Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 61
    i/e regjistruar Maska e Biondina
    Anëtarësuar
    08-01-2009
    Postime
    79
    Fakti qe kja jan konvertuar ne fene katolike sdo te thot se nuk kane qene besimtare se dikur te paret e tyre e kan pas fene katolike , edhe ne e kemi ndryshuar e ata kane vendosur me e kthy fene e dikurshme.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Po i thjerin mendjes dhe ne dardhani,ska si behet ndryshe shqiptaret ne mazhorance jan progreseiste ne kuptimin se duan te jetojne me mire nga ckan jetuar dje me nje fjale duan te ecin me kohen,e qe te ecesh me kohen,duhet ti bashkohesh botes se civilizuar, e ti bashkohesh botes se civilizuar,duhet te heqesh me pare dore nga gjerat qe pengojne zhvillim e porgres.
    Keta kan bere shum mire qe jan konvertuar me kete rast i kan then faleminderit shpetuesve te tyre real,qe nuk jan gje tjeter pervec se,amerika, nato e be

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    E kam thene dhe ne nje rast tjeter:

Nje besimtar mysliman i bindur ne ate qe beson nuk do konvertohej kurre ne nje fe tjeter.

Keta te konvertuarit nuk jane besimtare. O kane qene ndonje tip ateistash, qe s'kane besuar asgje dhe duan t'i bashkohen "trendit euroamerikan", o kane qene agnostike, dhe "e gjeten" fene bashke me Zotin.

Besimtari i vertete nuk nderron fe asnjehere. Harrojeni fjalen KONVERTIM BESIMTARESH.
    Natyrisht qe ai qe i beson nje feje te caktuar nuk konvertohet,por mund te konvertohet nje njeri qe eshte besimtar ne ZOT por nuk beson ne menyren e nje feje te caktuar,p,sh une jam besimtare ,besoj ne ZOT e ne jeten e pertejme por assesi ne menyren islame dhe nuk jam e konvertuar ne ndonje fe tjeter,thjesht ne statistika figuroj si muslimane dhe si une beso ka shume .

i/e regjistruar Maska e RinorZ
    Anëtarësuar
    08-06-2008
    Postime
    325
    Shkaku i konvertimit, vie si pasoje e luhatjes, apo dy mendesise...

Nese nje fe, nuk e kupton ne thelb...atehere, jam i sigurte qe as corapet nuk do i nderrosh me shpeshe, se sa fete...
    Feja, nuk kuptohet permes individeve te caktuar, por ajo kuptohet permes librave te tyre te shenjte...

i/e regjistruar Maska e RinorZ
    Anëtarësuar
    08-06-2008
    Postime
    325
    Miriam...
    Desha te te plotesoja edhe pak, por mos um keqkupto dicka...

Ok, jam dakord me ate cfare thua ti...
    Por, nese ti thua qe une besoj vetem ne Zot, dhe kjo me mjafton...atehere je gabim...
    Po e zeme sikur, ti je mbyllur ne nje dhome...dhe deshiron te kalosh ne dhomen tjeter...atehere qe te kalosh tek dhoma qe deshiton ti, atehere duhesh te kalosh permes koridorit, qe lidhe keto dy dhoma mes vehte...
    Dmth, koridori mendoj qe luan rolin e fese, pa marre parasyshe cfare feje ke perzgjedh ti, per te arritur deri tek dhoma e deshiruar, apo ne kete rast deri tek besimi ne Zot...

Andaj, keto qe thua ti, nuk e kuptoj fare, pasi shprehejt si te tuat, jane vetem per te shperlare gojen...mos me keqkupto, thjeshte te tregova mendimin tim...

Gjithe te mirat...
    RinorZ
    Ndryshuar për herë të fundit nga RinorZ : 13-01-2009 më 15:12

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga RinorZ Lexo Postimin
    Miriam...

Por, nese ti thua qe une besoj vetem ne Zot, dhe kjo me mjafton...atehere je gabim...
    Po e zeme sikur, ti je mbyllur ne nje dhome...dhe deshiron te kalosh ne dhomen tjeter...atehere qe te kalosh tek dhoma qe deshiton ti, atehere duhesh te kalosh permes koridorit, qe lidhe keto dy dhoma mes vehte...
    Dmth, koridori mendoj qe luan rolin e fese, pa marre parasyshe cfare feje ke perzgjedh ti, per te arritur deri tek dhoma e deshiruar, apo ne kete rast deri tek besimi ne Zot...

Andaj, keto qe thua ti, nuk e kuptoj fare, pasi shprehejt si te tuat, jane vetem per te shperlare gojen...mos me keqkupto, thjeshte te tregova mendimin tim...

Gjithe te mirat...
    RinorZ
    Hm, trik i vjeter i fese ky i koridorit. Dmth nuk gjen Zot, po nuk kalove neper koridor. Kete e llomotisin kleriket ane e mbane botes qe mijera vite. Qe ky eshte vetem nje trik i klerikeve per t'i shtuar rober (e jo njerez me intelekt) klubit te tyre (fese), sipas mendimit tim e sqarojne keto pyetje:

1. Cili nga ndoshta qindra koridiret, te cilet ofrojne fete ane e mbane botes, eshte koridori i sakte qe te shpien vertete tek Zoti?
    2. Apo a mos shpiejne te gjitha koridoret tek Zoti?
    3. Nese po, atehere perse jane keto koridore vende vende fare kontrare ndaj njeri tjetrit?
    4. A mos ndoshta paska shume Zotera?

Edhe ti si besimtar i mirefillte refuzon haptazi disa koridore, te cilat per miliarda njerez jane rruga e vetme per tek Zoti. Keshtu qe pohimin se pa kaluar neper koridor (pra pa ushtruar normat e kerkesat fetare), nuk e gjen Zotin as besimtaret e mirefillte nuk e plotesojne.

Citim Postuar më parë nga Alienated
    E kam thene dhe ne nje rast tjeter:

Nje besimtar mysliman i bindur ne ate qe beson nuk do konvertohej kurre ne nje fe tjeter.

Keta te konvertuarit nuk jane besimtare. O kane qene ndonje tip ateistash, qe s'kane besuar asgje dhe duan t'i bashkohen "trendit euroamerikan", o kane qene agnostike, dhe "e gjeten" fene bashke me Zotin.

Besimtari i vertete nuk nderron fe asnjehere. Harrojeni fjalen KONVERTIM BESIMTARESH.
    E kam bindjen se nuk beson as vet ne ate qe thua ketu. Si test, kete pyetje (qe ka te bej me fjaline ne te kuqe):

1. Sa mendon se mund te perdoret kjo fjali edhe ne te krishteret qe konvertohen ne Islam?

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 13-01-2009 më 15:34 Arsyeja: sintaksa

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Drini_i_Zi Lexo Postimin
    Ata sjan te konvertuar , vet thojn qe qenkan krishter , qe kan praktiku krishterimin fshehtas.
    Pra musliman skan qen asnjeher dhe bejn pjes ne ate shifren e tejrritur 65.000.
    Po pra. Besoj se edhe per ty eshte shume e kuptueshme kjo gje. Sepse ne shqiptaret nga ish Jugosllavia e dijme qe kemi luajtur te njejtin rol, kemi qene pjese e nje sistemi te imponuar (atij komunist apo atij te vellezerim-bashkimit te Titos e bla bla), por pa humbur identitetin e vertete kombetar e ideologjik. Kemi praktikuar Shqiptarine sekret. Njashtu sic paskan bere keta shqiptaret "muslimane" ne kete artikullin me larte pergjate pushtetit osman.

Per ate ndoshta e kupton tani se kane te drejte disa nga bashkebiseduesit tu, kur u rekomandojne juve vellezerve muslimane te mos thirreni aq shume ne statistika te myftive e mullaheve, te cilet ne raste kur u konvjenon thone me plot gojen se "95% te shqiptareve jane muslimane", kurse ne raste kur nuk u konvenon thone "keta s'kane qene muslimane". Kjo me kujton ate proverben e atij qenit, i cili kur pas shume mundimeve nuk mund te mberrij ashtin, kthehet e thote kudres se tij "hicu ketij ashti, se ai ashtu e keshtu ka qene i demshem". :-(

.

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Ata sjan te konvertuar , vet thojn qe qenkan krishter , qe kan praktiku krishterimin fshehtas.
    Pra musliman skan qen asnjeher dhe bejn pjes ne ate shifren e tejrritur 65.000.
    E kisha humbur ket pjese pasi i kisha futur nja 2 dopjo shpare
    Pse krishterim te fshehte? lol
    Jemi akoma ne kohen e Perandorise Turke a si?Apo kane frike ta praktikojne haptazi?

Kjo eshte batuta e dites...

Traditat fetare shqiptare jane mish mash,si psh ne nje familje festohen edhe Krishtlidjet edhe Bajrami,edhe dita e hashures.Hec e merri vesh tani ca pacavure...
    Ndryshuar për herë të fundit nga white-knight : 13-01-2009 më 16:11

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga RinorZ Lexo Postimin
    Miriam...

Gjithe te mirat...
    RinorZ
    Mua me mjafton qe e di qe dikund gjendet ZOTI dhe sincerisht dhe sme nevojitet hoxha te me tregoj se si ta gjej rrugen drejt tij.Mendoj qe nuk jane ceremonit ato qe te bejne ta ndiesh vehten afer ZOTIT.

i/e regjistruar Maska e provokuesi
    Anëtarësuar
    24-12-2008
    Postime
    22
    [QUOTE=white-knight;2123761]Pse krishterim te fshehte? lol
    Jemi akoma ne kohen e Perandorise Turke a si?Apo kane frike ta praktikojne haptazi?
    QUOTE]

Pse ne ckohe e di ti se jetojne ne mjediset urbane ne Kosove? Si ne mentalitet ashtu dhe ne realitet, njelloj ka ngelur, thjesht jane ca parabola per te kapur sat-tv lol.
    Mos flas per Maqon (sic e thua dhe ti), mu ngriten qimet perpjete kur pashe se cfare diference kishte zona e banuar nga sllavet dhe shqiptaret, dy bote te ndryshme. Nga nje ane, pasterti,rregull dhe gjithcka qe te kujton qyteterim dhe nga ana tjeter mizerje, rremuje, tamam si ne ato fotografite e viteve 30'.
    Kur keta u thone te krishtereve "shka", si kujton ti white, nuk do kene frike te praktikojne? Prandaj i shikon e konvertohen keshtu kulumce se kane frike nga shumica anadollake.
    If you corner me, you are going to hear some unwelcome truths

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •