Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 38
    i/e regjistruar Maska e showgirl
    Anëtarësuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169

A është fëmija provë dashurie?

Raporti ecen me se miri, te dy kane respekt dhe e duan njeri tjetrin. Nuk u mungon asgje....jane te lumtur. Nje dite ai i thote se ka ardhur koha te mendojne per nje femije se bashku por ajo i pergjigjet qe ende nuk ndihet gati per nje gje te tille. ( qe Mund te jete per shume motive: psh...deshiron me pare te arrije indipendencen e saj ekonomike, apo te arrije karrieren e saj, apo thjesht nuk pranon qe trupi i saj te shnderrohet, etj). Ai insiston, insiston per nje fare kohe dhe ndjen qe pak nga pak ndjenja e tij per te po shuhet dhe me se fundi mbyll raportin e tyre duke shprehur " nese ti nuk do nje femije me mua dmth qe ti nuk me dashuron dhe nuk do qe te ecesh perpara me mua".

Si mendoni ju, a ka pasur dashuri ai per te?
    Ndryshuar për herë të fundit nga showgirl : 23-09-2008 më 14:02

Aspak s'eshte e drejte. Femija duhet te vij ne kohen e duhur per te dyja palet. Eshte nje pergjegjesi qe me teper e ka nena dhe ajo ne nje fare menyre duhet te vendosi kohen e pershtatshme per tu bere prinder.
    Ama dhe ai djali dashuri paska pasur. Te te shuhet dashuria se gruaja nuk pranon te bej femije per momentin?! Boh...
    "The key to happiness is having dreams... The key to success is making dreams come true."

i'm not fragile Maska e Daniel Maker
    Anëtarësuar
    17-03-2008
    Postime
    1,802
    Citim Postuar më parë nga showgirl Lexo Postimin
    Nje dite ai i thote se ka ardhur koha te mendojne per nje femije se bashku
    gjeja par femija sme pelqen ta mendoj,arrin momenti vet them un ku cifti kerkon te arrisi ne nje livel me te madh i dashuris qe kan dhe ta shikojn at "frut"

deshiron me pare te arrije indipendencen e saj ekonomike, apo te arrije karrieren e saj, apo thjesht nuk pranon qe trupi i saj te shnderrohet,
    -gruaja ime te arrisi ne indipendenc ekonimike?pse me komshiun banoj un?
    -karriera sajt perpara?shum mir,ta boj me drejtorin femin pastaj se me te dal gjyttryme gruaja hajde prite 35 vjece kur te jet e realizuar dhe te behesh gjysh me femit jo bab!!
    -trupi sajt ca?po kur i hap shalet asajt i lezatohet ai shndrrim?po kur hap frigoriferin dhe i bon bythet sa rafti dhomes gjumit,ai shndrrim i trupit si i duket?
    mun te pranoj nqofse ska ardh momenti per ciftin po qen te ri,po spaten i baz ekonomike po jo kto budallalliqe..

Ai insiston, insiston per nje fare kohe dhe ndjen qe pak nga pak ndjenja e tij per te po shuhet dhe me se fundi mbyll raportin e tyre duke shprehur " nese ti nuk do nje femije me mua dmth qe ti nuk me dashuron dhe nuk do qe te ecesh perpara me mua".
    me nje an ska faj i shkreti se femija eshte fruti i dashuris,po qe ta mbyllesh kshu sme duket nje gje normale..ndoshta nje nga pretekstet e nje histori copa copa po buh..
    femra don kohen e vet sigurisht per nje femi,e ndjen vet mendoj kur eshte gati po them qe sdo ket nje gje me te bukur ne ket jet per nje femer se sa te dhuroj jeten dhe ket e kam ndegjuar me shum nga femra qe me perpara thonin "jo un sdo bej femi kurr,te merzisin,te..".
    Per mua,po qen kushtet, te nguli kemb partneri qe mos te bejm femi,sigurisht perfundon me ndarje historia,e them pa frik fare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Daniel Maker : 23-09-2008 më 15:18

i/e regjistruar Maska e GeoF
    Anëtarësuar
    01-07-2008
    Vendndodhja
    Fier, ku nje kile tru shitet sa nje filxhan me fara
    Postime
    188
    Raporti ecen me se miri, te dy kane respekt dhe e duan njeri tjetrin. Nuk u mungon asgje....jane te lumtur. Nje dite ai i thote se ka ardhur koha te mendojne per nje femije se bashku por ajo i pergjigjet qe ende nuk ndihet gati per nje gje te tille. ( qe Mund te jete per shume motive: psh...deshiron me pare te arrije indipendencen e saj ekonomike, apo te arrije karrieren e saj, apo thjesht nuk pranon qe trupi i saj te shnderrohet, etj). Ai insiston, insiston per nje fare kohe dhe ndjen qe pak nga pak ndjenja e tij per te po shuhet dhe me se fundi mbyll raportin e tyre duke shprehur " nese ti nuk do nje femije me mua dmth qe ti nuk me dashuron dhe nuk do qe te ecesh perpara me mua".

Pershendetje !
    Rastesisht me intrigoi pyetja, ndaj po ju pergjigjem, pasi jam prind per te dyten here.
    Nese nje cift ndjehet i plotesuar dhe reciprokisht jane aktiv ndaj emocioneve te partnerit, ne respekt, meresjellje, detyra te perbashketa, ne vleresim dhe mbi te gjithas ne harmoni me veten.....shto ketu dhe efektin e dashurise qe, ajo krijon nje prodhim perfekt te hormoneve nga gjendra e trurit, atehere eshte3 pikerisht nje cast qe duhet te kurorezohet me ardhjen e nje krijese te re.

Pjesa e arsyetimit femeror , per mua , nuk eshte e pranueshme.
    Nuk ka cast ne jete qe njeriu te ndihet i plotesuar me "ekonimine", independencen ose e thene shqip pavarsine ndaj faktoreve te "rendesishem" te jetes.
    Mua me duket se vajza ka komplekse dhe akoma nuk eshte e bindur ne dashurine qe ajo ka, per jeten ne rastin e pare dhe per partnerin ne rastin e dyte.
    Ajo eshte akoma tek vetpelqimi dhe deshira e saj per te luajtur dhe per te qene terheqese ndaj "gjahtarit".Ajo eshte akoma e dashuruar me veten ne rastin me te keq.
    Mashkulli eshte i prirur nga natyra per te qene ne sfide me "bishen", ose jeten, kjo eshte natyra e tij, dhe femra, te kete ndjesine e nenes sapo te fitoi ndergjegjen.
    Per mua, pa u zgjatur , pasi kjo eshte nje teme e gjate dhe e pafund, djali verteton dashurine, dhe dashuria nuk eshte vetem afeksioni seksual , por dhe afeksioni gjenetik, eshte i afte te perballet me jeten dhe realist.
    Ceshtja nuk mund te shihet vetem si konflokt personal...( nuk do te ecesh perpara me mua), por si konflikt themelor me filozofine e jetes.

Nga eksperienca ime; une jam baba per se dyti here, kesaj radhe me nje vajze pasi kam nje djale 7 vjec.Ardhja e ketij femije ka ndryshuar jeten Tone, interesat dhe qellimet e jetes.
    Para se kjo foshnje e mrekullueshme te vinte ne jete, une dhe bashkeshortja ime kemi kaluar konflikte te jashtezakonshme , deri ne eliminimin fizik nga pakenaqesite merzia e jetes se vogel, e jetes se kafeve neper baret me luksoz, restoranteve ne det e ne mal, pushimeve ne Turqi apo Egjipt e fustanevve te papare ndonjehere e prodhuar me porosi. Jo nga fakti qe une disponoj shuma parash, une dhe ime shoqe jemi thjesht rrogetar, por kendi i veshtrimit te jetes ishte i tille dhe une, me instiktin e natyrshem mashkullor jam i prirur te adoptoj kushtet e natyres se egerr me ambjentin brendshem , institucionin Familje.
    Doja te shtoja, sa keq do te ishte ti mohoje instiktin e nenes nje vajze, dmth, te dalesh kunder natyres eshte mekati i fundem.

Uroj qe te keni vetbindje dhe pjekuri te shpejte dhe te kuptoni qe;
    Jeta dhe bota behet me e bukur kur ti vendos gurin tend ne kohe, dhe guri juaj nuk eshte karriera.
    Me respekt, Genti
    Ndryshuar për herë të fundit nga GeoF : 23-09-2008 më 15:48

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Mese normale qe atij i'u zbehen ndjenjat me kalimin e kohes. E verteta eshte qe ndjenja per te ndenjur afer nje personi nuk vjen vetem si pasoje e deshires seksuale se per ate pune mund te gjesh thjesht nje dashnore, por puna eshte te krijosh familje, qellimi paresor ai mbetet, riprodhimi, dhe nese kjo nuk arrihet atehere lidhja quhet e deshtuar dhe per rrjedhoje zbehet ajo ndjenje qellimi kryesor i se ciles ishte te lidhte dy njerez ne nje familje per te bere te mundur riprodhimin.
    Nje shpjegim aspak romantik por qe e pandergjegjshmja jone e sheh ne kete menyre dhe eshte realiteti.

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577

Nuk me duket normale kjo e thene nga nje çift i lumtur . E pse duhet te vendove ai e te behet gjithmone ajo qe ai do ? Nqs ajo nuk e ndjen veten gati per tu bere nene ka arsye, sepse ne fund te fundit eshte trupi i saj dhe gjithe pergjegjesia e atij femije kalon tek nena ne radh te pare. Nqs ajo do pranonte te mbetej shtatzane vetem se burrit te saj i qe tiposur qe donte femije sa me shpejt te jete e mundur, do te thote qe eshte burri ai qe nuk ka dashur fort gruan e vet,perderisa arrin ne aludime kur thot qe ti nuk me do se nuk do qe tani per tani te kemi femije. Ne mos ta donte perse do rrinte me te ?

Ok, vjen nje kohe qe femijet i duhen nje çifti, krijohet ajo streha e ngrohte e nje familje, porrrrr jo kur kjo vendoset vetem nga njeri prej te dyve.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nuk mendoj se femija eshte gjithmone frut i dashurise.Ka shume vajza te reja qe po deshtojne femijet se te dashurit e tyre i detyrojne ,pasi nuk pranojne te behen prinder ne ate moshe ose nuk kane qellime serioze me vajzen.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga _DANIELA_ Lexo Postimin
    Aspak s'eshte e drejte.
    Femija duhet te vij ne kohen e duhur per te dyja palet.

...
    Po si tja bejn nese mashkulli paska deshir me pas tani nji femij e ajo nuk qenka gati ?...
    sikur kur mashkulli kerkon dashuri e femra thot me dhemb koka

nese femra vertet s'asht gati te bej femij ajo duhet gradualisht te thot kisha pas deshir ne ket epok te kem femij e jo perpara per X arsye...me siguri jan disa arsye...
    mos u lasdroni ju femrat se keni gjet mashkuj te mirê
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e showgirl
    Anëtarësuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Mese normale qe atij i'u zbehen ndjenjat me kalimin e kohes. E verteta eshte qe ndjenja per te ndenjur afer nje personi nuk vjen vetem si pasoje e deshires seksuale se per ate pune mund te gjesh thjesht nje dashnore, por puna eshte te krijosh familje, qellimi paresor ai mbetet, riprodhimi, dhe nese kjo nuk arrihet atehere lidhja quhet e deshtuar dhe per rrjedhoje zbehet ajo ndjenje qellimi kryesor i se ciles ishte te lidhte dy njerez ne nje familje per te bere te mundur riprodhimin.
    Nje shpjegim aspak romantik por qe e pandergjegjshmja jone e sheh ne kete menyre dhe eshte realiteti.
    Atehere ti do te thuash qe nje lidhje dashurie ka nje obiektiv dmth qe nje dite cifti te martohet dhe pastaj te beje femije e pastaj te plaket, etj....A e mendon ndonjehere qe ne nje lidhje nuk duhet te kete obiektive....sepse nje femer nuk mund te lidhet me nje mashkull per te riprodhuar. Duhet te jete gjendja shpirterore (dashuria) ajo qe duhet te mbizoteroje dhe femija duhet te vije kur te dy ta ndjejne e jo kur ti teket atij.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Po ju gocat qe nuk ju dukeshka normale, sikur ju te ishit te martuara dhe te kishin kaluar nja 2-3 vjet, dhe ju ta zeme keni shume deshire nje femije, mirpo ai nuk do se thote qe nuk eshte gati apo mendon per karrieren. Sinqerisht ju si do ta merrnit kete ? A do mendonit qe ai nuk do nje femije me juve sepse nuk ju do sa duhet? Me siguri pas njefare kohe qe ju doni femije dhe ai nuk do vete deshira do ju shtyje tek dikush tjeter qe mund t'ua plotesoje ate deshire.
    Keshtu qe ne rregull qe duhet marre parasysh deshira e femres qe nuk do femije, por e njejta gje vlen dhe per mashkullin, duhet marre parasysh dhe deshira e tij per te patur femije. Kuptohet gjinia nuk ka te thoje ne kete rast.
    Dhe mos nxirrni si justifikim faktin qe femija rritet brenda jush, sepse dhe babai ka pjesen e vet te mundimit dhe sakrifices, keshtu qe nuk pi uje ajo "do beje ç'te doje me trupin e vet".

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vlera e fëmijëve në Islam
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 19:56
  2. Tradita ilire tek shqiptarët e Maqedonisë
    Nga alibaba në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. Meditime të krishtera
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 135
    Postimi i Fundit: 16-06-2007, 18:36
  4. Prindi dhe fëmija inatçi
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-02-2007, 10:19
  5. Problemet shëndetësore të fëmijëve
    Nga Foleja_ në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 06-05-2006, 05:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •