Kalojme tek Papa sepse Papa ishte Zot ne mesjete. Nje deshire e Papes ishte urdher per te tjeret. C'do gje kryhej me miratimin e Papes, ne te kundert ai te kercenonte me c'kisherim.Qellimi justifikon mjetin.....eshte pak e debatueshme.
Ama, kjo thenie nuk justifikon FAKTET.
Megjithate pse kalojme tek Papa? Marrim mesia4ever qe na tregon qe "evolucioni s`ka asnje baze shkencore dhe logjike".
Eshte shprehja me anti-shkencore dhe me anti-logjike qe mund te behet.
Nuk eshte as "diplomatik" dhe te thote "Une nuk e besoj, apo nuk bindem qe kjo eshte e vertete" po thote "nuk ka baze shkencore dhe logjike".
Me kujtoi nje shprehje te vjeter: Fiēkėn e s`emes qe kur "P" na u lexoka "F"?
Papa si ti dhe si une dhe si shume njerez te tjere ishte njeri. Mesjeta ishte kohe tjeter ku feja luante rol vendimtar ne jeten shoqerore si dhe arma perfekte per kontrollimin e trurit. Papa thoshte qe kjo eshte krijuar keshtu sepse e ka thene libri i shenjte dhe pike, njerezit e besonin fenomenin sipas librit te shenjte, besonin Papen me fuqi hyjnore, shkencetaret digjeshin ne furra druri, shoqeria ngelte ne vend numero dhe me e rendesishmja nga te gjtha (qellimi) pushteti ruhej ne menyre absolute nga Papa, Zot i mesjetes.
Sa per evolucionin s'kam te bej me mesian. Une besoj tek Darwini.
Krijoni Kontakt