victime e tyre qe nuk kuptoj gati asnje fjale, po ama jan SHTETASIT E MI!!!
    Nuk mund te themi qe vine vetem nga Kosova keto dialekte.
    Po Kuksiane si falsin??
    Po Peshkopia si flasin??
    e tj e tj
    Nuk jan shqipetar Ata??
    Mos te harrojm qe eshte dhe atje toke Shqipetare.

Ndersa jam plotesisht e bindur qe ne po vrasim Gjuhen tone me gjuhet e huaje qe perdorin ne Shqiperi, ca nga halli, e ca nga malli , e ca per tu dukur qe kan qen jasht shtetit gje qe vura re vet ne Shqiperi.
    Dakord asnje nuk mund te te ndaloj te flasesh gjuh te huaj, po kur flet Shqip fol Shqip ama jo
    Une Sagapo Ty
    Une dua AQUA po TI??
    Im banoj ketu
    e tj e tj etj

Ketu po kemi problem me gjuhen tone.

Faleminderit
    Ndryshuar për herë të fundit nga Genna : 26-05-2009 më 19:07
    Jam Krenare Qe Jam Shqipetare

i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anëtarësuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Sic e ka thene edhe Geena nuk eshte problem te futen dialketet tona midis njera-tjeteres, por jane fjalet e huaja te cilat po e bastardojne gjuhen e paster Shqipe.

Gjuha standarde nuk eshte toskerisht, e keni shume gabim, mbasi vete Toskerishtja ashtu si edhe Gegerishja ka shume dialekete nder te. Po te shikosh dialketi qe perdoret eshte ajo e zones se Shqiperise se Mesme ne zonen e ELbasanit e cila e ka dilaektin edhe me te paster.

Standardja eshte nje perzierje e Gegrishtes jugore dhe Toskerishtes Veriore.

Standardja duhet te adoptoje nga te dyja anet e dialekteve, me e mira eshte qe te hapen klasa ku te mesohen dialketet e zonave te ndryshme me qellim qe mos ti humbasim ato dhe te kuptojme njeri-tjeterin me mire.

Ja nje skeme ku ndahen zonat e dilaketeve.

Ndryshuar për herë të fundit nga _AuLoNa_ : 26-05-2009 më 19:31
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2005
    Postime
    360
    Tu harrua te folunit gegnisht, harrohet historia e vjeter Shqiptare.
    Duke harruar te folurit gegrisht, harrohet historia e vjeter shqiptare.
    Kyt gja don greku e sllavi.
    Kyt deshirojne greku dhe sllavi.

i/e regjistruar Maska e &Mitrovicalia&
    Anëtarësuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    Si mundet mu be k'jo debat per bashkimin kombetar kurse edhe ket pamvarsi qe e kem te mbikqyrur nuk kem mundesi ta shtrojm dhe ushtrojme ne gjithe teritorin e Republikes se Kosoves?!. Si mundemi ne sod te debatojm per bashkimin kombetar kurse e dijm se kete Evropa kure nuk do ta na lejon se kam pershtypje edhe ket pamvarsi qe na e dha nuk na ka dhon pa trysnin e SHBA-ve?!.A mundet dikush prej jush te me pergjigjet ne disa pyetje ju lutem! ; Perse bashkimi evropian ja mundesoi kredi serbis prej tre miliard € para ca ditesh?, per se bashkimi evropian shume po perpicet qe ta ndihmoj serbin qe serbia samepare te integrohet ne bashkimin evropian?!perse bashkimi evropian e konsideron serbin si nje vend stabilizues rajonal te shteteve balkanike pa te cilin integrim ky shtete do te destabilizonte shtetet te tjera ce i ka perreth?!Zoterinj, edhe ket pamvarsi qe e kem si e kem ne nuk jem ne gjendje vet t'a mbrojm pa ndihmen e SHBA-ve dhe BE-es, e tash po lypim bashkim kombetar?!.Dhe ne fund, ne rregull, si dhe ne q'far menyre mundemi ne te realizojme ket endren tone shekullore?...me referendum?...a nuk do te ngjaj ky referendumi tupanit per LUftë serbis , malit te zi maqedonise, dhe grecise?!...ketu pe permendi grecin per shkak se atje na mbeti Camëria apo jo?.Une jam per bashkim kombetar une si mitrovicali , vec se a nuk eshte ky rezonim i logjikshem i cili tinglon , pe ceku ; "deshirat jan nje ndersa mundesit jan dy".

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga Genna Lexo Postimin
    Pershendetje.

Ne radhe te par dua te prezantohem, jam anetare e re e ketij Forumi.
    Dhe pershendes te gjith anetaret e ketij forumi kudo qe ndodhen...
    Jam me origjin nga Tirana po banoj ne Holland.
    Tema qe une do flas per Gjuhen Shqipe eshte thjesh nje real i jetes time.

Prinderit e mi kan emigruar ne vitin 1990, ne te cilin vit qe une isha vetem 3-vjece.
    Shkollen e kam filluar dhe po e mbaroj ne Holland.
    Kur ishin vitet e para qe ne po jetonim ne Holland, Babi vuri re nje gje nga Mua dhe Vellai ime qe po flisnim gjysma gjysma Shqipen, gje qe nuk i pelqeu fare, dhe keshtu i vuri detyr Mamit ( e cila ka qen dhe mesuese fillore ne shkollen Bajram Curri ne Tiran para emigrimit) qe cdo dite duhet te na jepte mesim per gjuhen Shqipe, dhe nga ajo periudh ne filluam te mesonim Shqipen shkrim e kendim.
    Ne shtepin tone gjithmon eshte folur dhe flitet akoma Shqip.

Kaluan shume vite dhe ne filluam te vizitonim me shume shtetin tone ( Shqiperin)
    Gje qe ne fillim me beri pershtypje ne Tirane, sepse nuk kuptonja shume gjuhen e disa personave.
    po Djali i Dajes me tha qe jane dielekte te ardhura nga qytete dhe fshatra te ndryshem .
    Atehere rash dakord
    Sepse edhe ne Holland cdo qytet ka dialektin e tij.
    Keshtu qe te ket ndryshime nga ana e dialekteti nga qyteti ne qytet ose nga fshati ne qytet jam plotesisht dakord.
    Sepse eshte po gjuha Shqipe po me dialikte te krahinave.
    Po ama nuk me pelqeu me tej kur u perplasa me shume persona qe flisnin gjuhen Shqipe te perzier me gjuhen e nje shteti tjeter.( Italisht, Greqisht, Gjermanisht e te tjera e te tjera)

Rastet

1) Nje pronar lokali qe berem porosijten per te ngren.
    Babi im pyeti: keni makarona me mish te grir??
    pronari tha: ohhhh MAKARONIA ME KIMA
    makaronia= makarone Kima = mish i grir

2) Nje pasticeri ne Durres
    berem porositjen per nje ekspres te shoqeruar me uje me gaz, dhe nje akullore me vanilie
    kur erdhi kamarieri qe i solli tha: expeso con aqua gazata i il gelato con vanilia
    aqua gazata= uje me gaz gelato con vanilia = akullore me vanilie

3) nje taksist
    morem taksi per te shkuar te varrezat.
    gjat rruges Mami bente shume pyetje shoferit rreth gjendjes qe rrugen ne Shqiperi kan ndryshuar shume, dhe shoferi sa her qe duhet te pergjigjesh me fjalen JO ose PO thoshte: OQI OQI OQI---NE NE NE (greqisht )

4)ne nje dyqan rrobash
    Goca e Dajes donte te blinte nje bluze, dhe une e shoqerova.
    gjate provave qe bente per bluzen shitesja i thoshte qe: POLI KALA, POLI OREO
    POLI KALA =SHUME MIRE
    POLI OREO= SHUME BUKUR

Po une ama humba durimin dhe donja te dinja arsyen: PSE E THOT NE KETE GJUH?
    Dhe i drejtohem per ta pyetur: pse perdorni keto shprehje ne gjuhen e nje shteti tjeter ?
    Dhe me tha qe ka emigruar 6 vjet ne Greqi.
    e pyeta qe sa vjece jeni? me tha 48!!!
    Atehere une humba durim me shume akoma dhe i thash: PO SI KA MUNDESI QE HARRUAT GJUHEN E 42 VJETEVE DHE PO PERDORNI ME SHUME GJUHEN E 6 VJETEVE??
    pergjigja dihet:: justifikime bla bla bla bla bla

I kerkova shpjegime Dajes qe banon ne Tirane qe pse Shqipetaret qe udhetojn jasht shtetit e perdorin dhe ketu ate ghuhe??
    1))))Me tha qe shumica duan te mburren qe kan udhetuar jasht shtetit.
    2)))) Te tjere jan rritur jasht shtetit qe te vegjel.
    Po pram nuk jam dakort.
    1)))Se te kesh udhetuar jasht shtetit si emigrant nuk eshte mburrje eshte nje sakrific.
    2)))) Qe te jen rritur qe femij jasht shtetit: ku kan qen prinderit e Tyre per ti mesuar gjuhen e NENES ketyre femijeve??

MBYLLJE

Une flas 7-gjuh, keshtu qe nuk e kisha problem qe te meresha vesh ne Tirane.
    Po me erdhi pak inat se pash qe po humbte Gjuha jone, gje qe nuk duhet ta lejojme.
    Eshte e vertet qe emigrimi i ka keto po po te mundohemi te ruajm gjuhen dhe traditen tone jam e sigurt qe ja arrijm qellimit.
    Une kur flas Shqip flas Shqip, kur flas Italisht flas Italisht kur flas Spaniollshe flas Spaniollshe, e te jtera e te tjera...... eshte per tu habitur qe nuk fus fjal te gjuhe tjeter midis, dhe kur ka raste qe nuk di nje fjale, po me te njejten gjuhe pyes personin qe po flas si quhet ajo......, dhe keshtu qe nuk fus gjuh tjeter midis.

E di qe historia ime nuk eshte shume me vlere per kete teme, po kjo me erdhi ne mendje te tregonja kur lexova temen per GJUHEN SHQIPE.

JU FALENDEROJ TE GJITHEVE!!!!

Historia jote perkundrazi ka shum vlere, sepse gjuha shqipe po shkaterrohet nga fjalet e huaja qe po nderlidhen ne te.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anëtarësuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga &Mitrovicalia& Lexo Postimin
    Si mundet mu be k'jo debat per bashkimin kombetar kurse edhe ket pamvarsi qe e kem te mbikqyrur nuk kem mundesi ta shtrojm dhe ushtrojme ne gjithe teritorin e Republikes se Kosoves?!. Si mundemi ne sod te debatojm per bashkimin kombetar kurse e dijm se kete Evropa kure nuk do ta na lejon se kam pershtypje edhe ket pamvarsi qe na e dha nuk na ka dhon pa trysnin e SHBA-ve?!.A mundet dikush prej jush te me pergjigjet ne disa pyetje ju lutem! ; Perse bashkimi evropian ja mundesoi kredi serbis prej tre miliard € para ca ditesh?, per se bashkimi evropian shume po perpicet qe ta ndihmoj serbin qe serbia samepare te integrohet ne bashkimin evropian?!perse bashkimi evropian e konsideron serbin si nje vend stabilizues rajonal te shteteve balkanike pa te cilin integrim ky shtete do te destabilizonte shtetet te tjera ce i ka perreth?!Zoterinj, edhe ket pamvarsi qe e kem si e kem ne nuk jem ne gjendje vet t'a mbrojm pa ndihmen e SHBA-ve dhe BE-es, e tash po lypim bashkim kombetar?!.Dhe ne fund, ne rregull, si dhe ne q'far menyre mundemi ne te realizojme ket endren tone shekullore?...me referendum?...a nuk do te ngjaj ky referendumi tupanit per LUftë serbis , malit te zi maqedonise, dhe grecise?!...ketu pe permendi grecin per shkak se atje na mbeti Camëria apo jo?.Une jam per bashkim kombetar une si mitrovicali , vec se a nuk eshte ky rezonim i logjikshem i cili tinglon , pe ceku ; "deshirat jan nje ndersa mundesit jan dy".

Tani Amerika dhe Evropa e denoi Serbine duke i hequr shume teritore te cilat nuk ishin te sajat, dhe me se fundmi ate qe Serbia e qunate si djepin e lindjes se saj Kosoven.

Nuk i leverdis Evropes por edhe Amerikes ta anaklesjone fare Serbine, per arsye sespe eshte pjese e Ballkanit, dhe e Evropes nga ana gjegorafike, dhe nuk duan qe Serbia ti kthej perseri syte nga Rusia per ndihme, keshtu qe duan s'duan do ti japin ato mundesirat qe te behet pjese e komunitetit ku jetojne, nqs duam qe mos te kemi me probleme te metejshme.

Bashkimi Kombetar nuk mund te behet dot tani, por me ane te nje ekonomie te forte ne te gjtiha rajonet rreth e rrotull ku jetojne Shqiptaret, si dhe dijenine kombetare qe tani eshte me e lehte me ane te informacioneve, me hapjen e sa me shume shkollerave dhe studimeve ne gjuhen tone, gje qe do ti sjelle te gjithe shiptaret me afer me njeri tjetrin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga _AuLoNa_ : 26-05-2009 më 22:22
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Jo i dashur alibaba edhe fjala teposhtë edhe fjala tatëpjetë madje edhe fjala përposh janë fjalë të gjuhës shqipe dhe gjuha standarde nuk i ka "vrarë" këto fjalë, por e ka vrarë këtë "kokshna" dhe në vend të saj të thotë përdore fjalën - qenkam. Unë besoj se shumica nuk e kanë kuptuar këtë fjalë. Unë nuk e quaj vrasje nëse hiqet kjo fjalë. Ne në Drenicë, kuptohet më përpara e përdorinim këtë fjalë si: KOKAM ose KOKNA për qenkam.

Ne Drenice perdoret fjala QENKAM ne vend te asaje KOKNA ?Pash nderen mos ban hajgare,se ka njerez qe e njofin mire Drenicen.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ne Drenice perdoret fjala QENKAM ne vend te asaje KOKNA ?Pash nderen mos ban hajgare,se ka njerez qe e njofin mire Drenicen.
    Le mos ia prish, se na s'jena kan kur në Drenicë, as nuk pe dishum kah i bjen Drenica, as nuk e dina qysh folin njerëzit atje, (megjithëse aty jam rrit).

Faqja 10 prej 17 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Historia e alfabetit të gjuhës shqipe - Stavri Skëndo
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-04-2021, 14:37
  2. Përgjigje: 1013
    Postimi i Fundit: 30-06-2011, 13:05
  3. Kush janë Dibranët ?
    Nga biligoa në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 23-05-2009, 17:37
  4. Një tezë e Selman Rizës për gjuhën letrare shqipe
    Nga shendelli në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-10-2003, 12:09
  5. "Alfabetare e gjuhësë shqip", 1879
    Nga Fiori në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-04-2002, 00:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •