Ju bėftė mirė![/QUOTE]
po e pi njė ēaj!
Ju bėftė mirė![/QUOTE]
po e pi njė ēaj!
"Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!
* Bukuria e njeriut pėrbėhet nga bukuria e fjalės qė flet.
*Konfuci thot: Ēdo njeri po tė kishte dėshiruar tė jetė i ditur aq sa dėshiron tė jetė i bukur, nuk do tė kishte injorantė nė botė.
*Shumė persona rrinė tė uritur pėr tė zbukuruar sipėrfaqen.
*Nuk duhet stolisur qė tė dukesh i bukur, por qė tė mos dukesh i shėmtuar.
*Ėshtė njė tregti martesa qė bėhet duke lakmuar pasurinė e gruas; ėshtė njė ēthurje martesa e bėrė duke lakmuar bukurinė e saj; ėshtė njė skllavėrim martesa e bėrė duke lakmuar pozitėn e lartė tė farefisit tė saj; Martesė e vėrtetė ėshtė ajo qė bėhet me zgjedhjen dhe pėlqimin e tė dy palėve.
*Thjeshtėsia ėshtė bukuria kryesore e grave, se gjėndet shumė rrallė.
*Po tė merrej taksė pėr bukurinė dhe urtinė, nuk do tė ishte nevoja pėr tagrambledhės, sepse ēdo njeri kėtė taksė do ta jepte duke e sjellė vetė. Mė e ēuditshme do tė ishte se kėtė taksė do ta jepnin para tė tjerėve ata qė do tė kishin fare pak bukuri dhe mend.
fjal te urta
Hidhėroju dikujtė aq sa ka dituri. - Preshevė
Ajo qė ke frikė tė gjen. Elbasan
Ai qė s'ka gojė, vdes pa ardh dita. Elbasan
Ai qė s'tutet me fjalė, s'tutet as me pushkė. Kosovė
Atė qė pėshtyn, mos e lėpij. Gjirokastėr
Atė qė tė qėllon me gur, mos e qėllo me bukė. Vlorė
Ai qė hyn nė lumė edhe do laget. Korēė
Burri flet pėrpara syve e jo pas shpine. Elbasan
Burri njė herė ka lerė, nji herė do tė vdesė. Kurvelesh
Burri o tė fal, o tė var. Gjirokastėr
Burri s'matet me pėllėmbė po me zemėr. Skrapar
Burri o tė mbyt, o tė fal; i ligu as tė mbyt, as tė fal. Shkodėr
Ēakallit lėshoi ujkun. Elbasan
Ēkul dhėmbin, tė tė shėndoshen kryet. Jug
Ē'pret nga ai qė trembet ngas hija e tij. Kurvelesh
Dajaku ka dalė nga xheneti. Kavajė
Delen e mplakė frika nga ujku e gėrshėra. Devoll
Derri do plumbin, nuk zihet me duar. Lushnjė
if love is the answer, could you rephrase the question?
Eu dola jashtė po bike borė-e, dola jashtė po bike bor-e.
Qe magjupt qe na kanė korrė-e, qe magjupt qe na kanė korr-e.
Eu dola jashtė po bike shi-e, dola jasht po bike shi-e.
Qe magjupt qe na kanė fshi-e, qe magjupt qe na kanė fshi-e.
Ēka je pshtetė-e n’dorė-e n’brryl-e, ēka je pėshtytė-e n’dorė e brryl-e.
O ke marrė m... o testegjyl-e, ke marrė m... o testegjyl-e,
O testegjyl-e me njė kokėrr, testegjylė o me njė kokėrr.
O naj rroftė kokrrat qai nip i vogėl, naj rroftė kokrrat qai nip i vogėl.
--------------------
Koha nuk pret...
Mos mendo se sa tė ėshtė Prishtinasja dhe unė me trimėresha dhe me trima, oden nuk kemi me lėshuar. Do dit na ke munguar. Unė isha nė tri fshatra tė Komunės sė Istogut, pėrveē ēajit, mishit e suxhukut tė thatė tė pastėrmes, mora pjesė nė njė lojė tė kapuēave nė fshatin Mojstir, dhe i solla ca vargje. Jam befasuar, kur i pėrmenda kapuēat te nipat e mi nė fshatin Sine, nipat me thanė: dajė a din me luajt kapuēa? Unė thash me luajt jo, por me kėnduar po. Shkove u kėnaqa, dhe i sjella edhe ca vargje tė kėtyre kėngėve.
Me kėtė rrugė do ju pėrgjigjem edhe pėr femra. Mos me keqkupto se unė e di mirė fjalėt qė i shkruaje pėr femra. Por u pajtove me tregimin e pėrmendur, se shumė allesh-verishe janė bėrė pėr tė cilėn shkruaja natėn e mirė Ajshe. Ajo kohė ka qenė kur vajza kėrkuar pa dijen e saj, apo pa dijen e mashkullit. Edhe njė sugjerim, ne nė kėtė nėnforum jemi duke evokuar bukurinė e ndejave nėpėr oda, pėr tė freskuar dhe mos harruar thesarin margaritar tė kulturės sonė nė Drenicė e gjetiu. Gjatė kėtij pushimi nėpėr fshatra vėrejta se nė pjesėn e Deēanit fjalitė pėr vargjet e kėngėve tė kapuēave janė shumė mė vulgare se nė pjesėn e Drenicė. Pėr tani Ju pėrshėndes pėrzemėrsisht.
Do filloi me hahaha. Beso nė mėnyrė mė tė sinqertė, se kur jam nisė pėr njė vizitė tė miqve, mesave dhe nipave nė rrethin e Istogut me ka ra ndėrmend fjala thmijaq. Thash ishalla nuk mė ėshtė hidhėruar E zoja e shtėpisė Prishtinase. Tė jesh e bindur, edhe tė tjerėt qė do marrin pjesė nė shkrimin e kėtyre vargjeve do i shkruaj ashtu siē i kam kėnduar dikur dhe siē i kėndojnė tani, pa asnjė promil fyerjesh. Fyerja nuk ka qenė as qė ėshtė veti e imja gjatė tėrė jetės sime. Ēdo teprim nė veprimtari apo sjellje tė ndryshme tė pa hijshme nuk kan muajt tė mė zmbrapsin, por jam larguar ashtu siē i ka hije njė njeriu me dinjitet.
Mė turp po me vjen kur shkruaj kėto fjali, se sa ato vargjet e kapuēave. Sepse jam thellė i bindur qė jemi duke u kėnaqur pa kurrfarė fyerje dhe kurrfarė prapavije. Sa pėr njohurin time filozofike dhe vetitė e mia qė mė kanė pėrcjellė nga dita kur kam ditė me komunikuar me opinion, mund tė bindeni duke lexuar shkrimet e mia nė pjesėn Filozofi-psikologji-sociologji. Ju pėrshėndes me njė respekt madhėshtor.
Ja edhe unė po e them njė filozofi tė Konfuci-es: njė shtet qė ėshtė i kufizuar me kufi politik, ai shtet ėshtė artificial dhe i pa qėndrueshėm. Njė shtet qė ėshtė i kufizuar me kufi etnik, ėshtė shtet natyral dhe i qėndrueshėm. Kėto fjalė i ka pėrsėritė e dhe zoti Klinton pėr Kosovėn sigurisht para dhjetė vitesh. Me siguri e kanė lexuar edhe e dinė udhėheqėsit tonė, mė mirė e dinė edhe udhėheqėsit Evropian, por kajtja te burrat e ligė qon mė peshė se vatani. Por, populli e ka thėnė edhe kėtė: mos bėnė ēfarė ta kana se tė gjen ēfarė sta kana.
Kėtė kokė patėm, kėtė feste ( kapuē ) na vunė.
Se mė ke ngucur kėsaj radhe, mė ke prekur nė tel kur thotė fjala, prandaj po flas pa rrotlla, pėr udhėheqėsit tonė. Kėta kofshin pėr "hise tė leshit".
Sqarim: kjo fjala "koftė pėr hise tė leshit" ka mbetur nga kohėt pak mė tė lashta, aso kohe kur leshin e dhenve e ndanin sipas anėtarėve tė familjes - me bashka. Kur rastiste qė nė familje tė ishte ndonjė i pahajr ( pėr tė mos thėnė budalla ), thoshin: nė mos koftė pėr kurgjė, bile pėr njė bashkė leshi vlen!
P.S. E shoh se kam shkruar pak pa lidhje, nuk i kam lidhur fjalėt e fjalitė si duhet, por m'i ngrite pak nervat. Mua mė ēmend ky komoditeti i tyre. Dhe s'do mend, nė mos asgjė tjetėr, ndonjė "bashkė leshi" do marrim pėr merita tė tyre!
Krijoni Kontakt