Close
Faqja 25 prej 48 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 478
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga gjergani Lexo Postimin
    Flora prane varreve te SELCES ne Moker te Pogradecit jane zbuluar disa pllaka te tilla.Shume prej tyre ndodhen sot ne muze te ndryshme ne bote rreth 34 cop.Keto lloj artifaktesh duke qene se jane te ndertuara nga materjal jo kristalin (pra amorf) jane shume delikate per te vetmen arsye se ne temperaturen mbi 17 g,c prishin ne fillim siperfaqen dhe pastaj eshte i pamundur datimi i sakte.Te gjitha jane gjetur ne varre ose shpella te cilat( Varret jane me pamje nga veriu dhe vetem djelli i perendimit mundet ti kapi vetem pak ne nje perjudhe te caktuar te vitit)kurse ne shpellat ku jane gjetur ato pak te tilla, zakonisht ka patur brenda burime uji dhe temperatura brenda tyre nuk i kalonte te 13 gradet.
    Mire do te ishte ti shikonte ndonje grafist dhe te bente grafikat e tyre sepse per datimin kame frike se nuk mund te jene ruajtur ne kushte optimale te nevojshme.E perseris qe ne mundesh te gjesh ndonje piktor (grafist) qe ti kopjoj se do te shpetosh dhe ne te forumit nga debatet e pa vlera.Ndersa per kodiket insistoj si ne postimin e pare ose skarnim ose fotografim nga nje aparat qe ka program per foto dokumentash (te tille ka plot) ju faleminderit.

Nje postim shume i vlefshem Gjergan. flora87 edhe ju falemderit qe i keni ruajtur keto pllaka gjer me tani. Ne se eshte e mundshme ku lutem ndiqni porosite e Gjerganit..Me respekt!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga gjergani Lexo Postimin
    Flora prane varreve te SELCES ne Moker te Pogradecit jane zbuluar disa pllaka te tilla.Shume prej tyre ndodhen sot ne muze te ndryshme ne bote rreth 34 cop.Keto lloj artifaktesh duke qene se jane te ndertuara nga materjal jo kristalin (pra amorf) jane shume delikate per te vetmen arsye se ne temperaturen mbi 17 g,c prishin ne fillim siperfaqen dhe pastaj eshte i pamundur datimi i sakte.Te gjitha jane gjetur ne varre ose shpella te cilat( Varret jane me pamje nga veriu dhe vetem djelli i perendimit mundet ti kapi vetem pak ne nje perjudhe te caktuar te vitit)kurse ne shpellat ku jane gjetur ato pak te tilla, zakonisht ka patur brenda burime uji dhe temperatura brenda tyre nuk i kalonte te 13 gradet.
    Mire do te ishte ti shikonte ndonje grafist dhe te bente grafikat e tyre sepse per datimin kame frike se nuk mund te jene ruajtur ne kushte optimale te nevojshme.E perseris qe ne mundesh te gjesh ndonje piktor (grafist) qe ti kopjoj se do te shpetosh dhe ne te forumit nga debatet e pa vlera.Ndersa per kodiket insistoj si ne postimin e pare ose skarnim ose fotografim nga nje aparat qe ka program per foto dokumentash (te tille ka plot) ju faleminderit.
    vaj vatani-mjer mileti.

bravo gjergan per kete ndihmes te cmuar.ceshtjet duhet te diskutohen edhe nga diskutimet nxjerrim mesime edhe ne qe nuk e njohim ceshtjen

i/e regjistruar Maska e bela70
    Anëtarësuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejë
    Postime
    812
    [QUOTE=Baptist;2160213]

Nese ke pare femi te lidhur ne "lulak" : "lylak" do ta kesh te qarte per cka eshte fjala. Lylaku pikerisht kete funksion e ka - ti bej "mejtje" femijes.

Jo që kam par por e kemi praktikuar dhe vet tek femijt e mi(përpos tashi të mramit pasi na dolen keto pampersat nuk e praktikojm me)

Se më kujtove diqka me këtë fjalen "lulak",kemi nje shprehje neve kendej si: "Ti ka rra (qëlloj) në lulak të ballit" ,qfar duhet të jet kjo,ka ndonjë lidhje me kët që thua ti,ne lidhje me fjalën Lulak.
    Duajeni njëri tjetrin.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    [QUOTE=bela70;2161102]
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin

Nese ke pare femi te lidhur ne "lulak" : "lylak" do ta kesh te qarte per cka eshte fjala. Lylaku pikerisht kete funksion e ka - ti bej "mejtje" femijes.

Jo që kam par por e kemi praktikuar dhe vet tek femijt e mi(përpos tashi të mramit pasi na dolen keto pampersat nuk e praktikojm me)

Se më kujtove diqka me këtë fjalen "lulak",kemi nje shprehje neve kendej si: "Ti ka rra (qëlloj) në lulak të ballit" ,qfar duhet të jet kjo,ka ndonjë lidhje me kët që thua ti,ne lidhje me fjalën Lulak.

Lulaku i ballit nuk ka asgje te perbashket me lulakun qe perdoret per te " lidhe" femijen.Lulaku i ballit rrjedh nga: lulja e ballit,ose ne lul te ballit.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    [QUOTE=Daja-GONI;2161469]
    Citim Postuar më parë nga bela70 Lexo Postimin

Lulaku i ballit nuk ka asgje te perbashket me lulakun qe perdoret per te " lidhe" femijen.Lulaku i ballit rrjedh nga: lulja e ballit,ose ne lul te ballit.
    O daja-goni rregullo at postim se po del qe une i kam shkrua ato pallavra
    se une s'i paskam pa - cka ju paska kujtu tash perkatesorja "lul-ak" e metafores lule + balli e c'lidhje ka me lulak? A pse a?

Bela70, edhe ti si mos me pa kane rrite n'katund hiq more
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    [QUOTE=Baptist;2161482]
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    O daja-goni rregullo at postim se po del qe une i kam shkrua ato pallavra
    se une s'i paskam pa - cka ju paska kujtu tash perkatesorja "lul-ak" e metafores lule + balli e c'lidhje ka me lulak? A pse a?

Bela70, edhe ti si mos me pa kane rrite n'katund hiq more

Me fal o Baptist se edhe une tash e verejta.Sidocofte nuk ishte nje kritike nga ana ime,por u mundova te ndihmoj ne kete drejtim.

pershendetje

i/e regjistruar Maska e bela70
    Anëtarësuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejë
    Postime
    812
    [QUOTE=Baptist;

Bela70, edhe ti si mos me pa kane rrite n'katund hiq more [/QUOTE]

E baptist ktu ja ki qillu se lidhje skom me katund vallaperqato edhe sdita se ,veq e kom ndi shprehjen qashtu"ne lulak te ballit"e as qe e kom analizu ndoniher,nejse sidoqoft FLM per sqarimet,qe i dhe.
    (mfalni se ju qita jasht temes).
    Duajeni njëri tjetrin.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Ja u dergova pamjet e ketyre pllakave te dyllit pasi me beri pershtypje shkrimi ne web " rrezikohen 4 pllaka dylli " botuar nga gazeta shqip.
    Aty tregohet qe keto pllaka dylli jane derguar deri ne Vatikan per te provuar sa te vjetra jane dhe c'gjuhe i perkisnin. Sipas Shaban Sinanit pergjigja e ardhur nga Vatikani ka qene se keto pllaka jane te shekullit 3 para krishtit.
    Mua me beri pershtypje se atehere ky zbulim eshte quajtur zbulim i shekullit, disa kane thene qe mund te jete dhe ilirishtja e shkruar por nuk e kuptoj pse Shaban Sinani e la ne heshtje.Nga nje studjues anglez Roderik Myllen eshte vertetuar kjo qe thashe me siper,
    ai ka thene qe kjo gjuhe eshte nje derivat i greqishtes por fjala e shkruar nuk eshte greke.Kjo qe aresyeja qe une ja u dergova keto pamje me deshiren e mire qe ju mund te zbulonit a ka te beje me ilirishten apo jo.Uroj qe te perpiqeni edhe njehere pasi sme duket pune elefantesh apo buajsh.
    pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga flora57 : 23-02-2009 më 03:54

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Sikur tju them ju te nderuar anetar lexues dhe moderatore te ketij forumit dhe te gjithe forumeve mediave te ju them se e kam gjetur menyren e zberthimit dhe kuptimin e nje enigme botrore fale gjuhes sone ALBANE.

Me intereson si do te reagoni .

E di se progrekerit e ketij forumi do te me kundershtojn por ska dert .Lashtesia e gjuhes ALBANE eshte nje dhunti e zotit .

O SA BUKUR ME LIND ME JETU DHE ME VDEK ALBAN.

Për çfarë bëhet fjalë XhGashi ?
    Pa hë një herë ...

Faqja 25 prej 48 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  2. Bolivi, zbulohen gjurmë dinosauri 144 milionë vjecare
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 09:09
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •