Apapapa, tash e ke shkri, Po ku ka njeri me mend e qe eshte pabesimtar. Pergjigje shum te sakta ke marr, por ti ke hapur teme vetem per veten tende, gjoja te tham dicka dhe ti ngacmoj njerzit, e pastaj une perseri kam te drejt, ti ke hapur nje tem duke aluduar se religjionet jan kunder shkences, dhe nese objektiv ke pasur per ta qartesuar kete per vete, ather ke pergjigje shum te logjikshme, por nese ti ke bindje se kjo eshte e vertet, ather ti i nderuar duhet me qen pak me i thell ne kete dhe me hulumtues. Ti duhet ti shikon te gjitha religjionet, librat e ndryshe te tyre dhe te shohesh se cila nga fet qenka kunder shkences. Pasta eja ketu me argumente dhe na trego ku ke gjetur prova te cila fe, se kjo apo ajo fe qenka kunder shkences dhe dituris. Ti mundohesh me na pru argumente mediatike, ne ket vend ka ndodh kjo ne ket vend ajo. Feja duhet te studiohet nga vet burimi, e jo me te ndegjuar. Edhe nese nje pjestar i nje feje qoft edhe i fes Islame te thot se eshte kunder shkences, kjo nuk do te thot se Islami eshte kunbder shkences, kjo nuk tregon asgje perpos injorancen e ati personi qe ta ka then kete, ose ka verpu dicka ngjajshem
Arabet jan popull dhe komb, ndersa Islami nuk eshte kjo qe ti na thua. Nese arabet jan te pa zhvilluar sot dhe i perkasin fes Islame kjo nuk eshte argument se Islami eshte kunder shkences. Duhet te besh me shum hulumtime rreth Islamit dhe te kaluares se arabeve, nese deshiron ta din vertet pse arabet tani nuk jan te zhvilluar sa perendimi.
I mencur eshte ai, i cili kujton vdekjen e tij..!
Nuk e di ku merren keto tema por duhet te dina qe ka plot grupe fetare qe identifikojne veten e tyre me shkence te mirefillte dhe jane te predispozuara qe shkenca te zhvillohet sa me shume. Cjane keto absolutizma te paqendrueshme. Ah, nese po flisni per krishterimin ata ne shume raste e kane penguar shkencen sepse dhe vete jane fe medioker me 2000 modifikime. Por ama ka fe qe e duan shkencen me gjithe shpirt.
Ndersa ky personi lart mohon qe arabet jane te zhvilluar edhe duke e ditur se jane te tille (sa 500 Kosova sebashku).
E vetmja lutje qe kam per ju eshte te mos i beni gjerat absolute. Absolutizma shohim vetem ne shkenca ekzakte dhe jo ne budallalleqe sociale.
Ju lutem shume, rezervohuni dhe mos u perfshini nga euforia. Produkti i euforise ja ku eshte , nje teme e gabuar. Bukur do te ishte qe tema te ishte "Perse disa fe jane kunder Shkences".
Shpresoj mirekuptimin e te gjitheve!
Keta kan qen shkenctar, por njeriu kurr nuk eshte me mendje i plot nese nuk e ka besimin e tij. Nese nje akademik i shkencave te kimise themi se din gjithqa, ose ai alodun se din gjithqka kjo eshte nje gabim. Sepse nuk ekziston ne univers vetem kimia si shkenc.
Pse kan qen kunder kishes, nuk do te thot qe kan qen pabesimtar. Ne kohen kur sheknctaret jan djeg dhe jan ekzekutu nga kisha, ather keta eshte e natyrshme qe kan qen kunder kishes por une kam argumente qe keta nuk kan qen pabesimtar. Nuk mund te jesh pro kishes e cila e lufton zhvillimin dhe shkence. Prandaj besim nuk eshte vetem kisha.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altruisti_ek84 : 10-12-2008 mė 10:47
Pse c fare kane qene?Islamik?Pse kan qen kunder kishes, nuk do te thot qe kan qen pabesimtar. Ne kohen kur sheknctaret jan djeg dhe jan ekzekutu nga kisha, ather keta eshte e natyrshme qe kan qen kunder kishes por une kam argumente qe keta nuk kan qen pabesimtar. Nuk mund te jesh pro kishes e cila e lufton zhvillimin dhe shkence. Prandaj besim nuk eshte vetem kisha.
Figurat e mesiperme kane qene ateiste,pabesimtar,qafir si te duash emertoi.Kane qene njerez qe nuk besonin ne Zot.
Jo Islamik nuk kan qen por kan besu ne nje fuqi te mbinatyrshme, por nuk jan pajtu me kishen, sepse i ka ekzekutu.
Une nuk besoj se ekziston ateizmi, njerzit te gjith besojn ne dicka por ecenca dhe objektivi i njeriut eshte te besoj drejt, ta gjej te verteten. Shum ateist ne momente te veshtira, ose kur iu eshte rreziku jeta kan kerku ndihm nga nje fuqi e mbinatyrshme.