sigurisht e respektoj mendimin tend !!! por
une te solla nje shembull te nje dashurie platonike qe kane jetuar michael jackson dhe e taylor !!! kundershtimi ose mos renia dakort me mendimin e tjetrit duhet bere edhe me fakte apo me argumenta ose shembuj !!! mund ta serviresh nje shembull te tille ???
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
pastaj dashuria platonike
me teper kalohet ne moshe adoleshence
kalove te 20 vjec fillon dhe punon llogjika
kur e din se nuk arrihet heq dore duke ngushulluar veten se nuk ka aq vlere
shembull me i mire eshte vete jeta jote
edhe une e respektoj mendimin tend
Jeto sot se neser nuk i dihet
patjeter qe ekziston dashuria platonike eshte veti, ndjenj e fshehur. Kjo lloj dashurie ndod tek njerzit qe ane te turpshem ose tek njerzit qe nuk kan besim tek vetja. Mendoj qe shpesh here dashuria platonike eshte semundje sepse ne shumicen e rasteve kjo form dashurie te demton
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Dashurite platonike mund te ndodhin ne cdo moshe mirepo per arsyje te ndryshme mbeten platonike. Ti mund te jesh e martuar dhe mund te perjetosh nje dashuri platonike, dhe pikerisht rrethanat ne te cilat mund te ndodhesh ti apo personi tjeter e bejne qe te mbetet platonike. Megjithate kjo histori behet fjale per 12 vjet te shkuara qe i bie personi ne fjale te kete qene ne moshen 17-18 vjece. Logjika e personit X te jesh e bindur qe punon me shume sec duhet, dhe nuk eshte thjesht nje njeri qe nuk di me ca ta mbushi jeten. Ka krijuar familjen qe e ka te nje niveli shume te larte. Ajo cka me cudit me teper eshte fakti qe perse te mos jete ne gjendje qe ta harroj kete dashuri, kur ne jeten qe ka tani i ka te gjitha ato qe dikush do te enderronte per ta quajtur familje perfekte.
Pak a shume kjo eshte dashuria platonike, edhe pse ne nje menyre te varfer pershkruar.
Sigurisht qe ekziston dashuria platonike, kush e ve dyshim? Po te mos ekzistonte, nuk do t'i thurnin vargje. Etalloni poezia naimiane; sidomos "Bukuria".
Tipike: gjunjezim per dashurine, sakrifice deri ne vetflijim!
Kam pershtypjen se kjo dashuri pershkrohet ne te gjithe vijimesine e saj nga nota dhimbjeje dhe vuajtjeje. Adhuron nje person qe s'mund ta kesh kurre, nje kult shterpe.
PS: Cfare do me thene "etero" (ajo me bold aty) se nuk e kuptova. Je gje eter tani @pp
Nuk jam ndodhur ne pozita te tilla. Vertet jam tip romatik dhe enderrimtar, por dashuria ne jeten time ka pasur gjithnje fytyre reale.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ☆Angie☆ : 07-12-2008 mė 17:36
Elegance is an attitude.
pastaj kjo qe thua ti eshte tamam fiksim dhe kalon mbas adolishence kur fillon lidhesh me njeri seriozisht. Po nese ky fiksim s'skalon edhe pse ti lidhesh me njeri tjeter,dhe kalojne 12 vjet dhe ti akoma se ke harruar atehere une mendoj qe ska qene thjesh fiksim. but L.O.V.E
Ajo cka me cudit me teper eshte fakti qe perse te mos jete ne gjendje qe ta harroj kete dashuri, kur ne jeten qe ka tani i ka te gjitha ato qe dikush do te enderronte per ta quajtur familje perfekte.
nqs njeriu ka nje familje qe ti e quan "perfekte"
nuk eksistojne dashurit platonike
nqs njeriu eshte i kenaqur me jeten e tij
nuk ndodhin edhe ato te vjetrat shuhen
Jeto sot se neser nuk i dihet
Ehhh, te keqen tuaj; na doli qe tani dhe qe dashuria platonike egzistoka. Ju thjeshte s'dini se c'permban dashuria platonike!
Dashuria platonike nuk eshte vetem nje lidhje dashurore ku s'ka seks por ku s'ka as deshira ndaj personit ne fjale; pra shoqeri, 'dashuri' pa deshira fizike. Mund te quhet dashuri kjo? Jo, kjo eshte shoqeri. Pra dashuria platonike eshte nje perkufizim shoqerie te nje niveli te larte.
Sipas Platos, dashuri mund te kete vetem mes njerezish 'te njejte'. E meqe ne Greqine e lashte femrat s'kane pasur te njejtin status si meshkujt(dhe as sot s'mund te flitet per njerez te nje niveli), atehere dashuria me keto te fundit s'ishte e mundur. Pra ngelen vetem meshkujt pasi keto kishin status te njejte. E meqe Platoja i dashur ishte contra dhe homoseksualitetit, atehere i ngeli dashuria platonike.
Pra, kalamaja, qofte dhe permendja e dashurise platonike eshte idiotesi. Ju shume-shume mund te thoni"dashuri pa maredhenie fizike". Dhe po, dashuria pa maredhenie fizike egziston, mamate dhe baballaret kane djegur rruget urinare ne mungesa seksi ne kohen e komunizmit duke pare qe atehere qe seksi nuk konsiderohej fare para martese.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 07-12-2008 mė 18:05
Kam vetem nje limit: qiellin!
Krijoni Kontakt