Islamofobia krim kundër njerëzimit
Çdo politikë, që bazohet në këtë krim apo mbartë gjurmët e këtij kuptimi, është e gabuar dhe do të jetë i dëmshëm," shtoi
Erdogan gjatë një fjalimi në inaugurimin e takimit të Këshillit Islamik Eurazia i shtati ky më radhë në Stamboll.
E martë, 12 Maj 2009 22:37
Çdo problem në gjeografinë e Eurazisë nuk mund të jetë problem i vetëm një personi, shoqërie apo shteti, dhe se është më së e nevojshme të zgjidhen problemet nga të gjithë së bashku, shtoi Erdogan.
Duke folur për qasjen që konsiderohej si liri e shprehjes në një vend, dhe që dëmtonte një kulturë apo vend, Erdogan tha se kjo ndodhi
në krizën e fundit të karikaturave.
Në vitin 2006, një gazetë Daneze publikoi karikaturat fyese ndaj profetit Muhamed.
Erdogan tha se
insistimi në gabim e ktheu atë në ndezje të zjarrit.
Në qoftë se kufijtë e lirisë së shprehjes do të ishin vendosur në mënyrë më të arsyeshme, këto përvoja të dhimbshme nuk do të kishin ndodhur, tha Erdogan.
Erdogan shprehu bindjen se ishte e mundur të uleshin paragjykimet ndaj kulturave dhe feve të ndryshme në nivel minimal, dhe se kjo do të sillte paqe.
Duke rikujtuar se Turqia dhe Spanja, me këtë mirëkuptim, iniciuan Aleancën e Qytetërimeve nën çatinë e Kombeve të Bashkuara, Erdogan tha se ky projekt ka kontribuar që qytetërimet të kuptoheshin dhe ta njohin njëra tjetrën.
/timeturk/mesazhi.com
Krijoni Kontakt