Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 34
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch
    Per keto Gure po flitet qe jane te kohes mesjetare jo antike pra te kohes se principateve te Arbreve. Arkeologet tane shqiptar nuk thane qe jane kohes antike ndoshta e kane pas edhe gabim?
    Si eshte e mundur qe nuk e solli asnjeri deri me tani as nje imazhe te ketyre gurve te kohnave te loshta, nuk po pyes per ato dy pllakat me mbishkrime te mesjetes, jo !

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Per keto Gure po flitet qe jane te kohes mesjetare jo antike pra te kohes se principateve te Arbreve. Arkeologet tane shqiptar nuk thane qe jane kohes antike ndoshta e kane pas edhe gabim?
    Kush te tha qe jane te kohes se arberit?
    Kush doli ne TV dhe deklarate per kte gje dhe ku eshte deklarata e bere?
    Ne cilat analizime u bazuan arkeologet, nese kane thene gje.

To quote Semir's (Osmanagic) comments from Robert's verbal conversation with him:

“It is interesting that even regarding the stone spheres he [Dr. Robert Schoch] did not say that they are man-made but, rather, that there is no geological explanation for them.
    Apparently, this is the way a geologist thinks.”

Gurë sferikë në Mirditë.

Këto janë fotot e objekteve për të cilat Gjergani i ka përmendur në një temë.
    Objektet janë gjetur në Mirditë, mendohet se mund të jenë fosile.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Dalan,nese ke informacione; a mos gjendet aty afer fare kalaje antike a mesjetare,sepse me thane te drejten shum i perngjajne gureve te topave te medhej ose kapatapulteve antike.
    Dicka te ngjajshme,me duket se kam pare ne Muzeun e Kalas se Rozafes ne Shkoder.
    Te flm.per fotot !
    Shnet,
    Guri

Citim Postuar më parë nga Guri i Kuq Lexo Postimin
    Dalan,nese ke informacione; a mos gjendet aty afer fare kalaje antike a mesjetare,sepse me thane te drejten shum i perngjajne gureve te topave te medhej ose kapatapulteve antike.
    Dicka te ngjajshme,me duket se kam pare ne Muzeun e Kalas se Rozafes ne Shkoder.
    Te flm.per fotot !
    Shnet,
    Guri
    Pse mos ke dëgjuar gjë për ndonjë top a katapultë të gjuaj a të hedhë gurë të tillë të stërmëdhenj mbi muret e kalave antike a mesjetare andej rrotull nga Mirdita ?!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Dalan,a s`na thua se sa jane keta gure,dimenzionet ose perimetrin e tyre,perberjen e tyre gjeologjike -perafersisht dhe pastaj i hjekim te gjitha pikepyetjet,pikecuditeset etj.,shenja te pikesimit qe i paske varguar kot.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Gjykuar nga kembet e personit ne njeren nga figurat, diametri i ketyre sferave eshte aty nden 1 meter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 10-04-2009 më 09:07

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anëtarësuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Keto dy objekte jane zbuluar ne Gziq te Mirdites na nje brigade punetoresh qe punonin per rrugen DURRES QAF MORINE.Diametrat sepse jane ne forme vezake jane perafersisht sa thote Javan dhe jane fosile. Guri qe gjendet perpara eshte ne formen qe kane nje nga keto fosile por ketu nuk duket se eshte i mbushur me pluhur dhe copa guresh.Kur u zbuluan u lajmerua zbulimi i tyre nga shtypi dhe Instituti i ruajtjes te Monumenteve te Kultures te Shqiperise dergoi nje specjalist te pregatitur per ti verifikuar.Nga verifikimi doli qe nuk kishin te benin me nje monument arkeologjik por me fosile miljona vjecare.Per ti ruajtur keto objekte eshte pregatitur nje shkrese per FAKULTETIN E SHKENCAVE TE NATYRES dhe drejtorin e Muzeut te Mirdites qe te merreshin me keto objekte .Ku ndodhen tani dhe a eshte shqetesuar ndokush per to nuk di gje,vetem se institute ne bote paguajne goxha ti kene ne muzete e tyre keto lloj fosilesh.
    Jam shqiptar se kesh lerë unë i parë, pa bëra gjuhë e bëra perëndinë e më pas Perëndia bëri njerinë.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Me habit ngjajshmeria e ketyre gureve sferik me ata te Bosnjes dhe te tjera vendeve neper bote ku jan zbuluar gure te tille per mendimin tim keta gure paraqesin ; nje gure nje planet ne miniatur.
    Nuk do ishte per tu habitur nese zbulohen gure te tille, sa qenkan bukur te punuar .
    Sa do ta zbukuronin fontanen e diellit me nje guri kolosal ne mes dhe nente gure sferik te tjer per'rreth .

Mos ishte edhe Atllasi prej Mirdites?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 10-04-2009 më 18:09

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anëtarësuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Me habit ngjajshmeria e ketyre gureve sferik me ata te Bosnjes dhe te tjera vendeve neper bote ku jan zbuluar gure te tille per mendimin tim keta gure paraqesin ; nje gure nje planet ne miniatur.
    Nuk do ishte per tu habitur nese zbulohen gure te tille, sa qenkan bukur te punuar .
    Sa do ta zbukuronin fontanen e diellit me nje guri kolosal ne mes dhe nente gure sferik te tjer per'rreth .

Mos ishte edhe Atllasi prej Mirdites?!
    GASHI te jesh i bindur qe keto dy objekte jane fosile miljona vjecare dhe skane te bejne fare me njeriun.Pe tu bindur per kete shiko me kujdes gurin qe ka sherbyer si mbeshtjellje per keto dy objekte.Eshte mese e mundur te datohet koha e formimit te tija nga PROFESORE SHQIPTARE STRATIGRAFE si Z Luftulla Peza ose Z Agim Pirdeni qe jane metermend jashtezakonisht te zote.Duhet te them se shkembi rrethues eshte me i ri se vet objekti
    Jam shqiptar se kesh lerë unë i parë, pa bëra gjuhë e bëra perëndinë e më pas Perëndia bëri njerinë.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Familjet e nderuara shqiptare
    Nga alumni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 70
    Postimi i Fundit: 22-03-2010, 16:46
  2. Mirdita, një vatër e qëndresës antiosmane
    Nga Jamarber në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 211
    Postimi i Fundit: 30-09-2007, 17:39
  3. Kisha katolike dhe arsimi ne Mirdite
    Nga Ermal 22 në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-07-2006, 15:15
  4. Nje veshtrim rreth personaliteteve te Mirdites ne shek XV-XX
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-04-2006, 16:47
  5. Rezistenca antikomuniste e Mirditoreve
    Nga Albo në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 03-01-2003, 15:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •