Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 63
    ILIR NĖ GEN Maska e flory80
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzė Vjosės Kaltėroshe
    Postime
    1,531
    O Zėu_s!
    Unė nuk jam Shqiptare por jam Shqiptarė! Nuk jam "Shqiptar etnik nga Turqia" por jam Shqiptar etnik nga Pėrmeti.
    Nuk kam asgjė me asnjėrin por thjesht desha tu thosha ti kushtoni mė shumė vėmendje Peticionit nė fjalė, dhe ti japim rėndėsinė qė i takon.
    Pa i anashkaluar Shqiptarėt nė vendet e tjera por nė kėtė rast unė mendoj se Shqiptarėt etnikė nė Greqi e meritojnė vėmendjen tonė.
    Sigurisht me lejėn tuaj!
    EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Te mendosh qe per shkak te dhunes greke shqiptaret vendalinj kane frike te flasin gjuhen e tyre ne publik ky memorandum mua me duket goxha hap perpara
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anėtarėsuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Memorandumi eshte nje nder mjetet per te iniciuar, perkrahur e avancuar te drejtat legjitime te Shqiptaro-Arvanitasve ne Greqi ...

Fitimi i te drejtave legjitime pronesore dhe qytetare te Ēameve, ashtu dhe te drejtave themelore te Shqiptaro-Arvanitasve ne Greqi, e ēliron ende me shume shoqerine greke nga bizantinizmi dhe e ben ate me europiane ...

ndrysh do ta provojne sherrin me vone ...

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet nė Bllog
    24
    Une isha kurioz te dija emrat e intelektualeve qe kane bere kete memorandum. Nese dikush disponon listen le ta sjelli ne forum dhe mundesisht te sillni te plote edhe memorandumin si dokument.

Albo

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar Maska e Longarus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    553
    me falni qe po nderhyj
    Pas clirimit dhe pavarsimit te greqise nga osmanet ka qene diskutabile se cila gjuhe duhet te jete zyrtare a shqipja a greqishtja .
    Diku e kam lexuar kete po nuk jam i sigurte per momentin

Me duket kerkese legjitime qe shqipja te jete gjuhe zyrtare ne greqi .

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet nė Bllog
    24
    Kur pyeta me lart te mesoja emrat e "intelektualeve", isha kurioz te dija emrat e tyre, shpresoj te mos jene intelektuale anonime. Arsyeja eshte e thjeshte pasi kjo kerkese eshte nje thike me dy presa dhe nuk ka se ti jete bere nga "intelektuale", do jete bere nga intelektualet e diplomuar ne kafenete e Shqiperise.

Qe te kuptoni se perse eshte nje thike me dy presa:

a. Kerkesa te tilla nuk vijne nga shtetas te nje shteti tjeter, vine nga minoritetet e shtetit perkates. Nese minoriteti shqiptar ne Greqi deshiron tu mesojne shqip femijeve te tyre ne shkolla, mund ta bejne nje gje te tille duke bere peticion qeverise, kuvendit dhe te zgjedhurve te tyre ne Greqi. Por peticionet qe vine nga jashte nje shteti, shihen nga shteti tjeter si nderhyrje ne punet e brendshme te atij vendi, dhe hidhen ne kosh pa u marre parasysh fare.

b. Arsyeja tjeter madhore se perse une dyshoj qe ky peticion do te jete shkruar nga ndonje "intelektual rruge", eshte se kur shqiptaret kerkojne mesimin e shqipes ne shkollat greke ne Greqi, atehere kjo i jep te drejten shtetit grek qe ti kerkoje shtetit shqiptar te njejten gje. Pra keta "intelektualet mendjendritur" nuk jane duke bere gje tjeter vecse duke i krijuar hapesira shtetit grek apo "intelektualeve greke" qe te bejne te njejten gje, ti kerkojne shtetit shqiptar mesimin e gjuhes greke ne shkolla. Dhe ndryshe nga minoriteti shqiptar ne Greqi, minoriteti grek ne Shqiperi eshte i perfaqesuar dhe ka zerin e vete dhe kete kerkese e ka bere me kohe.

Pra te dashur "intelektuale" qe kerkoni mesimin e gjuhes shqipe ne Greqi, a jeni te pergatitur per pranimin e gjuhes greke ne shkollat shqiptare ne Shqiperi?!

Ne fakt, une personalisht e mbeshtes nismen e mesimit te gjuhes shqipe ne Greqi dhe gjuhes greke ne Shqiperi, si gjuhe e huaj fakultative ne shkollat 8 vjecare, te mesme dhe te larta. Ne kete menyre, lihet ne lirine e nxenesit dhe prindit qe te zgjedhi se cilen gjuhe te huaj duhet te mesoje femija e vete.

Prandaj te dashur "intelektuale", do te ishte mire qe perpara se te beni "sensacione" te tille ne media, te shkoni e te diskutoni mendimet dhe idete tuaja me ministrine e jashtme shqiptare ne Tirane dhe me ambasaden greke ne Tirane. Dhe ne kete menyre, merrni nje nisme e nje projekt qe vertet ka shanse per tu bere realitet dhe qe eshte ne interesin e te dy popujve.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 23-12-2008 mė 22:41

i/e regjistruar Maska e Harudi
    Anėtarėsuar
    08-09-2004
    Postime
    622
    Zėu_s

E njejta gje duhet te kerkohet edhe ne Turki. Natyrisht pasi te perfundojme punet me Greqine

saura
    Po ne Turqi kane emigruar ,nuk jane si ne Greqi ne tokat e veta,...

arbereshi_niko

Pse mos te kerkojne edhe ne Turqi po te njejtat te drejta qe DUHET ti kerkojne edhe ne Greqi?
    Pse?

Atehere te pyes, ku eshte ndryshimi i Turqise me Italine..., nuk emigruan ne Itali shqiptaret nje lloj dhe ne kushte historike edhe me ne disfavor, por kane te gjitha ato te drejta qe edhe kane

Shqiptarėt nė Turqi.
    Nė vitet kur dėboheshin/shpėrnguleshin shqiptarėt nga ish-jugosllavia,ata as qė njiheshin zyrtarisht si shtetas shqiptarė,sepse sė pari ishin shtetas jugosllav,kurse para dėbimit/shpėrnguljes paiseshin me nėnshtetėsinė turke nga konsullata turke nė Shkup,prej nga vazhdonin udhėtimin pėr nė "atdheun" e tyre nė Turqi.Kushti pėr shpėrngulje nė Turqi ishte qė tė turqizohen ende pa lėshuar ish-jugosllavinė,kėshtu qė kur arrinin nė Turqi ata tashmė vetėm se ishin turq.Pra nė dokumentet zyrtare ata figuronin si njerėz tė riatdhesuar nė shtetin e tyre ,Turqi.Kėto plane ishin miratuar deri nė imtėsit mė tė vogla nga ish-jugosllavia dhe Turqia me pajtimin edhe tė Bullgarisė dhe Greqisė nėpėr teritoret e tė cilėve parashiohej "riatdhesimi i turqėve" nga ish-jugosllavia.
    Pra zyrtarisht nė Turqi,nuk ekzistojnė shqiptar!

Arbėreshėt(Shqiptarėt) nė Itali.
    Arbėrshėt u shpėrngulėn si arbėreshė dhe u mirėpritėn si tė tillė ku gjetėn mbrojtjen dhe ndihmėn e madhe tė Vatikanit.Vatikani nuk i kushtėzoi qė arbėreshėt tė ndėrrojnė etnin e tyre para se tė shkelnin nė tokat e Italisė,sikurse kishte bėrė Turqia nė marėveshje me ish-jugosllavine ndaj shqiptarėve nė ish-jugosllavi.

Arvanitasit nė Greqi.
    Janė popull etnik qė jetojnė nė qytete/fshatra tė ndryshme tė tyre qė pas ndryshimeve poltike-gjeografike mbetėn nė juridiksionin e shtetit grek,sikurse mbetėn edhe shqiptarėt nėn juridiksionine shtetit tė ish-jugosllavisė.
    Sikurse shqiptarėt etnikė qė janė nė Maqedonin e sotme dhe shqiptarėt etnikė nė Srbin e sotme (Presheve etj...) gjuhėn shqipe e kanė gjuhė zyrtare nė komunat ku janė shumicė.
    Unė nuk kamė dėgjuar ndojnėherė se qeveria e Shqipėrisė ka bėrė kėrkesė qeverisė greke pėr Arvanitasit nė Greqi,qė gjuhėn shqipe t'a kenė si gjuhė zyrtare nė qytetet/komunat ku jetojnė ata me pėrkrahjen e vetė shtetit shqiptar,pėr dallim nga grekėt etnikė qė bėnė nė Shqipėri ose turqit e srbėt e boshnjakėt nė Kosovė me ndihmėn e shteteve amė tė tyre!
    Pijetoret janė vendet ku ēmenduria shitet me shishe! (Uendell Filips)

Lista e injorimit: Llapi

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Kur pyeta me lart te mesoja emrat e "intelektualeve", isha kurioz te dija emrat e tyre, shpresoj te mos jene intelektuale anonime. Arsyeja eshte e thjeshte pasi kjo kerkese eshte nje thike me dy presa dhe nuk ka se ti jete bere nga "intelektuale", do jete bere nga intelektualet e diplomuar ne kafenete e Shqiperise.

Qe te kuptoni se perse eshte nje thike me dy presa:

a. Kerkesa te tilla nuk vijne nga shtetas te nje shteti tjeter, vine nga minoritetet e shtetit perkates. Nese minoriteti shqiptar ne Greqi deshiron tu mesojne shqip femijeve te tyre ne shkolla, mund ta bejne nje gje te tille duke bere peticion qeverise, kuvendit dhe te zgjedhurve te tyre ne Greqi. Por peticionet qe vine nga jashte nje shteti, shihen nga shteti tjeter si nderhyrje ne punet e brendshme te atij vendi, dhe hidhen ne kosh pa u marre parasysh fare.

b. Arsyeja tjeter madhore se perse une dyshoj qe ky peticion do te jete shkruar nga ndonje "intelektual rruge", eshte se kur shqiptaret kerkojne mesimin e shqipes ne shkollat greke ne Greqi, atehere kjo i jep te drejten shtetit grek qe ti kerkoje shtetit shqiptar te njejten gje. Pra keta "intelektualet mendjendritur" nuk jane duke bere gje tjeter vecse duke i krijuar hapesira shtetit grek apo "intelektualeve greke" qe te bejne te njejten gje, ti kerkojne shtetit shqiptar mesimin e gjuhes greke ne shkolla. Dhe ndryshe nga minoriteti shqiptar ne Greqi, minoriteti grek ne Shqiperi eshte i perfaqesuar dhe ka zerin e vete dhe kete kerkese e ka bere me kohe.

Pra te dashur "intelektuale" qe kerkoni mesimin e gjuhes shqipe ne Greqi, a jeni te pergatitur per pranimin e gjuhes greke ne shkollat shqiptare ne Shqiperi?!

Ne fakt, une personalisht e mbeshtes nismen e mesimit te gjuhes shqipe ne Greqi dhe gjuhes greke ne Shqiperi, si gjuhe e huaj fakultative ne shkollat 8 vjecare, te mesme dhe te larta. Ne kete menyre, lihet ne lirine e nxenesit dhe prindit qe te zgjedhi se cilen gjuhe te huaj duhet te mesoje femija e vete.

Prandaj te dashur "intelektuale", do te ishte mire qe perpara se te beni "sensacione" te tille ne media, te shkoni e te diskutoni mendimet dhe idete tuaja me ministrine e jashtme shqiptare ne Tirane dhe me ambasaden greke ne Tirane. Dhe ne kete menyre, merrni nje nisme e nje projekt qe vertet ka shanse per tu bere realitet dhe qe eshte ne interesin e te dy popujve.

Albo
    care thua ti more burr po ne shqiperi nuk mungojne shkollat greke ato jan kudo;ato kan qen dhe jan se ne jemi popull qe i respektojm te tjert po te tjret sna respektojn ne; une kam te njohur grek minoritar dhe kater klas i kan ber ne greqisht e me pas kan mesuar gjuhen shqipe;

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,986
    Shkruar nga Danel Cana

MIKROĒIPI I EMIGRANTIT
    ( Fejton... pėr fėmijėt pushtetar.)
    .................................................. ............................
    Kur tė shihni se jam tretur,
    Mos kujtoni se kam vdekur.
    Jam i gjallė e jam nė jetė,
    Jam nė dritė tė vėrtetė.
    -Naim Frashėri-

“ Njė mizė e kapur nė rrjetėn e njė merimangeje befas mundohej tė ēlirohej prej saj dhe i lutej merimangės ta zgjidhte nga ato fijet e mallkuara qė nuk e linin tė lėvizte lirishtė.
    -Mė vjen shum keq...- Ju pėrgjigj merimanga me mirėsjellje.
    -...Pėr tė lidhur di...Pėr tė zgjidhur nuk kam mėsuar akoma.”
    .................................................. ..........................
    E kemi thėnė e stėrthėnė,por shteti dhe qeveria Greke ėshtė mė keq se ai fėmija kokėfort qė, kur i flasin tė mėdhenjtė, tė mos e bėj njė veprim,ai vepron mė me kokė-fortėsi dhe bėn mė keq, pėr t’i shkuar e tija!Tė tjerėt kur e shohin thonė me keqardhje: - “ E do me tė mirė,..ndryshe egėrsohet !”
    Tamam...! Me tė mirė po e merr qeverija Shqipėtare dhe shteti Shqipėtar por as kėshtu nuk u zbutkėrka!
    Ē’far do ti? - I thotė qeverija shqiptare.
    - Do varrezat e bashkėkombasve tė tu, qė ranė nė luftė me italianėt? Merri...Bėji ku tė duash,sa tė duash dhe kur tė duash.Respektojmė ndienjat kombėtare tė popullit Grek..S’ka gjė se poshtėrohen ato tė popullit Shqipėtar..!
    - Do flamurin grek nė Himarė? Ngrije kur tė duhet dhe sa tė duash...!
    - Do tabelat e rrugėve greqisht? Merri...bėje me gėrma tė mėdha, si tė duash ti..!
    - Do shkolla greke? Posi...ku tė duash dhe sa tė duash...!
    - Do dhe tekstet e historisė t’i botosh vetė? Edhe kėtė bėje, si tė tė dojė kokrra e qejfit...!
    - Do kryepeshkopin ta kesh tėndin ? Posi ore..do ta mbajmė si ujėt e pakėt...! Se ėshtė pėrfaqėsuesi shpirtėror i Ortodoksėve shqipėtar...!
    Ajo ga...Shqipėria,...na....
    Po Greqia?
    - Ē’far do ti? – I thotė Shqipėrisė.
    - Do tė njohim Kosovėn? Aaaaa prit...nuk jan pjekur kushtet...! Do mendohemi dhe do tė marrim nė telefon...!
    - Do patetntat shqipėtare tė konvertohen?Aaaa..nuk je nė Evropė!Nuk mė duhet se ē’bėn Italiani apo tjetėri.
    - Do tė hysh nė Evropė? Aaaaa,nuk ėshtė nė dorėn tonė! Ne vetėm veton kemi....!
    - Do t’i trajtoj mirė emigrantėt? Posi ore...! I mbaj si ujėt e pakėt se mė duhen.Nuk i lė tė dalin gjakundi.U kam vėnė nga njė “mikroēip” tė vogėl nė qafė, pėr t’i parė se nga lėvizin.Po kaluan kufirin pa leje..e dinė ē’i pret...Punon gėrshėra !
    - Si thatė? Si u realizua mikroēipi? Po tė sqaroj.Shum kollaj fare.Shum e thjeshtė.Ligj pėr ligjėrimin nuk nxierr! Por nxierr pėr ēligjėrimin! Ai ka efektin e mikroēipit dhe shkuar atij.Ēfar do bėj emigranti kur ėshtė me familje dhe mezi mbijetoj qė e ngriti atė nė Greqi? “Duhet tė mendohet mirė e mirė qė tė largohet apo tė ngrerė krye”- Shprehet ndonjė ministėr.Ligj pėr t’u ligjėruar nuk kam nxierr ndonjėherė dhe as kam ndėrmėnd, por pėr tė mbetur tė pa ligjshėm gjithmon ėshtė nė fuqi.Pėr tė marrė lejen e qėndrimit emigranti duhet tė presė shumė,pasi ka paguar nė rregull detyrimet...edhe ndonjė gjobė mbi tė...se ėshtė krizė botėrore!Kėto janė kushtet nuk kemi mundėsi tė tjera...!
    Pėr tė dalė i pa ligjshėm, del brėnda ditės.Shėrbimi kėtu ėshtė shumė, shumė xhentil-qirjos..amesos..(zotėri,nė moment,i regullt)
    Do tė pyes ndonjė...jashtokėsor,si e pse gjoba.?Ka ligje,”pedhi mu”! Ndėrron vėnd banimin...? Ka gjobė...Ndėrron punėn..? Ka gjobė...! Ndėrron pronarin,,,? Ka gjobė! Ndėrron furrėn e bukės..? Ka gjobė! Ndėrron mėndje e shkon nė Shqipėri kur merr asistencė “tamio anergjias”? Ka gjobė! Nuk e deklaroj asistencėn. “tamion”nė bashki? Ka gjobė. Nuk deklaroj sa her merr frymė? Ka gjobė! Nuk deklaroj sa her lėviz? Ka gjobė! Me njė fjalė i kam vetė nė dorė..edhe gurin edhe arrėn...bėj si dua.

Jam Sulltan,mbret i vėrtetė,
    Shokė tė tjerė s’kam nė jetė.
    Gjakėsor e zemėr derr,
    Nga frika mė bėjnė nder.
    -Ēajupi-

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. Greqia u jep shtetėsinė minoritarėve
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •