chino
Te paret tane qe kane perqafuar Islamin apo Krishterizmin kane jetuar ne nje tjeter kohe, ne te tjera kushte, ne rrethana krejtesisht te ndryshme nga te sotshmet.
Nuk dua t'bej historianin ketu, por besoj qe ka qene me e veshtire shprehja e lirise fetare dikur. Takimi me nje kulture tjeter, me nje besim tjeter, me nje stil tjeter jetese patjeter qe do kete patur ndikim, dhe them qe ka patur njerez qe per arsye nga me te ndryshmet kane perqafuar Islamin, duke filluar nga shpata e okupatorit deri tek interesat personale, apo botekuptimet e gjithesecilit.
Profeteve u eshte shpallur feja, dhe ata jane bartesit e saj, prandaj s'besoj qe ai kallep u pergjigjet dhe atyre. Gjithsesi, per mos bluar me shume aty ku s'e kam vendin, sepse ka njerez te tjere qe merren me historine e fese, po dhe me historine e konvertimeve, dua te kaloj ne nje aspekt tjeter.
Une per vete jam besimtar mysliman.
Besoj qe Islami eshte feja me e mire, besoj qe Muhammedi s.a.v.s eshte i derguar i vetem i Allahut xh.sh. dhe besoj qe Allahu xh.sh. eshte Zot i vetem ne kete bote.
Une ne asnje moment tjeter, me logjike te shendoshe ne koke nuk do nderroja kete fe per nje tjeter. Perse do e beja nje gje te tille nese ndihem rehat ke feja ime?
Ne nje rast qe une s'do besoja asgje - do kisha "lirine" per te zgjedhur. Dmth do isha para nje dileme se cilen te zgjedh, dhe do "merrja oferta" nga myslimanet, katoliket, orthodhokset, protestanet, etj - dhe do vendosja te perqafoja njeren nga to.
Fjalen "trend euroamerikan" e perdora te kopjuar nga teksti ne fillim te ketij shkrimi per te pershkruar keto lloj konvertimesh ne Kosove(qe une s'i shoh si te tilla - sipas postimeve me siper).
Nje pyetje personale po te kete mundesi?!
Ca beson ti? Do nderroje fe (po te jesh besimtar)? Pse do e nderroje fene?
Si do i therrisje ca myslimane (besimtare te vertete) te perqafojne nje tjeter fe?!
Krijoni Kontakt