VARRIN E ARNTHAL VETES E NDERTOJ NUVRES LARIS VETE EDHE LATHIA PETRUNI
VARRIN E ARNTHAL VETES E NDERTOJ NUVRES LARIS VETE EDHE LATHIA PETRUNI
anekdot e kohes
të flasesh per autoktonin tonë edhe te mbroshe rrugen e gustavo mejerit është njësoj sikur të thuash se po bie dëborë e akullt edhe njërzit po bëjne plazh pranë detit
është më se i qartë Mejer kur flete për gjuhen tone te cilen e nxjerre si gjuhë mesjetare te huazuar nga sllavo greket-----ndersa dijetaret tanë mbrojn studimet e Mëjerit edhe thone se ne jemi autokton--
i shenjti alfeko sukaraku nuk te kerkoi njeri drejtshkrim, naze dhe bukuri.
por meqe vazhdon te shruash e te besh monologje i vetem pa shpjeguar
njeriut ato drejteshkrimet e tua atehere preferoj te kridhem ne tema te tjera.
keshille: kur beson te kesh arritur fundin dhe mendon se s'ke cfare te besh me
vecse te ngjitesh, kujtohu: vazhdo te germosh akoma!
Alfeko shikoje kete shkrim ne kete mozaik
Dija eshte injorance e mesuar.....
Ja edhe nje tjeter mozaik
Alfeko, nje bravo te madhe nga une.
Sinqerisht!
Proletar te te gjitha vendeve bashkohuni
Nisuni ju para, sa te therras Saliun
fort i nderuar madheri
i kame dhene nje pergjigie saures tek tema e Apollonis----vendosni edhe emrin tuaj atije qe te merrni pergigien qe doni
per injorancen tuaj po u kujtoj se nuk kam postuar asnje shkrime personal ,por kame postuar mbishkrime te botuara nga Thomopulo 1912 ,edhe ashtu sikurse i paraqet ai
fakte qe nuk i ka lene te vinin ne drite bordellua e Tiranes
Ajzberg
te kam shkruajtur ne privat
Ajzberg
per mozaikun me emrin e "KRISIT" nuk munde të flase shume pasi nuk njohe shume gjera-kohe-ku -kur.
sa per emrin e KRISIT di të theme se është emër i permendur nga Homeri si emri i një prifti-ijeris..vajzen e të cilit KRISIDEN e kishte rrëmbyer Aga mem noni
me ve në pozita të vështira---nuk di më.
sa për COTIPIA=SOTIRIA ---është emër grekë me prejardhje pellazge ---shoj-shojti-shpëtoj.
Alfeko dhe une dua te te falenderoj per zellin dhe perkushtimin tend ne favor te leximit te rrenjeve tona. Me dashamiresi te falenderoj.
Kam mendimin dhe mund ta mbroj kete mendim qe fjala e lashte """greke""" Σωτήρ sotër eshte fjala shqipe zotër. Zotat per te lashtin qe fliste gjuhen tone ishin burimi, miresia, shpetimi, mbrojtja.
Soter ishte nje titull qe ijepej vetem perendive me te forta dhe mbreteve me te medhenj psh:
soter Zeus
soter Poseidon
soter Echemus
Kjo fjale ne studimet filologjike moderne kerkonte nje perkthim. Studjuesit vune re se kuptimi greko-bizantin si shpetues ishte shume i kufizuar.
Prandaj ata i dhane shpjegimin qe une permenda me lart nisur dhe nga zbulimet arkeologjike
1. as a title of God: Poseidon Soter
2. any heroized leaders of Hellenistic dynasties, see hero cult
3. as a title of liberators
i cili perputhet me kuptimin shqip per
1. zot(perendi)
2. zoteri(nivel i larte shoqeror, dikur mbret)
3. zot(zoterues)
4. zot(clirues, mbrojtes)
Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 06-12-2008 më 01:02
e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im
Alfeko ,ky shkrim eshte ne anen jugore te kishes se Apollonise ,mundet ta deshifrosh?
Krijoni Kontakt