Ateher shikojeni te gjithe dhe te votojm per kete kengetare simpatike
aq me teper qe ajo kendon ne Mosk dhe do te ishte fantastike po ta fitonim kete vite
Ateher shikojeni te gjithe dhe te votojm per kete kengetare simpatike
aq me teper qe ajo kendon ne Mosk dhe do te ishte fantastike po ta fitonim kete vite
Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohë të gjatë rrezikon t`ju bëhet fytyrë!
Bastet: Norvegjia e para; Shqipëria e 10-ta?
Bastet e deritanishme për vendet fituese
Të shtatë vendet që kanë fituar më se shumti trofe nuk kanë qenë kurrë me afër që të fitojnë përsëri. Këtë vit, sipas basteve, duket se vendet të cilat e kanë fituar më parë këtë trofe mund të fitojnë përsëri. Deri me tani, bastet e bërë nga ueb-faqja coral.co.uk për Fituesit e Moçëm të Eurovision janë:
1. Norvegjia - Evs (1st overall)
2. Britania e Madhe - 12/1
3. Franca - 25/1
4. Suedia - 40/1
5. Danimarka - 66/1
6. Spanja - 66/1
6. Izraeli - 150/1
Shqipëria në dhjetëshe
Nëntë vendet e para sipas basteve të BigPoll që bëhen nga ueb-faqja esctoday.com, e në të cilat vende nuk përfshihet shteti shqiptar. Kejsi Tola si duket se deri me tani duhet që të shpresoj në votën e jurive profesionale të vendeve të ndryshme evropiane.
Zakonisht bastet që janë bërë më parë kanë treguar se janë të sakta dhe ato bëhen nga esctoday.com deri në orën 19:00.
Sonte duket se fituesi i vendit të parë të Eurovision do të ndahet në mes të nëntë favoritëve. Në këtë grup, tri janë të ndara pasi që parashikohet të jenë në vendin e parë. Tri nga këto asnjëherë nuk e kanë fituar garën e Eurovision, tri e kanë fituar njëherë kure tri apo më shumë e kanë gituar më shumë se dy herë.
Grupi i përbërë prej nëntë vendeve të BigPoll e që parashikohen të fitojnë janë të renditur më poshtë, por me renditje alfabetike.
* Azerbajxhan
* Bosnja dhe Hercegovina
* Franca
* Greqia
* Islanda
* Norvegjia
* Turqia
* Ukraina
* Britania e Madhe
Sipas parashikimeve të basteve Shqipëria do të renditet e 10-ta ndërkaq Eurovision do ta fitoj Norvegjia me 323 vota. Shumë afër saj janë, Franca dhe Bosnja dhe Hercegovina. Shqipëria mund të renditet e dhjeta me 220 pikë. Pikët llogaritët nga klubet dhe bastoret e ndryshme evropiane që vënë bast për këngën që mund të fitoj Eurovision dhe 10 këngët para që konkurrojnë në këtë garë. Kuota momentale e Shqipërisë është 40.00 në bastoren me të madhe evropiane Bluewin, që e rëndit Shqipërinë prap të 10-ën.
BigPoll 2009 ka arritur që t’ia qëlloj 19 nga 20 vendet që do të marrin pjesë nga kualifikimet në gjysmëfinale. Në pesë vitet e fundit, tri herë ka arritur që t’ia qëlloj parashikimeve ndërkaq dy herë ka dështuar.
Këtë vit, parashikimet janë rikujtuar se parashikon vetëm rezultatet finale, përfshirë edhe votën e jurisë që bëhet për herë të parë. Lexuesit po ashtu rikujtohen se mund të votojnë për “AND” dhe Not” për këngët e preferuara. Edhe ju mund të votoni në linkun 'YourOne' në sektorin e votimeve në fillim të faqes estoday.com.
E mrekullueshme
Shume shume me mire nga sa une e prisja
Suksese kejsiiiiiii
Top 5-shen do hyme se sben
I DiD NoT AsK 2 B AlBaNiAn , I JuSt GoT LuCkY
AlBaGiRl
edhe nga Maqedonia do i merrni 12 pike... 100% te sigurt
kam lexuar shume komente ne websajte europjane dhe shume nga to kane pelqyer kengen e shqiperise... e disa e kane vleresuar si favorit per te qene ne top 5...
i uroj suksese kejsit...
performanca ne gjysem finale ishte e shkelqyer .
Nuk e kuptoj kete menyren e votimit. Meqe paskan te drejte te votojne vetem vendet pjesemarrese, nuk voton secili per vendin e vet?!
Feelings change - memories don't.
dea_07
Asnjehere nuk kane patur te drejte te votojne per kengen e tyre. Asnje pike - fare.
Me sa di une, edhe vendet qe s'jane kualifikuar per finale kane te drejte vote, dhe mendoj qe Eurovisioni (se paku nata finale) transmetohet ne TV e ketyre vendeve.
Koha është e maskarenjëve
Por atdheu i Shqiptarëve
D.m.th ne nuk mund te votojme dot per Kejsin?!
Feelings change - memories don't.
Jo - Shqiperia nuk ka te drejte te votoje per Kejsin, fatkeqesisht.
Urojme qe nga viti i ardheshem edhe Kosova te jete pjesemarrese.
Aktualisht shqiptaret e Kosoves mund te votojne ne Serbi (dmth votat e Serbise i shkojne Shqiperise) per ata qe kane numra celulari te operatorit Serb, si dhe mund te votojne ne Malte ose Monako (nuk jam i sigurte) per perdoruesit e rrjetit Vala 900.
Por atdheu i Shqiptarëve
Meti
S'di sa banore ka Monakoja e sa perdorures te rrjetit 377 ka Kosova, por nese votojne nje pjese bukur e madhe e shqiptareve te Kosoves, por ama duhet qe ta ndjekin Eurivizionin ne TV e Monakos, sepse (mbase) votojne si qytetare te Monakos, me ato numra.
Por atdheu i Shqiptarëve
Krijoni Kontakt