Close
Faqja 16 prej 141 FillimFillim ... 614151617182666116 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 1406
    i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Kush ėshtė ai , qė nuk e mundon asgjė?

Shumė e vėrtetė ėshtė qė ēdo kėndė e mundon diē nė shkrim apo nė fjalė. Ēfarė me bėrė kjo ėshtė pėr tu brengosė. Mua konkretisht me mundon dialekti i trevave kosovare, nė aspekt psikologjik, po edhe tė Shqipėrisė. Sepse kam dėshirė qė nė ēdo cep tė trojeve shqiptare tė kuptonin ajo ēfarė shkruhet. E vėrteta ėshtė se po qė se nuk shkruhet tregimi nė dialektin ku ka ndodhė ngjarja, ajo nuk ėshtė origjinale dhe e lezetshme, sidomos nė kėngėt e kapuēave, por edhe tregime, anekdota, fjalė tė urta etj. Sa i pėrket ndonjė shkronje qė cubohet ėshtė gabim teknik, nxitimi, hapėsira ku punoi ėshtė plotė gjallėri nga mesat dhe nipat. Sa pėr gjuhė shqipe nė tėrėsi kanė problem edhe gjuhėtarėt mė eminent, sepse ende nuk kanė zbuluar dhe krijuar fondi i mjaftuar i fjalėve gjithėpėrfshirėse nė ēdo lėmi. Mė nė fund “korrektura im i instaluar nė PC-n time bukur mirė mė imponon nė shkrim, por ėshtė edhe orientues i mirė, sepse nė gjuhėn shqipe gjithmonė e ka pasur notėn pėrfundimtare dysh, atėherė kur unė kam mėsuar kam ngelė nė vjeshtė pėr shkak gjuhės shqipe. Po ēfarė di unė nė lėmin e shkencave biologjike, psikologjike me njė fjalė organike dhe inorganike gjuhėtari nuk dinė se nuk ėshtė profesion i tij. Mirėpo, populli ynė thotė: “ara donė farė, e unė po e zgjati duke thėnė forumi “mall”!” Jam shumė mirė njohės dhe jashtėzakonisht i kėnaqur kur anėtarėt e forumit tė mė japin vėrejtje tė drejtpėrdrejta pėr shkrim, si mė shkruar. Besoni se vetėm nė vėrejtjen e bashkė komunikuesit e mijė jam mėsuar tė shkruaj. Pasioni im ėshtė frojdizmi. Frojdi ka thėnė: “nėse doni me mė ofenduar, asgjė nuk me brengosė fare, mirėpo nėse mė thoni ‘je Frojd i djeshit’ , kjo thėnie ėshtė ofendimi im mė i madh.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Vozi i Rezalles!

Ish kanė ni djalė e kish kry ushtrin e Jugosllavit. Atje ne ushtri kish pa vozin. Kur vjen te shpija i kallzon vllaznive qysh ish vozi me pa. Vllaznit u ēuditen po nuk i nxajshi n besė. Tė nestrit vllau qe ish ardhė pej ushtrisė, shkoj nėper katun e i mlodhi nja dhet kėrrstina te kerrit, e nja ka nja i qoi ne nje koder te naltė. I vargisi kėrrstinat nja mas njanes. Ne kėrrstinen e parė i qiti dy duj tallė edhe e qiti vllahun e madh nė kėrrstinen e parė ku ishin dujt e tallės dhe ja dhe detyre si mashinovogjė. Nanen e hypi ne kėrstinen e mramė dhe i tha ti nanė e ki detyren e koēniqarit. Nejse, kėrrstinat e para i vargisen kodres teposhtė e kėrrstinen e mramė e koēiten me vinē. Djali qe ish kthy pej ushtrisė i tha nanes kur ta baj me shej un, ti ēliroje vinēin mu nisė kėrrstinat teposhte. Vllau i madh ne kėrrstine e parė e ja shtin flaken talles. Nanes i bertet ēliro vinēin. Kėrrstinat marrin hov teposhtė. Kėrrstina e mram her ne tė djathtė her ne tė majtė e bani nanen qyqe. Talla qitke tim e flakė e vllaut te madh i bike ftyres desh e kalli. Nana pėrmas e lėshoi vinēin, kėrstinati muren teposhtzėn. Kur muren haz shum kėrrstinat , flaka i bike ftyrės vllahut tė madh, e ai i britke nanes! O kaēit nanė he nanėn e nanes se na kajte nanen e na bane krrsh.
    Vėrejtje: shkronjėn “o” duhet lexuar nė mes shkronjės “e” dhe “o” pėr me dalė theksi origjinal i Drenicės. Tani pres reagime nė shpjegimin e termave tė pa qartė tė kėtij tregimi.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    Shumė e vėrtetė ėshtė qė ēdo kėndė e mundon diē nė shkrim apo nė fjalė. Ēfarė me bėrė kjo ėshtė pėr tu brengosė. Mua konkretisht me mundon dialekti i trevave kosovare, nė aspekt psikologjik, po edhe tė Shqipėrisė. Sepse kam dėshirė qė nė ēdo cep tė trojeve shqiptare tė kuptonin ajo ēfarė shkruhet. E vėrteta ėshtė se po qė se nuk shkruhet tregimi nė dialektin ku ka ndodhė ngjarja, ajo nuk ėshtė origjinale dhe e lezetshme, sidomos nė kėngėt e kapuēave, por edhe tregime, anekdota, fjalė tė urta etj. Sa i pėrket ndonjė shkronje qė cubohet ėshtė gabim teknik, nxitimi, hapėsira ku punoi ėshtė plotė gjallėri nga mesat dhe nipat. Sa pėr gjuhė shqipe nė tėrėsi kanė problem edhe gjuhėtarėt mė eminent, sepse ende nuk kanė zbuluar dhe krijuar fondi i mjaftuar i fjalėve gjithėpėrfshirėse nė ēdo lėmi. Mė nė fund “korrektura im i instaluar nė PC-n time bukur mirė mė imponon nė shkrim, por ėshtė edhe orientues i mirė, sepse nė gjuhėn shqipe gjithmonė e ka pasur notėn pėrfundimtare dysh, atėherė kur unė kam mėsuar kam ngelė nė vjeshtė pėr shkak gjuhės shqipe. Po ēfarė di unė nė lėmin e shkencave biologjike, psikologjike me njė fjalė organike dhe inorganike gjuhėtari nuk dinė se nuk ėshtė profesion i tij. Mirėpo, populli ynė thotė: “ara donė farė, e unė po e zgjati duke thėnė forumi “mall”!” Jam shumė mirė njohės dhe jashtėzakonisht i kėnaqur kur anėtarėt e forumit tė mė japin vėrejtje tė drejtpėrdrejta pėr shkrim, si mė shkruar. Besoni se vetėm nė vėrejtjen e bashkė komunikuesit e mijė jam mėsuar tė shkruaj. Pasioni im ėshtė frojdizmi. Frojdi ka thėnė: “nėse doni me mė ofenduar, asgjė nuk me brengosė fare, mirėpo nėse mė thoni ‘je Frojd i djeshit’ , kjo thėnie ėshtė ofendimi im mė i madh.

shum bukur e ke then salihaj , skam qka te shtoj te gjitha i ke thenź.
    e prishe me frojdin ai so kon n'mend ai njeri
    veq ja kan lon do merita qe sjan te tina si psh.

ai paska then; "femin rrite qysh dysh se ai kurr i knaqun ska me kon kur t'rritet" , kjo asht shum e vertet po ai se ka thon po kan thon per te tjert, e di sipas studimeve qe ai vet nuk ishte i knaqur dhe i ka gjelozu prindet deri ne incest...ka qen i smut siq po thon rinija tash ..
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Bota sikur tė ishte uniforme, nė te nuk do tė jetohej!

Pak shaka, por ėshtė e vėrtetė. Kur me pyesnin: “si je ‘salihaj’?” pėr forumin, pasi qė forumi e kėrkon ashtu. Unė “pėrgjigjem shumė mirė si ēuni 63 vjeē”! Askush ende nuk e ka deshifruar kėtė pėrgjigje timen, pėrveē njė Durrsake qė ėshtė shoqėruar disa vite me mua. “Si ja kalon?” Unė pėrgjigjėm: “jam i pa mend se kurrė nuk mė mirėn mėndėt, koka nuk me dhemb se nuk kamė asgjė nė te”. “Hiqu kėsaj mos bėrė shaka”? Unė “bėra, apo nuk bėra shaka, ēfarė kėrkonin sėmundjet tė njeriu qė nuk ka mend as nuk ka asgjė nė tru nuk shkojnė”. Kėtė filozofi e pėrdori qysh nga fund viti i tetėdhjetė nė fillim tė nėntėdhjetave. Nga se kam filluar tė mėsoi dhe punoi me psikologji aplikative. E vėrtetė ėshtė qė koka fare nuk me dhemb pas tė nėntėdhjetave, para pa “analgin” nuk kam pasur guxim tė dal nga shtėpia.
    Krejt kjo ėshtė dhuratė fillestare e Frojdit. Mirėpo edhe dhuratė kapitale apo finalizuese e Emil Kue-sė. E di rastin e thėnies pėr fėmijė. Kėtė thėnie e ka kritikuar i madhi Ekremen qė ka shkruar vetėm e vetė pėr fėmijė. Ekremen ka thėnė: “i falėnderoi Frojdit qė ka potencuar kėtė pyetje, por nuk ėshtė ashtu si shkruani ju zotėri Frojd etj...!” Mirėpo gjithsesi Frojdi ka filluar dhe ėshtė babai i psikanalizės tė cilin nuk e kanė pranuar amerikanėt deri nė vitin 2006, atėherė botėrisht i pranojnė teoritė e Tij. Pėrshėndetje tė pėrzemėrta, mos tė ja teproi ashtu e ka jeta ime.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    une me shum e pelqej Joung ....ka me shum filozofi,frojdi asht pak jasht konteksti...
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    Pak shaka, por ėshtė e vėrtetė. Kur me pyesnin: “si je ‘salihaj’?” pėr forumin, pasi qė forumi e kėrkon ashtu. Unė “pėrgjigjem shumė mirė si ēuni 63 vjeē”! Askush ende nuk e ka deshifruar kėtė pėrgjigje timen, pėrveē njė Durrsake qė ėshtė shoqėruar disa vite me mua. “Si ja kalon?” Unė pėrgjigjėm: “jam i pa mend se kurrė nuk mė mirėn mėndėt, koka nuk me dhemb se nuk kamė asgjė nė te”. “Hiqu kėsaj mos bėrė shaka”? Unė “bėra, apo nuk bėra shaka, ēfarė kėrkonin sėmundjet tė njeriu qė nuk ka mend as nuk ka asgjė nė tru nuk shkojnė”. Kėtė filozofi e pėrdori qysh nga fund viti i tetėdhjetė nė fillim tė nėntėdhjetave. Nga se kam filluar tė mėsoi dhe punoi me psikologji aplikative. E vėrtetė ėshtė qė koka fare nuk me dhemb pas tė nėntėdhjetave, para pa “analgin” nuk kam pasur guxim tė dal nga shtėpia.
    Krejt kjo ėshtė dhuratė fillestare e Frojdit. Mirėpo edhe dhuratė kapitale apo finalizuese e Emil Kue-sė. E di rastin e thėnies pėr fėmijė. Kėtė thėnie e ka kritikuar i madhi Ekremen qė ka shkruar vetėm e vetė pėr fėmijė. Ekremen ka thėnė: “i falėnderoi Frojdit qė ka potencuar kėtė pyetje, por nuk ėshtė ashtu si shkruani ju zotėri Frojd etj...!” Mirėpo gjithsesi Frojdi ka filluar dhe ėshtė babai i psikanalizės tė cilin nuk e kanė pranuar amerikanėt deri nė vitin 2006, atėherė botėrisht i pranojnė teoritė e Tij. Pėrshėndetje tė pėrzemėrta, mos tė ja teproi ashtu e ka jeta ime.
    I lexova me radhė shkrimet dhe pėr habi si lidhen ngjarjet njėra me tjetrėn. Pasi e kreva atė pėr milicin "gėrdojen" dola te Fjordi e deri te ky shkrimi kur thua: " Mirėpo gjithsesi Frojdi ka filluar dhe ėshtė babai i psikanalizės tė cilin nuk e kanė pranuar amerikanėt deri nė vitin 2006,....",, mu kujtua ajo qė i ke thėnė milicit: "pėr mua ėshtė problem qė ky motori im (unė duke shikuar motorin) ka ndezje tė vonshme e mė plasi nė bark!" Qesha me vete e thashė: valla vonė amerikanėt ia paskam pas fshirė "fitilin" motorit. Vonė u paska ndezur!
    Hahahahahahahhaahah.
    Tė faleminderit pėr kėto shkrime kaq relaksuese.
    Nėser t'i qes ndėrmend edhe do tjera lojėra. Nė fakt njė e ke, por mbase nuk e ke lexuar ose po pret pėr ditė mė tė mira.

Gjumė tė ėmbėl,
    Adem Gashi, Danimarkė

* Ne jemi tė pagjumė, ne kudo na gjeni!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 17-01-2009 mė 20:58
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    pershendetje Drenica heroike!
    http://uk.youtube.com/watch?v=uvVSh-PXr-g
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BEHARI : 17-01-2009 mė 21:24

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Trimat e Istogut

KAMER SMAJLI HALILA DĖRVISHI
    Kamer Smajli, Halil Dėrvishi,
    Kanė lidh besė pėr Mytesarifin
    Kanė lidh besė janė besatue,
    Gjallė me dal, mos me lėshue,

Rexh Hysenit t’Gashit mi ka shkrue:
    Ferik Pasha na ka rrethue.
    Rexhė Hysenu nė kam ashtė ēue,
    Sejdi Sakut fjalė mi ka ēue,
    Ēohnu shokė, me u shtėrngue.
    Se Krasniqen e kanė rrethue.
    Kanė lidhė besė janė besatue,
    Nė Istog janė tubue

Kamer Smajli ēka po na thue?
    Ferik Pashen me farue,
    Zullumqar aj ka qellue,
    Plaqkė po banė tuj internue,

Cak Doēin n’Jemen e ka que
    Ndegjoni shokė u ka thanė,
    Merrni armėt e jatagan.
    Nė mal tė Shushicės dojm me dalė.

Kanė marr rrugėn janė t’fillue,
    Nė Kėrsh tė Sokolit kur janė dalė,
    Tre taborre i kanė rrethue.
    Ka nisė lufta tuje luftue.

Rexhė Hyseni fort piskati!
    O Kamer, u vra Bimbashi!
    Bini djem mos u koritni,
    Jem shqiptar tė gjithė nji fisi.

Fort qėndrojnė Rexha eHalil Dėrvishi
    Ēka kanė lugjet qė ushtojnė?
    Gashi i gurit e Krsniqja luftojnė.
    3. Mytesarifin Ferik Pashės
    4. Fshatrat e Komunės sė istogut
    5. Bjeshkėt e fshatit Shushicė

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Jo qė u ka rėnė me vonesė nė mend!

Jo qė Amerikės i ka rėnė ndėrmend me vonesė, por nuk kanė dashtė fare mi pranuar teoritė e tij fare. pėr kėtė e kam lexuar njė faqe tė shkruari nė shtypin ditor tė Zėrit. Por kur kanė kryer shumė eksperimente nuk ju ka dalė ndryshe, pėrveē ashtu siē ka thėnė Frojdi. Pėrveē qė kamė pasur dobi personale nga vepra e Frojd-it, me pėlqen se vet ka qenė neurokirurg dhe ka ardhur nė pėrfundim qė operimi nė tru jo qė shėron por shkakton dėm tė madh dhe krijon sėmundje artificiale (subjektive) e quajtur “iatrogjen” qė ėshtė jashtėzakonisht e dėmshme pėr njėriun.
    Andaj ka kaluar nė Psikanalizė qė ka pasur shumė e mė shumė suksese se me skallper kirurgjik.
    Sėmundje “iatrogjen” ėshtė sėmundje mekanike qė shkaktohet nga vet mjeku. Shembull pėr tė larguar nga truri mija qeliza tė kancerit, Deri sa tė vijė te truri dėmton miliona qeliza qė vėnėt pikė pyetje e madhe a do shėrohen apo jo!

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Nje Kujtim per Adem Jasharin, heroin kombtar !

Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •