Close
Faqja 774 prej 1135 FillimFillim ... 274674724764772773774775776784824874 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 7,731 deri 7,740 prej 11341
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    WRONG
    Qėllimi i feve ėshtė pikėrisht qė dėshirėn e njerėzve pėr afrim me zotin, t'a keqpėrdorė pėr interesa personale, grupore, nacionaliste etj.
    WRONG TOO

Qellimi i njerzve eshte te keqperdorin fene per interesat e tyre , kurse qellimi i fes eshte afrimi me Zotin.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Alibaba trupi i njeriut si trup eshte i perbere prej qelizave , por nese shkojme edhe me thelle arrijme deri tek elementet kimike joorganike , me thuaj qfare e ve ne "jete" ose si duash quaje organizmin e njeriut ???
    Shkenca e ka dhėnė pėrgjigjen. S'kem ēa i hyjmė kėtij debati.

Truri si pjese perberse e organizmit tone shihet dhe preket , por si shpjegohen proceset mbrenda trurit ?
    Edhe kėto i shpjegon shkenca, pėr mė tepėr pyet ndonjė biolog, unė pėr vete nuk merrem aq shumė me biologji.

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Shkenca e ka dhėnė pėrgjigjen. S'kem ēa i hyjmė kėtij debati.

Edhe kėto i shpjegon shkenca, pėr mė tepėr pyet ndonjė biolog, unė pėr vete nuk merrem aq shumė me biologji.
    hahahahaha

Sa kam percjell lajmet e fundit nga shkenca nuk e kam pare nje gje te till , por nese i ke gjet ti , ki mundesin te na sjellesh ?

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Une thash kur beson Zotin i beson edhe keto cilesi , e nese se beson Zotin ateher si beson as keto cilesi .
    Nigjo knej, ekzistenca e 12 perėndive tė Olimpit, bie nė kundėrshtim me ty dhe Islamin, por jo me vetveten.

Absurditete qė gjenden nė mitologjinė e lashtė helene, janė shumė tė gnjashme me kėto absurditete qė gjenden nė Kuran e Bibėl.

Nėse ti thua: Fakti se zoti nuk shihet, nuk dmth se zoti nuk ekziston.

Kjo nuk ėshtė fakt. Ky ėshtė thjesht supozim.

Ja po mė teket mua, tė them se njė shpirt i keq qėndron nė njė mal, dhe ju duhet tė bėni kėt., e mos tė bėni atė, e lloj lloj detyrash ndalesash etj, dh krijoj njė fe. Ti po mė thua nuk ekziston ai shpirt, po ja unė po them qė ekziston.

Ēa ki ti dallim prej ktij personi qė propagandon fenė e atij shpritit tė keq nė mal? Po mė' intereson dallimi nė argumentimin e ekzistencės sė kėtyre dy qenieve: Allah dhe shpirt i keq nė mal. Jo dallime nė natyrėn e tyre, s'ka tė bėjė kjo me temėn.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    hahahahaha

Sa kam percjell lajmet e fundit nga shkenca nuk e kam pare nje gje te till , por nese i ke gjet ti , ki mundesin te na sjellesh ?
    xhami e ake kry klasėn e 6 a 7??? I pe tilejmet e fundit nga shkenca, e si ke msu gjanat elementare nė fillore. po le kit muhabet, se nuk je tuj sjell kurrfar fakti se zoti ekziston.

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Nigjo knej, ekzistenca e 12 perėndive tė Olimpit, bie nė kundėrshtim me ty dhe Islamin, por jo me vetveten.

Absurditete qė gjenden nė mitologjinė e lashtė helene, janė shumė tė gnjashme me kėto absurditete qė gjenden nė Kuran e Bibėl.

Nėse ti thua: Fakti se zoti nuk shihet, nuk dmth se zoti nuk ekziston.

Kjo nuk ėshtė fakt. Ky ėshtė thjesht supozim.

Ja po mė teket mua, tė them se njė shpirt i keq qėndron nė njė mal, dhe ju duhet tė bėni kėt., e mos tė bėni atė, e lloj lloj detyrash ndalesash etj, dh krijoj njė fe. Ti po mė thua nuk ekziston ai shpirt, po ja unė po them qė ekziston.

Ēa ki ti dallim prej ktij personi qė propagandon fenė e atij shpritit tė keq nė mal? Po mė' intereson dallimi nė argumentimin e ekzistencės sė kėtyre dy qenieve: Allah dhe shpirt i keq nė mal. Jo dallime nė natyrėn e tyre, s'ka tė bėjė kjo me temėn.

Me thuaj qfare absurditeti gjen ne Kur'an ?

O alibaba jane efektet ato qe vertetojne si shpirtin , mendjen , dhe rrymen , e njejta eshte me Zotin .

Si the dhe vet ska te beje me temen dhe une te uroj nje nate te kendshme se neser duhet te zgjohen heret

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    xhami e ake kry klasėn e 6 a 7??? I pe tilejmet e fundit nga shkenca, e si ke msu gjanat elementare nė fillore. po le kit muhabet, se nuk je tuj sjell kurrfar fakti se zoti ekziston.
    O alibaba une i kom msu gjerat po i kom msu deri atje ku nuk mundet shkenca me dhan pergjigje .

Pa me thuaj me at shkencen tende si funksionon nje qeliz dhe si ka ardh deri te funksionalizmi i saj ???

Ekzistenca ėshtė fakt se unė ekzistoj, por jo se ekziston zoti.
    hehehe
    Une nuk kam ndermend qe te te mbush mendjen ty, se ti je ateist.
    Une e respektoj zgjedhjen tende ( e drejta yte), por nuk jam dakord me at qe ke zgjedhur( e drejta ime).
    Vete egziatenca yte ne kete bote, eshte argument per egzistencen e Zotit.
    Ti je krijesa e tij, kurse Ai eshte krijuesi yt.
    Pse , si mendon ti, kush te ka krijuar?

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga PĘON Lexo Postimin
    Lol, e ndoqa harten, del e kunderta e te gjitha atyre qe jane thene deri tani

Me ka kapur nje budallallik, dhe po ri e po lexoj, po i kthehem dhe njeher shum gjerave mbrapsh. Nga lidhja e hartes po lexoj disa gjera interesante. Te shikojme ne fund se cfare kongluzioni do te nxjer. Tani te shikojme njeher reagimet, midis feve. Po une se thash me qellim qe te mbroni me fanatizem fen tuaj, po te me thoni dicka te vertet.
    E kjo varet si e sheh ti te verteten , sepse te ndegjosh nje ateist e verteta eshte se ska fe , ne anen tjeter te ndegjosh nje musliman feja e vertet eshte islami, nje te krishter feja e vertet eshte krishterimi e keshtu me radhe .

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    xhamia, a ka pėrfundu shkenca? Ka ngecur nė vend? S'ka mė shkencė?

Po pyteje tė tilla qė bėn ti, janė bėrė para 500 vitesh pėr tokėn. Kisha thoshte ėshtė e rrafshėt. Po tė ishe nė atė kohė do tė thoje, "ēfarė na thoka ajo shkenca yte mer alibaba, ēfarė forme na paska toka"... apo ndosht do mė digje nė turrė tė druve.

Me sa di unė, shkenca vazhdimisht po pėrparon. Ka gjėra qė s'dihen e do tė dihen. Njeriu po shkon duke e xhveshur fenė, nga tė gjitha funkzionet qė ka. Ky ėshtė procesi i deritashėm i zhvillimit tė njerėzimit.

Dhe sipas logjikės sė juaj, aty ku shkenca nuk jep dot pėrgjigje, u dashka t'ėi kthehemi fesė, nė vend se tė presim rezultatet e studimeve tė reja, qė bėhen pėr ēdo ditė me njė intensitet mė tė madh se kurrė.
    Alibaba per mendimin tim shkenca kurr ska fund , mos ja fut edhe ti sepse sjam prej tyre qe jane te dhanun vetem mas fes .

Shkenca ende nuk ka arrit te kundershtoj Kur'anin , dhe vetem sa per dijeni kshtu sepse po thua se feja ndalon shkencen , Kur'ani fillon me fjalen " mso ,studio" dhe me duket se mjafton per te treguar se qfare porosit Kur'ani , kurse pse muslimanet nuk mirren me shkence eshte tjeter muhabet .

Po mer alibaba na presim sa duash por jeta po kalon .

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •