Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    i/e regjistruar Maska e pellumbi
    Anëtarësuar
    30-04-2005
    Postime
    320

Wink Access: Desha të bëj diçka me "Users"

Pershendetje!

Kam ndertuar nje database ne access per punen qe bej, une desha qe tani ate ta bej me users, dmth une te jem si Admin, nje dataentry dhe nje vetem reader. E kam bere prove nepermjet access 2002 dhe 2007 por skam pasur rezultat. Ne computerin qe beja ndryshimet per te krijuar users me punonte shume mire, kur kopjoja database-n ne nje computer tjeter nuk kerkonte fare user account por futej direkt ne admin, nderkohe qe duhet te mos hapej fare pa filet qe krijoheshin kur beja ndryshimet ne computerin e pare.

Mund te me tregoje njeri nje rruge ne te cilen une te arrij nje gje te tille?

Shume faleminderit...
    Nese ajo qe do te thuash nuk eshte me e mire se heshtja atehere me mire hesht.

i/e regjistruar Maska e crackeri
    Anëtarësuar
    06-10-2008
    Postime
    165

Tng

Citim Postuar më parë nga pellumbi Lexo Postimin
    Pershendetje!

Kam ndertuar nje database ne access per punen qe bej, une desha qe tani ate ta bej me users, dmth une te jem si Admin, nje dataentry dhe nje vetem reader. E kam bere prove nepermjet access 2002 dhe 2007 por skam pasur rezultat. Ne computerin qe beja ndryshimet per te krijuar users me punonte shume mire, kur kopjoja database-n ne nje computer tjeter nuk kerkonte fare user account por futej direkt ne admin, nderkohe qe duhet te mos hapej fare pa filet qe krijoheshin kur beja ndryshimet ne computerin e pare.

Mund te me tregoje njeri nje rruge ne te cilen une te arrij nje gje te tille?

Shume faleminderit...
    Kam pasur edhe une te njejten pyetje po s'kam mundur te gjej.

Nese deshiron qe te vendosesh password te tregoj. e per kerkesen qe ke vene ti nuk dij.

Anëtarësuar
    30-04-2005
    Postime
    320
    E shikoj se po i fshijne dhe postimet, qenka e kote te besh kerkese per ndihme se dhe po te te japin ndihma te fshijne postimet!

Gjithsesi uroj te kem nje pergjigje rreth pyetjes time.

Shume flm crackeri por ate e di, me duhet ajo qe kam kerkuar!

Flm gjithsesi!

i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anëtarësuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejë-Republika e Kosovës
    Postime
    2,363
    a ki provu ne kete link http://office.microsoft.com/en-us/or...381171033.aspx se kish shume gjera interesante se per me dasht me user level security duhesh me ndrru edhe Workgroup ,, por kqyr ne ate link

edhe diqka eshte vendi ku postohen te gjitha pyetjet ne lidhje me programe , access visual basic pra te Art i Programimit....

Anëtarësuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejë-Republika e Kosovës
    Postime
    2,363
    qe edhe nje link e ki me tutoriale krejt http://databases.about.com/od/tutori...security_2.htm

Anëtarësuar
    30-04-2005
    Postime
    320
    Pershendetje Valdet,

Te falenderoj shume per ndihmen, kam provuar ne baze te nje website te forumistave angles qe merreshin vetem me access, sic kam shkruar me pare e krijoja ne laptopin tim por kur e vendosja ne nje computer tjeter hapej pa problem fare ku normal nuk duhej te hapej pa filet qe krijoheshin kur krijova users. Tani une duhet te kem harruar dicka rruges, ose duhet qe te krijoj nje database qe nga fillimi dhe te bej import te gjithe databasen qe nga e vjetra dhe ta hedh aty tek e reja! kjo me ka ngel pa provuar...

FLM

Anëtarësuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejë-Republika e Kosovës
    Postime
    2,363
    po duhet ta krijosh nje baze te te dhenave te RE ne menyre qe Pronari i ri ( OWNER ) te jete Useri i Ri ne ate WORKGROUP file dhe User Level Security, gjate krijimit te bazes se te dhenave pasi te krijosh user level security duhet qe te importosh te dhenat nga baza qe ti deshiron, eshte bukur shume e komplikuar por ka te dhena sidomos ne Linkin e 2-te qe kam postuar ketu....suksese..

kujdes ....krijo nje kopje te databazes ne menyre qe po te shkoj diqka gabim e ke rezerven...

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Po si po e mban databasen. E ke te vendosur ne nje kompjuter te vetem ku mund te hyjne shume veta apo e ke ne nje kompjuter edhe persona te tjere e modifikojme kete ose e shofin kete program nga kompjuterat e tyre. Ne cfare menyre kontrollon nivelin e aksesit te perdoruesit. ? ke vendosur ndonje Lock Feature.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anëtarësuar
    30-04-2005
    Postime
    320
    Faleminderit perseri,

Ate do e bej prove tani sapo te mbaroj se skanuari. Databasen e perdor vetem une asnje tjeter por kete database ma kane kerkuar ne vende te ndryshme ku kjo kompani operon dhe une desha qe te jem vete admin qe te mos kete mundesi person tjeter te beje modifikime...

WR

Anëtarësuar
    30-04-2005
    Postime
    320
    Pershendetje dhe shume faleminderit, e zgjidha ate qe kisha ne pyetje... dhe nje here flm. Gabimi im kishte qene tek "Permisions for the Users Group" une here te tjera e kisha vene "Yes, i would like to grant some permissions to the Users group" gje qe nuk ishte ajo qe kerkoja por ishte nje tjeter "No, the Users group should not have any permisions"... tani e kam gati, dhe mund tu bej kurs lidhur me programin hahahahaha... do mundohem tua kthej nderin...

KLM te gjithe... WR

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Access - Aritmetikë në MS Access
    Nga Okki në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-03-2006, 10:39
  2. Projekti amerikan për Lindjen e Mesme të Madhe
    Nga ORIONI në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 26-01-2005, 11:20
  3. VB dhe Access 2000: "Unrecognized database format"
    Nga good devil në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-02-2004, 13:27
  4. Access - Dua te fus foto nga nje dosje ne Access
    Nga Delil në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-08-2003, 07:44
  5. Access - Si ta kthej programin per Linux
    Nga Pogradecari në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 19-06-2003, 03:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •