Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet largohet Janullatos?

Votues
279. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PO

236 84.59%
  • JO

43 15.41%
Faqja 58 prej 102 FillimFillim ... 848565758596068 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 571 deri 580 prej 1014
    ..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    O Ilia, nuk e mar vesh pse mundohesh kot ? Keta "patriotat" vetem llaka llaka bejne, se ne realitet Anastasi eshte atje ku eshte dhe ka per te ndenjur deri ne fund.
    Na lodhet, keni 2 dekada qe kakarisni dhe asgje s'beni ahahha.
    Nacionalizmi dhe greqizmi jane anet e kunderta te se njejtes medalje.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga Kavir Lexo Postimin
    Ua, ku humbi delli apostoliko-martir? Pa he njehere na beni pershkrimin e persekutimeve qe jeni gati te vuani per te mbrojtur Kryepeshkopin qe po ua vrasin "patriotet" talebane.
    Kush do dalle vullnetar te kryqezohet? Kush do e lene qe ta shqyejne luanet? Kush do dale vullnetar te digjet ne turre te druve?

Mbahu Kryepeshkop mos ki frike
    se ke martire me shumice.
    Ua, ku humbi delli apostoliko-martir? Pa he njehere na beni pershkrimin e persekutimeve qe jeni gati te vuani per te mbrojtur Kryepeshkopin qe po ua vrasin "patriotet" talebane.
    Kush do dalle vullnetar te kryqezohet? Kush do e lene qe ta shqyejne luanet? Kush do dale vullnetar te digjet ne turre te druve?

Mbahu Kryepeshkop mos ki frike
    se ke martire me shumice.
    Ne fakt ti e paske qejf kete punen e Kryepiskopit tone, sepse nuk guxoj te bej nje postim edhe ti prapa......
    Po lexo mire a derezi. Une s`kam patur ndonjehere rastin te provoj se cili jam. C`thua more shoku?! Po kur them une se ti rron me endrrat e kohes se vjeter habitesh ti. Po ne vitin 1967 une kam qene 9 vjec?! Te isha bere martir qe ne ate kohe?! Nuk dua te te kthehem tani edhe per xhamite, se do te me quash hakmarres.
    Po c`te beja une femije a derezi, t`i gjuaja me gure sekretarit te partise, (ore ti je shqiptar i Shqiperise apo i Kosoves se me duket sikur nuk ke rrojtur ndonjehere ne Shqiperi).
    Martire orthodhokse ka patur. Ka patur prifterinj qe u burgosen ne ate kohe dhe jane shume, sepse nuk pranuan te mohonin besimin e tyre.
    Po te permend njerin prej tyre Kristofor Kisin, Kryepiskopin e pare te KOASH-it, i cili u helmua nga sigurimi i shtetit ne Kishen e Shen Prokopit ku e kishin izoluar. Kjo ne vitin 1958.

Mė 4 prill 1967 u dha sinjali pėr persekutim tė plotė. Me njė dekret tė publikuar mė 22 nėntor 1967 Shqipėria u shpall zyrtarisht shteti i parė dhe i vetėm ateist nė botė dhe nė histori, nė tė cilin u ndalua me Kushtetutė ēdo shprehje fetare. Qindra kisha u rrafshuan, tė tjera u kthyen nė fabrika, magazina, stalla, kinema, klube. Pothuajse tė gjithė manastiret u shkatėrruan ose u kthyen nė kazerma ushtarake. Nė atė kohė Kisha e Shqipėrisė kishte pėrveē Kryepiskopatės edhe tri episkopata, 19 zėvendėsi arkieratike, 330 enori dhe 25 manastire. Klerikėve u hoqėn rason, shumė prej tyre i burgosėn ose i internuan dhe disa i martirizuan. Midis tyre, ish-Kryepiskopi Visarion u burgos dhe Ndihmės-episkopi i Apollonisė, Irineu (Banushi), u internua. Kryepiskop Damiani nuk u pėrndoq, ai vdiq nė shtėpi nė Pogradec, mė 18 tetor 1973. Nė kėtė persekutim tė pėrgjithshėm, tė pėrndjekurit dhe pėrndjekėsit i pėrkisnin tė gjitha komuniteteve etnike dhe fetare tė Shqipėrisė. Nė nėntor 1990, qeveria shqiptare, e ndikuar nga ndryshimet ndėrkombėtare, vendosi tė zbuste masat kundėr fesė.

(Ore, Kavir, po pse ke kaq qejf te me nervozosh xhanem? Po une nuk nxehem more se ne internet jam, e fjalet degjohen deri ne fund te dheut. Ata qe na lexojne edhe do te na gjykojne se cili nga ne ka te drejte)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 18-03-2009 mė 08:48

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    E mos mendo se do ta kesh kaq lehte ta likuidosh, sepse para se ta besh ate qe mendon do te duhet te kalosh mbi trupat tane
    Ne fakt ti e paske qejf kete punen e Kryepiskopit tone, sepse nuk guxoj te bej nje postim edhe ti prapa......
    Po lexo mire a derezi. Une s`kam patur ndonjehere rastin te provoj se cili jam.
    Me fal shoku Martir. Cilin Shen Ilia te besoj? Kete qe nuk e di cili eshte apo kete qe eshte gati te vdese bashke me shoket e tij per te mbrojtur Kryepeshkopin?
    Shen Ilia po shfaq mungese besimi?
    Shen Ilia, une s`po e shoh me ate shen Ilian e pare i edukuar me fryme revolucionare qe eshte gati te jape edhe jeten po te jete nevoja.
    Mos harro dybekun shen Ilia, bashke me Nafijet.
    -

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Me fal shoku Martir. Cilin Shen Ilia te besoj? Kete qe nuk e di cili eshte apo kete qe eshte gati te vdese bashke me shoket e tij per te mbrojtur Kryepeshkopin?
    Shen Ilia po shfaq mungese besimi?
    Shen Ilia, une s`po e shoh me ate shen Ilian e pare i edukuar me fryme revolucionare qe eshte gati te jape edhe jeten po te jete nevoja.
    Mos harro dybekun shen Ilia, bashke me Nafijet.
    Po kush thote a derezi qe une jam kunder martirizimit. Po per kete duhet te shfaqet rasti mor burr (ose djale). Po mor bir, eshte fitore e madhe te vdesesh duke mbrojtur nje Kishe, nje bashkebesimtar ose vete Kryepiskopin (me shume akoma). Ti i dashke gjerat troc.
    Ti lexon dhe i interpreton sipas qejfit fjalet e mia. E po c`na gjeti me kete njeri. Ore po qe te jem me i qarte (brenda mundesise) a mund te me thuash je shqiptar apo kosovar, se te pyeta njehere e s`mu pergjigje se po ja fut roma per toma, se duket sikur nuk ke rrojtur ndonjehere ne Shqiperi. Une i bie gozhdes e ti thua pse i bie patkoit. Ore kam frike se nuk duhet te jesh fare shqiptar......

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Nuk dua te te kthehem tani edhe per xhamite, se do te me quash hakmarres.
    Shen Ilia mund te ma sqarosh kete "vargun" se nuk e kuptova domethenien?

(ore ti je shqiptar i Shqiperise apo i Kosoves se me duket sikur nuk ke rrojtur ndonjehere ne Shqiperi).
    Me fal po cili eshte ndryshimi se ku kam rrojtur une shoku shenjtor? Mund te ma shtjellosh pak me gjere?
    -

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Shen Ilia mund te ma sqarosh kete "vargun" se nuk e kuptova domethenien?

Me fal po cili eshte ndryshimi se ku kam rrojtur une shoku shenjtor? Mund te ma shtjellosh pak me gjere?
    Po c`te te sqaroj o zoti K.? Pse se mos do te sqarohesh ti? Po me qe me mbeti pak kohe po te bej nje dy sqarime.
    Per te paren, ti me qendrimin tend ben fajtor gjithe popullin shqiptar duke thene se pse nuk reaguam ne vitin 1967. Kjo qendron sepse ateizmo-komunizma na kishte hedhur trute e gomarit. Por ti nuk je shqiptar, sepse ne kete rast ti ke share edhe veten tende, ose edhe paraardhesit e tu, gje te cilen duhet te mos jesh normal kur e ben, e ti mua me dukesh djale i zgjuar.
    Per xhamite..., po ja ore x ose y, asnje nuk u ngrit per te mbrojtur Kishat apo xhamite, apo teqete kur u prishen nga regjimi ateisto-komunist, pra ti ke share me muslimane, kristiane, bektashiane, e gjithe tarikatet e tjera, ateistet, etj. Ti ke share gjithe popullin e Shqiperise.
    Po te kesh rrojtur jashte Shqiperis o shoku K., nuk mund te dish se c`gjendje ka qene ketu me 1967 ose para a pas kesaj kohe, sepse ti flet sikur ke zbritur nga hena. Ne qe kemi rrojtur ketu e dime se c`kemi hequr, e megjithate nuk ulerasim si puna jote dhe e klanit tend ne forum, qe ju kane paguar te sulmoni orthodhoksine dhe gjithe rajonin, serbe, greke, rumune, bullgare, ose edhe me larg: ruse, gjeorgjiane, etj. Nga eksperienca jane te paket (ose nuk ekzistojne fare) qytetare shqiptare qe te nxisin kete lloj urrejteje.
    Sepse ne kemi bashkejetuar gjate more djale, krahas njeri tjetrit, duke e respektuar e toleruar njeri tjetrin, kemi shkuar ne festat fetare te njeri tjetrit e nuk na ka qelluar ndonjehere te ndeshemi me njerez si puna jote dhe e klanit tend, qe duan te helmojne edhe "tolerancen fetare", njeren nga cilesite e mira tonat.
    Me shprehjen e mesiperme per martirizimin, te cilen nje shoku yt me shenjen e Hitlerit, e quajti hit te vitit, une thjesht tu drejtova ty dhe shokeve te tu, qe jeni pak kokrra midis nesh, per tu sqaruar njehere e mire, se c`mund te bejme ne per te mbrojtur besimin tone dhe Kryepiskopin +Anastas.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Une kam degjuar se janulla eshte musliman ortodoks apo ortodoks musliman apo turk nga greqia apo grek nga turqia apo nje pis pisit apo vellau i atij pinguinit qe me ofendon ne forum dhe me jep verejtje ne emer te Albos duke u thirrur ne talebanizem turk. Kurse vet eshte vlleh. Hec e bjeri ne fijet.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Po c`te te sqaroj o zoti K.? Pse se mos do te sqarohesh ti? Po me qe me mbeti pak kohe po te bej nje dy sqarime.
    Per te paren, ti me qendrimin tend ben fajtor gjithe popullin shqiptar duke thene se pse nuk reaguam ne vitin 1967. Kjo qendron sepse ateizmo-komunizma na kishte hedhur trute e gomarit. Por ti nuk je shqiptar, sepse ne kete rast ti ke share edhe veten tende, ose edhe paraardhesit e tu, gje te cilen duhet te mos jesh normal kur e ben, e ti mua me dukesh djale i zgjuar.
    Per xhamite..., po ja ore x ose y, asnje nuk u ngrit per te mbrojtur Kishat apo xhamite, apo teqete kur u prishen nga regjimi ateisto-komunist, pra ti ke share me muslimane, kristiane, bektashiane, e gjithe tarikatet e tjera, ateistet, etj. Ti ke share gjithe popullin e Shqiperise.
    Po te kesh rrojtur jashte Shqiperis o shoku K., nuk mund te dish se c`gjendje ka qene ketu me 1967 ose para a pas kesaj kohe, sepse ti flet sikur ke zbritur nga hena. Ne qe kemi rrojtur ketu e dime se c`kemi hequr, e megjithate nuk ulerasim si puna jote dhe e klanit tend ne forum, qe ju kane paguar te sulmoni orthodhoksine dhe gjithe rajonin, serbe, greke, rumune, bullgare, ose edhe me larg: ruse, gjeorgjiane, etj. Nga eksperienca jane te paket (ose nuk ekzistojne fare) qytetare shqiptare qe te nxisin kete lloj urrejteje.
    Sepse ne kemi bashkejetuar gjate more djale, krahas njeri tjetrit, duke e respektuar e toleruar njeri tjetrin, kemi shkuar ne festat fetare te njeri tjetrit e nuk na ka qelluar ndonjehere te ndeshemi me njerez si puna jote dhe e klanit tend, qe duan te helmojne edhe "tolerancen fetare", njeren nga cilesite e mira tonat.
    Me shprehjen e mesiperme per martirizimin, te cilen nje shoku yt me shenjen e Hitlerit, e quajti hit te vitit, une thjesht tu drejtova ty dhe shokeve te tu, qe jeni pak kokrra midis nesh, per tu sqaruar njehere e mire, se c`mund te bejme ne per te mbrojtur besimin tone dhe Kryepiskopin +Anastas.
    Qetesohu shoku Martir. Merr fryme thelle dhe kthejollohu se ke humbur ekuilibrin mendor.
    Se si ka qene `67 e di more njeri i mire. Dhe e quaj KRIMIN me te madh qe i eshte bere ketij populli. Dhe ndryshe nga ty nuk mendoj qe shumica kane qene dakort. Po meqe pjesa ekstremiste bertiste me ze te larte, dukej shumice. Dhe fundja nje pjese kishte frike, nje pjese donte te "dukej" dhe beheshin "anti-fetare" te medhenj.
    Dhe une nxiskam urrejtje kunder Ortodokseve? Kur e kam bere kete more shoku shenjtor? Kur kam cituar Nolin? Kur kam mbrojtur BESIMET e krishtera dhe mysliamane kunder cdo lloj sulmi ekstremist?

Po barazon Janullatosin me Ortodoksine? Po verteton fjalet e mia qe po "imitoni" vargjet e Majakovskit?
    Une jam kunder ketij barazimi HIPOKRIT, qe ben ti dhe ndonje tjeter dhe jo kunder Ortodoksise. Sa ishte Kryepeshkop Noli anti-ortodoks aq jam edhe une.
    Une ndjek as me shume dhe as me pak po idete e tij. Dhe ta kam vertetuar edhe me artikuj publike te tij. Po ty sikur s`te kane shijuar fort apo jo?

P.S. Nuk ma tregove se cili eshte ndryshimi po te jem "shqiptar Shqiperie apo shqiptar Kosove".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kavir : 18-03-2009 mė 09:54
    -

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Qetesohu shoku Martir. Merr fryme thelle dhe kthejollohu se ke humbur ekuilibrin mendor.
    Se si ka qene `67 e di more njeri i mire. Dhe e quaj KRIMIN me te madh qe i eshte bere ketij populli. Dhe ndryshe nga ty nuk mendoj qe shumica kane qene dakort. Po meqe pjesa ekstremiste bertiste me ze te larte, dukej shumice. Dhe fundja nje pjese kishte frike, nje pjese donte te "dukej" dhe beheshin "anti-fetare" te medhenj.
    Dhe une nxiskam urrejtje kunder Ortodokseve? Kur e kam bere kete more shoku shenjtor? Kur kam cituar Nolin? Kur kam mbrojtur BESIMET e krishtera dhe mysliamane kunder cdo lloj sulmi ekstremist?

Po barazon Janullatosin me Ortodoksine? Po verteton fjalet e mia qe po "imitoni" vargjet e Majakovskit?
    Une jam kunder ketij barazimi HIPOKRIT, qe ben ti dhe ndonje tjeter dhe jo kunder Ortodoksise. Sa ishte Kryepeshkop Noli anti-ortodoks aq jam edhe une.
    Une ndjek as me shume dhe as me pak po idete e tij. Dhe ta kam vertetuar edhe me artikuj publike te tij. Po ty sikur s`te kane shijuar fort apo jo?

P.S. Nuk ma tregove se cili eshte ndryshimi po te jem "shqiptar Shqiperie apo shqiptar Kosove".
    As qe mund te besohen gjithe sa thua me siper, pasi ti dhe klani antiorthodhoks ne forum jeni nje gje e vetme. Duke parjashtuar per nje moment +Anastasin, une te thashe qe juve doni te futni armiqesi mes shqiptareve orthodhokse dhe te tjereve, pasi juve nuk shani vetem Kryepiskopin, ju shani me fjalet me te renda orthodhokset kudo qe ndodhen, popuj te tere, ruse, gjeorgjiane, bullgare, serbe, greke, malaleze, etj., (nuk di a ka kineze orthodhokse pasi do te shanit edhe ata).

Shqiparet e Shqiperise nga ate te Kosoves kane ato ndryshime qe ekzistojne edhe ndermjet shqiptareve te krahinave te ndryshme per shkaqe socilogjike, gjeografike, fetare, etj. (keto mesohen ne shkollen fillore).

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    A. Kuadri dhe vėshtirėsitė
    1. Nga fundi i shekullit tė 19-tė u bėnė pėrpjekje
    pėr njė njohje sa mė tė mirė tė ndėrsjellė
    dhe pėr pėrafrimin e njerėzve tė feve tė ndryshme,
    me anė tė kongreseve dhe organizmave
    ndėrkombėtarė ndėrfetarė. Por pėrpjekjet pėr
    krijimin e strukturave mė tė qėndrueshme nuk
    patėn sukses. Pėrafrimi u krye mė tepėr nė njė
    terren negocimi, kur u pėrcaktuan ēėshtje dhe
    qėllime konkrete, duke iu referuar ēėshtjeve
    bashkėkohore me tė cilat pėrballet i tėrė qytetėrimi.
    P.sh. “Konferenca Botėrore pėr Fetė dhe
    Paqen (World Conference on Religion and
    Peace), qė mė vonė u quajt “Konferenca Botėrore
    e Feve pėr Paqen (World Conference of
    Religions for Peace), gjeti njė jehonė mė tė
    madhe nė shumė vende dhe vazhdon tė ketė
    ende aktivitetin dhe ndikimet e saj. Pas 11 shtatorit
    2001 u shėnua njė shpeshtim i konferencave
    ndėrfetare, me shpresėn se kjo do tė ndihmonte
    nė luftėn kundėr terrorizmit dhe nė forcimin e
    paqes. Kėrkimi pėr vlera mbarėnjerėzore tė pranuara
    bashkėrisht, po merr ritme tė shpejta nė
    forma nga mė tė ndryshmet.
    Nė epokėn tonė, gjithnjė e mė shumė po bėhemi
    tė ndėrgjegjshėm pėr sfidėn dhe pėrgjegjėsinė
    historike tė komuniteteve fetare ndaj
    njerėzimit si njė njėsi e vetme. Intelektualė qė
    bėjnė pjesė nė fe tė ndryshme, edhe pse mund
    tė shtyhen nga predispozita tė ndryshme, bėjnė
    pėrpjekje pėr tė rėndė dakord nė disa teza thelbėsore
    tė caktuara. Pranohet se shumė nga parimet
    e disa feve, u formuan nė epoka tė mėparshme
    brenda kushteve tė ndryshme. Dhe sot,
    si rrjedhojė, nė tharmimet e reja qė kryhen nė
    rrafshin ndėrkombėtar, ofrohen mundėsi tė reja
    tė rishpjegimit tė bėrthamės bazė tė ēdo feje.
    Pėr dialogun e sotėm ndėrfetar mbeten me
    vlerė dhe me rėndėsi paqja globale, procedura
    e globalizimit, kufizimi i dhunės dhe pėrballimi i
    ndotjes sė mjedisit. Megjithatė, duhet tė
    shmangen thjeshtėzimet. Para disa kohėsh, njė
    i njohuri im, profesor universiteti, mė telefonoi
    qė tė mė nxiste tė merrnim njė nismė pėr paqen.
    Propozimi i tij ishte tė mblidheshin liderė dhe
    intelektualė tė feve tė mėdha dhe tė vendosim
    tė fshijmė nga tekstet tona tė shenjta ēdo gjė qė
    i kundėrvihet paqes dhe nxit luftėn. U pėrpoqa
    t’i shpjegoj se njė gjė e tillė ėshtė e paarritshme,
    sepse shkrimet e shenjta tė feve tė ndryshme
    VLERAT MBARĖNJERĖZORE TĖ FEVE
    kanė pėr pasuesit e tyre njė autoritet tė padiskutueshėm
    dhe nuk mund t’i nėnshtrohen rishikimit
    siē bėhet me kushtetutat e shteteve. E as mund
    tė ekzistojė ndonjė lloj organizmi, njė lloj OKBje
    fetare, qė mund tė ndėrmarrė dhe tė kryejė
    diēka tė tillė. Mėnyra e vetme e fuqizimit tė
    pėrpjekjes pajtuese nė lėmin ndėrkombėtar
    ėshtė kultivimi i njė klime tė butė midis pėrfaqėsuesve
    tė feve, fuqizimi i bėrthamės paqėsore
    tė ndjesisė fetare.
    2. Fetė e ndryshme, aty ku mbizotėruan,
    kanė ndikuar mė sė shumti nė mbarė jetėn e
    njeriut. Dhe ėshtė e logjikshme tė lidhen, nė
    mėnyrė tė drejtpėrdrejtė ose tėrthorazi, me tė
    gjitha aspektet e vlerave tė ndryshme logjike,
    estetike, etike dhe ato metafizike. Kjo, sepse
    fetė nuk vihen nė lėvizje thjesht si njėsi tė pavarura.
    Ato janė nė ndikimin dhe varėsinė e ndėrsjellė
    tė shumė faktorėve tė tjerė: etnikė, politikė,
    kulturorė, ekonomikė. Ndikojnė dhe ndikohen.
    Ēdo fe e zhvilluar ka: a) njė orientim transhendental,
    qė drejtohet drejt njė tė vėrtete absolute,
    drejt njė qėllimi sublim dhe b) njė sistem tezash
    dogmatike e aksiomatike tė shpjegimit tė botės.
    Kėto pėrcaktojnė dhe vlerat metafizike e logjike,
    tė cilat i mbėshtet feja.
    Siē dihet, konvertimi i pikėpamjeve nė zonat
    e sė vėrtetės absolute dhe tė orientimit transhendental
    qė ato pėrcaktojnė ėshtė shumė i vėshtirė.
    Fetė qė ndikojnė nė pėrgjithėsi mbi gjysmėn e
    popullsisė sė dheut (Krishterimi dhe Islami), si
    edhe Judaizmi qė i ka paraprirė ato, janė fe qė
    pasuesit e tė cilave besojnė nė zbulesėn hyjnore.
    Vlerat themeltare qė i pėrshkojnė mbi tė vėrtetėn,
    tė mirėn, tė shenjtėn konsiderohen si tė dhėna
    “qė lartazi”. Ato i pasojnė analizat filozofike
    dhe rregullimet ligjvėnėse.
    Rryma tjetėr fetare, qė buron nga kėrkimi
    indian dhe kinez i Transhendentes, nė pamje tė
    parė nuk ėshtė e ndėrvarur tėrėsisht nga zbulesa
    e dhėnė qė lartazi. Megjithatė, lulėzuan shkolla
    dhe teori tė ndryshme pėr tė vėrtetėn absolute.
    Nga ana tjetėr, ēdo fe ka traditat e veta
    ceremoniale dhe shumė elementė simbolikė tė
    njė pėrvoje kolektive. Brenda tyre janė zhvilluar
    letrat, artet (arkitektura, muzika, piktura, skulptura,
    artizanati etj.) e shumė vlera tė tjera estetike.
    Arritjet mė mbresėlėnėse tė artit mbajnė vulėn
    e frymėzimit fetar. Si rrjedhojė, fetė lidhen dhe
    me shumė vlera estetike. Krijimtaria kulturore
    e ēdo feje konsiderohet si pasurim i trashėgimisė
    kulturore tė njerėzimit.
    Nė kėrkimin modern pėr arritjen e njė pike
    konvergimi tė feve nė ēėshtjen e vlerave mbarėnjerėzore,
    theksi i vihet kryesisht “vlerave morale”.
    Por, nuk duhet tė lihet mėnjanė fakti se vlerat
    logjike, estetike, etike e metafizike gėrshetohen
    dhe ndikohen nė mėnyrė tė ndėrsjellė, si sistemet
    e ndryshme tė organizmit tė njeriut: sistemi
    nervor, muskulor dhe i qarkullimit tė gjakut.
    3. Nė kėrkimin dhe nė qartėsimin e vlerave
    mbarėnjerėzore kontribuon sigurisht studimi
    objektiv shkencor dhe dialogu ndėrfetar. Por
    kėrkohet shumė durim, sepse rruga ėshtė e vėshtirė
    dhe me tė tatėpjeta. Entuziazmi i parė, nė
    vitet e fundit ia la vendin ngurrimeve serioze
    dhe dėshpėrimeve. Shumė kanė frikė probabilitetin
    e sinkretizmit dhe tjetėrsimit gradual tė
    besimit, si dhe ndarjet e brendshme. Pra, ėshtė
    e nevojshme tė bėhet me gjykim tė thellė pėrafrimi
    dhe bashkekzistenca paqėsore, pa u sakrifikuar
    personaliteti i veēantė i grupimeve dhe i
    popujve. Tė kėrkohet njė shteg i ndėrmjetėm
    dhe tė qartėsohet “pėrsėri dhe pėrsėri” karakteri,
    qėllimi dhe shpresa e kėtij dialogu.

Kryepiskopi +Anastas

Faqja 58 prej 102 FillimFillim ... 848565758596068 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Lajme nga Bota Orthodhokse
    Nga Eni nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-09-2005, 13:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •