Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28

Islamofobia krim kundër njerëzimit

Çdo politikë, që bazohet në këtë krim apo mbartë gjurmët e këtij kuptimi, është e gabuar dhe do të jetë i dëmshëm," shtoi Erdogan gjatë një fjalimi në inaugurimin e takimit të Këshillit Islamik Eurazia i shtati ky më radhë në Stamboll.

E martë, 12 Maj 2009 22:37
    Çdo problem në gjeografinë e Eurazisë nuk mund të jetë problem i vetëm një personi, shoqërie apo shteti, dhe se është më së e nevojshme të zgjidhen problemet nga të gjithë së bashku, shtoi Erdogan.

Duke folur për qasjen që konsiderohej si liri e shprehjes në një vend, dhe që dëmtonte një kulturë apo vend, Erdogan tha se kjo ndodhi në krizën e fundit të karikaturave.

Në vitin 2006, një gazetë Daneze publikoi karikaturat fyese ndaj profetit Muhamed.

Erdogan tha se insistimi në gabim e ktheu atë në ndezje të zjarrit.
    Në qoftë se kufijtë e lirisë së shprehjes do të ishin vendosur në mënyrë më të arsyeshme, këto përvoja të dhimbshme nuk do të kishin ndodhur, tha Erdogan.

Erdogan shprehu bindjen se ishte e mundur të uleshin paragjykimet ndaj kulturave dhe feve të ndryshme në nivel minimal, dhe se kjo do të sillte paqe.

Duke rikujtuar se Turqia dhe Spanja, me këtë mirëkuptim, iniciuan Aleancën e Qytetërimeve nën çatinë e Kombeve të Bashkuara, Erdogan tha se ky projekt ka kontribuar që qytetërimet të kuptoheshin dhe ta njohin njëra tjetrën.

/timeturk/mesazhi.com
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 13-05-2009 më 07:36

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin

Erdogan tha seinsistimi në gabim e ktheu atë në ndezje të zjarrit.
    Në qoftë se kufijtë e lirisë së shprehjes do të ishin vendosur në mënyrë më të arsyeshme, këto përvoja të dhimbshme nuk do të kishin ndodhur, tha Erdogan.

Erdogan shprehu bindjen se ishte e mundur të uleshin paragjykimet ndaj kulturave dhe feve të ndryshme në nivel minimal, dhe se kjo do të sillte paqe.

Duke rikujtuar se Turqia dhe Spanja, me këtë mirëkuptim, iniciuan Aleancën e Qytetërimeve nën çatinë e Kombeve të Bashkuara, Erdogan tha se ky projekt ka kontribuar që qytetërimet të kuptoheshin dhe ta njohin njëra tjetrën.

/timeturk/mesazhi.com

Ajo fjalia me te zeza me pelqeu jashtezakonisht, sikur edhe sot te ulen paragjykimet ndaj feve te ndryshme, vertete do te kishim nje gjendje me te mir.

Erdogani eshte i vetmi Musliman qe gjerat i ka then ashtu sic duhet deri me tani.
    Sejcilit ja ka treguar vendin se ku e ka.
    Ky eshte nje shprese per te miren e Muslimaneve ne kohen moderne, ku cdo gje Islame mundohet te perdhoset nga daurt e zeza.

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865

Kur lexoj sabriun si flet per Skenderbeun them JOOOOO nuk eshte krim

por eshte detyre.
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

Citim Postuar më parë nga medaur Lexo Postimin
    por eshte detyre.
    M'fal ... Islamofobia qenka detyre ose te keqkuptova ?? !!!!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin

Çdo politikë, që bazohet në këtë krim apo mbartë gjurmët e këtij kuptimi, është e gabuar dhe do të jetë i dëmshëm," shtoi Erdogan gjatë një fjalimi në inaugurimin e takimit të Këshillit Islamik Eurazia i shtati ky më radhë në Stamboll.

E martë, 12 Maj 2009 22:37
    Çdo problem në gjeografinë e Eurazisë nuk mund të jetë problem i vetëm një personi, shoqërie apo shteti, dhe se është më së e nevojshme të zgjidhen problemet nga të gjithë së bashku, shtoi Erdogan.

Duke folur për qasjen që konsiderohej si liri e shprehjes në një vend, dhe që dëmtonte një kulturë apo vend, Erdogan tha se kjo ndodhi në krizën e fundit të karikaturave.

Në vitin 2006, një gazetë Daneze publikoi karikaturat fyese ndaj profetit Muhamed.

Erdogan tha se insistimi në gabim e ktheu atë në ndezje të zjarrit.

/timeturk/mesazhi.com
    Përsëri një term i panjohur apo të paktën i panjohur nga të gjithë: Islamofobia. Pasi që nuk njoh metodë tjetër më të mirë për përkufizim të këtij termi, do përdorësha metodën semantike (gjuhësore). Fjala Islam dihet se për çfarë qëndron: Për fenë islame. Kurse fjala fobi buron nga Greqishtja dhe nënkupton frikë të tepruar apo të sëmurë (pra jo vetëm frikë normale). E tepruar apo e sëmurë është një frikë, e cila kalon masën e normales, masën e të nevojshmës, të asaj që është e shëndoshë për njeriun. E kuptuar si e tillë, islamofobia është për të u refuzuar. Por se si mund të bëhet nga islamofobia një krim ndaj njerëzimit, është për mua e pashpjegueshme. Sepse krim ndaj njerëzimit është një term i përkufizuar qartë në të ashtuquajturën Karta e Londrës 1945 si dhe në Statutin e Romës 2002. Ky përkufizim, të cilin mund ta lexojë secili, nuk ka të bëj as një fije me fobinë, por përfshin sjellje aktive inhumane ndaj popullsisë civile (pjesëve të saj) si p.sh. vrasja e qëllimtë, zhdukje etnike, skllevërim si dhe akte tjera të ngjashme të motivuara në baza raciste, etnike apo religjioze. Nga ky përkufizim legal (pra të përdorshëm në tërë botën dhe për këtë arsye "statik") është e pamundur të nënkuptosh islamofobinë si krim kundër njerëzimit. Por ja që një kryeministri turk paska definicion privat të këtij termi. Çka personalisht - kur kujtoj mënyrën e argumentimit të historianëve turqë mbi pyetjen e gjenocidit mbi armenët dhe tentimet e turqve për pervertim të këtij termi për të mos pranuar se gjenocidi vërtetë kishte ndodhur - aspak nuk më befason. Fjalimin e Erdogan personalisht e kuptoj si replikë (apo më mirë: tentim për të) ndaj deklaratës paraprake (disa ditë më parë) të disa shtetudhëheqësve europianë se Turqia nuk mund të anëtarësohet në Bashkimin Europian, deklaratë, e cila Erdogan e pengon, sepse i kanosë rrezikun e moszgjedhjes të sërishme si kryeministër dhe të cilën ky për arsye manipuluese të zgjedhësit turk e paraqet si të motivuar religjiozisht, si islamofobi. Pra sipas kuptimit: Qeveria ime bën çdo gjë siç duhet për të hyrë në BE, por ja që BE është thjesht islamofobe, neve shoqëria absolut shembullore turke s'kemi ç'të bëjmë. Mendimi im: Kur të kesh votuesin turk, këso manevrime për nga taktika plotike janë gjeniale.

*

Islamofobi ka mekanizma mbrojtes per te dale nga situate e cila e mundon.
    Edhe mekanizmi mbrojtes ne kete rast eshte i semure, perdor mjetet maksimalisht te dhunshme (gjenocid, vrasje te femijeve, vizatim te karikaturave, mospranim ne BE).
    Islamofobi, te cdo Musliman sheh njeriun me mjeker te lidhur me dinamit per brezi .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 13-05-2009 më 19:59

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Ndoshta do te kishte me kuptim sikur te thuhej "Islamofobia con drejt krimeve kunder njerezimit". Vet si koncept nuk ka si te jete krim , por ndoshta koncepti te shtyn te kryesh nje krim.

Gjithesesi Erdogan ka shume te drejta per tu garantuar popullit ne Turqi perpara se te veje te islamofobia.
    Nese flet per Islamofobi ne perendim duhet te flasi edhe per kristianofobi ketu ne Turqi. Te pakten keshtu mendoj une se duhet te jete.
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ka nje personazh ne politiken shqiptare qe po e perdor anti-islamizmin si nje arme shum efektive kunder demokracise e kunder lirise e prosperitetit njerzor..

ky eshte ben kico blushi..nje kelish enverist i felliqur..
    po ka dhe nje tjeter aktor..i cili nga anti -islam qe tallej para ca vitesh pse falen me duart para neper varrime katundaret e kosves.. na cfaqet pa pritur si mbrojtes i islamizmes..
    e ky eshte rexhep qosja.. i cili ne tiran sa her shkon nuk e la pa u puthur me mikun e tij kico ben blushin e ben kico blushin..

te dy keta hipokrite luajne me religjionet dhe jan gati ta bejne bejrutizimin e kombit..vetem e vetem se ashtu.. ishallah ..qosja ose amin.. blushi.. i del me mire selis tone roze..( dhe aneksit te saj ne prishtine) zotit te tyre te vertete.. te mbaje pushtet apo te hyp ne pushtet.. sipas rastit..
    ruajuni ketyre dy demagogve te rrezikshem..

..

i/e regjistruar Maska e BESIIM
    Anëtarësuar
    07-04-2009
    Vendndodhja
    France
    Postime
    309
    Shume interesante nuk e kam menduar kurr se dikush mund te kete islamofobi e sidomos jo shqiptaret qofshin ata katolik apo ordodoks sepse ata kan shembull te muslimanve qe jan vete vllezerit e tyre
    Kam pare shume shkrime kty qe e pergjithsojn jo ti je arab jo te ji turk vetem se eshte musliman kjo te dashur vllezer nuk na qon askund te njejten gje mund te themi ne per juve jo jeni qifut jo jeni grek jo romak etj
    Por edhe nuk ben kursesi te perzihen kultura dhe feja psh nese diqka nuk shkon te arabet nuk eshte mire te thuhet ja muslimani sepse ndoshta eshte kultura e tyre e till e jo feja .Mos paragjykoni se do jeni te paragjykuar
    Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohë të gjatë rrezikon t`ju bëhet fytyrë!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  2. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Haradinaj nuk do të shkojë në KS të OKB-së
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •