[QUOTE=Baptist;2160213]
Nese ke pare femi te lidhur ne "lulak" : "lylak" do ta kesh te qarte per cka eshte fjala. Lylaku pikerisht kete funksion e ka - ti bej "mejtje" femijes.
Jo që kam par por e kemi praktikuar dhe vet tek femijt e mi(përpos tashi të mramit pasi na dolen keto pampersat nuk e praktikojm me)
Se më kujtove diqka me këtë fjalen "lulak",kemi nje shprehje neve kendej si: "Ti ka rra (qëlloj) në lulak të ballit" ,qfar duhet të jet kjo,ka ndonjë lidhje me kët që thua ti,ne lidhje me fjalën Lulak.
Duajeni njëri tjetrin.
[QUOTE=Daja-GONI;2161469]O daja-goni rregullo at postim se po del qe une i kam shkrua ato pallavra
se une s'i paskam pa - cka ju paska kujtu tash perkatesorja "lul-ak" e metafores lule + balli e c'lidhje ka me lulak? A pse a?
Bela70, edhe ti si mos me pa kane rrite n'katund hiq more![]()
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
[QUOTE=Baptist;
Bela70, edhe ti si mos me pa kane rrite n'katund hiq more[/QUOTE]
E baptist ktu ja ki qillu se lidhje skom me katund vallaperqato edhe sdita se ,veq e kom ndi shprehjen qashtu"ne lulak te ballit"e as qe e kom analizu ndoniher,nejse sidoqoft FLM per sqarimet,qe i dhe.
(mfalni se ju qita jasht temes).
Duajeni njëri tjetrin.
Ja u dergova pamjet e ketyre pllakave te dyllit pasi me beri pershtypje shkrimi ne web " rrezikohen 4 pllaka dylli " botuar nga gazeta shqip.
Aty tregohet qe keto pllaka dylli jane derguar deri ne Vatikan per te provuar sa te vjetra jane dhe c'gjuhe i perkisnin. Sipas Shaban Sinanit pergjigja e ardhur nga Vatikani ka qene se keto pllaka jane te shekullit 3 para krishtit.
Mua me beri pershtypje se atehere ky zbulim eshte quajtur zbulim i shekullit, disa kane thene qe mund te jete dhe ilirishtja e shkruar por nuk e kuptoj pse Shaban Sinani e la ne heshtje.Nga nje studjues anglez Roderik Myllen eshte vertetuar kjo qe thashe me siper,
ai ka thene qe kjo gjuhe eshte nje derivat i greqishtes por fjala e shkruar nuk eshte greke.Kjo qe aresyeja qe une ja u dergova keto pamje me deshiren e mire qe ju mund te zbulonit a ka te beje me ilirishten apo jo.Uroj qe te perpiqeni edhe njehere pasi sme duket pune elefantesh apo buajsh.
pershendetje
Ndryshuar për herë të fundit nga flora57 : 23-02-2009 më 03:54
Sikur tju them ju te nderuar anetar lexues dhe moderatore te ketij forumit dhe te gjithe forumeve mediave te ju them se e kam gjetur menyren e zberthimit dhe kuptimin e nje enigme botrore fale gjuhes sone ALBANE.
Me intereson si do te reagoni .
E di se progrekerit e ketij forumi do te me kundershtojn por ska dert .Lashtesia e gjuhes ALBANE eshte nje dhunti e zotit .
O SA BUKUR ME LIND ME JETU DHE ME VDEK ALBAN.
Krijoni Kontakt