Close
Faqja 15 prej 20 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 193
    Kjo situate ne te cilen ndodhet Shqiperia eshte pasoje e te mos qenit nacionalist i nje pjese te madhe te popullsise, duke vene ne vend te pare klasen politike te trasheguar nga komunizmi. Dhe per te ulur ndikimin grek, dhe çfaredo ndikimi tjeter, duhet te rritet ndjenja nacionaliste ne popull per ti then jo importit te mallrave qe vijne nga jashte dhe qe mund te prodhoheshin ne vend, per ti thene jo kompanive te huaja qe kane zaptuar ekonomine Shqiptare dhe e shfrytezojne ate si buxhet shtese per ekonomite e tyre.
    Dhe ndikimi grek dhe cilido ndikim tjeter i huaj, do te ndalej nese flamuri kuqezi me shqiponjen dykrenare do ti zinte pamjen ne kufijte e ekzistences se tij, çdo brejtesi qe do te vinte per te grryer siperfaqen e ketij dheu per te hapur gropa te cilat duhet nje shi i madh ti mbylli e ti rrafshoje.

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Nqs provohen te gjitha menyrat dhe s'ka rezultat, ben pune versioni Petrit Dume? Si zgjedhje e fundit kuptohet.

Kur diplomacia nuk pin uje nganjehere duhet...dore e forte kuptohet.

Blut und eisen.

Krahet e shqiponjes mund te shtriheshin deri ne Athine...

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Kjo situate ne te cilen ndodhet Shqiperia eshte pasoje e te mos qenit nacionalist i nje pjese te madhe te popullsise
    Nuk ka lidhje me te qenit nacionalist, por me zhvillimin e kultures dhe intelektit. Fakti qe ende permendet nacionalizmi si shpetimtar do te thote qe shume pake njihni nga te mirat e nacionalizmit qe jane te dokumentuara ne histori. Kristo Frasheri pohon se njohja e historise na ben me te pergatitur nga ana racionale (argumentative) per te perballur cdo lloj ceshtje ne lidhje me kombin tone. Nacionalistet dhe argumentat e tyre nuk merren parasysh me ne kete bote. Prandaj, per t'u paraqitur ne bote, nuk duhet uniforma kombetare, por dija dhe kultura rreth kombit dhe historise se tij.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ka shume gjera qe mund te ndermirren.
    Por si formule gjenerale them: Kolera per influencen greke (apo turke, sllave e tjera) ne Shqiperi eshte respektimi dhe ekzekutimi i Kushtetutes te cilen ka sot Shqiperia si dhe miratimi/respektimi/ekzekutimi i nje ligji, i cili gjobon cdo familje me shuma te larta parash, femiu i se ciles nuk merr pjese suksesshem ne shkolle deri ne klasen e 11.

Te thjeshta jane nganjehere problemet.

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Kjo do te ndodh ather kur te sensibilizohemi si qytetar qe armiku i jon i vertet eshte Greqia dhe Serbia e jo Arabet dhe Arabia vetem ather do te kemi mundesi te punojme ne ket drejtim. So kemi ende shum qe veprojn me ide komuniste dhe armiq te shqiptarve i shohin religjionet, madje konkretisht sipas shum antarve ketu armiku me i madh per shqiptaret qenka Islami, apo me mir me then shqiptaret Musliman, deshira e tyre eshte qe te gjith shqiptaret Musliman te debohen ne Arabi, pra e njejta strategji si e serbeve kur i deboi shqiptaret nga Kosova per Turqi. Per keta shqiptaret Musliman jan me armiq sesa Greqia dhe Serbia.
    Se pari duhet ta dallojm mikun prej armikut, e kur ta bejm kete dallim ather eshte shum me leht te luftohet armiku.

Me respekt, altruisti_ek84

i/e regjistruar Maska e arilda
    Anëtarësuar
    27-03-2004
    Vendndodhja
    gjithkund e askund
    Postime
    67
    Citim Postuar më parë nga altruisti_ek84 Lexo Postimin
    Kjo do te ndodh ather kur te sensibilizohemi si qytetar qe armiku i jon i vertet eshte Greqia dhe Serbia e jo Arabet dhe Arabia vetem ather do te kemi mundesi te punojme ne ket drejtim. So kemi ende shum qe veprojn me ide komuniste dhe armiq te shqiptarve i shohin religjionet, madje konkretisht sipas shum antarve ketu armiku me i madh per shqiptaret qenka Islami, apo me mir me then shqiptaret Musliman, deshira e tyre eshte qe te gjith shqiptaret Musliman te debohen ne Arabi, pra e njejta strategji si e serbeve kur i deboi shqiptaret nga Kosova per Turqi. Per keta shqiptaret Musliman jan me armiq sesa Greqia dhe Serbia.
    Se pari duhet ta dallojm mikun prej armikut, e kur ta bejm kete dallim ather eshte shum me leht te luftohet armiku.

Me respekt, altruisti_ek84
    O ti djali mos nis edhe ti me fene se e bete lemsh, e bete. Permbaju temes se si shovinistet megallomane greke e si fundamentalistet arabe po njesoj jane, nga njeri ekstrem kalon ne tjetrin.
    Jeto dhe leri te tjeret te jetojne.

Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar më parë nga arilda Lexo Postimin
    O ti djali mos nis edhe ti me fene se e bete lemsh, e bete. Permbaju temes se si shovinistet megallomane greke e si fundamentalistet arabe po njesoj jane, nga njeri ekstrem kalon ne tjetrin.
    Temes jam permbajt i gjith postimi im ka te bej me temen.
    Apo ndoshta vetem ather kur pajtohem me mendimin tend dhe mendoj njesoj si ti, vetem ather jem ne tem. Ndoshta nuk kam te drejt dhe nuk guxoj te mendoj ndryshe nga ti sepse ather jam jasht temes.

i/e regjistruar Maska e arilda
    Anëtarësuar
    27-03-2004
    Vendndodhja
    gjithkund e askund
    Postime
    67
    Kjo do te ndodh ather kur te sensibilizohemi si qytetar qe armiku i jon i vertet eshte Greqia dhe Serbia e jo Arabet dhe Arabia vetem ather do te kemi mundesi te punojme ne ket drejtim.
    Qe ne fillim ke futur fene (ose religjionin) e ke bere nje krahasim koti, se pergjigjen ta dhashe pak me lart.

Temes jam permbajt i gjith postimi im ka te bej me temen.
    Apo ndoshta vetem ather kur pajtohem me mendimin tend dhe mendoj njesoj si ti, vetem ather jem ne tem. Ndoshta nuk kam te drejt dhe nuk guxoj te mendoj ndryshe nga ti sepse ather jam jasht temes.
    Nuk dua une te pajtohesh ti me mendimin tim se atehere nuk do ishim njerez te ndryshem sic jemi e nuk do kishte larmi ne mendim, po jo te perziesh fete ne ceshtjen kombetare. Kur do i shihni te ndara fene edhe kombin ju? (se jane dy gjera krejt te ndryshme nga njera-tjetra)
    Jeto dhe leri te tjeret te jetojne.

Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar më parë nga arilda Lexo Postimin
    Qe ne fillim ke futur fene (ose religjionin) e ke bere nje krahasim koti, se pergjigjen ta dhashe pak me lart.

Nuk dua une te pajtohesh ti me mendimin tim se atehere nuk do ishim njerez te ndryshem sic jemi e nuk do kishte larmi ne mendim, po jo te perziesh fete ne ceshtjen kombetare. Kur do i shihni te ndara fene edhe kombin ju? (se jane dy gjera krejt te ndryshme nga njera-tjetra)
    Pyetja duhet te behet ndryshe.
    Enveri dhe regjimi i tij e bere ket ndarje te padrejte dhe pyetja ime eshte kjo kur ju do ta shihni fen dhe kombin bashk sepse ato realisht jan si muskujt dhe eshnat.
    Kombi dhe feja dy gjera te ndryshme jan veq per enversitet sepse per boten demokratike nuk jan.
    Sa per ilustrim ju qe nuk e heqni nga goja SHBA-te duhet te merrni mesim sesi trajtohet feja atje dhe cfar redisi per Amerikanet ka Besimi e pat betimin e Obames me shum skam qka replikoj me ty.

Faqja 15 prej 20 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  3. Ervin Hatibi
    Nga erzeni në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-11-2006, 00:39
  4. Bashkim Gazidede prononcohet në media për ish-detyrën si kreu i SHIK
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 13:17
  5. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •