Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 79
    Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga gjergj arianiti Lexo Postimin
    Epo aty eshte problemi sa te futemi ne Europe.Se edhe Turqia si shtet eshte shume i fuqishem por per tu futur ne B.E e ka gjetur belaja me Greqine.
    Me fal pak qe po dal nga tema po ku e shikon ti Turqine kaq te fuqishme ? Ke degjuar ndonjeher per krizen ekonomike turke nga 1994 (per te mos thene qe nga vitet '70, '80 ) deri ne fillmet e 2002 apo shikon vetem paradat e ushtarakeve qe japin TV turke ?

Flisni me me racionalizem dhe sa me pak me tifozllik per qene me afer realitetit !

Pershendetje

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

Une jam shqiptar Maska e gjergj arianiti
    Anėtarėsuar
    29-12-2008
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave
    Postime
    92
    Citim Postuar mė parė nga Shkelqesia_E_Tij Lexo Postimin
    Me fal pak qe po dal nga tema po ku e shikon ti Turqine kaq te fuqishme ? Ke degjuar ndonjeher per krizen ekonomike turke nga 1994 (per te mos thene qe nga vitet '70, '80 ) deri ne fillmet e 2002 apo shikon vetem paradat e ushtarakeve qe japin TV turke ?

Flisni me me racionalizem dhe sa me pak me tifozllik per qene me afer realitetit !

Pershendetje
    Une nuk flas me tifozllik as per Turqine,as per Greqine dhe as per nje vend tjeter ne bote, me perjashtim te Shqiperise ne disa raste te rralla, si shqiptar qe jam.Eshte e vertete qe Turqia nuk eshte shume e zhvilluar ekonomikisht por megjithate nuk duhet te mohojme faktin qe fjala e saj ka njefare peshe ne arenen nderkombtare, te pakten me shume nga gjithe vendet ballkanike.
    Keshtu mendoj une. Ndoshta e kam gabim!
    Duaje atdhene si shqiponja folene.

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga gjergj arianiti Lexo Postimin
    Eshte e vertete qe Turqia nuk eshte shume e zhvilluar ekonomikisht por megjithate nuk duhet te mohojme faktin qe fjala e saj ka njefare peshe ne arenen nderkombtare, te pakten me shume nga gjithe vendet ballkanike.
    Keshtu mendoj une. Ndoshta e kam gabim!
    Mik i dashur

Siē thote nje fjale e urte popullore: " Vetem i zoti e di ku i pikon ēatia !" edhe puna e Turqise.

Ka shume e shume probleme ai vend sa nuk di nga t'ia filloje me pare. I fundit fare eshte rreziku i islamizimit qe po lekund shtyllat e laicitetit te shtetit turk, ato shtylla qe AtaTurku i madh i arriti me aq shume mund dhe pjekuri.

I them keto, per vehten, per ty edhe per te tjeret qe lexojne se nuk i djeg shume barku Turqise per Shqiperine, apo siē na doli ke summiti i Davosi-t Erdogani gjasme sikur ishte i prekur nga lufta ne Gaza..

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Po i shtoj postimit tim te meparshem lidhur me temen edhe dicka tjeter. Eshte e vertete qe popullsia greke eshte perzier shume gjate shekujve e 2 mijevjecareve. I presupozoj te verteta edhe ato te dhenat mbi regjistrimin e vitit 1912 e me pare. Keshtu vec grekeve autoktone ka perzjerje te arvanitasve, egjyptianeve, sllaveve dhe deri diku edhe turqve.
    Por ne Greqi ka ndodhur fenomeni i vecante qe te gjithe keto kombesi jane terhequr nga besimi orthodhoks duke marre edhe besimin ne pagezim gjate shekujve dhe me kenaqesi kane pranuar te quhen greke pa ia imponuar njeri kete ndryshim te kombesise.
    Nuk ka arvanitas sot ne Greqi qe te kete deshire te njihet me kombesine shqiptare, etj., e keshtu me rradhe per te gjithe popullsite e asimiluara ne Greqi. Asimilimi ka qene i vullnetshem, se pari me pranimin e fese dhe me pas edhe te kombesise.
    E njejta gje ndodh edhe sot me shume emigrante shqiptare te krahinave te ndryshme te Shqiperise te besimit islam qe punojne ne Greqi te cilet me deshiren e tyre kane marre besimin dhe kombesine e vendit ku jetojne e punojne dhe jane integruar me sukses ne kete shoqeri.
    Keto procese duhet te njihen pasi jane te pakundershtueshme dhe, per mendimin tim, jane ne te mire te familjeve te emigranteve dhe te Shqiperise e shqiptareve ne pergjithesi.

EPIROT Maska e EDLIN
    Anėtarėsuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bėhen qinglat
    Postime
    1,527
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Nuk ka arvanitas sot ne Greqi qe te kete deshire te njihet me kombesine shqiptare, etj., e keshtu me rradhe per te gjithe popullsite e asimiluara ne Greqi. Asimilimi ka qene i vullnetshem, se pari me pranimin e fese dhe me pas edhe te kombesise.
    Po normalisht... aty ku nuk hynte dot kisha greke, bente pune plumbi..

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    C'do te thote Greqi?" ishte pyetja perbuzese qe i drejton Filipi i Maqedonise perfaqesueve Etoliane te cilet i kerkuan qe si barbar qe ishte te largohej nga Greqia.

"Ku i ka kufijte? Dhe sa nga ju jane Helene te vertete?"

Emri Greqi eshte krijuar njelloj si ai Itali. Te dy kane udhetuar nje gjeresi ne gadishuj per t'i emeruar me vone si te tille. Nga nje distrikt i vogel i Epirit, emri u shtri ne Thesali, kaloi Termopilet dhe doli ne Peloponez. Me vone perfshiu tere Epirin, Ilirine deri ne Epidamnus, dhe se fundi Maqedonine.""
    Nga nje viktime e pafajshme e kordhes "greke".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 28-02-2009 mė 09:31

Un Jam Shqiptar Maska e IllyrianEndri
    Anėtarėsuar
    10-11-2008
    Vendndodhja
    athens
    Postime
    13
    Boriohpiriotet jan bythqira qe ndjegin lekun edhe hedhin posht kombin per 5 lek...

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anėtarėsuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Deri ne Londer shkuan per te drejtat e tire keta qeratenj.

Mos kopjoni Fotot per qellime tregtie.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Vasilios Zhystis ... gjyshi i viktor zhustit?
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anėtarėsuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Ketu keni nje broshure(fragment) ku tregohet per historine e Epirit dhe ne shqip fare. Ja si propagandohet historia e Epirit ne Usa, nga qarqet greke te shqiperuara nga brezi i ri epiriot.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •