Close
Faqja 587 prej 1135 FillimFillim ... 874875375775855865875885895976376871087 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 5,861 deri 5,870 prej 11341
    ..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Jo Islamik nuk kan qen por kan besu ne nje fuqi te mbinatyrshme, por nuk jan pajtu me kishen, sepse i ka ekzekutu.
    Une nuk besoj se ekziston ateizmi, njerzit te gjith besojn ne dicka por ecenca dhe objektivi i njeriut eshte te besoj drejt, ta gjej te verteten. Shum ateist ne momente te veshtira, ose kur iu eshte rreziku jeta kan kerku ndihm nga nje fuqi e mbinatyrshme.
    Ne fakt nuk kane besuar ne asnje lloj force te mbinatyrshme.Edhe ne fakt nuk kane kerku as ndihme nga keto forca.Kush ka besu dhe paska kerku ndihme ?Ajnshtajni?lol.Apo e shpike nga mendja keshtu kot?
    Ateizmi ekziston dhe ateist quhet c do kush qe nuk beson ne Zot ose ne c fare do lloj force te mbinatyrshme (jo ai qe nuk beson ne fe,sepse mund te besoj ne Zot sipas menyres se tij dhe quhet agnostik)

ku e sheh ti zhvillimin e arabeve
    Ne shpikjen e islamizmit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 10-12-2008 mė 11:06

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin
    Ne fakt nuk kane besuar ne asnje lloj force te mbinatyrshme.Edhe ne fakt nuk kane kerku as ndihme nga keto forca.Kush ka besu dhe paska kerku ndihme ?Ajnshtajni?lol.Apo e shpike nga mendja keshtu kot?
    Ateizmi ekziston dhe ateist quhet c do kush qe nuk beson ne Zot ose ne c fare do lloj force te mbinatyrshme (jo ai qe nuk beson ne fe,sepse mund te besoj ne Zot sipas menyres se tij dhe quhet agnostik)

Ne shpikjen e islamizmit
    Kush e shpiku krishterimin dhe nga cili vend e ka burimin.

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Meti jo nje here sepse e kopjoi.

Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Meti jo nje here sepse e kopjoi.

Pergjigju, por kerkon te dalesh nga tema ather pergjigju.

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Pyetja eshte jashte teme.
    Po flasim pse feja e pengon shkencen?Dikush do te dije se kush fe e pengon shkencen.
    Krishterimi? E beri nje gje te tille ne mesjete dhe megjithate shkenctaret me te medhenj nga Europa dolen,edhe pse kisha kerkonte te ruante pushtetin totalitar.
    Po sot?Pse vendet islamike nuk jane te zhvilluara ne shkence dhe c eshte e drejta nuk kane qene ndonjehere te zhvilluara por vec te prirura per shkaterrime dhe vjedhje ndaj vendeve te tjera?Ku u zhduken dhe u asimiluan popujt e Afrikes Veriore qe ishin nje nga popujt numer 1 per shkencen ne antikitet?Pse nuk u zhvillua me shkenca ne keto vende pasi erdhi islami?
    Keto jane pyetjete ne lidhje me temen.
    Se kush e shpiku krishterimin eshte c eshtje tjeter por sic ta thashe Meti jo sepse e kopjoi me gjithe kodin e Justinianit qe u quajt Sheriat.Imagjinoje kodi ishte per shoqerine e shekujve te VI por ai zbatohet me rigorozitet sot nga vendet islame.C fare prapambetje.Bejini upgrade vetes sepse nuk shtyhet me me vjetersira te dala jashte mode.
    Islamizmi shpikje e arabve? Sigurisht qe po ,deri sa nuk ka gjuhe tjeter pervec arabishtes,arabe do mbetet,sic do mbetetet edhe Kanuni shqiptar pasi per te nuk ka gjuhe tjeter pervec se shqipes.
    Konkluzioni i gjithe kesaj teme eshte qe te gjitha fete e pengojne shkencen sepse duan te vendosin hiearkine e tyre.Si vendoset hierkia?Duke thene qe c do gje ne toke e ka krijuar Allahu dhe me kaq mbyllet kerkimi.Pushtetin absolut e merr kleriku ne kete rast si njeri i Allahut ose Zotit a Perendise quaje si te duash ti, dhe ja ku u vendos diktatura.
    Ne vendet islame nuk mesohet Teoria e Evolucionit e Darvinit qe eshte baza e shkences se sotme,por sigurisht qe edhe kjo teori do zenvendesohet me nje me te profilizuar ne te ardhmen.Pse nuk mesohet kjo teori?Por mesohet vetem Kurani?Madje Darvini ne islam dhe teoria e tij quhet nje nga mashtrimet e njerezimit.Hajde zhvillim shkence hajde.Ne Europe me sa di une pervec se shkollave fetare qe jane te vecanta(qe nuk kam info per keto) mesohet me rigorozitet kjo teori.Madje edhe ne vende eklesi te krishtera si Greqia.
    Larg eklesive te c faredo lloji!I ka dal era me vakt.

Ndersa ky personi lart mohon qe arabet jane te zhvilluar edhe duke e ditur se jane te tille (sa 500 Kosova sebashku)
    U bera edhe une kurioz per kete pune.Hajde ma shpjego edhe mua pak kete zhvillimin e arabve.
    Edhe Kazakistani eshte sa gjithe Europa.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 10-12-2008 mė 12:31

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Gjithashtu Ku'rani na ka lajmeruar shume kohe me pare per arritjen e njeriut ne hene.
    Po une qe do shkoj te bej sh*rren tani.E ka parashikuar edhe kete?

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Meqe qenka tema ketu per "arabizem" ok bre qe disa musliman jo te vetdijshem sa duhet perdorin edhe fjale arabe, psh ata tek nen forumi Islami, le te perdorin edhe shprehje arabe, e kane gjuhe internacionale te fese se tyre, edhe s'ka pse na pengon.
    S'jane te vetmit ata qe perdorin fjale jo shqip.
    Te flasesh arabisht dhe te kesh kulture arabe jane 2 gjera krejt te ndryshme.
    Mund te flasesh arabisht dhe mund te mos keshe asnje lidhje me Arabine,thjesht e zoteron si dije,por edhe mund te mos flasesh arabisht ( qe ne kete rast flitet ) dhe te kesh kulture magjypi.
    Tema nuk eshte vetem per gjuhen arabe,por eshte per sjelljet arabe ne plan te pare, qe besoj se ti i ke vene re shume mire.

Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Pyetja eshte jashte teme.
    Po flasim pse feja e pengon shkencen?Dikush do te dije se kush fe e pengon shkencen.
    Krishterimi? E beri nje gje te tille ne mesjete dhe megjithate shkenctaret me te medhenj nga Europa dolen,edhe pse kisha kerkonte te ruante pushtetin totalitar.
    Po sot?Pse vendet islamike nuk jane te zhvilluara ne shkence dhe c eshte e drejta nuk kane qene ndonjehere te zhvilluara por vec te prirura per shkaterrime dhe vjedhje ndaj vendeve te tjera?Ku u zhduken dhe u asimiluan popujt e Afrikes Veriore qe ishin nje nga popujt numer 1 per shkencen ne antikitet?Pse nuk u zhvillua me shkenca ne keto vende pasi erdhi islami?
    Keto jane pyetjete ne lidhje me temen.
    Se kush e shpiku krishterimin eshte c eshtje tjeter por sic ta thashe Meti jo sepse e kopjoi me gjithe kodin e Justinianit qe u quajt Sheriat.Imagjinoje kodi ishte per shoqerine e shekujve te VI por ai zbatohet me rigorozitet sot nga vendet islame.C fare prapambetje.Bejini upgrade vetes sepse nuk shtyhet me me vjetersira te dala jashte mode.
    Islamizmi shpikje e arabve? Sigurisht qe po ,deri sa nuk ka gjuhe tjeter pervec arabishtes,arabe do mbetet,sic do mbetetet edhe Kanuni shqiptar pasi per te nuk ka gjuhe tjeter pervec se shqipes.
    Konkluzioni i gjithe kesaj teme eshte qe te gjitha fete e pengojne shkencen sepse duan te vendosin hiearkine e tyre.Si vendoste hierkia?Duke thene qe c do gje ne toke e ka krijuar Allahu dhe me kaq mbyllet kerkimi.Pushtetin absolut e merr kleriku ne kete rast si njeri i Allahut ose Zotit a Perendise quaje si te duash ti, dhe ja ku u vendos diktatura.
    Ne vendet islame nuk mesohet Teoria e Evolucionit e Darvinit qe eshte baza e shkences se sotme,por sigurisht qe edhe kjo teori do zenvendesohet me nje me te profilizuar ne te ardhmen.Pse nuk mesohet kjo teori?Por mesohet vetem Kurani?Madje Darvini ne islam dhe teoria e tij quhet nje nga mashtrimet e njerezimit.Hajde zhvillim shkence hajde.Ne Europe me sa di une pervec se shkollave fetare qe jane te vecanta(qe nuk kam info per keto) mesohet me rigorozitet kjo teori.Madje edhe ne vende eklesi te krishtera si Greqia.
    Larg eklesive te c faredo lloji!I ka dal era me vakt.

U bera edhe une kurioz per kete pune.Hajde ma shpjego edhe mua pak kete zhvillimin e arabve.
    Edhe Kazakistani eshte sa gjithe Europa.
    Kurgjo nuk ke then, edhe pse nuk prita qe ke me then dicka, sepse nuk ke anje argument te shendosh. Domagogjia mbetet domagogji dhe nuk mundesh te nxjerresh dicka me shum. Edhe pse nuk prita qe do te thuash dicka te madhe, me iku mendja se mund te jesh pak me racional dhe te pakten te dish se cfar burimi ka ajo qe beson ti, por so tragjike edhe kjo sepse e keni aq te turbullt kete sa qe edhe vet papa eshte konfuz.

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    S kam ngelur te me gjykosh ti se c fare shkruaj apo jo dhe c fare te besoj.Une besoj ne shqip dhe jo ne arabisht.Hap ndonje liber dhe lexo me shume.Kjo eshte keshilla ime per ty.E vendos tjeter kush nqs kam argumenta te dobta apo te shendosha.
    Je i zoti?Sill kunder shembuj dhe hidhi poshte ate qe thashe me siper.

Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    S kam ngelur te me gjykosh ti se c fare shkruaj apo jo dhe c fare te besoj.Une besoj ne shqip dhe jo ne arabisht.Hap ndonje liber dhe lexo me shume.Kjo eshte keshilla ime per ty.E vendos tjeter kush nqs kam argumenta te dobta apo te shendosha.
    Je i zoti?Sill kunder shembuj dhe hidhi poshte ate qe thashe me siper.
    Argumente po kerkon. Te kerkosh argumete per ta hudhur posht ate qe ke shkruar eshte njesoj, sikurse te thuash, ne shkretin rrenoj ndertesat. A ka ndertesa ne shkretin si duket per ty paska, iliuzionist i papar.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •