Close
Faqja 741 prej 1135 FillimFillim ... 241641691731739740741742743751791841 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 7,401 deri 7,410 prej 11341
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Mendimet e nje udheheqesi shpirteror islamik lidhur me parajesen.
    ( Instituti i pyetjeve lidhur me islamin 26.01.2007 )
    Udheheqesi shpirteror Muhammad Ibn Sa'd Baqna Asch'arani ka leshuar nje Audiopredikt ne lidhje me temen : „ Viregjereshat e parajses“ . Predikti mund te degjohet ne faqen e meposhtme te internetit.
    Asch’arani mbeshtetet ne kete predikt ne thenjet ne Kuran dhe shkrimet e tjera te shenjta. Fjala e tij permban thenie si me poshte vijon:
    Kuptimi i fjales „ Viregjereshe“:

1.Fytyra e saj eshte shume e bardhe/ ndritshme.

2.E bardha e syrit te saj eshte shume e bardhe.

3.Bebezat e syrit te saj jane shume te zeza.

4. Qerpiket e saj jane te leshuara/tendosura.

Krijimi i nje virgjereshe.

Virgjeresha nuk eshte krijuar prej dheut, por prej safrani.

Pershkrimi i pjeseve te trupit te nje virgjereshe te parajses:
    1. Fytyra eshte shume e bardhe dhe e paster. Ne Hadithe thuhet „ Kur dikush sheh fytyren e nje virgjereshe, ai mund te shohe aty me paster se ne nje pasqyre“

2. Qafa e saj eshte e gjate dhe shume e bardhe.

3. Gjoksi i saj eshte si nje shege, i fryre dhe i rrumbullaket. (Sure 78,33).

4. Poshte kerthizes fillon zona tabu, qe kurre ndonjehere nuk eshte prekur as nga njeriu as nga djalli. Virgjeresha nuk njeh menstruacione, urine apo papasterti. ( Shpjegimi ne Sure 2, 25 ).

5. Kembet jane shume te bardha, terheqese dhe shume te ndrtishme. Ato ndricojne kaq shume, sa drita e tyre mund te shihet permes veshjeve te virgjereshes.

Burrat ne parajse mund te flene me virgjereshat (Sure 36,55) ne dy raste :

1. Kur banoret e parajses e duan nje gje te tille.( pra jane dakord)

2. Kur keta mendojne per ferrin dhe Allahu i dergon nje virgjereshe per t’u hequr mendjen.

Tjeter nga permbajtja e predikitit:

Edhe pas shkuarjes ne krevat, Allahu e kthen nje virgjereshe perseri ne nje te tille. Vetem nje martiri i takojne 72 virgjeresha. Cdo banori tjeter mashkull ne parajse i takojne 2 virgjeresha.

Te gjithe burrat shkelin ne parajse pa rrobe ( zhveshur ) ne moshen 30 vjecare ( sipas at-Tirmidhi).

Te gjithe virgjereshat jane te reja dhe te barabarta.

Si pergjigje per pyetjen“ Perse u takon ne parajse meshkujve me shume femra, nderkohe qe femrave u takon vec nje mashkull“ Asch'arani thote :

1. Sipas te shenjtit Hadith Sahih ka ne parajse me shume Burra sesa gra.

2. Sipas shrimit te shenjte (Sahih Muslim) eshte nevoja seksuale e nje gruaje ne parajse me e vogel se nevoja e njejte e nje mashkulli.

Burimi: http://www.islaminstitut.de/Nachrich...b64d4a0.0.html

Origjinali : http://www.islamway.com/?iw_s=Lesson...esson_id=34464
    Sa budallenje ka qe dalin me fjale te kota si puna e ketij cobanit ketu, nuk dmth se feja islame i predikon keto gjera!!!
    I predikon ky cobani, nese ti ke deshire te dedojsh ate cobanin urdhero degjoje COBANIN!
    E sa i perket fese islame, nuk e meson don nga cobana te tille okay.
    Fene islame e meson kur e lexon dhe studjon vete, e jo se cte thone cobanat e tille, si ky qe me ke sjell mua ketu.
    Me qenka musliman, pune e madhe , edhe une jam musliman po komente te tilla budaleske nuk bej.
    Nga e di ky se virgjereshat paskan qene te krijuara nga SAFRANI ?!!
    Jezu Krishti vdiq , tre dite vajti ne "Parajse" dhe edhi prap ne toke e nuk na e tha kete budallallek!!!
    Tani me del nje coban qe nuk ka vdekur , qe kurr nuk ka qene ne parajse me teori te tilla!
    Algelina Joly Kurani dhe feja islame nuk mesohen nga njere te tille!
    Njerez te tille nuk kan llogjik fare !!! Predikojne qe a.s. Muhamedi u martua me Aishen kur ajo ishte gjashte vjecare dhe nga ana tjeter , tre vite pas luftes se Bedrit, dhe nga ana tjeter Aishja ka merre pjese ne Lufeten e bedrit, i ka ndimuar luftetaret musliman !!!
    Logjiko pak sa, i bie te kete qene ne kohen e luftes se Bedrit ?!! 3 vjece ?!!
    Dmth sipas tyre nje tre vjecare ka ndihmuar luftetaret ne lufte!!!
    Andaj Angelina degjom mua se Islami nuk mesohet prej ketyre njerezve, mesohet duke e lexuar VETE ashtu sic e kam mesuar une !!!
    Okay.
    Fundja nuk eshte me rendesi se si besojne muslimanet sot ose kristijanet sot !
    Me rendesi eshte cili liber eshte i vertete!!!!
    Cili liber ka gjasa qe me shum te jete shpallje e Zotit !
    Dhe ta them nqs Kurani nuk eshte shpallje e Zotit , atehere BIBLA AKOMA MA HIQ!!!
    Oh boten te ma falin, kurrrrrreee nuk do ta kisha besuar Biblen, asnje fjale ne te ( edhe pse ka fjale te Perendise - problemi qendron se ku ta di une se cilat fjale jane ndryshuar nga njeriu aty - andaj asnje fjale se besoj )!
    Me falni se shprehem keshtu, por te besohet sot nje liber qe nga A-ja e deri tek ZH-ja eshte ne kundershtim me shkencen eshte turp per njerezimin!
    Me vjen mua dhe me thua islami keshtu , islami ashtu, ndersa ti beson nje liber qe THOT UNIVERSI ESHTE I VJETER 6000 vite ( biles edhe me pak diku rreth 5780 vite )!!!
    Beson nje liber qe thot se TOKA ESHTE KRIJUAR PARA DIELLIT!!!
    Kulmi !!!! Kesaj i thuajne HAPU TOKE TE FUTEM MBRENDA!!!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Mire se na rierdhe ti njehere. Te paska marre malli me sa shoh: D
    Se shoh veten te perfaqesuar te kjo thenia.
    Mir se ju gjeta njehere. Po bre, me pat mar malli qe te ta shoh.

S'kam si te ta shpjegoje. Sa keq qe nuk e sheh dot edhe me pyet. S'ka me te verber, se ai qe nuk do te shohe
    As un jo. Sa keq qe nuk e kupton ate qe e sheh. S'ka me te shurdher, se ai qe nuk don te degjoj

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    Vatikani eshte mik i Serbis.

Po ashtu, Vatikani eshte fajtor thuajse per ēdo lufte ne bote, sepse eshte pushtet ne veti dhe po deshi mund te krijoj lufte botrore kur te doje. Asnjeshtet evropjan nuk punon, vepron pa leje t'Vatikanit.

Nuk ka shtet laik ne perendim. Laiciteti eshte mask.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar mė parė nga Arpos Lexo Postimin
    Vatikani eshte mik i Serbis.

Po ashtu, Vatikani eshte fajtor thuajse per ēdo lufte ne bote, sepse eshte pushtet ne veti dhe po deshi mund te krijoj lufte botrore kur te doje. Asnjeshtet evropjan nuk punon, vepron pa leje t'Vatikanit.

Nuk ka shtet laik ne perendim. Laiciteti eshte mask.
    ha ha ha i skedum je o Arpos qa po hargjon energji palidhje .
    We are all Aliens

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Disave edhe ju pelqen nje ligj i tille

po ata vrasjen e kane zanat se jau ka mesuar turku qe i ka zhburreruar per 500 vjet

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Si duket edhe ti duhet ti bejsh detyrat e shtepise!!!
    Une i kam kryer, pak me heret i perfundova edhe ne lenden e ateizmit, ndersa ne lenden e islamit i kam perfunduar qe moti.
    A ende nuk i ke bere detyrat e shtepise?, ok neser do t'i tregoj mesuesit tend se je dembel

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Arpos Lexo Postimin
    ja keni kajt nonen shkenctarve ! Po si nuk te paska ardhur marre te besh kesi lloj pyetje se,.. apo ndoshta tash me versionin e ri keni ndryshuar ca pika ?
    S'te kuptoj, kush jemi na...?!

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    nuk po morim vesh gjo hic!!!

kush osht me gjermonin dhe kush me partizonet.

kom nji afrikan ke puna duket tamom si shimpaze.

tani o gabohet Darwini o biblla
    E keni bere si me parti valla, eh s'di cka me thane ma shume

Une jam me Obamen

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Temat me te reja: A eshte shkenca monopol i ateisteve? A eshte shkenca monopol i islamikeve? (se edhe kta thojne qe krejt Kurani eshte liber shkencor)

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Une i kam kryer, pak me heret i perfundova edhe ne lenden e ateizmit, ndersa ne lenden e islamit i kam perfunduar qe moti.
    A ende nuk i ke bere detyrat e shtepise?, ok neser do t'i tregoj mesuesit tend se je dembel
    Po i ke kryer , po mvaret se me cfar note!!! Si duket i paske kryer detyrat me 2 sipas sistemit te notimit ne MAqedoni dhe Kosove dhe 5sipas sistemit te notimit ne Shqiperi!!!

GV_USA

P.S. " Ben vaki edhe e ke perseritur klasen, po i ben qef vetes sikur gjoja e ke kryer shkollimin "
    WE WILL NOT GO DOWN!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •