Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 67 prej 67
    I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    • Kreu i ekzekutivit italian ka hapur serish polemika me deklaratat e tij. Berluskoni deklaroi se “Nëse do kishte qënë në pushtet në vitin ‘98, nuk do të kishte lejuar që italianët t’i ishin bashkuar forcave te NATO-s për të bombarduar Serbinë gjatë luftës së Kosovës.
    Kete e ka thene per te fituar pike elektorale. Mos valle Dalema kishte deshire. Aspak, por ishte USA dhe Klintoni me Madeleine Albright ajo qe i shtyu dhe i detyroi Italiane dhe Francezet te votoni pro sulmit ndaj Serbise.

Dhe ne Somali ne fillim te viteve 90, Italia pranoi te çonte forca paqeruajtese, por duke paguar para nen dore Gjenera Aididi-n dhe per koiçidence ky me keto para blinte arme dhe luftoi kundra amerikaneve dhe forcave te tjera.

Butro Gali ka deklaruar qe nese une kam bere nje gabim qe mund ta kisha korigjuar ishte qe pranova Italine te dergonte dhe te mbante forca paqeruajtese ne Somali.

Sot vendet Perendimore kane shume frike nga lufta per drejtesi mbase sepse deri para 50 vitesh kane luftuar per pasuri.
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Citim Postuar më parë nga brandon Lexo Postimin
    Ou do lodh koken me ty une! Te merresh me ty do te ishte njesoj sikur te kerkoje ti mbushje mendjen nje kinezi qe vera behet me rrush dhe jo me oriz !
    Un mendoja,se ishe ne luna park,nuk e dija,qe ishe bashk me kinezet.

Megjithate,kur do ti mbushesh mendjen nje kinezi,qe vera behet me rrush,thuaj:
    QE VELA BEHET ME LUSH.
    As per kinezet nuk je,cfar ben ne itali,merresh me gruan e berluskonit.

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Un mendoja,se ishe ne luna park,nuk e dija,qe ishe bashk me kinezet.

Megjithate,kur do ti mbushesh mendjen nje kinezi,qe vera behet me rrush,thuaj:
    QE VELA BEHET ME LUSH.
    As per kinezet nuk je,cfar ben ne itali,merresh me gruan e berluskonit.
    Ne Itali bej ate qe bejne gjithe shqiptaret!
    Sa per gruan e Berluskonit njeriu qe e ngushellon eshte nje fare Massimo Cacciari, ish sindaco di Venezia. Ka njerez qe betohen, per be, qe i kane pare ne Greqi, kush ne Australi.
    Dhe Berluskoni ne vend qe te rrije urte, apo preket ne dinjitet , ben shaka ne publik duke i rezervuar"nje grua e shkrete" .
    La vida es un carnaval

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    • Kreu i ekzekutivit italian ka hapur serish polemika me deklaratat e tij. Berluskoni deklaroi se “Nëse do kishte qënë në pushtet në vitin ‘98, nuk do të kishte lejuar që italianët t’i ishin bashkuar forcave te NATO-s për të bombarduar Serbinë gjatë luftës së Kosovës.

ROME-Nëse do të kishte qënë në pushtet në vitin 1998, kryeministri aktual i Italise, Silvio Berluskoni nuk do të kishte lejuar që ushtria italiane t’i ishte bashkuar forcave te NATO-s për të bombarduar Serbinë gjatë luftës së Kosovës. Kreu i ekzekutivit italian ka hapur serish polemika me deklaratat e tij ku me e fundit ka qene ajo e sotmja kundër bombardimeve mbi Serbi.
    Gjatë prezantimit të fundit të librit të moderatorit te njohur Bruno Vespa, Berluskoni ka leshuar akuza kundër qeverise italiane te vitit 1998, kur ajo drejtohej nga Masimo D’Alema. “Italia nuk mori pjesë në luftë. Bombat në Serbi i hodhi D’Alema”. Kreu i ekzekutivit eshte shprehur se në Irak ushtria italiane nuk ka marre pjese ne lufte, por në rindërtimin e vendit dhe në ndërtimin e demokracisë së bashku me 35 vende të tjera. “Nuk kemi lëshuar bomba, ashtu siç ka bërë qeveria D’Alema ne Serbi”, ka thene kryeministri italian, duke shtuar se qeveria e tij nuk do ta kishte bërë këtë. Deklaratat e kreut të ekzekutivit italian, të cituara nga mediat italiane vijnë pak ditë pas vizitës së tij në Shqipëri.
    Më pas kryeministri italian ka bere nje ekzpoze te pergjithshme të planeve te ushtrise italiane per vitin 2009 ku në qëndër të diskutimit ka qënë Afganistani.

(d.b/Corriere/BalkanWeb)
    Politika eshte k.urve dje te detyroi te votoje ne parlament kunder Serbise sot te detyron te thuash te kunderten neser te detyron perseri qe te harrosh cfar ke thene dhe te veprosh perseri ne kundershtim me ca ke thene .

Prandaj fjalet e nje politikani jane gjithmon relative si ne kohe dhe ne kuptim.

Ndersa persa i perket Berluskes si politikan hapni teme tjeter dhe nxirjani lakrat se ka nevoje edhe ai te qeshe pak.
    larguar forever

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Citim Postuar më parë nga brandon Lexo Postimin
    Ne Itali bej ate qe bejne gjithe shqiptaret!
    Sa per gruan e Berluskonit njeriu qe e ngushellon eshte nje fare Massimo Cacciari, ish sindaco di Venezia. Ka njerez qe betohen, per be, qe i kane pare ne Greqi, kush ne Australi.
    Dhe Berluskoni ne vend qe te rrije urte, apo preket ne dinjitet , ben shaka ne publik duke i rezervuar"nje grua e shkrete" .
    Sa gjynaf qe me vjen per BERLUSKONIN e shkrete,eshte bere per tu tallur.
    Ka marre fund si njeri,si nga ana shpirterore,si politikan,edhe ekonomikisht nuk ja kalon mire.
    Po ti mos u bej merak,se jo te gjithe jane te lumtur,si ne luna park.
    Kur te dalesh,do degjosh qe CACCIARI,eshte akoma kryetar i komunes te venecies.
    Gjithmon po dole shpejt,o me mire po te nxoren shpejt.

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Sa gjynaf qe me vjen per BERLUSKONIN e shkrete,eshte bere per tu tallur.
    Ka marre fund si njeri,si nga ana shpirterore,si politikan,edhe ekonomikisht nuk ja kalon mire.
    Po ti mos u bej merak,se jo te gjithe jane te lumtur,si ne luna park.
    Kur te dalesh,do degjosh qe CACCIARI,eshte akoma kryetar i komunes te venecies.
    Gjithmon po dole shpejt,o me mire po te nxoren shpejt.
    Si nuk e le te bjere fare ne toke mor,burre i dheut! E kape menjehere gabimin!
    Po Deborah Bergamini , ish sekretarja e Berluskonit, a eshte ankoruar akoma tek marketingu i RAI-it, konkurrenca shteterore e kanaleve te Berluskonit! Pozicion strategjik pushteti , s ke ci thua? Pastaj e kane fajin,ata, kundreshtaret ,apo te tjeret, qe dyshojne, dhe shpifin kur thone,apo supozojne qe Berluskoni komandon shumicen e rrjeteve te dores se pare? Ndoshta mund te jete dhe iluzion!
    Por te tjeret i hane kumbullat dhe ne na mpihen dhembet! S ja vlen ta prishesh me nje paesano per shkak te Berluskonit! Mendoj se e ka thene mire Dardajan!
    Dhe ashtu eshte! Shpesh besimi tek natyrat e larta edhe mund te kuptohet, por ai mund te coje ne rrezikun e shtremberimit te vertetes se gjoja natyrat me te vertete fisnike mund te rregullonin dhe percaktonin ,gjithmone, fatin e njerezve...Mund te sillja nje rast nga nje autor famoz, qe shume veta e njohim, por nuk doja te "mbyllesha" prape ne luna park.
    Une e kam ndjekur me vemendje "Zapping" kur u sulmua Serbia dhe shume parlamentare italiane ose nuk ja kishin haberin fare, ose flisin sa
    per parim, pa ditur gje. AtA qe percaktojne fatin e njerezve!
    Pastaj ne edhe mund ta kuptojme ne fillim ezitimin e fuqive te medha , pasi shqiptaret , prezantoheshin nga propaganda serbe, si terroriste , dhe keshtu mund te "justifikoheshin" masakrat mizore te milicive te rregullta serbe nepermjet "pastrimit " etnik , "pavaresisht" nga qeveria serbe!
    Kur u be e qarte qe vete shteti serb mbeshteste kete strategji te marre , NATO-ja bashke me te dhe Berluskoni e detyruan me force dhe i dhane ate qe meritonte Serbise.
    Pastaj kohet ndryshojne dhe ne pajtohemi me ate qe shkruan Dardajan, dhe e kuptojme qe shpesh politikanet nuk jane vecse kumarxhinj profesioniste, pa bindje dhe ideale, por lojtare te "talentuar". Edhe per ato qe gjejme neper burime te ndryshme informacioni , na ndihmojne per te patur nje kuader me te plote informimi. Restoja varet nga ne, se si duam ta interpretojme!
    Ndryshuar për herë të fundit nga brandon : 11-01-2009 më 12:45
    La vida es un carnaval

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

Italia smori pjes

Ma sa mbaj mend une Italia smori pjese ne bombardimin e Serbis.
    Ajo dha disponibilitetin e saj me aeroportet e saj si mbeshtetje,smori pjes edhe per friken qe serbia nga qe ishte nje vend fare afer dhe me nje armatim dhe force ajror me te mire se Italia mund ta sulmonte o ta bombardonte.
    Berluskoni flet si i tille perse atje tani Italia sapo ka rindertuar nje nga fabrikat me te rendesishme ne serbi ate te Zastaves e ku Italiant jane per 80%padrona.
    Ketu mbrapa keture konfirmimesh ka gjithmone interesa,tani ne keto kohe e krize per automobilizmin atje ne Fabriken e bombarduar nga natoja do te ndertohet Fjati-topolino e do shitet per 6000 euro.
    Ku biri i ku.... flet keshtu se ne shqiperi ne vlore ariti e po nderton dy centrale ,dhe te vetmin port turistik te Vlorers ate te Orikumit te ndertuar nga 1996 deri 2004 e moren ne dore italiant e po e drejtojn ata.E kush don te behet ortak ne kete port duhet te jete Italian!!e ku ne Shqiperi!!
    Ku flet keshtu biri i momes perse ja arriti qellimit qe asnje shqiptar mos te gjironte ne brigjet e detit shqiptar as me barke e as me gomone kurse gjdo i huaj mund te bente qef!!!Kjo eshte vertet skandaloze qe nje i huaj gjiron bregdetin tim e un smund te gjiroj bregdetin tim...As afrikanet se pranuan nje gje te tille as Libia dhe as Tunisia,ne po ne,qeveritaret tone e kam fjalen.
    Ku eshte skandal i qeveris shiptare qe ne vend te ndihmoj turizmin qe eshte nje industri ne vete e kufizon ate e ku portet tona jane baraz me ata te kambogjias sic i ka len Ducja,e ku Nautica jon eshte pertoke dhe shum e pazhvilluar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga altint71 : 11-01-2009 më 21:42

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema të Ngjashme

1. Adem Demaçi
    Nga lum lumi në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Procesi i Pavarësimit të Kosovës
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 12-10-2012, 06:23
  3. Konflikti shqiptaro-serb mbi Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-08-2009, 09:57
  4. Serbia e tandemit Tadiq-Koshtunica...
    Nga Sabriu në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-03-2007, 13:26
  5. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndërkombëtar me Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •