Shumê e mire ka qen skena e pregaditur keshtu edhe kejsi ka paraqitje te mire shpresoj te radhitet ne top10![]()
Shumê e mire ka qen skena e pregaditur keshtu edhe kejsi ka paraqitje te mire shpresoj te radhitet ne top10![]()
GABIM KEJSI RADHITET NE TOP 5 TE EVTMET KENGE QE ME LAN PERSHTYPJE PERVEC TE SHQIPRIS ISHIN MOLDAVIA, AZERBEJXHANI, TURQIA DHE UKRAINA PAK DHE PORTUGALIA ME SPANJEN PERNDRYSHE KEJSI ISHTE ME E MIR SE UKRAINA POASHTU ME E MIR EDHE SE PORTUGALIA POR NUK I DIHET SE KOHEVE TE FUNDIT I KA HY NE GJAK EVROVIZIONIT KY RITMI TURKO-MAGJUPO-ORJENTAL
Mia San Mia
top 5
1 Ukraine
2 Britania Madhe
3 Turky
4 Germania
5 Armenia
Ne fillim kenga nuk me pat pelqyer, mirepo mendoj se eshte bere nje perpunim i gjere i kenges dhe thjesht Kejsi shkelqente ne skene.
Do te ishte boom nese do te fitonte vendin e pare! I uroj te fitoje!
A mundét dikush qe te shkruaje dhe postoje ketu tekstin e kenges se kenduar nga Kejsi Tola dhe perse ne kercim njeri nga kercimtaret ishte veshur si spader man dhe dy te tjeret dukeshin si kloun cirku?
Ndryshuar për herë të fundit nga Reschen : 15-05-2009 më 09:03 Arsyeja: :
koreografia mendoj se ishte mire..
autoret jan perpjek ta lidhin simboliken e koreografise me permbajtjen e kenges..
vajza enderron.. e ne enderr e ka pran te dashurin..
mos ma prishni enderren thot..sepse zgjimi do ja bej te larget princin e saje..
ketu synon besoj dhe sjellja e tre balerinve..nje jeshil dy te zinj..
jeshili ja mbron endrren..
dy te zinjte duan tja prishin..
shum bukur..
nuk ka asnji arsye te mos fitoj kupen e festivalit kenga jone.. pervec "arsyes" se.. s'jemi vend i madh e sna e kan friken te tjeret.. sepse piket me cpo shoh neper eurovizione.. jepen me kritere.. politikishto strategjikishto finciarishte..
ne e meritojm fitoren.. ne se do na gjykojne ARTISTI-kisht..
..
..
Shqiperia në natën finale paraqitet si e 19-ta! Këtë numër e nxori mbrëmë Kejsi Kola në konferencen q¨èe u organizua fill pas përfundimit të gjysmëfinales së dytë.
Ajo që na ka habitur të gjithë NEVE ishte RTSH ( Radio Televizioni Shqiptar) i cili për befasin tonë të KEQE nuk bë Transmetimin e Festivalit për Rrjetin SATELITOR!
KJo ishte më shumë se TURP!
Sikur TV-et e vendeve tjera Europiane të mos e transmetonin Gjysmëfinalen, shqiptarët jashtë Shqiperis s'do të kishin mundësi të përcjellnin këtë ngjarje!
Përshembull, meqë Zvicra në natën e parë gjysmëfinale nuk ishte kualifikuar Televizioni i tyre shtetrorë SF1 nuk e transmeton fare Gjysmefinalen e dytë sikur që numri telefonik për votim nuk funksiononte përpos numrit 377 me të cilin dërgoheshin SMS-et!
Duke shikuar kanalet e tjera Televizive që të gjitha bënin Transmetimin edhe për Rrjetin Satelitor ( Romania, Hungaria, polonia, mali i zi, Serbia etj) ndersa të vetmet që nuk transmetonin këtë eveniment ishte TVSH-ja dhe HTV-ja ( kroate).
Me ke¨te rastë duhet falenderuar RAdio Televizionin e Kosovës - programin Satelitor të cilët gjysmefinalen e transmetuan drejtpër së drejti dhe me këtë u mundësuan qindra mijëra shqiptarëve të diasporës që të përcjellin këtë ngjarje!
Pyetja ime është:
PSE RTSH-JA NUK DHA TRASMETIMIN PËR RRJETIN SATELITOR POR VETËM PËR ATË VENDOR( toksor)?
Kenga nuk eshte e keqe, por levizjet e Kejsit shume te sforcuara.
Feelings change - memories don't.
Ky me poshte eshte teksti origjinal i kenges, sidocofte ne anglisht i jane bere ca ndryshime te vogla po ideja dhe subjekti mbeten te njejta.Po per tekstin e kenges kush do humbase pak minuta per ta postuar ketu ne shqip?
Spjegimi i Brarit eshte i drejte ne lidhje me koreografine. Njeriu me te gjelber supozohet qe e percjell vajzen ne enderr, dhe me fytyre te maskuar pasi nuk duhet ta dije se kush eshte. Eshte pak veshtire konceptimi i koerografise per shumicen e shikuesve, sidocofte koreografia e tille ka terhequr vemendjen dhe ka ndikuar per mire ne votime.
Unë jam e jotja çdo ditë që kalon
Unë jam me ty kur larg të kam
Edhe një çast nëse ti më mungon
Unë mbyll dy sytë të ndjej pranë
Asgjë më shumë jo, nga ty nuk kerkoj
Asgjë më shumë se sa një çast
Kur ti je larg vetëm ty të mendoj
Unë mbyll dy sytë
Mbyll dy sytë të ndjej pranë
Të ndjej
Sa herë ti, ti më fton
Sa herë më merr ti në ëndërr
Jo, jo, ti mos më zgjo
Nga kjo magji e dashurisë
Sa herë ti, ti më fton
Sa herë më merr ti në ëndërr
Jo, jo, ti mos më zgjo
Nga kjo magji e dashurisë
Më kërko në pafundësi
Më kërko unë do vij
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Krijoni Kontakt