Shumė e vėrtetė ėshtė qė ēdo kėndė e mundon diē nė shkrim apo nė fjalė. Ēfarė me bėrė kjo ėshtė pėr tu brengosė. Mua konkretisht me mundon dialekti i trevave kosovare, nė aspekt psikologjik, po edhe tė Shqipėrisė. Sepse kam dėshirė qė nė ēdo cep tė trojeve shqiptare tė kuptonin ajo ēfarė shkruhet. E vėrteta ėshtė se po qė se nuk shkruhet tregimi nė dialektin ku ka ndodhė ngjarja, ajo nuk ėshtė origjinale dhe e lezetshme, sidomos nė kėngėt e kapuēave, por edhe tregime, anekdota, fjalė tė urta etj. Sa i pėrket ndonjė shkronje qė cubohet ėshtė gabim teknik, nxitimi, hapėsira ku punoi ėshtė plotė gjallėri nga mesat dhe nipat. Sa pėr gjuhė shqipe nė tėrėsi kanė problem edhe gjuhėtarėt mė eminent, sepse ende nuk kanė zbuluar dhe krijuar fondi i mjaftuar i fjalėve gjithėpėrfshirėse nė ēdo lėmi. Mė nė fund korrektura im i instaluar nė PC-n time bukur mirė mė imponon nė shkrim, por ėshtė edhe orientues i mirė, sepse nė gjuhėn shqipe gjithmonė e ka pasur notėn pėrfundimtare dysh, atėherė kur unė kam mėsuar kam ngelė nė vjeshtė pėr shkak gjuhės shqipe. Po ēfarė di unė nė lėmin e shkencave biologjike, psikologjike me njė fjalė organike dhe inorganike gjuhėtari nuk dinė se nuk ėshtė profesion i tij. Mirėpo, populli ynė thotė: ara donė farė, e unė po e zgjati duke thėnė forumi mall! Jam shumė mirė njohės dhe jashtėzakonisht i kėnaqur kur anėtarėt e forumit tė mė japin vėrejtje tė drejtpėrdrejta pėr shkrim, si mė shkruar. Besoni se vetėm nė vėrejtjen e bashkė komunikuesit e mijė jam mėsuar tė shkruaj. Pasioni im ėshtė frojdizmi. Frojdi ka thėnė: nėse doni me mė ofenduar, asgjė nuk me brengosė fare, mirėpo nėse mė thoni je Frojd i djeshit , kjo thėnie ėshtė ofendimi im mė i madh.
Krijoni Kontakt