Close
Faqja 5 prej 19 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 188
    i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Citim Postuar më parë nga [LoTi] Lexo Postimin

ca mendoni ju harrohet valle gjuha shqipe?
    nuk harrohet jo.

gjuhen shqipe e kan vet Prinderit ne dore per tja msuar femive atje ku jetojne ne emigrim,
    ka plot qe din shqip dhe sflasin se i vjen zor jo qe se din por kan turp ta flasin shqipen!!!!

PS: harrohet rruga per n'shpi , kshu eshte dhe puna gjuhes

shnet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BaBa : 05-10-2008 më 15:39
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Nuk harrohet gjuha shqipe edhe pse i kam 20 vjet ne mergim nuk e kam harru gjuhen shqipe per kundrazi e flas edhe me mire.
    Nuk besoj qe harrohet aq kollaj, edhe pse une flas edhe shume gjuhe te tjera dhe perseri nuk e kam harruar.

S..
    Anëtarësuar
    15-10-2008
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    12

Thumbs down

Cudi te vjen?
    Nga nje here te vjen te vjell...Sidomos kur kthehesh ne Shqiperi,kur je jashte s'te ben dhe shume pershtypje se je i detyruar te ambjentohesh dhe mos flasesh Shqip..
    Por shikon shume njerez qe i flasin femijeve(sidomos ata qe jane ne greqi)qe jane te vegjel Greqisht me sa kam rastisur vete,detyrimisht,mund te kete lindur jashte se kupton mire shqipen,ketu e kuptoj,por kur femija eshte mbi 10 vjet dhe i flet Greqisht dhe biles ne Shqiperi,eshte turp i madh per te gjithe dhe te vjen te plasesh.
    Problemin e kane prindrit qe e quajne si turp te flasin Shqip kur jane ne rruge dhe ne pergjithsi kane turp te flasin....Shqiptari dallohet kudo qe te jete......
    Dhe gjeja me qesharake e dini cila eshte?????
    Kur kthehesh ne Shqiperi te vene muzike the huaj te degjosh,e quajne sikur te nderojne,kur une kthehem vec per pak Shqiptari.......
    Eshte turp..............

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Viser86!
    Të përshëndes për faktin se ndaj të njëjtin mendim me ty!
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

i/e regjistruar Maska e KOKASHTA
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Vendndodhja
    Bangkok
    Postime
    2,614
    Citim Postuar më parë nga samer Lexo Postimin
    Po harrohet po mos te flasesh shqip jo komplet por shume fjale nuk i kujton se se quhte shqip
    Une nga Tirana me letersi ne shkolle 10 kam shume fjale qe kam harruar sepse jetoj me te huaj punoj me te huaj pa perdorur shqip as ne shtepi
    eshte shume fizike ta harrosh
    Ndersa ato nga Dropulli deri sa shkonin ne klase te pare nuk dinin shqip eshte e vertete kam takuar dhe une ne Shqiperi femije te vegjel qe nuk dinin, flas tani ne vitin 1991 sa ishin hapur rruget atehere
    Harresa e gjuhes ska te beje hic me notat qe ke pasur ne gjimnaz apo 8 vjecare.
    Thjesht e kam thene dhe me siper, kush do qe ta harroje e harron, kush nuk do nuk harron. Sepse shume mire e bukur je i detyruar te flasesh gjuhe te hyaj kudo, por ama, nqf se do ne kohen e lire e lexon nje liber shqip!

Isha nje dite ne nje fugon po iksha per tirane, dhe nje grua me 2 femije ne fugon.Njeri tek 10 vjec, kurse tjetri tek 7-8 vjec. U fliste greqisht ter tarngellek, duke harruar qe i ulte pike vetes...nejse mo njerez injorante si puna e ksaj mikeshes gjen plot. Kjo hyn ne ate kategorine e injoranteve te frikesuar nga shteti i felliqur grek!
    If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Nuk harroet....ndodh vetem qe ndonje fjale qe e perdor ralle, te vjen me kollaj ne gjuhen tjeter sesa ne shqip. Kaq!
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    Gjuha Harrohet Vetem Ne Qofte Se Do Ta Harroshe
    As E Kame Harruare Por Kur Flase Me Shoket Fus Ndonje Fjale Anglisht Pasi Me Vjen Me Shpejte Por Kur Flas Me Njerez Qe Nuk I Njf Shume Mundohem Sa Me Paster Gjuha
    Dhe Do Ta Trashegoje Sepse Eshte Si Detyre Per Mua

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Harrohet the? Ajo po harrohet ne Shqiperi jo me ne emigrim. Nuk i merr vesh me prezantuesit e medias se cfare thone, gjysem anglisht, pak italisht e ndonje fjale greqisht. Ralle ndonje fjale shqip.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga nikas Lexo Postimin
    Harrohet the? Ajo po harrohet ne Shqiperi jo me ne emigrim. Nuk i merr vesh me prezantuesit e medias se cfare thone, gjysem anglisht, pak italisht e ndonje fjale greqisht. Ralle ndonje fjale shqip.
    Ju dukete vetja te ditur mo nikas ,dhe flasin me fjale te medha dhe i bejne bashke ,ca italisht ,anglisht etj .

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    Ju dukete vetja te ditur mo nikas ,dhe flasin me fjale te medha dhe i bejne bashke ,ca italisht ,anglisht etj .
    Po dëgjoja një bisede te atij Sokol ....diçka e tille...[top-channel] ne Uashington për votimet. Ai e flet mire për vete. Nejse, po intervistonte një djalë rreth te 25-30. ai s’kishte me shume se 5 -7 vjet ne Amerike. Shqipja e tij, copë-copë. Ne një moment përdori fjalën RUN (Vrapon) por qe ne rastin konkret kishte kuptimin administron. Ne çdo fjali fuste nga një fjale angleze. Turp për ribret. Te kishte 20 vjet ne Amerikë hahet por jo 5-6 vjet. Ai as anglishten nuk dinte mire. Mundohen qe te hiqen si Amerikane. Por thotë mire Anglezi qe tipa te tille gënjejnë vetëm vetveten.
    Le mos te filloje me ata qe kane qene ne Greqi dhe kur flasin shqip gjysmat e fjalëve i kane greqisht. Dhe arsyetimi, “oh po kemi qene shume kohe ne Greqi”. Lesh me q.... Unë e kam folur Greqishten qe ne fëmijëri dhe e flas vazhdimisht. Kur flas greqisht flas greqisht dhe kur flas shqip flas shqip. E vetmja fjale greke qe ngatërrohem është Skupira(sarandiotce)/Skupidhja (mbeturina).
    Prandaj po pashe me tipa te tille do i zë me baca. Flisni shqipen te pastër aq sa keni mundësi se do e harroni. Mësojuni dhe fëmijëve gjuhen shqipe se është gjynah nga zoti. Këtu ne Amerikë fëmijët e shqiptareve po harrojnë shqipen. Mu be qefin një dite qe shkova ne shtëpinë e një shokut tim për një dore tavëll dhe djali 4 vjeçar me tha me shqipe te pastër, “Sot do te bej babi bam-bam *** fare” ahahahaha.. epo tani e luante mire tavllën ca te beja unë.

Faqja 5 prej 19 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •