Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 47
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Tash do e nxjerr djalin e axhës që i ka 7 vjet dhe do e inqizoj me celular duke bërë zëra të ndryshëm dhe do e fus në internet duke pohuar se kam bërë ndonjë zbulim madhështor.
    Sui generis

Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    ps. Me sa di une 1000 metër është e barabartë me 10 kilometër, pse në video shkruan 15km?
    1000 metra = 1 km, megjithate video eshte mashtrim i rradhes
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Kam një pyetje.

Pse thoni që këto janë zërat e njerëzve që digjen në zjarr, sado të këqij që të kenë qenë në jetë ata nuk mund të digjen dhe të cilësohen në të mirë dhe të këqij para ditës së gjykimit. Në ditën e gjykimit përcaktohet se kush e ka vendin për në zjarr e kush për në parajsë, pse prej tash të ndodh një dënim i tillë me të vdekurit?

E gjithë kjo të sjell në përfundim se kjo është gënjeshtër, padyshim!

ps. Me sa di une 1000 metër është e barabartë me 10 kilometër, pse në video shkruan 15km?
    P.S. Me sa di une 1000m eshte e barabarte me 1KM e jo 10 KM lol
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e buja_20
    Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Kam një pyetje.

Pse thoni që këto janë zërat e njerëzve që digjen në zjarr, sado të këqij që të kenë qenë në jetë ata nuk mund të digjen dhe të cilësohen në të mirë dhe të këqij para ditës së gjykimit. Në ditën e gjykimit përcaktohet se kush e ka vendin për në zjarr e kush për në parajsë, pse prej tash të ndodh një dënim i tillë me të vdekurit?

E gjithë kjo të sjell në përfundim se kjo është gënjeshtër, padyshim!

padyshim se nje¨rezit do të dënohen edhe në varret e tyrre sipas Kuranit dhe hadithet e në diten e gjykimit ata do të futen në një dënim më të madh....

Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    brao bre e paske zbuilu mir mesuasi mir koke...normal qe 1000m =1km sa mendove ti...por aty ka një përmisim sepse ky vëllu ne video gabon nuk ka qen 1km thellë po 14 km...e kuptove??

Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    P.S. Me sa di une 1000m eshte e barabarte me 1KM e jo 10 KM lol
    jo met vertet koki qora vallahi se pari aty ka nje permisim e shkruan qe ka qen 14 km e jo 1 km...pra ky vellau ne video ben gabim kur thot 1000 m ..e permisimi esht 14 km....

i/e regjistruar Maska e jul-linda
    Anëtarësuar
    10-07-2008
    Postime
    2,077
    Citim Postuar më parë nga buja_20 Lexo Postimin
    padyshim se nje¨rezit do të dënohen edhe në varret e tyrre sipas Kuranit dhe hadithet e në diten e gjykimit ata do të futen në një dënim më të madh....

sipas doktrines Islame , te vdekurit stopojne se funksionuari deri ne diten e madhe te gjykimit , pas pyetjeve te varrit ata perjetojne nje gjendje sikur te ishte gjume , do te kete llogari nje here ne diten e llogarise se madhe dhe me pas do kete denim apo shperblim kshqe denimi nuk ka startuar akoma ai starton me fundin e botes ...

Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga jul-linda Lexo Postimin
    sipas doktrines Islame , te vdekurit stopojne se funksionuari deri ne diten e madhe te gjykimit , pas pyetjeve te varrit ata perjetojne nje gjendje sikur te ishte gjume , do te kete llogari nje here ne diten e llogarise se madhe dhe me pas do kete denim apo shperblim kshqe denimi nuk ka startuar akoma ai starton me fundin e botes ...
    ather nuk e njihni mirë fenë Islami ju ksha propozuar të interesoheni ma shumë...
    Muhamedi(paqja qoft mbi të ) ka thënë lutjuni Allahut të ju mbroj prej dënimit të varrit dhe këtu ne video e ke ne fund nje Ajet kuranor ku faraoni eshte gjuajtur ne zjarr dhe aj zjarri esht ne varr por jo ne xhennem ne diten e gjykimit ata do te futen ne nje deni me te madh ashtu si e thot Kurani....pershendetje

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Më ka shpëtuar një zero, doja të shkruaj 10.000 metra.
    Sui generis

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-03-2009
    Postime
    1
    Bismil-lahi wel hamdulil-lah, wessaletu wesselemu ala Resulil-lah
    Esselamu Alejkum we Rahmetull-llahi we Bereketuh.

Eshte qudi me njerz qe besojne gjithqka! Me gjith rrespektin per besimtaret e krishter, por sic mund te shihet edhe ne njeren nga videot, nje pastore e krishtere pretendon qe ata zera jane nga ferri-xhehennemi, dhe eshte e drejt e saj te besoje qka te deshiroje, sado qe eshte ilogjike te thuhet qe jane zera te njerezve ne ferr, kur edhe besimi i krishter besojne qe do te kete Dite te Gjykimit dhe ate dite do te futen njerzit ne Ferr apo Parajse, e jo para asaj dite!

Ajo cka me ben te quditem me shume, jane mendimet e muslimanve - shume te pabazuara.

1. Askush nuk mund te thote se nga vijne ata zera!
    2. Nese dikush mendon qe jane zera te exhineve, mund te jete e vertete, por s'do te thote qe eshte.Por, e kane gabim ata qe thone qe exhinet nuk mund te degjohen nga njerzit! Ka shume e shume raste te kontakteve dhe komunikimeve mes njeriut me exhinet, por ka edhe raste kur degjohen exhinet.
    3. Une nuk dua te them qe jane zera nga denimi i varrit, sepse nuk e di si jane ata zera. Por, dua t'ua perkujtoj te gjithe muslimanve qe decidivisht e mohojne nje mundesi te tille, qe mund te jete edhe ajo. Nuk eshte e vertete qe vetem kafshet dhe exhinnet kane mundesi ta degjojne denimin ne varr! Kete mundesi e kane pasur edhe njerzit e ndryshem, ata qe Allahu ka deshiruar qe ta degjojne. Per kete kemi argumente nga muslimanet e selefit qe i kane pare raste te denimit te varrit, e po ashtu edhe raste te shperblimit te varrit.

Dhe sa i perket ajetit Kuranor: "Ata i nenshtrohen zjarrit mengjes dhe mbremje...(deri ne fund)" - dikush kishte replikuar qe ende nuk ka ardhur Dita e Kijametit, dhe kjo eshte mese e sakte. Por pjesa e pare e ajetit ne fjale, sipas disa mufesireve te Kuranit dhe mendimit te shume dijetareve, ka per qellim denimin ne varre. Dhe kjo eshte edhe shume logjike duke pasur parasysh se ne Xhehennem nuk i nenshtrohen zjarrit Mengjes e Mbremje, por jane ne zjarr pa pushim perderisa jane ne Xhehennem. Ndersa ne varr, pervec denimeve tjera, cdo mengjes dhe mbremje kane denim me zjarr (ata qe denohen).

Allahu te gjithe ata qe kane besuar Allahun, i shpetofte nga denimi i Tij, qofte ne kete dunja, ne varr, ne Diten e Gjykimit, apo ne Xhehennem.

Dhe kerkoj falje te Allahu per veten time dhe per cdo musliman, kerkoni falje edhe ju se vertete Allahu eshte Fales dhe Meshirues.

Esselamu Alejkum.
    4. Une personalisht nuk shprehi siguri per asnjeren mundesi, por as nuk e mohoj asnjeren, Allahu e di me se miri. Ajo cka mua me ben te mendoj me shume eshte mundesia qe ato zhurma, nese jane te verteta, dhe nese vertete jane degjuar nga thellesia e tokes dhe jane zera te krijesave, mund te jene edhe zhurmat e je'xhuxheve dhe me'xhuxheve. Pra, asgje nuk e eshte e pamundur.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •