Close
Faqja 125 prej 153 FillimFillim ... 2575115123124125126127135 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,241 deri 1,250 prej 1521
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Nje poezi nga libri DILOIADA.I autoreve te shquar zagorit,te larte,JORGO TELO e EDUARD DILO.

Epilog

Te kondisma-obelisk
    Mall e dhimbje ngjizur fort.
    Perkujton ajo nje fis
    Eh,nje fis me dhimbje e lot

Ne mermer po klithmon shpirti
    Me proteste njerezore
    Pika e lotit aty zbriti
    Prej parajses qiellore.

Te shperndare tokesoret
    Qe te gjithe mallzhuritur
    Me mendim te Parajsoret
    Te cdo emer i perndritur.

Vetem tre sjane larguar
    Ne vendlindje i la fati
    Qe te tre mjaft te trishtuar
    Tollovi jeta cu vajti.

Pirua,Riku,Antigoni
    Me trishtim babane percollen
    Dhimbje Ifi mjaft duroi
    Me kunaten si u sollen.

Qe te gjith persekucioni
    Cte trajtuar pa meshire
    U shkoi jeta buze honit
    Qendrestare ne buzegremine.

Nje mision kane niper,mbesa:
    Mos harojn hallet nder vite
    Tu qendroje ndezur kujtesa
    Ndaj cdo brenge e cdo merite...

Koment mbi kete poezi mbreslenese.

"Te gjithe duan te kujtojne te kaluaren,asnjeri nuk do ta rijetoj,hiq rinine e moshes.
    Po kujtimi i se kaluares,eshte kurajo, shprese,si per te arthmen,si per vitet qe kane ngelur per tu jetuar".ser.

i/e regjistruar Maska e Jorgo Telo
    Anėtarėsuar
    09-03-2008
    Postime
    558
    Pse i rikthehesh serish avazit me nje note, more Pilu. Hapi cyles se ndryshkur ca brima te tjera, se del vetem fershellime e jo kenge, apo si me ythene ndryshe del blegerime, kur jep e merr me nje note jomuzikore...

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Jeta.

Jepini moral jetes.Te verteten historis.
    Tregojm te gjithe,ate,te verteten
    E shkreta e vertet,e shkreta jete
    Ka nje perse,ka nje motiv
    Nuk do jete mbase e qete
    Por eshte e vetmja,qe ka fund e fillim.
    (ser)

Anėtarėsuar
    09-03-2008
    Postime
    558

Pergezime poetike Serafim Dilos

Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Jeta.

Jepini moral jetes.Te verteten historis.
    Tregojm te gjithe,ate,te verteten
    E shkreta e vertet,e shkreta jete
    Ka nje perse,ka nje motiv
    Nuk do jete mbase e qete
    Por eshte e vetmja,qe ka fund e fillim.
    (ser)
    TEPER TE NDJERA, KUPTIMPLOTE DHE EMOCIONANTE KETO VARGJE - PLLAKATESKE PER JETEN NGA NJE PENE E MPREHTE E NJE PERSONI ME INDIVIDUALITET TE VECANTEE TE SPIKATUR SIC ESHTE Z. SERFAIM DILO - TOPOVITI.
    KETO VARGJE SA TE THJESHTA DHE TE DREJPERDREJTA NE DUKJE, KANE NJE BRENDI INTENSIVE QE RRJEDH PREJ NJE PERVOJE JETESORE TE VESHTIRE... E SI TE TILLA DUHEN PERGEZUAR,DUHEN PERSHENDETUR SE TOKU ME AUTORIN E TYRE LEGJITIM, DUKE E INKURAJUAR PER TE PERCJELLE EDHE TE TJERA POEZI ME TEMATIKE SA ME TE ZGJERUAR E TE LARMIASHME. KESISOJ FORUMIT I SHTOHEN PENAT QE I KANE FILLESAT TE MUZA POETIKE ZAGORITE... SHQIPTARE.
    TE LUMTE PER VARGJET E KENDSHME E PLOT JETE PER JETEN, I NDERUARI SERAFIM!
    NDOSHTA KUNDRA DESHIRES SATE PO GUXOJ TE SHPREHEM:
    Perqafime, miqesisht!
    Nga Jorgo TELO

E dua letėrsinė Maska e riza2008
    Anėtarėsuar
    17-05-2008
    Postime
    3,105
    Pershendetje Serafin,Eduart,Jorgo dhe te gjith te angazhuarve qe i japin hijeshi temes suaj patriotike.Eshte nje gje shume e bukur, tema juaj eshte teper orgjinale.E kam ndjekur ne heshtje temen tuaj ,por keto ditet e fundit kam shkruar dhe ndonje gje te vogel per meritat tuaja.Ju uroj shendet dhe lumturi ne jete.Me respekt Rizai

Anėtarėsuar
    09-03-2008
    Postime
    558
    SHKRUANI JU, O ZAGORITE, O JU POETE, TE LINDUR E MATURUAR SI TE TILLE! SHKRUANI SE POEZIA QE BURON PREJ SHPIRTIT FISNIKERON VETE SHPIRTIN KRIJUES E PASURON SHPIRTRA TE TJERE. SHKRUANI. MOS I LINI NDJENJAT E MENDIMET TUAJA TE MYKEN PA PARE DRITEN E DIELLIT JETESOR! SHKRUANI PARESHTUR!
    JORZAGORITI
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jorgo Telo : 24-04-2009 mė 04:49 Arsyeja: Kompletim e sistemim

Anėtarėsuar
    17-05-2008
    Postime
    3,105

Respekte per poetin Jorgo Telo

Ndoshta jane teper pak keto qe po shkruaj per poetin e mirnjohur Jorgo Telo ai meriton shume,por te gjithe nga pak duhet te kujtojme te gjitha ato figura te shquara qe kane dhene nje kontribut te pa shlyer per vendin e tyre.Respekte Jorgo.

Dhe nė heshtje kam kėnduar,
    Kėngėn tuaj Zagorite.
    Pėrmėndėsh i kam mėsuar,
    Vargjet Jorgo qė i rrite.

Pena jote njifet herėt
    Nė kalat e festivalit.
    I kėndojnė dhe harabelėt
    Mbi rrapishtet e beharit.

Eshtė nė nder tė Zagories,
    Ti kujtoj bijtė me radhė.
    Vėnd i kėngės,djepi dijes,
    Gjith kohrave ke qėnė nė ballė.

Mirnjohje gjithe Zagorioteve qe na kane pritur me respekt e dashuri ,kur na ka ēuar rruga ne ato ane.

Anėtarėsuar
    09-03-2008
    Postime
    558

Mirenjohje per forumistin riza:

Ah, i/e nderuar riza!
    Sapo rashė nė kontakt me njė poezi –dedikim tė drejpėrdrejtė pėr personin tim e mė ke emocionuar gjer nė palcė tė kockės e nė rrėnjėt e shpirtit. Vargjet mjaft tė pėrpunuara artistikisht pėrcjellin hapur tek unė mesazhin e parė: unė jam i njohur pėr ty dhe domosdo qė edhe pėr mua nuk do jesh i panjohur, se nuk jam ndonjė figurė aq e pėrhapur nė media dhe aq e komentuar nga aktualėt e politikės e letėrsisė shqiptare me pėrjashtim tė shumė atdhetarėve e dashamirėsve, si dhe zotrote, qė mė kini njohur nuk e di se si.
    Duke i shkruar njė tė panjohuri kaq mirėdashės, kaq xhentil e kaq inkurajues, mė pėrngjan sikur po kuvendoj me Zotin e madhėrishėm qė udhėheq jetėn mbi tokė.
    Veēse, sikur tė mė krijoje mundėsinė qoftė edhe tė njė njohjeje mė tė drejpėrdrejtė, sidomos pėrmes adresės sė e-mailit, qė pot a shkruaj kėtu, atėherė, do tė dija e to tė mundja si tė shkruaja mė tepėr e mė konkretisht, duke i futur tė plota edhe emocionet e mia… www.jorgo.telo@gmail.com

Megjithatė, kjo varet nga ju. Pėr mua edhe kaq mjafton qė kam nė jetė njė mirėdashės jashtė interesave tė ngushta meskine, gati njė mik mė shumė e qė shpresoj tė kuvendoj me ju pėrherė e mė shumė, se kushedi, ndoshta mundet edhe ta ndihmojmė njėri – tjetrin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jorgo Telo : 24-04-2009 mė 06:23 Arsyeja: saktesime

Anėtarėsuar
    17-05-2008
    Postime
    3,105
    Pershendetje Jorgo!S'munda te hyja dot ne adresen tende te kam derguar mesazh privat nepermjet forumit.Me respekt Rizai

Anėtarėsuar
    09-03-2008
    Postime
    558
    Te falenderoj edhe per mesazhin, qe e lexova me endje. Une, i nderuar z. Riza kam qene 4 vjet drejtor i shkolles tetevjecare te Hoshteves dhe Andon Ndreun (ndjese paste!)e kam pasur mik. Me shkollen tone e kemi bere nje marshim ne Maleshove, ku kemi lojtur dhe futboll me te rinjte e atjeshem. Kemi dhene edhe shfaqje estrade ne zonen tuaj, kur kam drejtuar per shume vjet kulturen ne Zagori. Nga ajo zone kam njohur e kam pasur respekt per nje krijues te mirenjohur, Rrapo Kellici quhej. Ka qene ne pedagogjiken e Gjirokastres. Me pas kalova mesues ne shkollen e mesme te Nivanit. Punoja shume me folklorin e grupet polifonike te shkolles e te zones, ndaj ndoshta ke degjuar per mua. Te falenderoj e te jam mirenjohes te zones. Andonin e aktivizoja ne iso te grupit te Hoshteves, po ashtu dhe djalin e tij, JAanin evajzen Elin, kjo kur ishte ne shkollen e mesme. Ne Doshnice kam pasur miq: Jorgo Deden, Sokrat Milen, Mitro Mashon etj. Kam simpatizuar shume, shume avazet e grupert e Meleshoves, sidomos, kur kendonte Fotinia e mrekullueshme, e cila na erdhi nuse ne Doshnice. Edhe une e aktivizova Fotinine, por nuk zgjati shume ky aktivizin, se ajo ishte e semure... Vete jam nip nga zheji e familjen e kam pasur ne Koncke. Tani banoj ne Gjirokaster. Jam marre e merrem me krijimtari letrare. Kam botuar nga vitit 1998 e gjer tani 13 libra. Nje pjese te krijimtarise sime e kam hedhur neper forumet shqip te internetit. Mdje kam dhe faqen time: Website: www.jorgotelo.tk
    Mund te gjesh aty mjaft krijime te botuara ose jo.
    Miqesisht Jorgo TELO
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jorgo Telo : 24-04-2009 mė 12:05 Arsyeja: korrektim

Tema tė Ngjashme

1. Islami Dhe E Drejta Ndėrkombėtare
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-06-2010, 09:22
  2. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  3. KUR'ANI nė gjuhėn shqipe
    Nga RaPSouL nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  4. Vilson Ahmeti tregon..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-11-2006, 03:06
  5. Kushtetuta e Medines
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-11-2006, 10:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •