Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 43

Tema: Stefan Cvajg

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2007
    Postime
    2
    Citim Postuar mė parė nga LAINA Lexo Postimin
    Hm, sigurisht, Cvajgu nuk mbahet kot si novelisti me i madh. Pas gjithe atyre qe u permenden me lart, une nuk mund te le pa permendur novelen "Novela e shahut", mbaj mend qe me ka bere nj pershtypje shume te madhe qe kur e kam lexuar per here te pare, pothuajse kalama. "Amok" gjithashtu te le pa fryme, ndersa "Joseph Fouché" eshte ndoshta biografia me e mire qe kam lexuar ndonjehere.
    Po Laina , edhe mua me ka pelqyer jashtzakonishte shume biografia "Joseph Fouche " e cila cuditerishte perkonte shume me disa figura te politikes se shoqerise sone . Perseri e habitshme , pergjithmone pershkrime qe , mbesin aktuale per tu lexuar edhe ne shume kohe te ardheme . Mua me ka mahnitur jashzakonisht me pershkrimin e sakte te ftyres makaber te karreristit gati - gati kriminel te Revulicionit Franceze .

Moderator Maska e Pratolini
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Ti Blini28 ose nuk ja ke idene e Joseph Fouche, ose nuk ja ke idene fare nga Cvajgu.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2007
    Postime
    2
    Citim Postuar mė parė nga Pratolini Lexo Postimin
    Ti Blini28 ose nuk ja ke idene e Joseph Fouche, ose nuk ja ke idene fare nga Cvajgu.
    Stefan Zweig

Joeph Fouche - fetyra e nje njeriut politike

Mos i perkisni edhe ju ndonje politikani dhe jeni prekur nga ai shpjegim i shkurter i fetyres te paskrupullt qe ka paraqitur Zweig ne biografine e tij per J.F. ,ndoshta me te mire ndonjehre qe munde te shkruhet ne letersi boterore .
    Me ka rastisur fati te jem refugjate ne Gjermani dhe kete veper e kam lexuar ne origjinal pra .
    E ju per cfare ideshe e kini fjalen .... nuk ju kuptova !?

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Tė gjithė librat qė kam lexuar nga Cvajg ishin tė mbrekullueshėm, por, me ka tėrhequr vėmźndjen mė shumė libri : Padurimi i njė zemre

Do tė thosha se ėshtė njė Kryevepėr, kjo pėr nga mėnyra se ē'farė trajton.

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    I Fundit qe kam lexuar nga Cvajg eshte : Ne lufte me Djallin.

Mbreselenes.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-07-2007
    Postime
    101
    Nje nga shkrimaret me spektakolar qe kam lexuar STEFAN ZWEIG jane njerez te medhej qe me penen e tyre kan lene gjurm ne histori jane njrez me botkuptim te shenjt model i shoqeris keta njerez une i quaj te infiltruar ne cdo shpirt qe prekin te japin kuptimin e sakt per ate cka duhet te jet. KY shkrimtar me LETRA E NJE TE PANJOHURE ka arritur kulmin e artit

i/e regjistruar Maska e Perfume
    Anėtarėsuar
    27-11-2008
    Vendndodhja
    Black Holes
    Postime
    62

Cool

...bukuria triumfon mbi urtesine, mekati del fitimtar mbi virtytin, trupi perheresisht gjynahqar dhe i perlyer fiton mbi shpirtin mburravec por edhe te paqendrueshem dhe perseri gjeti pohim e verteta, per te cilen u munuda aq shume Iovi, e verteta e pamohueshme se te perlyerit dhe mekataret jane zoter te kesaj toke....

Pjese e shkeputur nga " Legjenda per motrat binjake " - marre nga libri Legjenda dhe Portrete.
    We loved with a love that was more than love...

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Oohh Cvajgu. Shume i madh. Biografite qe ka bere per personalitet e medhaja s'ja kam lexuar ne fakt por novelat me kane lene pa mend. Te preferuat e mia kane qene : 224 ore nga jeta e nje gruaje, Leter nga nje e panjohur dhe Historia e shahut. Shume shume i madh. Edhe perkthimi ne shqip ka qene tamam ne lartesine e duhur.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Inteligjentja Lexo Postimin
    Oohh Cvajgu. Shume i madh. Biografite qe ka bere per personalitet e medhaja s'ja kam lexuar ne fakt por novelat me kane lene pa mend. Te preferuat e mia kane qene : 224 ore nga jeta e nje gruaje, Leter nga nje e panjohur dhe Historia e shahut. Shume shume i madh. Edhe perkthimi ne shqip ka qene tamam ne lartesine e duhur.
    Uhm... me sa mbaj mend une kane qene vetem 24 ore nga jeta e nje gruaje...
    Pastaj nuk ishte Historia e Shahut por Novela e Shahut... favoritja ime e gjithe librit...
    Persa i perket perkthimit jam 100% dakord... mesa mbaj mend ka qene nje perkthim i Robert Shvarc, super mjeshter i perkthimit i cili ka mundesuar transmetimin e stilit karakteristik te Cvajgut pa humbur ngarkesen psikologjike qe mbart.

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Leximi i fundit nga Cvajg? Dehje nga metamorfoza.
    T`emen e kisha harruar magjine e Cvajgut.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. E vėrteta mbi kishat "ortodokse Serbe"
    Nga Artti nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 16-09-2009, 14:32
  2. Piktori Stefan Stefani nė Michigan, USA
    Nga Fiori nė forumin Arti botėror
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 15-04-2007, 00:52
  3. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  4. Epoka e Stefan Dushanit
    Nga Hyllien nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 04:21
  5. Stefan Capaliku
    Nga Brari nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-07-2004, 03:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •