[QUOTE=gjergani;2136348]gjergani
te pershendes
kur flase per bastardim kame parasysh ceshtjen e Tomorrit ---une kame hedhur dokumente ne forum per ceshtjen---biles Barat ne vazhdim me ka treguar edhe legjenden Tomorre Shpirage te cilen ne librin e Pilikes e lexojm vetem si premtim se do ta jape me poshte.
Pilika "flet" per Tomorre ne gjirin e Amvraqias ,ndersa per Tomorrin tone nuk flete askundi!!!!!pervec pikes qe kame nxjerre e cila tregon se ai e njeh shume mire se Tomorri yne eshte Tomorri i Homerit-Strabonit-Theopempit.......
faleminderit qe me qetson or mike ,por harten e greqis deri ne gjirin e vlores kush po e bene?po kundra albanologjis kush po dele?kush po mohon lidhjen pellazgo-ilire hapur fare?Mos valle vampiret jane zgjuar nga varri edhe po merren me keto ceshtje?
gjergani
te ftoj te futesh tek faqia 40 e temes se Dodones---aty te kame sjelle fakte per cka mbeshtes per Piliken edhe Tomorrin
Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 28-01-2009 më 13:54
Shume qka nga kuptimi ketyre germave kemi te pa definuar por jam me se i bindur dhe them pa u hamend me bindje se gjdo germ ka kuptimin e vet .
Duke shiquar tek kuptimi i germes pellasge-etrure Zetdalin ne pah shume gjera hasim gjer te shtjellimi i kuptimit te simbolit te Ciapit -dhis ZIAPI njeherit kjo germ percakton edhe shume simbolika tjera numrin NJE ZET apo germen e fundit e cila paraqet edhe moshen madhore te pjekuris apo te themi kompletimit te njeriut njeherit kjo germ paraqet dyfishin e numrit dhet pra numri nje zet paraqet edhe zotsin e arritur ne kete periudh kohore pamvarsin e nje personi.
Faktet qendrojn se germa dh ne fillim te etruret eshte shkruar me germen P pastaj me nje vi anash e qe me vone kjo germ gjate shkrimit mer formen pamjen e germes R .
Por bazaformuese e te gjitha germave eshte germa Isi germ e lexuar s edhe pse ndryshimi i kesaj germe ne lexim ja ka humb kuptimin kesaj germe perseri kjo germ ze vendin e pare numrin nje pra ne esenc kjo germ eshte SSSSShpirti i gjdo germe .
Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 29-01-2009 më 09:02
kjo e vertet nuk duhet te kalohet ne heshtje nga politika shqiptare ,e cila duhet ta njihte me se miri historin tone me pare se ti quante Greke ortodokset e jugut edhe arvanitet .Ata nuk ishin kurre Greke por vetquhen si te tille fale injorances edhe padituris sone.Ne Shqiperi nuk ka minoritet greke por ka minoritet ortodoks shqiptare ,pasi arvanitin me himariotin i bashkon ortodoksia edhe shkollimi i detyruar greke-------
"lavdi" vepres se politikes shqiptare ne hapjen e shkollave greke edhe ne ndertimin e kishave te nje kulture qe drejtohet nga athina--edhe ne emerimin "minoritet greke" te tokes shqiptare.Greqia e njohi minoritetin Turke ne Thrake por e njohi si minoritet fetare mysliman edhe jo si minoritet turke---sa te zgjuar edhe largepames jemi ne shqiptaret!
Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 30-01-2009 më 07:01
A mundet kush nga anetaret e forumit te na shpjegoje fjalen " Haruspex"
per kete shikoni " Etruscans" Wikipedia, the free encyclopedia .
Sipas shpjegimit te bere nga autore italiane ,por dhe britanike mendohet per nje rit etrusk te sakrifikimit te kafsheve. Mua me tingellon me shqipen ne dy kuptime por ruaj te drejten te mos flas pa marre perpara nje mendim nga ju pasi dhe mund te gaboj.
pershendetje
flora une jam pak a shume njohes i ceshtjes --por do ju thoja se perderisa nuk jane lexuar edhe pranuar akoma mbishkrimet etruske edhe perderisa nuk kemi nje shkolle te gjuhes shqipe qe te merret me to ,deri ateher do kemi shume pika te errta ne historin e etruskeve shqipfoles.
une mendoj se fjala :harupex=harupeh,lidhet me perendin e vdekjes Haru=Harru=i harruari.Edhe sote ne shqip e quajm "largqofti".
per vazhdimin nuk munde te flase me siguri por sidoqofte "peh" ka kuptim te qarte ne gjuhen joletrare shqipe.
ketu tek kjo teme nuk kemi ndrojtje se mos gabojm sepse nuk gjendemi perpara provimeve shtetrore ,ndaj shprehe mendimin tende edhe shumica do ta mirpresin--por do kete edhe nga ata miqet e erdoganit apo gjeneralit te cileve nuk ju pelqen asgje shqipe ---por ne nuk duhet tju a veme veshin duke i lene te "gezohen" mes grricjesh per deshperimin e tyre per qenien e shqipes Gjuha e Perendive.
I Nderuar Alfeko
Themi - I Hupun - I Hupem- I HUPET
Krijoni Kontakt