Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 61
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Per mua Kosova ka akoma shpresa per ta hequr islamin nga identiteti i vet dhe te kthehet ne nje komb modern Europian. Njerezit mjekermykur dhe felliqesira islame eshte akoma ne pakice. Tashme shteti i pavarur u jep Kosovareve nje pike me shume se ku ta varin identitetin e tyre kombetar dhe te eleminojne influencen e kultures orientale.

Per shqipfolesit e Maqedonise, une me sa kam pare e kam degjuar eshte shume vone. Ata tashme jane tjetersuar ne arabe, kane krijuar nje identitet paralel totalisht te ndryshem nga ai shqiptar. Turqia eshte tashme shteti meme per ta, kurse kultura arabe ka pushtuar shpirtrat e tyre duke i kthyer ne nje popullate teresisht orientale. Tu thuash shqipfolesve te Maqedonise se jane komb Europian, te shikojne me habi, dhe qeshin. Ti besh pyetje per kulturen shqiptare nuk ka shanc te te pergjigjen. Pyeti per allahin dhe kulturen islame, te shtjellojne deri ne detaje.

Kush ka qene ne Maqedoni dhe ka pasur sado pak kontakt me keta, e njeh fare mire kete realitet.

Vetem nje pakice ka mbetur qe akoma i qendron mesymjes se kultures arabe, per ta me vjen vertet keq. Allahu dhe kultura arabe eshte figura qendrore e ekzistences se shumices se shqipfolesve ne Maqedoni dhe jo identiteti shqiptar. Traditat, zakonet, dhe mendesia shqiptare thuajse eshte zhdukur. Niveli i edukimit dhe i vullnetit per tu edukuar eshte ne nivele qe e gjen ne vendet islame afrikane ose ato me te mjeruarat arabe. Gje qe tregon qarte se identiteti i tyre kulturor shqiptar eshte zhdukur fale injorances se vazhdueshme ne ato zona.

Kosova dhe Shqiperia tashme paralelisht duhet te marrin masa reale per te goditur influencen orientale ne shoqerite e tyre, si dhe te rrisin sa me shume shkembimet tregetare, sociale, kulturore. Rruga Durres - Prishtine ne kete aspekt do jete nje ndihme e madhe. Shqiptaret e Kosoves duhet te kene nje burim qendror kulturor sa me larg influences islame. Tirana mund ta bej kete rol mjaft mire, me anti-orientalizmin e saj.

i/e regjistruar Maska e murat_j
    Anëtarësuar
    01-04-2008
    Postime
    30
    Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    E kam thene dhe ne nje rast tjeter:

Nje besimtar mysliman i bindur ne ate qe beson nuk do konvertohej kurre ne nje fe tjeter.

Keta te konvertuarit nuk jane besimtare. O kane qene ndonje tip ateistash, qe s'kane besuar asgje dhe duan t'i bashkohen "trendit euroamerikan", o kane qene agnostike, dhe "e gjeten" fene bashke me Zotin.

Besimtari i vertete nuk nderron fe asnjehere. Harrojeni fjalen KONVERTIM BESIMTARESH.
    Këto janë si ato tipat që ka plotë në shqipëri dhe kosovë e që thojnë familja deklarohet muslimane po në fakt nuk praktikohet asnjë send, kështu që këto familje dhe persona bien në grupin e ateistëve ( më së shumëti në këtë grup ), kështu që këto persona as që kan qenë në islam, kështu që lehetë "kalojn" në fe tjetër, por është pozitive se sa të kaloj në grupin që mendon se prejardhjen e ka prej majmunave anik....jahaaaaaaaa......

i/e regjistruar Maska e murat_j
    Anëtarësuar
    01-04-2008
    Postime
    30
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Njerezit mjekermykur dhe felliqesira islame eshte akoma ne pakice.

Per shqipfolesit e Maqedonise, une me sa kam pare e kam degjuar eshte shume vone. Tu thuash shqipfolesve te Maqedonise se jane komb Europian, te shikojne me habi, dhe qeshin. Ti besh pyetje per kulturen shqiptare nuk ka shanc te te pergjigjen. Pyeti per allahin dhe kulturen islame, te shtjellojne deri ne detaje.
    Allahu dhe kultura arabe eshte figura qendrore e ekzistences se shumices se shqipfolesve ne Maqedoni dhe jo identiteti shqiptar. Niveli i edukimit dhe i vullnetit per tu edukuar eshte ne nivele qe e gjen ne vendet islame afrikane ose ato me te mjeruarat arabe. Gje qe tregon qarte se identiteti i tyre kulturor shqiptar eshte zhdukur fale injorances se vazhdueshme ne ato zona.

Shqiptaret e Kosoves duhet te kene nje burim qendror kulturor sa me larg influences islame.
    Kurë më flliqësirë se ju në këtë forum nuk kam parë.
    Dhe në këtë temën tënde ti përdor ofendime që normalisht përfaqëson "kulturën" tuaj perfekte të shqipërisë.
    E është normale që këtu ke përkrahje të parezervë të administratorëve këtu, albo , darius etj... që ndajnë mendimet e juaja................. bile edhe ju nxisin në këto postime.
    Këtë që bëni ju , normalisht këtë mund ta bëj vetëm një pasarrdhës i majmunve , e jo një njeri i ndershëm.
    Shife një herë veten, laj e shpërlaj dhe pastro atë gojë të flliqur, se kan fillu që edhe miqët tuaj grek, serb, papasa etj. që të ta ndijnë erën.

Normalisht që edhe ky postim ndoshta do të fshihet, sepse po u "ofendohet" një shok i kauzës së tyre, e që normalisht postimi i yt, është një postim që jo vetëm që do të fshihet por edhe do të ju shërbej si inspirim për të vazhduar në punën e tyre, të cilën e kryejnë në mënyrë të pandershme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-03-2008
    Postime
    34

E drejtë e dhuruar nga Zoti apo..?!

Le te them diqka ne lidhje me kete teme.

1. Secili njeri i afte menderisht beson ose s'beson ne akecilen fe dhe deri me tani nuk eshte shpikur ndonje mjet ose menyre per ta detyruar dikend pa vullnetin e tij te besoje ne diqka. Sidoqofte, ekzistojne menyra sikurse hipnoza (individuale po edhe kolektive) si dhe menyra te tjera per ta habitur e ngaterruar nje person dhe ta shtyejne te besoje diqka. Mirepo, qdo njeri ne kushte normale nuk mund te shtyhet prej tjetrit te besoje jashte vullnetit te tij. Atehere une prirem te besoj se personat qe sipas gazetes "The Economist" jane pagezuar dhe kane pranuar Krishtin ne jeten e tyre e kane bere kete me vetedije te plote dhe nuk kane qene (dhe jane) te hipnotizuar nga dikush...
    2. Manifestimi i fese, i besimit fetar ose madje edhe i mosbesimit mund te kufizohet ne menyra te ndryshme dhe nga regjime te ndryshme! Gjate komunizmit ne Shqiperi ishte e ndaluar manifestimi i besimit fetar porse ka pasur njerez qe e kane ruajtur besimin dhe fene e tyre qofshin ata te krishtere (katolike e ortodokse) por edhe myslimane (sunite dhe bektashinj).
    Ne kohen e Perandorise Otomane, ne trevat shqiptare eshte ushtruar nje dhune e madhe ndaj te krishtereve shqiptare. Dhuna eshte intesifikuar ndaj shqiptareve katolike ne shekullin e XVII (shtatembedhjete). Kjo vjen si pasoje e lufterave ne mes te Perandorise Otomane dhe asaj Austriake. Shqiptaret katolike jane gjendur ne anen e Austrise prandaj Perandoria Otomane ka ushtruar dhune te madhe me qellim qe t'i islamizoje ata ne menyre qe ne kufirin me Austrine te mos kete popullate me ndjenja armiqesore ndaj saj. Si rrjedhoje e kesaj, shumica e katolikeve shqiptare jane islamizuar pa vullnetin e tyre.
    Gjithashtu kemi edhe fenomenin e "laramaneve" (krypto-katolikeve) qe emrat i kane pasur myslimane por ne shtepi, fshehtas kane praktikuar katolicizmin. Pas reformave modernizuese (Tanzimatit) gjate viteve 1839-1856, te cilat sollen pak me shume liri per te krishteret e Perandorise Otomane, nje pjese e laramaneve u deklaruan haptas si katolike, nje pjese vazhduan te bejne njejte dhe nje pjese me vone do te harrojne katolicizmin dhe do te jetojne si myslimanet e tjere. Mirepo, mos te harrohet se Karvaseria ne komunen e Malisheves, Korisha ne afersi te Prizrenit dhe shume fshatra te tjera (p.sh. Llapushniku ne Drenice) e kane vazhduar traditen e laramanise deri ne fillim te shekullit te kaluar. Nuk eshte aspak qudi qe ne Karvaseri pas luftes kemi rikthimin e banoreve te fshatit ne fene e moqme. Pastaj ne Llapushnik, ne fshatrat e Rugoves e shume e shume raste te tjera. Nje rast tjeter eshte edhe Krileva ku qysh ne vitet e 90-ta, nje pjese e banoreve kane filluar levizjen edhe publikisht te deklarohen si te krishtere.
    3. Qfaredo qe ndodhe, askujt nuk i cenohen te drejtat nese tjetri "nderron", "konvertohet", "ka karakter labil" etj etj. Me rendesi shume te madhe eshte qe te deshmohet para botes (dhe para vetes) se jemi nje popull qe din te udheheqe vetveten, ka qka t'i ofroje botes dhe para se gjithash duhet te jete i bashkuar ne ndryshime, toske e gege, myslimane (sunite e bektashinj), te krishtere (katolike e ortodokse por edhe protestante), ateiste apo agnostike, madje edhe budiste (nese ka te tille)!

Mendimi im eshte qe te mos diskutohet per ata qe s'i njohim personalisht dhe as qe i dijme rastet e tyre, motivet e tyre dhe mos te ngutemi t'i etiketojme e qka eshte me e rendesishmja mos te harrojme se ATA KANE TE DREJTE TE BEJNE QFARE TE DOJNE ME JETEN E TYRE PERDERISA VEPRIMET E TYRE NUK NA I CENOJNE TE DREJTAT TONA!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga murat_j Lexo Postimin
    Kurë më flliqësirë se ju në këtë forum nuk kam parë.
    Dhe në këtë temën tënde ti përdor ofendime që normalisht përfaqëson "kulturën" tuaj perfekte të shqipërisë.
    E është normale që këtu ke përkrahje të parezervë të administratorëve këtu, albo , darius etj... që ndajnë mendimet e juaja................. bile edhe ju nxisin në këto postime.
    Këtë që bëni ju , normalisht këtë mund ta bëj vetëm një pasarrdhës i majmunve , e jo një njeri i ndershëm.
    Shife një herë veten, laj e shpërlaj dhe pastro atë gojë të flliqur, se kan fillu që edhe miqët tuaj grek, serb, papasa etj. që të ta ndijnë erën.

Normalisht që edhe ky postim ndoshta do të fshihet, sepse po u "ofendohet" një shok i kauzës së tyre, e që normalisht postimi i yt, është një postim që jo vetëm që do të fshihet por edhe do të ju shërbej si inspirim për të vazhduar në punën e tyre, të cilën e kryejnë në mënyrë të pandershme.
    Zoteri mos na u qurravit kot. Une kam te drejte ta quaj kulturen islame nje felliqesire, po aq sa edhe ti ushtron te drejten e propagandimit te saj si kulture hyjnore. Nje kulture qe per 500 vjet na ka vrare fizikisht, dhe zhdukur identitetin derisa sot shqipfoles si zotrote shkojne e falen arabisht ne xhamite me emra te ndyre arabesh dhe jeniceresh gjakpires si ky qe perdor ti ketu "Murat". Dilni perpara atij kombi te vrare, dhe i valvitni flamurin dhe kulturen e skllaverise, kulturen e qelbur arabe te erresires dhe nenshtrimit, e kerkoni qe te jemi edhe te sjelleshem, me ju sojin aziatik.

Kjo eshte njesoj sikur dikush te dale te flase per Enver Hoxhen dhe komunizmin e te prese qe te tjeret te mos ofendohen, e mos ta shajne.

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Po pra. Besoj se edhe per ty eshte shume e kuptueshme kjo gje. Sepse ne shqiptaret nga ish Jugosllavia e dijme qe kemi luajtur te njejtin rol, kemi qene pjese e nje sistemi te imponuar (atij komunist apo atij te vellezerim-bashkimit te Titos e bla bla), por pa humbur identitetin e vertete kombetar e ideologjik. Kemi praktikuar Shqiptarine sekret. Njashtu sic paskan bere keta shqiptaret "muslimane" ne kete artikullin me larte pergjate pushtetit osman.

Per ate ndoshta e kupton tani se kane te drejte disa nga bashkebiseduesit tu, kur u rekomandojne juve vellezerve muslimane te mos thirreni aq shume ne statistika te myftive e mullaheve, te cilet ne raste kur u konvjenon thone me plot gojen se "95% te shqiptareve jane muslimane", kurse ne raste kur nuk u konvenon thone "keta s'kane qene muslimane". Kjo me kujton ate proverben e atij qenit, i cili kur pas shume mundimeve nuk mund te mberrij ashtin, kthehet e thote kudres se tij "hicu ketij ashti, se ai ashtu e keshtu ka qene i demshem". :-(

.
    Kujt me i besu tash , statistikave ose kishave ?
    Te ishin aq shum katoliket ne Kosov aman kisha dot kishin me shum , por edhe ato qe i kan KURR nuk mbushen pervec ne kto festat vjetore.
    Ska ma shum se 40.000 KRISHTER ( katolik , protestant ...) ne Kosov.

Prandaj edhe perkunder numrit shum te madh te misionarve krishter , konvertimet jan deshperuese per ta , perkunder milionave qe i ndajn per te ble te varfurit e Kosoves qe jan te shumt.
    Por ata smunden asnjeher te japin me shum se besimtaret musliman , te cilet nuk japin per te konvertuar , por japin per te ndihmuar ( zekati , fitrat , kurbani ...)
    "Askush nuk është aq i verbër , se sa ai i cili nuk dëshiron të shohë"

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Drini_i_Zi, cka po te intereson bre ty kush konvertohet e kush jo, ne cka jo e ne cka po?

Kqyri be daj punet e tua, mbaje ti fene tende per vete, e per te tjeret mos u perzij.

P.S. O mire, qe me ne fund ceshtjet e Kosoves, po mundohen te zgjidhen, e po komentohen, debatohen prej disave qe kurre Kosoven me sy se kane pa. E sidomos prej ketyre emigrantusave, qe ma nuk e din as cili o realiteti shqiptar, pasi qe nuk jane me pjese e tij. Hmm.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 14-01-2009 më 12:29

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    E kam bindjen se nuk beson as vet ne ate qe thua ketu. Si test, kete pyetje (qe ka te bej me fjaline ne te kuqe):

1. Sa mendon se mund te perdoret kjo fjali edhe ne te krishteret qe konvertohen ne Islam?
    chino
    Nuk kam si mos besoj ne dicka qe eshte shume e qarte. Besimtari i vertete as qe "sheh gje te mire" ne nje fe tjeter. E sheh fene e vet si me te miren dhe per pasoje s'sheh as arsye per te "kerkuar Zotin" gjetke.

Jam shume i sigurte qe ajo fjali qe kam thene (e qe ju keni cituar me te kuqe) mund te perdoret per konvertimet ne pergjithesi, po edhe per ata "te krishtere" qe konvertohen ne myslimane.

Si ke ne, poashtu dhe ne gjithe boten ka dy lloj besimtaresh:
    1. Praktikante
    2. Nga trashegimia

Praktikuesit e fese jane ata qe shkojne ne xhami, kishe, luten, bejne kryq, agjerojne, lexojne Kur'an, Bibel.

Besimtaret nga trashegimia jane ajo pjese e popullates qe jane myslimane ose te krishtere vetem pse prinderit apo te paret e tyre kane qene te tille. Keta vet nuk praktikojne fene sic eshte pershkruar ne rastin e mesiperm.

Keta te dytet jane zakonisht me "vulerabel" (s'po gjej per momentin nje fjale shqipe) per t'u konvertuar ose te themi me mire per te perqafuar nje fe, nje besim.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Drini_i_Zi Lexo Postimin
    Kujt me i besu tash , statistikave ose kishave ?
    Te ishin aq shum katoliket ne Kosov aman kisha dot kishin me shum , por edhe ato qe i kan KURR nuk mbushen pervec ne kto festat vjetore.
    Ska ma shum se 40.000 KRISHTER ( katolik , protestant ...) ne Kosov.

Prandaj edhe perkunder numrit shum te madh te misionarve krishter , konvertimet jan deshperuese per ta , perkunder milionave qe i ndajn per te ble te varfurit e Kosoves qe jan te shumt.
    Por ata smunden asnjeher te japin me shum se besimtaret musliman , te cilet nuk japin per te konvertuar , por japin per te ndihmuar ( zekati , fitrat , kurbani ...)
    Leht e ke te pergjigjesh: Nese dikush ne te ardhmen te thote se shqiptaret kosovare jane 95% muslimane, i thua se nga keta 95% duhet te "cnumerohen" ata qe jane gati te konvertohen ne Krishterim. Kete deshta te them.

Citim Postuar më parë nga Alienated

chino
    Nuk kam si mos besoj ne dicka qe eshte shume e qarte. Besimtari i vertete as qe "sheh gje te mire" ne nje fe tjeter. E sheh fene e vet si me te miren dhe per pasoje s'sheh as arsye per te "kerkuar Zotin" gjetke.

Jam shume i sigurte qe ajo fjali qe kam thene (e qe ju keni cituar me te kuqe) mund te perdoret per konvertimet ne pergjithesi, po edhe per ata "te krishtere" qe konvertohen ne myslimane.

Si ke ne, poashtu dhe ne gjithe boten ka dy lloj besimtaresh:
    1. Praktikante
    2. Nga trashegimia

Praktikuesit e fese jane ata qe shkojne ne xhami, kishe, luten, bejne kryq, agjerojne, lexojne Kur'an, Bibel.

Besimtaret nga trashegimia jane ajo pjese e popullates qe jane myslimane ose te krishtere vetem pse prinderit apo te paret e tyre kane qene te tille. Keta vet nuk praktikojne fene sic eshte pershkruar ne rastin e mesiperm.

Keta te dytet jane zakonisht me "vulerabel" (s'po gjej per momentin nje fjale shqipe) per t'u konvertuar ose te themi me mire per te perqafuar nje fe, nje besim.
    Mire. Pasi qe ajo fjalia jote u pergjithesua dhe tani perfshin edhe te paret e tu e te mi (ata te cilet kaluan nga Krishterimi ne Islam) si dhe te gjithe te krishteret qe konvertohen ne Islam, dhe pastaj poashtu edhe Muhamedin dhe Krishtin (si nderrues te fese), atehere s'me mbetet gje tjeter vec te besoj se ti kete fjali njemend e ke.

Pra pasi qe edhe "profetet" paskan qene "jobesimtare, ateiste apo njerez te cilet me konvertim vetem deshirojne te ndjekin ndonje trend" (keshtu i pershkrove ti keta shqiptaret qe jane konvertuar ne Krishterim), atehere e zbuluam nje komandament te ri "profetik": nderrimi i fese se paku nje here ne jete. Ndoshta per kete arsye jane duke konvertuar keta kosovaret muslimane, per te qene me afer hapave te "profeteve".

.

Zoti eshte me ne Maska e xemanuel
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Vendndodhja
    kosove
    Postime
    137
    Vetem ne Gjakove jan 1 % e me shume Protestant qe shkojne rregullisht ne kishat protestante apo bashkesite krishtere si i quajn ata , pra vetem me shifra jo te sakta jan rreth 2000 besimtar qe deklarojne se jan Krishter Protestant vetem ne gjakove kjo i bie se jan me shume se 1 % qe do te thote shum me nje vend qe ska pasur besimtar te krishter protestant dhe shumica jan me origjine muslimane dhe rrjedhin nga familje muslimane , ndersa me rastin e festimeve te krishtlindjeve ishin me shume se 1000 besimtar qe festuan krishtlindjen ne Hotel Pashtrik me 24 dhjetor te vitit qe lam pas

Ndersa ne Prizren jan rreth 800 besimtar qe deklarojne dhe rreth 500 jan aktiv ne besimin Protestant

Ne Prishtine jan rreth 8 000 besimtar dhe qe jan aktiv rreth 2000 Besimtar

Keto shifra jan te sakta 99 % sepse vet i kam vertetuar

ndersa ne gjith Kosoven jan 0.7 deri 0.8 % Protestant qe deklarojne dhe jan aktiv ne kishen Protestante dhe sipas gazetes epoka e pdk ne nje artikull besimi Protestan eshte duke u rritur ne shifra shume te larta ne kosove dhe jan konvertimet me te medha se ato ne katolicizem qe jan duke ndodhur ne Kosove , besimi me rritje me te madhe eshte besimi i Krishter Protestant ( sipas epokes )
    Ndryshuar për herë të fundit nga xemanuel : 14-01-2009 më 15:55
    EMANUEL Zoti është me ne

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •