E harron shqipen nje qe ka ikur shume i vogel nen 6 vjec dhe qe nuk ka patur shume kontakte me shqipen ,por jo nje me i rritur sikur dhe tere jeten te jetoje jashte.Mund te kete fjalor me te varfer,por jo te harroje gjuhen.
BaBe, kot me te pyt a me njeh kush jam apo vec me ket nick [LoTi] ????
|- Më Pikòj Një Pik Loti, Në Fòrm Realiteti -|
A je shqiptar te pakten ?
ca domethan nick ?!
Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.
natyrisht qe gjyha me kalimin e kohes nese je ne moshe te vogel kur emigron..'harrohet''..une per shembull jetoj 9 vjet ne Greqi..erdha ketu 11 vjece....te them pra qe gjua qe gjuha e nenes harrohet dhe mesohet me mire gjuha e re....por varet dhe nga konditat...nga komunikimi me shqiptar te tjete ,,,,etj. edhe moshe luan rol te madh tjeter te ikesh ne mergim i vogel dhe tjeter gje te ikesh i madh..... ;P
Ne qofte se do ta harrosh ...athere harrohet.
If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.
jam plotesisht dakord me kokeashten me siper,nqs do e harron gjuhen tende,nqse sdo nuk e haron.
une prsh kam 15 vjet jashte,kam mesuar gjuhe te tjera por gjuhen amtare kuure skam dashur dhe sdo dua te harroj,edhe femijeve do ju jap kete ndjenje qe kam dhe une.
PERETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR ME NJE DESHIRE ME NJE QELLIM
Si mundet te harrohet gjuha e vendit tend,ju qe jetoni jashte Shqiperise nuk vini aty nga hici ,asnje njeri nuk lind nga hici te gjithe e kane nje nene e baba.
Dija eshte injorance e mesuar.....
Harroet nese ti do qe ta harrosh...
Krijoni Kontakt