Close
Faqja 10 prej 31 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 302
    i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Ky eshte nje pjese e afreskut te demtuar ne kishen e Apollonise,mua me beri pershtypje personi i shenuar me shigjete.A ju duket se mbi koke mban qeleshe?
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Kjo skene mu duk e njohur kur e fotografova ,ne nje postim timin dikur kam sjelle nje skene te ngjashme me te ku me shkronja latine shkruhesh KANICY .Une atehere e interpretova kete skene si''KA NJE SY''pasi nje sy i madh e ''shikonte ''kete skene , nuk e di ,por ne postimet e mia nuk po e gjej dot ,per kete do ti lutesha Barat ta sillte edhe nje here pasi une nuk kam mundesi.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga ajzberg Lexo Postimin
    Baptist,ja ku po ta sjell ne nje pamje tjeter trekendeshin .Ne te duket qartas gjarperi dhe mbi te nje breshke,ne thellesi duket edhe nje forme ndoshta dy briresh.
    Serish e paske prere me teper se c'duhet, -te ngjat ashtu por nuk eshte 'breshke' -gjarper eshte.! Eshte koka e tij keputur, dhe qafa e ngerdhucur.
    Gjarperit Dragua.

Kjo skene mu duk e njohur kur e fotografova ,ne nje postim timin dikur kam sjelle nje skene te ngjashme me te ku me shkronja latine shkruhesh KANICY .Une atehere e interpretova kete skene si''KA NJE SY''pasi nje sy i madh e ''shikonte ''kete skene , nuk e di ,por ne postimet e mia nuk po e gjej dot ,per kete do ti lutesha Barat ta sillte edhe nje here pasi une nuk kam mundesi.
    E ke fjalen per ate mozaikun e turqise, qe me kishit ndotur temen vjet o parvjet me te. (duhet te jete tek "ku gjindet kulla e oroshit..." ende ).
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Serish e paske prere me teper se c'duhet, -te ngjat ashtu por nuk eshte 'breshke' -gjarper eshte.! Eshte koka e tij keputur, dhe qafa e ngerdhucur.
    Gjarperit Dragua.

E ke fjalen per ate mozaikun e turqise, qe me kishit ndotur temen vjet o parvjet me te. (duhet te jete tek "ku gjindet kulla e oroshit..." ende ).
    Po ai eshte ,ndersa per figuren tjeter e kam pare shume mire ,eshte nje super breshke me koke te keputur e cila mbahet ne dore ,ndersa gjarperi ishte i pa prekur .
    Tani shiko kete skulpture qe mban ne krahun e majte nje bri ndoshta si mjet muzikor apo te mbushur me vere ,te cudit madhesia e tij ? A mundet te kete patur kafshe te tilla me bri kaq te madh ketu?A po kane imituar te tjera statuja me bri ne krah?

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Po ai eshte ,ndersa per figuren tjeter e kam pare shume mire ,eshte nje super breshke me koke te keputur e cila mbahet ne dore ,ndersa gjarperi ishte i pa prekur .
    Tani shiko kete skulpture qe mban ne krahun e majte nje bri ndoshta si mjet muzikor apo te mbushur me vere ,te cudit madhesia e tij ? A mundet te kete patur kafshe te tilla me bri kaq te madh ketu?A po kane imituar te tjera statuja me bri ne krah?
    Jo jam 100% i sigurt se ajo eshte qafa e kokes se Dragoit Gjarper. Piton. Gjarperi perfundi eshte vetem per krahasim dhe per te definuar, theksuar permasat perpjeseve te figurave dhe te skulptures. (Skulptori ishte nje artist jashtazakonisht i pjekur ne kete zanat). Ne mund te bejme skulpture 2metershe te nje bubrreci dhe ne parim te vetkuptueshem, te gjithe ta shohim si nje bubrrec normal, por nese prane tij vendosim nje dem sa ai, ne tani me nuk shohim nje insekt te zmadhuar por nje bubrrec gjigand nje "bishe" insekti qe na tmerron, dhe kte parim, keto raporte ky artist i shkolluar superior i dinte me pare se asgje tjeter.
    ...,
    edhe skulptura e dyte duhet te jete gjarper. Dalloj reliefin e lekures se tij nga afer.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

[
    Tani, keto dy piktura jane te jashtezakonshme. (Ruajini nga Tanhauzet). Kam mbetur pa mend!

Ato i perkasin Menes, mbretit Egjiptian te dinastise se pare egjiptiane. Per te bere nje fare krahasimi relativ, Tuankhamon i perket dinastise 17 ose 18 ne mos gaboj. Kjo dinasti (e Menes) lidhet me ate te Akrepit, te cilen sic konkluduam, ja kemi vene emrin Hera tash per tash. Kjo perkthehet ne rreth 18,000 vjet para eres sone.

Do deshiroja te dija ne se i kane vene edhe keto ne shekullin e 4 ose 5 te eres sone sic bejne rendom me cdo gjetje ne Shqiperi.

Menes ose sic quhet ndryshe, Min eshte hieroglifi i pare i krijuar. Ky pikturohet gjithmone me nje rrufe, e cila eshte identike me ate te Zeusit. Me pas ky personazh identifikohet me Maat, dhe nuk di cfare te mendoj...

Phallusi eshte shenje treguese e Menes (per te cilin eshte folur nga Barat dhe te tjere ne temen e Maat por edhe Dodones). Fakti qe gallusi mbaron me yll tregon lidhjen e Ukut me vone te Arushes tek Ylli Mengjesit (Diona/Afrodita) dhe ky kalendar tregon mbarimin e muajit henor.

O Zot, si shkojne gjerat dem! Kjo eshte llahtar, masaker qe i behet historise boterore!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    ajzberg,..DJ Gabriel...shume falemderit ne emer te martireve qe nuk flasin dot.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 03-12-2008 mė 00:02

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    ajzberg,..DJ Gabriel...shume falemderit ne emer te martireve qe nuk flasin dot.
    Faleminderit,e kam shkruajtur dhe me lart qe shume pjese te qytetetit jane vjedhur e jan perdorur gjetke ,ja psh ky gur i skalitur qe permban dy figura gjendet i murosur ne kishen e Apollonise

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Kompozimi peshqeve njeri, femer e mashkull me ben te mendoj perse shqiponja jone ka dy koke........................

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Dikur ne Tirane benim xhiro apo shetisnim ne bulevard,si duket e paskemi zakon te lashte te shetisim.Kjo eshte shetitorja e Apollonise.

Do me interesonte ta di se nga kush e ke marre pohimin se kjo ndertese ka qene shetitore e qytetit.
    Nuk e besoj se kaekzistuar ndonjehere ndonje ndonje qytet a mbreteri qe te kishte luksin investimit kaq te shtrenjte per te strehuar nje shetitore.

Kjo gjithcka mund te jete pos shetitore.
    Aeneas Dardanus

Faqja 10 prej 31 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Apollonia
    Nga glaukus 001 nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 25-02-2012, 12:23
  2. Pali dhe mirazhi Ilir
    Nga Arpos nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 00:23
  3. apollonia qytet i lashte ne territorin e Ilirise
    Nga baraliu sedat nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-01-2006, 09:38
  4. Arkitekturė shqipėtare!
    Nga RTP nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 16-08-2005, 17:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •