Close
Faqja 14 prej 18 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 175
    فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Pjese nga Adab Ez-Zifaf (Etikat e Marteses) te Nasrudin Albanit!

Kapitulli i 39: Berja Haram (Tahrijm) e unazes se florinjte etj si keto per grate.
    (Subhan Allah, edhe titulli shume i rrezikshem)

[pasi paraqiti teorine e tij, Albani citon vete Ixhmane dhe e diskuton]

tha: "Nuk mund te konfirmohet saktesia e Ixhmase rreth kesaj ēeshtjeje edhe pse e ka cituar Bejhekiju ne Es-Sunen (4/124) etj. si Ibn Haxher [el-Askalanij] ne Fet'h [El-Barij fi Sahih El-Bukharij]. Duket sikur ai ka treguar rreth mosqenesise se Ixhmase kur tha ne (10/260) rreth studimit te unazes se floririt: "Me te vertete qe eshte cituar Ixhmaja per pelqimin e saj per grate".

Me poshte Albani eshte munduar te hedhe poshte Ixhmane.

1- A mund te ma shpjegosh ti Century se si kundershtohet Ixhmaja e cila eshte nje nga tre burimet e Sheriatit?
    2- A mund te me shpjegosh se perse hadithi qe sjell Albani me sened Xhejjid bie ne kundershti me hadithet e tjera Sahih qe e bejne Floririn ne menyre absolute Hallall per grate?
    3- A mund te me shpjegosh se perse Albani eshte i vetemi dijetar per 15 shekuj qe del se unaza e floririt eshte haram per grate?
    4- Si t'ia veme emrin kesaj?
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Rapsod per ate fetwan qe sjell rreth palestines,dhe meqe jemi ne nje forum shqiptar e jo arab a mundesh ti sjellesh ne shqip fetwat?!

Une kam vetem nje pyetje,A ishte Profeti a.s ai i cili urdheroi sahabet te shpernguleshin drejt Abisinise?
    Une rreth asaj fetwas them..ashtu e pa situaten Albani qe ka dhene ate fetwa.

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Une nuk e kuptoj arabisht,prandaj edhe une do lutesha Rapsodit qe te mundohet ti perktheje ne shqip fetwat, nemenyre qe ti kuptojme edhe ne qe nuk dime arabisht.

Ndersa sa per ju qe e quani epshor nje diskutant ketu me vjen keq tju them se po e teperoni.Po qe se keni deshir te debatoni , hajde dhe debatoni si njerez, por deri me sot thjesht jeni munduar te fyeni ate qenuk mendon si ju duke e quajtur genjeshtar apo epshor.
    Tregoni pak kulture nese keni aftesi dhe dituri te debatoni, nese jo mbyllni gojen dh lexoni qe te mesoni.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    Rapsod per ate fetwan qe sjell rreth palestines,dhe meqe jemi ne nje forum shqiptar e jo arab a mundesh ti sjellesh ne shqip fetwat?!

Une kam vetem nje pyetje,A ishte Profeti a.s ai i cili urdheroi sahabet te shpernguleshin drejt Abisinise?
    Une rreth asaj fetwas them..ashtu e pa situaten Albani qe ka dhene ate fetwa.
    Fetvaja e Albanit ne shqip:

Pyetesi: Banoret e Bregut Perendimor a u lejohet te dalin dhe te emigrojne ne nje vend tjeter?
    Pergjigja: "Duhet te dalin....o vella duhet te dalin prej asaj toke, ne te cilen nuk paten mundesi te debojne qafiret prej saj, drejt nje toke ne te cilen kane mundesi te kryjne obligacionet (min el-kijami bi she'airihm el-islamijeh) islame".

Kunderpergjigja prej nje numer te konsiderueshm dijetaresh (ne menyre te permbledhur):
    Ēeshtja eshte nje prej atyre ēeshtjeve qe i pergjigjet Xhihadit ne temen "Nese armiku hyn ne token, e pushton dhe e sundon ate".
    Ibn Kadameh ka thene ne El-Mugnij, 9/136: Xhihadi behet Farz Ajn ne tre raste, prej tyre: "Nese qafiret pushtojne nje vend, eshte farz ajn per banoret e atij vendi t'i luftojne dhe t'i shporrin", perfundoi
    Nese nuk banoret vete nuk e kane fuqine dhe mundesine qe t'ia arrine, Farzi i kalon muslimaneve qe jane fqinj te tyre. Keshtu zgjerohet sentenca e farzit nese ngjan te kete pamundesi per te shporrur armikun deri sa te perfshije te njithe bijte e ymetit.
    Keshtu qe eshte Vaxhib per muslimanet ne palestine te qendrojne dhe te luftojne armikun e tyre pushtues dhe perdhunues te tokes se tyre. Ky eshte themeli. Ndersa emigrimi (hixhreh) ndodh vetem ne raste te veēanta, emergjente dhe e kushtezuar.
    Ndersa boshatisja e tokes palestineze prej banoreve te saj muslimane etnike, detikon ofensiven dhe pushtimin, si dhe zgjat per nje periudhe te gjate dhimbjen e popullit palestinez.
    Shejh Albani kur e dha kete Fetva per emigrim nga Palestina ka gabuar, gabimi i tij paraqitet ne dy aspekte:
    1- Ai ka marre ne konsiderate nje aspekt te vetem prej aspekteve te kesaj ēeshtjeje dhe ne nje prej motiveve te emigrimit (hixhreh) pa marre ne konsiderate objektin ne total dhe ne teresine e tij. Keshu Shejh Albani kur ka dhene kete Fetva per emigrimin eshte njesoj sikru t'i japesh nje fetva nje njeriu te cilit i ka hyre nje bandit ne shtepi dhe do qe t'i marre shtepine dhe mallin e tij dhe ky i thote: "Ik nga shtepia jote dhe braktise dhe lerja pasurine banditit".
    Ky eshte orientimi i Shejhut nderkohe qe orientimi i Profetit s.a.v.s. eshte qe ta luftoje banditin, sikurse eshte ne hadithin e Ebu Hurejres tha: Erdhi nje burre tek i derguari i Allahut s.a.v.s. dhe i tha: O i derguari i Allahut, sikur te me vije nje person i cili deshiron te me marre pasurine? tha (Profeti s.a.v.s.): Mos ja jep pasurine! Tha: Po sikur te me luftoje? Tha: Luftoje! Tha: Po sikur te me vrase? Tha: Ti je Shehid (deshmor)! Tha: Po sikur une ta vras ate? Tha: Ai eshte ne zjarr! [transmetoi Muslim]
    E ne nje transmetim te Nesaijut: "Lufto per pasurine qe duan te ta marrin deri sa te jesh prej shehideve Diten e Gjykimit ose te parandalosh marrjen e pasurise", si dhe: "Nese vritet nen pasurine e tij (qe ia kane marre) ai eshte shehid, nese vritet nen njerezit e tij (qe ia kane vrare) ai eshte shehid, nese vritet nen fene e tij (qe e ndalojne te kryej obligimet) ai eshte shehid dhe nese vritet nen gjakun e tij ai eshte shehid e nese vritet nen padrejtesine qe ia kane bere ai eshte shehid"
    Allahu xh.sh. thote ne Kur'an: "Do ti gjesh nder me te ashprit njerez ndaj atyre qe u dhane paqe ēifuteve".

Kjo ishte nje permbledhje!

Po ishte profeti ai qe i urdheroi Sahabet por Profeti s.a.v.s. ka thene: "Nuk ka emigrim pas Fet'hit (ēlirimit te Mekkes)"

Une rreth asaj fetwas them..ashtu e pa situaten Albani qe ka dhene ate fetwa
    Albani mund te thote ēte doje, normalisht kur e ka mesuar fene "me forcat e veta", po normalisht eshte edhe shperfillja e dijatereve nga ana e tij.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    O Rapsod Trimi, o dijetari i shqiperise, Tan Kristo nuk na kerkuar fare emrin tend, ai as qe e di fare se cfare ndodh ne forum se nuk ka kohe te futet ne FORUM, por meqenese ti do neve do organizojme nje debat , mirepo debati nuk behet kur njerezit nuk e njohin njeri tjetrin, hajde dhe e bejme debatin ne menyre te HAPUR dhe PUBLIKE, leri gazeata dhe televizionet menjane o injorant, cfare pune ke ti me gazeata ore, PSE PO BEN FUSHATE ZGJEDHORE TI? Hjade pra hapur fare, merr cilin te duash, ose hajde vetem, te ebjme debatin, ta rregjistrojme ate, dhe te kete pjesemarres te tjere ne debat nga nxenesat e dijes dhe nga xhemati i thjeshte por qe ka njefare dije te kualifikuar, dhe diskutojme per cfare teme te duash ti, per cfare te duash ore, por ama do rregjistrohet cdo gje, PSE ke frike ti? PSE SHMANGESH nga perballja ne menyre te drejtperdrejt? Ketu nuk ka asgje per tu trembur dhe per ta beer ceshtjen MISTERIOZE, hajde pra Rapsod, hajde, bujrum, neve te ftojme ne debat, KU TE DUASH dhe KUR TE DUASH ti, kurse ketu ne forum gjerat jane spekullative , ti do kundershtosh, dhe ai do te kundershtoje dhe gjerat nuk marrin zgjidhje, kurse kur debati behet me goje ne menyre te drejtperdrejte, atehere gjerat jane me ndryshe dhe me te qarta, OK? Diskutojme po deshe per terma te tilla si pershembull: TERMI i ashtuquajtur "WEHABI", a eshet i sakte si term apo jo? Kush e ka shpikur si TERM, PSE e ka shpikur, kush jane ata qe QUHEN me termin wehabi sot? A eshet Sheikh Muhammed Nasirudin el Albani vertete Muhadith apo jo? Hajde te hapim te gjitha DEKLARATAT E DIJETAREVE te medhenj te kohes tone dhe te kohes te Sheikh Albanit si Sheikh Mukbili, etj....cfare kane thene ata per DIJEN E SHEIKH ALBANIT? Diskutojme po deshe per termin tjeter te gabuar qe u mvishet Ehli-Sunnetit = d.m.th SELEFIVE, ata qe ndjekin rrugen e Selefus SALIH, qe gjoja se ata jane EKSTREMISTA, sepse jane WEHABI, diskutojme po deshe edhe PER KUR`ANIN dhe Sunnetin, se si kuptohet kur`ani dhe Sunneti , hajde marrim te gjitha hadithet qe flasin per ekzistencen e HADITHIT, sepse po lexoj ne forumj qe ka akoma njerez qe dyshojne nese Profeti yni ka lene HADITHE APO JO? Diskutojme ore per cfare te duash ti, madje zgjidhe ti temen, por aam ne menyre te hapur dhe pastaj ajo pale qe mundet me argumente duhet te pranoje HAKUN, duhet te kete friek Alahun dhe te dorezohet tek Argumentet dhe te mos ndjeki epshet, ose ose nese do ti neve mund te ftojme edhe DIJETARET ne Shqiperi dhe le te gjykojne ata per keto mosmarrveshje ne METODOLOGJI, si thua DIJETARI I SHQIPERISE? Mendohu, dhe ne kthe ndonje pergjigje.........Mendohu mendohu....

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    E para e punes une nuk jam ne Shqiperi fare, sepse jetoj ne Greqi. E dyta edhe po te isha, as do te ma ndjente fare te merrja persiper nje debat te tille, sepse nuk eshte kulture debati ajo qe ti thua me larte. E treta une vendin e debatit e kam te zgjedhur dhe ai eshte Forumi Shqiptar dhe nuk luaj nga istikami.
    Nuk eshte pune frike, more ditezi, te perballesh me Tan Kriston, por mesa duket je aq i ceket sa vetem nxit me punen e frikes dhe kjo eshte metesi ne komunikimin tend dhe persa kohe qe ti permend friken shtohet dhjete fish ne mendjen time se jeni ne nivelet me te ulta sa te mos e bej te gjate mendimin se "NUK IA VLEN".
    Je shume troke!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar mė parė nga The Boy Lexo Postimin
    O Rapsod Trimi, o dijetari i shqiperise, Tan Kristo nuk na kerkuar fare emrin tend, ai as qe e di fare se cfare ndodh ne forum se nuk ka kohe te futet ne FORUM, por meqenese ti do neve do organizojme nje debat , mirepo debati nuk behet kur njerezit nuk e njohin njeri tjetrin, hajde dhe e bejme debatin ne menyre te HAPUR dhe PUBLIKE, leri gazeata dhe televizionet menjane o injorant, cfare pune ke ti me gazeata ore, PSE PO BEN FUSHATE ZGJEDHORE TI? Hjade pra hapur fare, merr cilin te duash, ose hajde vetem, te ebjme debatin, ta rregjistrojme ate, dhe te kete pjesemarres te tjere ne debat nga nxenesat e dijes dhe nga xhemati i thjeshte por qe ka njefare dije te kualifikuar, dhe diskutojme per cfare teme te duash ti, per cfare te duash ore, por ama do rregjistrohet cdo gje, PSE ke frike ti? PSE SHMANGESH nga perballja ne menyre te drejtperdrejt? Ketu nuk ka asgje per tu trembur dhe per ta beer ceshtjen MISTERIOZE, hajde pra Rapsod, hajde, bujrum, neve te ftojme ne debat, KU TE DUASH dhe KUR TE DUASH ti, kurse ketu ne forum gjerat jane spekullative , ti do kundershtosh, dhe ai do te kundershtoje dhe gjerat nuk marrin zgjidhje, kurse kur debati behet me goje ne menyre te drejtperdrejte, atehere gjerat jane me ndryshe dhe me te qarta, OK? Diskutojme po deshe per terma te tilla si pershembull: TERMI i ashtuquajtur "WEHABI", a eshet i sakte si term apo jo? Kush e ka shpikur si TERM, PSE e ka shpikur, kush jane ata qe QUHEN me termin wehabi sot? A eshet Sheikh Muhammed Nasirudin el Albani vertete Muhadith apo jo? Hajde te hapim te gjitha DEKLARATAT E DIJETAREVE te medhenj te kohes tone dhe te kohes te Sheikh Albanit si Sheikh Mukbili, etj....cfare kane thene ata per DIJEN E SHEIKH ALBANIT? Diskutojme po deshe per termin tjeter te gabuar qe u mvishet Ehli-Sunnetit = d.m.th SELEFIVE, ata qe ndjekin rrugen e Selefus SALIH, qe gjoja se ata jane EKSTREMISTA, sepse jane WEHABI, diskutojme po deshe edhe PER KUR`ANIN dhe Sunnetin, se si kuptohet kur`ani dhe Sunneti , hajde marrim te gjitha hadithet qe flasin per ekzistencen e HADITHIT, sepse po lexoj ne forumj qe ka akoma njerez qe dyshojne nese Profeti yni ka lene HADITHE APO JO? Diskutojme ore per cfare te duash ti, madje zgjidhe ti temen, por aam ne menyre te hapur dhe pastaj ajo pale qe mundet me argumente duhet te pranoje HAKUN, duhet te kete friek Alahun dhe te dorezohet tek Argumentet dhe te mos ndjeki epshet, ose ose nese do ti neve mund te ftojme edhe DIJETARET ne Shqiperi dhe le te gjykojne ata per keto mosmarrveshje ne METODOLOGJI, si thua DIJETARI I SHQIPERISE? Mendohu, dhe ne kthe ndonje pergjigje.........Mendohu mendohu....
    o insan pse qan drasa me njerz te pa gdhendun, ti a pe sheh qe eka kry shkollen ne iran etash eperhap neper greqi, prej greqis te shkijeve na jem ders neve ketu per islam, na tregon kush asht Albani subhanallah subhanallah
    Tylifar qobanit i ka ra hise mi gjyku dijetart e shekullit.

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Citim Postuar mė parė nga injejti Lexo Postimin
    o insan pse qan drasa me njerz te pa gdhendun, ti a pe sheh qe eka kry shkollen ne iran etash eperhap neper greqi, prej greqis te shkijeve na jem ders neve ketu per islam, na tregon kush asht Albani subhanallah subhanallah
    Pse qenka mekat sipas mendjes tende "te ndritur" te kryesh shkollen ne Iran?
    Ku je ti o dijtar i "gdhendur" qe i quan te gjithe shkij e greke?Ndihmen me te madhe srbise po ja japin vendet arabe qe spo njohin Kosoven ore i shkare dhe mos na u hiq ka patriot i madh.
    Po ja shikojme frytet Albanit tek mende e tua se cfare dijetari paska qene.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar mė parė nga Bel ami Lexo Postimin
    Pse qenka mekat sipas mendjes tende "te ndritur" te kryesh shkollen ne Iran?
    Ku je ti o dijtar i "gdhendur" qe i quan te gjithe shkij e greke?Ndihmen me te madhe srbise po ja japin vendet arabe qe spo njohin Kosoven ore i shkare dhe mos na u hiq ka patriot i madh.
    Po ja shikojme frytet Albanit tek mende e tua se cfare dijetari paska qene.
    ketu asht komuniteti musliman, per musliman jem duke bisedu e jo per shija te iranit e shkije etj etj. kerkush nuk tha qe asht e ndaluar te krysh shkoll ne iran, shkoll mund te kkrysh edhe ne mosk edhe ne beograd edhe ne iran , shkolla shkoll asht, por per islam nuk jan keto vende. te lutem ty ,, bel ami,, ketu bahet fjal per ni muhadith , dijetar te shekullit,, nuk po flasim per shija e per bekteshi , ketu bahet fjal per islam.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga injejti : 07-04-2009 mė 11:40

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga injejti Lexo Postimin
    O i njejti, e kam perseritur dhe po e riperseris, a ke diēka konkrete per te diskutuar lidhur me temen? Nese s'ke, mos u merr me mua e as me anetaret e tjere te forumit, tema eshte per Albanin dhe jo per Rapsodin dhe normalisht moderatoret duhej t'i fshinin shkrimet qe kane sens fyes per anetaret, por mesa duket vetem emrin kane moderatore dhe nuk po moderojne asgje.
    Gjithsesi une po ndejoj te te kthej pergjigje per akuzat dhe fyerjet ndaj meje.
    Mbaje vath ne vesh qe mos e perserisesh me: Rapsodi nuk ka studjuar ne Iran, greket s'kane nevoje t'u jap ders une sepse e kane te "taposur" trurin, ne kete teme une nuk po ju jap ders as juve, por po diskutoj. Nese ke dicka kundra asaj qe une kam paraqitur je i lire te kundershtosh, por kundershtimi te jete shkencor dhe jo me mentalitet katundari, une kam lindur dhe jam rritur ne Tirane dhe jetoj ne Athine nuk kam qene dhe nuk jam ēoban, por edhe po te isha, subhan Allah, edhe i derguari i Allahut s.a.v.s. ka qene ēoban, e nese ti ke perbuzje per ēobenjte, ruaju nga mentaliteti yt perbuzes sepse Allahu zgjodhi nje ēoban per te udhezuar nje ymet te tere, ndersa Profeti s.a.v.s. ka thene: "te gjithe profetet kane qene ēobenj" (ose barinj, sinonim eshte).

Keshille: Emrin Allah shkruaje me shkronje kapitale sepse eshte emer i perveēem.

Faqja 14 prej 18 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lajme Nga Bota Islame !
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 367
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 15:12
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Sqarim i Dyshimeve nė Lidhje me Jetėn e Shejhul-Islam Muhamed Ibn Abdul-Uehab
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 10:43
  4. Protesta e botės islame ndaj karikaturave tė profetit
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 19:41
  5. Profeti Muhamed a.s. nė Hinduizėm
    Nga AIR_MJ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •