Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 127
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Dua tet pyes ty dicka, nese ndodhen me nje ane eshte Muhammedi alejhisselam dhe ne anen tjeter i gjith njerezimi dhe te vehen ne votime, me trego kush e ka ne te drejte Muhammedi alejhisselam i cili e merr dijen nga Allahu i Gjithdijshem apo njerezit tjere te cilet jane injorant me plot kuptimin e fjales karshi Muhammedit salallahu alejhi ve selem.

Ne Islam nuk ka vota o vlla i dashur, ketu triumfon e verteta sic ka thene Abdullah ibn Mesudi: "Xhemat quhet qofte edhe nje person ama nese te ai gjendet e verteta."

Dua ta perfundoj kete debat me nje thenie te hazreti Aliut radiallahu anhu:

"Mos ma tregoni te verteten nepermjet njerezve, tregomani te verteten ua tregoj njerezit e saj"
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga hubejb Lexo Postimin
    Dua tet pyes ty dicka, nese ndodhen me nje ane eshte Muhammedi alejhisselam dhe ne anen tjeter i gjith njerezimi dhe te vehen ne votime, me trego kush e ka ne te drejte Muhammedi alejhisselam i cili e merr dijen nga Allahu i Gjithdijshem apo njerezit tjere te cilet jane injorant me plot kuptimin e fjales karshi Muhammedit salallahu alejhi ve selem.

Ne Islam nuk ka vota o vlla i dashur, ketu triumfon e verteta sic ka thene Abdullah ibn Mesudi: "Xhemat quhet qofte edhe nje person ama nese te ai gjendet e verteta."

Dua ta perfundoj kete debat me nje thenie te hazreti Aliut radiallahu anhu:

"Mos ma tregoni te verteten nepermjet njerezve, tregomani te verteten ua tregoj njerezit e saj"
    Te thash pergjigje po si duket se dikush e ka shly!!! Nese vjen puna per te plotesuar urdherat e a.s. Muhamedit, une jam ai qe nese ka nevoje do te shkoj deri ne mes , ne zemerte zjarit te xhehenemit!
    Por profeti nuk eshte midis nesh.
    Nga ana tjeter perseri gabon kur thua se njerezit paskan qene injorante karshi A.s. Muhamedit, gabon ngase sikur kjo te ishte e vertete qe thua ti, atehere askush nuk do te gedjonte a.s. Muhamedin dhe sot nuk do te kishe fe islame!
    Une mendoj qe njerezit qe kane jetuar ne ate kohe, kane qene te zgjuar dhe per shkak te kesaj zgjuarsie qe kane pasur kane kuptuar se a.s. Muhamedi eshte profet i vertete andaj dhe u binden ndaj fjales se tij.
    Ata qe ishin injorante , moren shpaten dhe luftuan a.s. Muhamedin.
    Andaj kisha thene se menyra se si ti deshiron te shprehish dashurine tende ndaj profetit nuk eshte e qelluar!
    Biles jam i sugurte qe as profeti nuk to te kishte miratuar nje perkrahje te tille, kur ti ato qe besojne ne te, pra ne fjalen e tij, i quan injoranta.

Si do qe te jete , dallimi midis meje dhe teje eshte se ti beson cdo fjale qe te ka shkruajtur Buhariu lidhur me personalitein dhe karakterin e profetit , ndersa une kete pune nuk e bej, dhe sinqerisht nuk me intereson se cfar do me quani, qafir, katil, idiot, armik i islamit, aspak sme intereson.
    Ajo qe me intereson mua eshte se cdo gje qe bej, bej per ti dale ne ndihme kesaj feje te bukur, dhe Allahu e di fort mire se me cdo atom te trupit tim jam plotesisht i perkushtuar te Gjithfuqishmit dhe kesaj feje!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Jo jo ti je i perkushtuar epshit tend e askujt tjeter, dhe ti nuk ke respekt as ndaj Muhammedit alejhisselam as ndaj fjales se Allahut. Misioni yt eshte qe sot ta kundershtojsh mbulesen e gruas te cilen e ka urdheruar Allahu Fuqiplote dhe te cilin urdher prej Pejgambereve te me parshem dhe te gjith ndjekesit e Muhammedit alejhisselam e kane zbatuar me perpikshmeri pa perjashtim, dhe del nje misionar si ti dhe deshiron ta hudhish ne ere te gjithe kete.

E ndersa e nesermja yte mund te jete edhe me e rrezikshme duke tentuar edhe namazin apo haxhin ta mohosh duke u arsyetuar kinse ky obligim eshte vetem per ta mbushur buxhetin e Saudise nepermjet turizmit, apo ku ta di une cka mund te nxjerre egoja yte e shthurrur.
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga hubejb Lexo Postimin
    Jo jo ti je i perkushtuar epshit tend e askujt tjeter, dhe ti nuk ke respekt as ndaj Muhammedit alejhisselam as ndaj fjales se Allahut. Misioni yt eshte qe sot ta kundershtojsh mbulesen e gruas te cilen e ka urdheruar Allahu Fuqiplote dhe te cilin urdher prej Pejgambereve te me parshem dhe te gjith ndjekesit e Muhammedit alejhisselam e kane zbatuar me perpikshmeri pa perjashtim, dhe del nje misionar si ti dhe deshiron ta hudhish ne ere te gjithe kete.

E ndersa e nesermja yte mund te jete edhe me e rrezikshme duke tentuar edhe namazin apo haxhin ta mohosh duke u arsyetuar kinse ky obligim eshte vetem per ta mbushur buxhetin e Saudise nepermjet turizmit, apo ku ta di une cka mund te nxjerre egoja yte e shthurrur.
    Huhejb pik se pari ti nuk respekton a.s. Muhamedin, ne postimin tend te me parshem i bere te gjithe njerezit injorant!!!
    Nuk ma merr mendja qe a.s. Muhamedi e ka quajtur veten e tij me te zgjuar se te gjithe te tjeter.
    Nga ana tjeter sic te thash edhe me lart te quajsh injoranta njerezit qe kane perkrahur kete fe, nuk eshte ne rregull.

Sa i perket mbuleses, une nuk kundershtoj mbulesen!!!
    Kundershtoj menyren se si juve e perceptoni kete mbulese, kundershtoj BURKAT, kundershtoj hixhabin qe nuk permendet ne Kuran fare!
    Po ashu kundershtoj ne menyre kategorike edhe cullakllekun e femrave, jam kunder minifundeve, jam kunder cdo gjeje qe nje femer e ben te duket ma shum si prostitute se sa femer te vertete.
    Kur folim per veshjen , jam perkrahes i veshjes modeste!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Nese nuk thuash se Muhammedi alejhisselam eshte me i miri dhe me intelegjenti duke marre te gjithe njerezimin ke mohuar ajetin Kuranor ne te cilin thuhet qe Muhammedi alejhisselam eshte shembulli me i perkryer.

Une nuk them se te gjith njerezit jane injoranta, por them njerezit ne krahasim me Muhammedin alejhisselam jane te tille, kjo fjali ka dallim per ate njeri qe kupton.

Une kuptoj ti cka konsideron mbules: nje femer me koke shpeluar, nje femer me qafe shpluar, nje femer me krahe dhe kembe te shpeluara, sigurisht modesti e konsideron nje veshje te nje katundares (me gjith respektin per njerezit e fshatit). Por jo, te gjithe dijetaret pa asnje perjashtim mbules konsiderojne mbulimin e te gjithe trupit e ndersa fytyra dhe duart eshte diskutabile te ta.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Nejse eshte e drejta jote te shprehesh si te kesh qef, por ama mendoj qe eshte gabim te thuhet se ne bote shumica paskan qene injoranta!!!
    Nuk ka kuptim nje fjali e tille dhe nga ana tjeter eshte ofenduese per njerezit qe e lexojne kete.
    Njerezit jane shumica normale, si puna jote , si puna ime, si puna e atyre qe cdo dite kemi pune, pra nuk jane injoranta.
    Nje perqindje e vogel e njerezimit jane me te meta mendore ose psikollogjike, dhe nje pjese tjeter e njerezimit jane gjenial!

Une mund te kuptoj nese dikush shprehet se shumica e njerezve jane normal dhe nje pakice me veti gjeniale, por ama nuk mund te kuptoj shprehjen se shumica paskan qene injoranta dhe nje pakic intelektuale!

Andaj ne menyre metaforike te pyeta se ne cilen grup ben pjese, qe te te kujtohet se je shprehur gabimisht.

ME Respekt
    GV_USA

nocion i thjeshte :
    injorant-ai qe nuk di,dallim injorant total nga ai i pjesshem.
    injorant total ai qe nuk di asgje
    injorant i pjesshem ai qe nuk di dicka (shume apo pak)

shembull: a dine te gjithe nga mjekesia?jo nuk dine .pra ata qe nuk dine jane injorante nga mjekesia.
    a dine te gjithe nga politika? jo nuk dine. pra ata qe nuk dine jane injorante nga politika.

e keshtu me rradhe.............................

te jesh injorant nuk do te thote te jesh me te meta mendore.
    njerezit me te meta mendore quhen handikapate,jo injorante.

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir Lexo Postimin
    nocion i thjeshte :
    injorant-ai qe nuk di,dallim injorant total nga ai i pjesshem.
    injorant total ai qe nuk di asgje
    injorant i pjesshem ai qe nuk di dicka (shume apo pak)

shembull: a dine te gjithe nga mjekesia?jo nuk dine .pra ata qe nuk dine jane injorante nga mjekesia.
    a dine te gjithe nga politika? jo nuk dine. pra ata qe nuk dine jane injorante nga politika.

e keshtu me rradhe.............................

te jesh injorant nuk do te thote te jesh me te meta mendore.
    njerezit me te meta mendore quhen handikapate,jo injorante.
    Okay dmth edhe ti je injorant anshtu ?!!! E kam fjalen nga medicina, informatika. politika, sociologjia, llogjika, matematika, kimia, fizika, biologjia, arkitektura, ndertimtaria, ekonomia etj etj me nje fjale je injorant ne jete!!!

Ca folen keshtu oh bab!
    Injorant eshte fjale ofenduese o ti zotni!!! Juve jeni si ato macet qe nuk bien ne shpine!!!!
    Pse nuk e pranoni qe u shprehet gabimisht, pse akoma vazhdoni te shpreheni gabimisht?!! Kete nuk e kuptoj!!!!
    Si mendon ti ose juve sikur Muhamedi a.s. tu kishte thene Mekasve me degjoni mua sa i perket fese sepse ju te tjeret jeni injoranta , do te kishe pas fe islame sot ti ose jo?!!!
    Nuk eshte menyra e drejte per te treguar se dikush eshte me i zgjuar se tjeret duke i be tjeter injoranta!!!!
    Ky eshte gabimi me i madh qe nje intelektual mund te bej!!! Dmth per te treguar une veten time te zgjuar duhet te te them ty qe je injorant?!!!
    Po e bera une kete pune , cfar u be me karakterin tim?!! Me personalitetin tim?!!
    E njejta vlen edhe per besimtaret, juve nuk keni te drejte ti quani besimtaret musliman injoranta karshi Muhamedit a.s. sepse juve keshtu ofendoni njerezit qe ndjekin rrugen e tij dhe nese bazohesh ne ligjet llogjike, mendoni mire se ke ofendoni ne menyre indirekte!!!!!!!!!!!!!!!!

GV_USA
    Me Respekt
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Okay dmth edhe ti je injorant anshtu ?!!! E kam fjalen nga medicina, informatika. politika, sociologjia, llogjika, matematika, kimia, fizika, biologjia, arkitektura, ndertimtaria, ekonomia etj etj me nje fjale je injorant ne jete!!!

Ca folen keshtu oh bab!
    Injorant eshte fjale ofenduese o ti zotni!!! Juve jeni si ato macet qe nuk bien ne shpine!!!!
    Pse nuk e pranoni qe u shprehet gabimisht, pse akoma vazhdoni te shpreheni gabimisht?!! Kete nuk e kuptoj!!!!
    Si mendon ti ose juve sikur Muhamedi a.s. tu kishte thene Mekasve me degjoni mua sa i perket fese sepse ju te tjeret jeni injoranta , do te kishe pas fe islame sot ti ose jo?!!!
    Nuk eshte menyra e drejte per te treguar se dikush eshte me i zgjuar se tjeret duke i be tjeter injoranta!!!!
    Ky eshte gabimi me i madh qe nje intelektual mund te bej!!! Dmth per te treguar une veten time te zgjuar duhet te te them ty qe je injorant?!!!
    Po e bera une kete pune , cfar u be me karakterin tim?!! Me personalitetin tim?!!
    E njejta vlen edhe per besimtaret, juve nuk keni te drejte ti quani besimtaret musliman injoranta karshi Muhamedit a.s. sepse juve keshtu ofendoni njerezit qe ndjekin rrugen e tij dhe nese bazohesh ne ligjet llogjike, mendoni mire se ke ofendoni ne menyre indirekte!!!!!!!!!!!!!!!!

GV_USA
    Me Respekt

haaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaa
    je gallate fare
    po si njeri me karakter qe je a mund ti pergjigjesh sinqerisht dy pyetjeve:

ēfare moshe ke?(dmth sa vjeē je)

A I FAL 5 KOHET E NAMAZIT?

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir Lexo Postimin
    haaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaa
    je gallate fare
    po si njeri me karakter qe je a mund ti pergjigjesh sinqerisht dy pyetjeve:

ēfare moshe ke?(dmth sa vjeē je)

A I FAL 5 KOHET E NAMAZIT?
    Gallat fare !!! Te intereson se cfar moshe kam, po te tregoj aman . Jam 32 dhe sa i perket namazit kur kam mundesi e fal, kur nuk kam mundesi nuk e fal!
    Mos haro se jetoj ne SHBA!!! Ketu nuk ka xhamija ne cdo cep! Ketu jemi ne vend te huaj andaj falim namazin ne baze te mundesive.

GV_USA
    P.S. "Po ti cfar moshe ke, e per namazin e fal ose nuk e fal, kjo nuk me intereson mua, kjo duhet te te interesoj ty, sepse nuk do te pergjigjem une per ty se a ke falur namazin ose jo, dhe e kunderta "
    WE WILL NOT GO DOWN!

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anėtarėsuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Dikur , disa vjet me pare kam lexuar nje artikull ( ne nje te perditeshme americane)i cili bente fjale per te drejtat e grave ne antikitet, si shembull ishin marre Greqia e lashte- te drejta te kufizuara, Roma gjithashtu dhe Arabet qe kishin te drejta pothuaj te barabarta me burrat(para se te vinte islami).
    Do t'ju lutesha te sillni fakte nga antikiteti, per te kuptuar se c'ndodhi ne vitet 500-600 te eres sone ne kete ceshtje.
    Gezuar!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ARKIA : 26-03-2009 mė 12:06
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A duhet tė dalė Shqipėria nga Konferenca Islamike?
    Nga Fenomeni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 282
    Postimi i Fundit: 13-04-2009, 14:04
  2. Kredia e Bankės Islamike, Shqipėria bojkoton Izraelin
    Nga alproud nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-03-2009, 19:16
  3. Tė drejtat e jomuslimanėve nė shtetet islamike
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 13-04-2006, 14:35
  4. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06
  5. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •