Po mendoja.. po ata te rinj qe jane besimtare te devotshem, si rrjedhim i familjes, a dashurojne, apo marrin per martese ate qe familja zgjedh per ta/to ?
Asgje personale me besimtaret myslimane, thjesht per kuriozitet.
Po mendoja.. po ata te rinj qe jane besimtare te devotshem, si rrjedhim i familjes, a dashurojne, apo marrin per martese ate qe familja zgjedh per ta/to ?
Asgje personale me besimtaret myslimane, thjesht per kuriozitet.
Formulimi i temes eshte i gabuar sa per fillim .
Ndersa sa per temen musliman ka ne gjithe boten por mentaliteti i tyre ndryshon nga vendi ne vend , nuk eshte njejte si ne Turqi si ne Arabi ose Pakistan , ose Kosove e Shqiperi .
Por mos lejimi i martesave nuk ndodh vetem tek muslimanet por tek secila shoqeri.
Ndoshta se ke hapur me qellim te keq por nje paralajmerim sepse tema te ketilla menjeher kalojne ne ofendime .
familja e zgjedh por ata kane te drejte te vendosin per veten si mashkulli ashtu edhe femra...
dashuria para marteses nuk egziston por dashuria pas marteses eshte shume e fort
e shohim te prinderit tanė..te shumtet prinderit e gjenerates tone cojne te gjithe jeten me nje grua dhe nuk jan ndare..te shumten e njerezve sot qe dashurohet para marteses ata ndahen pasiqe te martohen ...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga buja_20 : 09-05-2009 mė 17:46
Une thash po pyes per kuriozitet, duke menduar se bashkebiseduesit jane njeres dhe jo ...
Ku ishte formulimi i gabuar te lutem? Pyetja ishte per ata /ato besimtare e theksova te devotshem (femrat me shami psh, ose meshkujt me mjeker) apo ku di une, gjera si keto ?
Te thash dhe une se ti ndoshta se ke hapur me qellim te keq por temat si kjo devijohen neser si te zgjohet allah bismilah messia4everdhe do te qiftit tina.
Formulimi i gabuar eshte sepse nuk e ceke vendin se deshiron te dish se a martohen a jo , sepse me nje pergjithesim te tille eshte e pamundur te jepet nje pergjigje adekuate .
Nese sipas teje qenkan te devotshem vetem ato qe jane te mbuluara dhe vetem ata qe mbajne mjeker ateher jeni shum gabim .
Po pse ato te mbuluarat dhe ata me mjeker, qe i mora kot sa per shembull, nuk jane njeres, nuk kane shpirt, nuk kane ndjenja ?
Shpjegoju mire atehere dhe fol SHQIP jo kosovarce , se nuk e marr vesh .
Krijoni Kontakt