Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet largohet Janullatos?

Votues
279. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PO

236 84.59%
  • JO

43 15.41%
Faqja 25 prej 102 FillimFillim ... 1523242526273575 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 1014
    Citim Postuar mė parė nga tom pullings Lexo Postimin
    Nuk do isha dakord te vinte nje gjerman ne krye te KOASH-it. Jam i bidur se eshte garanci per ne te jete aty nje shqiptar.

Megjithate, ky eshte opinioni im, dhe une nuk jam ortodoks. Flas ama si shqiptar.
    Mos na hajde e na hidh hi syve, ti je katolik, ti vete e thua, por qe nuk ka kurrfare te keqe, por mos u hiq ashtu sikur nuk je!
    Ti thua qe je katolik me rit bizantin, qe i bie te jesh, as mish dhe as peshk...
    Njoh dhe vleresoj nje katolik ose musliman, por qe thote un jam, por jo nje qe thote un jam keshtu po edhe nje ēike ashtu.
    Ti je nje komedi besimi, vetem kaq...!
    Po deshe hap nje teme tjeter, por jo ketu, se dilet jasht diskutimit.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga tom pullings Lexo Postimin
    Nuk do isha dakord te vinte nje gjerman ne krye te KOASH-it. Jam i bidur se eshte garanci per ne te jete aty nje shqiptar.

Megjithate, ky eshte opinioni im, dhe une nuk jam ortodoks. Flas ama si shqiptar.
    PYETJA NUK ISHTE GJERMAN O KAMBOXHAN,PYETJA ISHTE MBI PERSONIN,(JOZEF RACINGER).
    E KUPTOJ QE FLET SI SHQIPTAR,PO PO SARITE TE NDASH PERSONIN O NJERIUN NGA KOMPLEKSI,TEMA O NGJARJET,FLET SI ATA SHQIPTAR,QE PER DIKTATUREN,THON QE JEMI FAJTOR TE GJITHE.

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    He re iku ky Janullka apo e ka lene me kismet vitin tjeter

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Komuniteti ortodoks do ta mbaje mend periudhen qe ka qene nen drejtimin e Janullatosit, si nje periudhe me te vertete ringriejtjeje te kishes, ekuilibri ne maksimum te problemeve te shumta qe fsheh shoqeria shqiptare+minoritare.

Natyrisht qe ka mbetur shume per tu bere edhe probleme ka, por une, si deshmitar i dores se pare, deshmoj se per problemet pergjegjesine bazike e mban vete karakteri i degjeneruar i shqiptarit qofte edhe i minoritarit gjate periudhes komuniste ndoshta edhe gjate 500 a me shume vjeteve.
    E keto probleme reflektohen jo vetem brenda komunitetit ortodoks, por edhe atij katolik, musliman e protestant.

Janullatosi ka vlera te pamohueshme, sepse RIBERI ne ortodoksi ate qe e PRISHEN mund te themi prinderit e Tom Pulling-sit (bie fjala)!

Nqs ju keni pritur qe eshte detyre e Janullatosit tju ringjalle edhe dashurine per atdheun, atehere ju jeni me mjerane se cdo pritej!
    Nqs ju prisni qe nje kryepeshkop shqiptar do zgjidhte cdo problem, prape jeni mjerane.

Me te tilla pritjeje (expectations) qe keni rruge-zgjidhja para jush eshte prape dhuna edhe totalitarizmi.

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Komuniteti ortodoks do ta mbaje mend periudhen qe ka qene nen drejtimin e Janullatosit, si nje periudhe me te vertete ringriejtjeje te kishes, ekuilibri ne maksimum te problemeve te shumta qe fsheh shoqeria shqiptare+minoritare.

Natyrisht qe ka mbetur shume per tu bere edhe probleme ka, por une, si deshmitar i dores se pare, deshmoj se per problemet pergjegjesine bazike e mban vete karakteri i degjeneruar i shqiptarit qofte edhe i minoritarit gjate periudhes komuniste ndoshta edhe gjate 500 a me shume vjeteve.
    E keto probleme reflektohen jo vetem brenda komunitetit ortodoks, por edhe atij katolik, musliman e protestant.

Janullatosi ka vlera te pamohueshme, sepse RIBERI ne ortodoksi ate qe e PRISHEN mund te themi prinderit e Tom Pulling-sit (bie fjala)!

Nqs ju keni pritur qe eshte detyre e Janullatosit tju ringjalle edhe dashurine per atdheun, atehere ju jeni me mjerane se cdo pritej!
    Nqs ju prisni qe nje kryepeshkop shqiptar do zgjidhte cdo problem, prape jeni mjerane.

Me te tilla pritjeje (expectations) qe keni rruge-zgjidhja para jush eshte prape dhuna edhe totalitarizmi.
    JAM dakort 100%,bravo,per arsyetimin e pergjigjen.
    PO DUHET TI FALIM,SE NUK DINE SE CFAR SHKRUAJN.

i/e regjistruar Maska e Maars
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Postime
    179
    Seminaristo, meqe je deshmimtar i dores se pare, diten kur te vdesi hiresia e tij qe eshte njekohesisht edhe antishqiptari me i madh sot, na e thuaj menjehere neve ortodokseve Shqiptare qe te fillojme festen me te pare. Se padyshim menyre tjeter nuk ka per te shpetuar prej llumit Grek ne krye te KOASH.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maars : 28-11-2008 mė 13:50

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Maars,

meqe ti dashke diten e vdekjes se Janullatosit qe te festosh, mua me behet qejfi sepse keshtu ti po shprehesh per mos-largimin e Janullatosit nga kisha ortodokse shqiptare sot e deri ne fund... Urime.

Ne te kundert, nqs ti do te thuash qe te largohet sa me pare, atehere edhe une do ta beja qejfin me NJE KUSHT:

Te cohet me pare kisha ortodokse ne ate gjendje qe e gjeti Janullatosi ne 92-shin, te shkaterrohet cdo kishe, ndertese, shkolle, veprimtari humanitare; te zhbehet cdo klerik i veshur prej tij; te griset cdo diplome teologjie e secilit student derguar prej tij me studime; te zhbehet cdo pagezim. Cdo fshatar i derguar prej tij jasht te kthehet prej leckash ne katunin ku ka jetuar ne Shqiperi, kudo qe te jete, madje te paguaje me pare ditet qe ka ngrene buken qyl shkollave e manastireve etj etj. Te zhbehet Sinodi.

Atehere....le te largohet...

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga Maars Lexo Postimin
    Seminaristo, meqe je deshmimtar i dores se pare, diten kur te vdesi hiresia e tij qe eshte njekohesisht edhe antishqiptari me i madh sot, na e thuaj menjehere neve ortodokseve Shqiptare qe te fillojme festen me te pare. Se padyshim menyre tjeter nuk ka per te shpetuar prej llumit Grek ne krye te KOASH.
    Ju, mos prisni qe te vdesi per te festuar,keni festen e 8 nendorit.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Vendosjen e nje kryetari te nje instuticioni fetar , e ka ne dore vete ai instuticion. Une s'kam asgje kundra janullatosit. Mirepo per te evituar mospelqime ,konspiracione e konflikte fjalesh si keto qe ndodhin ne kete forum , do ishte me e mira per kete instuticion te zgjidhte nje shqiptar. Tek e fundit shqiptari e njeh me mire faren e tij sesa i huaji. Moralisht ama , vendosja e nje te huaji ne krye te kishes ortodokse shqiptare ,nuk eshte e gabuar , mendoj une .

i/e regjistruar Maska e Maars
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Postime
    179
    Seminaristo,per fat te keq nuk ma ben dot qejfin pasi ti s'ke gje ne dore, e para dhe e dyta demet qe i ka bere Janullatosi ketij vendi nuk shbehen dot me.
    Kij parasysh vetem nje gje or seminarist :

Prostituta mund te kete nje shtepi shume te mire, mund te kete nje nivel jetese te larte, makine te mire, te ardhura te larta etj, por ama prape prostitute ngelet, sido qe te jete. Une personalisht do te preferoja te kisha prane nje vajze te varfer e te ndershme se sa nje prostitute te pasur.
    Me mire nje kishe e varfer dhe e ndershme , se sa keta njerez prostituta qe kane shitur gjuhen Shqiptare, Shqiptaret, e kane shitur kujtimin e te pareve e deri edhe kockat e tyre.

Per mua, ne krahasim me prifterinjte e meparshem o Klod, ju sot jeni jashtqitja e gjithe klerit qe ka nxjerr ky vend.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maars : 29-11-2008 mė 11:22

Faqja 25 prej 102 FillimFillim ... 1523242526273575 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Lajme nga Bota Orthodhokse
    Nga Eni nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-09-2005, 13:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •