Close
Faqja 25 prej 153 FillimFillim ... 1523242526273575125 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 1521
    i/e regjistruar Maska e EDilo
    Anėtarėsuar
    02-04-2007
    Postime
    405
    tani ne gusht , si c'do vit mblidhen bashke fshace , e festojne me kenge e valle ne Zagori, ti o lakror 31-shi a do veshe ne sheper , e ketu ne forum te na sjellesh aromen e Dhembelit e Rapavices trazuar me eren e fresket te Cajupit , qe kalon nga Topova e Nderani,
    apo do ta shikosh me dylbi si ne te "arratisurit" , tej oqeanit?
    nga linja lakrori larguar...
    te piqet sic duket ka shkuar...!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDilo : 29-06-2008 mė 23:14

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-06-2008
    Postime
    121
    Zagorit jam qind prr qind
    Patriot o Topovit
    Dhjete furre buke i kam ngrene
    Ne koperativen <meme>
    Hodha krate por me kot
    Tesren nuk e mora dot.

Lakrori

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Citim Postuar mė parė nga EDilo Lexo Postimin
    tani ne gusht , si c'do vit mblidhen bashke fshace , e festojne me kenge e valle ne Zagori, ti o lakror 31-shi a do veshe ne sheper , e ketu ne forum te na sjellesh aromen e Dhembelit e Rapavices trazuar me eren e fresket te Cajupit , qe kalon nga Topova e Nderani,
    apo do ta shikosh me dylbi si ne te "arratisurit" , tej oqeanit?
    nga linja lakrori larguar...
    te piqet sic duket ka shkuar...!
    Po ceshte ajo qe kan bere te ARRET e PATES ku rrjedh ujet e BAMBULLIT,more po cpaskeni qene ju sheperjotet,nuk rini dot pa falenderuar partin,duhet te ma shpegosh se kush e ka bere,se ti duhet ta dish. serafimdilo@yahoo.it

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-06-2008
    Postime
    121
    MALI PER VENDLINDJEN (e korigjuar)

Nga merzitja nga gezimi
    sec me erdhi frymezimi
    Dhe kujtova Zagorine
    Fshatin tim eshe shtepine.

Me pelqen ne zagori
    Nene lisa nene hije
    Prane burimeve te rri
    Dhe uje te ftohte te pi

Shepri me pelqen shume
    Se ka fushe mal dhe lume
    Gorrica arre dhe lajthi
    Dhe ne ne hije te rri

Me pelqen mali ne vere
    Se ka lule plot me ere
    Ka bexge pelino dhe caj
    Kurre nga mendja nuk i ndaj

Me pelqen kur zbres nga mali
    Dhe kembet mi kruan zalli
    Kur keput tufen e cait
    Dhe marr ere lulet e majit

Me pelqen kur piqet fiku
    Kur mbleth vezet nga furriku
    Kur mbleth dhe bajgat e lopes
    Dhe ngre sacin prapa portes

Kur ve lakrorin te piqet
    Ta shikoj qe te mos digjet
    Me pelqen te fshij qilarn
    Te ngarkoj ckarkoj Gomarin

Me pelqen kur pjellin dhente
    Dhe stanet ku lehin qente
    Dhe gomari kur pellet
    Tatepjet malit kur zbret
    Dhe kur bie bore shume
    Te nxjer gjene e gjalle per uje

Edhe netet e korrikut
    Me pelqen qe te fle jashte
    Te sodit yjet ne qiell
    Shtrire mbi nje deng me kashte

Me pelqen qe te ngre sacin
    Te ndez zjarrin te pjek ngesren
    Me pelqen qe te ze pellgun
    Te hap ujet te kthej qastren

Me pelqen kur dridhet mishi
    Dhe kur dridhet kukureci
    Ne mengjes kur pulat dalin
    Si ushtaret nga koteci

Me pelqen te shkoj me shtjerra
    Dhe ti kullos ne agim
    Se fillon pisku i vapes
    Dhe do ktehen ne merxim

Me pelqen kur shtypet rrushi
    Dhe vera kur del nga mushti
    Por me shume qe ta dish tine
    Kazani qe nxjerr rakine

Me pelqen shume te rri
    Kur kazani nxjerr raki
    Dhe te pi ballin e tija
    Te me vije rrotull avllia

Dhe dimri me pelqen shume
    Me debore dhe furtune
    Prane oxhakut do te rri
    Te caj arre dhe lajthi

Me pelqejne manaferrat
    Dhe dita kur theren derrat
    Me pelqen qe ti bej vete
    Cingaridhat dhe kolete

Me pelqen shume Lakrori
    Bekuar qofte kush e nxorri
    Te kenaq me pete shume
    Dhe naten ngopej me ghume

Sa lezet ka Viti i Ri (sidomos ne Zagori)
    Dhe Lakrori ne tepsi
    Lum ai qe gjen parane
    Fatin do ta kete prane

Mh pelqen te xerris zjarrin
    Tek kercuri ne gllanik
    Dhe shkendijat kur kercejne
    Majtas djathtas me vertik

Dhe pranvera kur te vije
    Do kullosim gjene e gjalle
    Te na japin qumesht shume
    Te hame ngaser me dhalle

Te piksim djathe te njome
    Dhe ta kullojme ne nape
    Dhe hirra qe del nga poshte
    Behet gjize kur ziet prape

Me pelqen te marr nje kenge
    Here tja heth here te kthej zene
    Te tjeret iso te mbane
    Mbas zakonite qe kane

Me pelqen te ngre dolli
    Neper dasma dhe sebepe
    Per te dashurit e mi
    Dhe ti bej te gjithe per vete

Shume shume gjera thame
    Kryesoren lame menjane
    Ca gjera duhen me shume
    Se naten mbetej pa gjume

Se naten si nga hera
    Behen dhe pune te tjera
    Se or mik lezeti i jetes
    Eshte dhe fole e bletes

O Zot sec kujtoj enverin
    Nje popull qe voi shume
    Kokat qe jetuan ferrin
    Me cfaqen naten ne gjume

Mishin nga goja na hoqi
    Na sfiliti na percau
    Nga Zagoria na ndoqi
    Djemte nga nena i ndau

U be vendi shkretetire
    Dhe barin te gjithe e thau
    Valle do kthehemi nje here?
    Apo per jete na ndau?

Do vije nje dite pa tjeter
    Si shkronjat qe heth ne leter
    Qe te mbije nje bar i ri
    Ne te shkreten Zagori

Zagori me pelqen shume
    Te paster si ke natyren
    Pa colesher pa guzgune
    Qe te ndryshuan fytyren

O shoke aman aman
    Do tu them planin qe kam
    Kam menduar qe tani
    Te vete ne Zagori

Do te mar nje shok me vete
    Do shkojme burim me burim
    Dhe s'do te kthehemi kurre
    Ne te largetin mergim

~Lakrori 21~[/QUOTE]
    [/COLOR]

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Zoti lakror,nuk e dim se je as je zagorit.Se per te qene ZAGORIT nuk mjafton te quhesh lakror e te vesh perqindjen,se varet se cfar shkalle i ve perqindjes,milion o miliard etj,o sa furr buk ke ngene edhe ketu duhet ditur sa buk bente furra,se mund te jete furra e fshatit te vogel.Sa per teseren sta dhan se e kerkove apo e kerkove e sta dhan.Po na behesh si PILU qe nuk dinte nga vinte e kush ishte,se me duket se iku nje pilu e na vjen tjetri.Se ai i pari tani po meret me TURQIT,se ka lexuar qe me perpara STAMBOLLI quhej KOSTANDINOPOJ,e do ti mbushi mendej turqeve qe jan vellenj.Keshtu dhe ti,mos mer rugen e pilut se eshte rruge me 360 grade ne 360 grade.Meqe e quajke veten zagorit,se ne njeri eshte ashtu sic do o si do te quhet,po per veten e vet,jo per te tjeret,por megjithate meqe qenke dhe TOPOVIT duhet ta dish kush ka qene RAKO DUSHI o QIRJAKO,se meqe na tregove qe ZAGORITET fusin lekun ne lakror,un nuk dua te shpegoj qe ZAGORITET o TOPOVITET perdornin dy mbiemra,se mos e mari vesh pilu se do thot nje esht shqiptar e nje vllah,e hajde gje psikjater qe ta mar persiper. MOS MA VE RE SE BEJ SHAKA UN KAM RESPEKT PER JU.qe jeni te ardhur ne zagori.

Anėtarėsuar
    02-04-2007
    Postime
    405
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Po ceshte ajo qe kan bere te ARRET e PATES ku rrjedh ujet e BAMBULLIT,more po cpaskeni qene ju sheperjotet,nuk rini dot pa falenderuar partin,duhet te ma shpegosh se kush e ka bere,se ti duhet ta dish. serafimdilo@yahoo.it
    nuk kuptoj Serafim pse me drejtohesh mua per tek" arret e pates", , kur une kam tani afro 11-te vjet pa shkuar, e nuk kuptoj per ke parti e ke fjalen , se tani ne Shqiperi jane nja 50-60-te ! po pyet per para 11-te vjetesh ka qene cezma qe binte ujet e Bambullit, pasi e ngjitnin lart ne nje depo ne vreshtin e Papadilanje, duke prishur qershite qe qene ne brezare, se s'kish vend tjeter ku ta ndertonin...(!), e aty tek cezma deri ne vitin e mbrapshte 1997, qe vertet nje parrulle qe falnderonte Partine, qe kish sjelle ujet, se Sheperit kishin filluar ti shteronjin kronjet..., do thoni qe futem uje neper shtepira, po jo ne te gjitha, si p. sh. ne shtepite e "reaksionareve"(!)---- po kush ishin te tille?...,(ate e din vetem e vetem partia), nuk shpune se nuk u takonte as uje sic nuk u jepnin dhe buke per dekada te tera ne furre....!!!!!
    valle "lakrori" -ore "lakrori"/ qe ne Qershor koken nxorri/ edhe pse hahet fund Dhjetori/ mos di si prishi vreshtat e papadilanje traktori/ kur nga paria urdher mori....?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDilo : 01-07-2008 mė 22:01 Arsyeja: disa saktesime

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    nuk kuptoj Serafim pse me drejtohesh mua per tek" arret e pates", , kur une kam tani afro 11-te vjet pa shkuar, e nuk kuptoj per ke parti e ke fjalen , se tani ne Shqiperi jane nja 50-60-te ! po pyet per para 11-te vjetesh ka qene cezma qe binte ujet e Bambullit, pasi e ngjitnin lart ne nje depo ne vreshtin e Papadilanje, duke prishur qershite qe qene ne brezare, se s'kish vend tjeter ku ta ndertonin...(!), e aty tek cezma deri ne vitin e mbrapshte 1997, qe vertet nje parrulle qe falnderonte Partine, qe kish sjelle ujet, se Sheperit kishin filluar ti shteronjin kronjet..., do thoni qe futem uje neper shtepira, po jo ne te gjitha, si p. sh. ne shtepite e "reaksionareve"(!)---- po kush ishin te tille?...,(ate e din vetem e vetem partia), nuk shpune se nuk u takonte as uje sic nuk u jepnin dhe buke per dekada te tera ne furre....!!!!!
    valle "lakrori" -ore "lakrori"/ qe ne Qershor koken nxorri/ edhe pse hahet fund Dhjetori/ mos di si prishi vreshtat e papadilanje traktori/ kur nga paria urdher mori....?
    Lakrori nuk di gje se kush eshte uji i BAMBULLIT a kush jan papadilajt.Mund te di ndonje gje per falenderimin e partis se mbase ka punuar.Me duket se ke shum pa shkuar ne sheper e i ngateron gjerat,mir LAKRORI qe eshte ne ilegalitet,po nga ty se prisnja,ti duhet ta dish kush i prishi.Se gjat luftes nuk tregonin kush ishte sekretar partie,si PECO KAGJINI qe ishte per zagorien,me mbrapa dihej se kush ishin.PRES PERGJIGJE TE SAKTE.

Anėtarėsuar
    02-04-2007
    Postime
    405
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Zoti lakror,nuk e dim se je as je zagorit.Se per te qene ZAGORIT nuk mjafton te quhesh lakror e te vesh perqindjen,se varet se cfar shkalle i ve perqindjes,milion o miliard etj,o sa furr buk ke ngene edhe ketu duhet ditur sa buk bente furra,se mund te jete furra e fshatit te vogel.Sa per teseren sta dhan se e kerkove apo e kerkove e sta dhan.Po na behesh si PILU qe nuk dinte nga vinte e kush ishte,se me duket se iku nje pilu e na vjen tjetri.Se ai i pari tani po meret me TURQIT,se ka lexuar qe me perpara STAMBOLLI quhej KOSTANDINOPOJ,e do ti mbushi mendej turqeve qe jan vellenj.Keshtu dhe ti,mos mer rugen e pilut se eshte rruge me 360 grade ne 360 grade.Meqe e quajke veten zagorit,se ne njeri eshte ashtu sic do o si do te quhet,po per veten e vet,jo per te tjeret,por megjithate meqe qenke dhe TOPOVIT duhet ta dish kush ka qene RAKO DUSHI o QIRJAKO,se meqe na tregove qe ZAGORITET fusin lekun ne lakror,un nuk dua te shpegoj qe ZAGORITET o TOPOVITET perdornin dy mbiemra,se mos e mari vesh pilu se do thot nje esht shqiptar e nje vllah,e hajde gje psikjater qe ta mar persiper. MOS MA VE RE SE BEJ SHAKA UN KAM RESPEKT PER JU.qe jeni te ardhur ne zagori.
    [COLOR="Blue"]NUK E KAM NJOHUR, XHA RAKON , SERAFIM, MBASE LAKRORI , DO TE TE PERGJIGJET, POR DHE UNE PO RENDIS DICKA NGA ATO QE KAM DEGJUAR PER TE:
    Rako Dushi, ose me sakt nje nga pjestaret e Familjes se famsheme qe njihet si"VELLEZERIA QIRJAKO", ka qene tregetar me fame jo vetem ne Korce ku kish dyqanet e edhe sot thirret "ne dyqanet e Rakos", por dhe me gjere si ne Ballkan e Itali, ku zhvillonin tregetine. Di qe kur i grabiten pasurine me ardhjen ne fuqi te "pushtetit popullor", qe ne te vertete ishte anti-popullor, numeroheshin me se 2.000.000 luge , pirunje apo cadra qe i mori dhurate "vllai i madh Tito", sebashku me shume e shume dhurata te tjera! Kam rastisur te udhetoj me tren para
    '90 , me Kavajas , e kur i kam pyetur per Xh. Rakon, me jane shprehur me fjale e konsiderate nga me te lartat, thoshnin qe ishte shume korrekt, e parane e nxirrte dhe nga guri....!
    Ne Kavaje , kur e internuan , nga Korca, e cuan ne nje kasolle , te vjeter e te piste, por rregulli dhe pastertia qe karakterizonte familjen, bene qe ajo te fekestinte e te ndriste si diell, e
    "shoket e partise ", shoqeruar nga "i plotfuqishmi " qe mbulonte zonen, pane ate mjedis, u hoqen vrejtje atyre te "keshillit" qe u kishin dhene " nje hyrje aq te mire"(!), e lane detyre te zhvendoseshin prape, por perseri "dardha ra nen' dardhe " e , shtepia fekestinte prape! E kjo vazhdoi disa here!]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDilo : 01-07-2008 mė 23:19 Arsyeja: NDREQJE GABIMESH...

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    NUK E KAM NJOHUR, XHA RAKON , SERAFIM, MBASE LAKRORI , DO TE TE PERGJIGJET, POR DHE UNE PO RENDIS DICKA:
    Rako Dushi, ose me sakt nje nga pjestaret e Familjes se famsheme qe njihet si"VELLEZERIA QIRJAKO", ka qene tregetar me fame jo vetem ne Korce ku kish dyqanet e edhe sot thirret "ne dyqanet e Rakos", por dhe me gjere si ne Ballkan e Itali, ku zhvillonin tregetine. Di qe kur i grabiten pasurine me ardhjen ne fuqi te "pushtetit popullor", qe ne te vertete ishte anti-popullor, numeroheshin me se 2.000.000 luge , pirunje apo cadra qe i mori dhurate "vllai i madh Tito", sebashku me shume e shume dhurata te tjera! Kam rastisur te udhetoj me tren para
    '90 , me Kavajas , e kur i kam pyetur per Xh. Rakon, me jane shprehur me fjale e konsiderate nga me te lartat, thoshnin qe ishte shume korrekt, e parane e nxirrte dhe nga guri.....!
    Ti e njeh RAKO DUSHIN se je zagorit,po pseudozagoritet jo,kan nevoj te njohin kicon pecon e kompani.Asnje nuk ka menduar te njohi tregtarin me te madh qe nzori zagoria,RAKO DUSHI njihet me teper ne shqiperi se sa ne zagori.Kjo te ben te reflektosh se kujt ja kemi lene ne dore te shkruajn per zagorin.GJat kohes se italis RAKO shkonte ne itali e porosiste 1 milion omrella,sa dhe italianet habiteshin e i thonin cfar i do 1 milion cadra kur ju si popull jeni 600 mij.Ai gjithmon kujtonte se kishte filluar tregetin duke shitur ruges me tabaka embelsira e arriti e u be nje nga tregetaret me te medhenj te shqiperis,kete e thoshte jo per tu mburur po per te treguar se nje njeri me pun e kemgulje mund te ari ku te dojeVisjej gjithmon i krekosur,ishte njeriu me elegant qe kam pare,vishej si nje lord anglez,e njerezit e shihnin shtremer kur kalonte,nje dit babai im i tha shih o RAKO si te shohin,e ai ju pergjigj,leri mos i ve re,rendesi nuk ka te jesh i kamur po te jetosh si zoteri.Zotit RAKO se ishte me te vertet zoteri i moren te gjitha,po dinjitetin e do te shtoja elegancen nuk ja moren dot.LINDI ZAGORIT E VDIQ ZOTERI ZAGORIT. serafimdilo@yahoo.it

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-06-2008
    Postime
    121
    Zoti Serafim Mesa kuptoj une nga gjithe kjo histori ju me pare duet te kini qene punonjes i gjendjes civile.Mesa duket per te vertetuar qe jam nga zagoria duhet ti neneshtrohem nje testi dhe pasi ta kem fituar kete test.duhet qe ju te me leshoni karten e kokes (leter njoftimi) te cilen duhet ta paraqes para organeve te sigurimit...... qe ndalojne korjeren tek gryka e Selckes. PRES PYETJET e provimit.Cna gjeti. U dashka vize edhe per zagorie duhet pa tjeter te lajmeroj shokun tim qe e kemi lene bashke per te vate Ka halle e halle kjo dynja. Lakrori

Tema tė Ngjashme

1. Islami Dhe E Drejta Ndėrkombėtare
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-06-2010, 09:22
  2. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  3. KUR'ANI nė gjuhėn shqipe
    Nga RaPSouL nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  4. Vilson Ahmeti tregon..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-11-2006, 03:06
  5. Kushtetuta e Medines
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-11-2006, 10:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •