Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 38
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga showgirl Lexo Postimin
    Atehere ti do te thuash qe nje lidhje dashurie ka nje obiektiv dmth qe nje dite cifti te martohet dhe pastaj te beje femije e pastaj te plaket, etj....A e mendon ndonjehere qe ne nje lidhje nuk duhet te kete obiektive....sepse nje femer nuk mund te lidhet me nje mashkull per te riprodhuar. Duhet te jete gjendja shpirterore (dashuria) ajo qe duhet te mbizoteroje dhe femija duhet te vije kur te dy ta ndjejne e jo kur ti teket atij.
    Fola per objektivin real qe udheheq dhe ndjenjen e dashurise. Nuk pres qe ky fakt t'i pelqeje dikujt por eshte realiteti i hidhur i ligjeve te nenes natyre.
    Pastaj si nuk u dashkan objektivet ne nje lidhje? Dmth sipas teje duhet te ecin me mendimin ku rafsha mos u vrafsha, jemi qe jemi bashke tani te ardhmes nuk i dihet? Po objektivat jane kryesoret, objektivat e perbashketa sidomos.
    Lumturia e dashurise pasionale asaj qe perjetohet ne momentet e para te nje lidhjeje zgjasin pak, lumturia e vertete eshte kur nga kjo dashuri lind femija i cili i jep kuptimin perfundimtar jetes dhe ai eshte lumturia e vertete.
    Pyet njehere mamin, ke do me shume mami jot, babin tat apo ty, pyete dhe njehere babin, ke do me shume ty apo mamin tend? Do thuash ti se nuk jane dy dashuri qe krahasohen, jane te llojeve te ndryshme por forca e dashurise prinderore e tejkalon ate mes nje çifti, dhe kjo eshte mese normale.

Lumturia nuk eshte gje tjeter veç te gjesh vendin tend ne kete bote, te kesh nje qellim dhe te punosh per pembushjen e atij qellimi. Qellimi eshte femija, dhe lumturia eshte ta shohesh te rritet.
    Pasioni mes dy te rinjve eshte ajo qe i jep hov nje lidhje, por nuk eshte ajo qe e mban nje lidhje per nje kohe te gjate.

Kjo bazuar ne ligjet e natyres, ne arsyet e verteta te bashkimit mes dy personave. Nese preferon ta shohesh realitetin ne menyre me romantike si neper filma atehere pune tjeter kjo.

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Po po leri perrallat xfiles.Nuk ka femer ne bote qe nuk do donte te behej nene,pasi ky eshte gezimi dhe realizimi me i madh ne jeten e nje gruaje. Kur vjen nje moment , vjen ok, por duhet te jene dakort te dy dhe jo kur do njeri apo tjetri. Femija duhet te linde nga dashuria e jo nga detyrimi. Ca burri mund t'i thuash njerit qe llogjikon : Ti nuk me do mua se nuk do qe te lindesh femijen tim.
    Per sa i perket pergjegjesise, ku qendron pergjegjesia e burrave ? Ah po te punojne e te mbajne gruan e femijen ne kohen kur ajo s'mund te punoje pasi jo shtatzania, jo ardhia ne jete e femijes ... e keto gjera . Kjo qenka pergjegjia, edhe kjo mund tu krahasokerka me pergjegjesine e nenes ?????? Uhhh, jane si nata me diten !!!!
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Pse i quan perralla ato qe thashe une?
    Dhe mos e ul rolin e babait duke e bere me te parendesishem se ai i nenes.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Po ju gocat qe nuk ju dukeshka normale, sikur ju te ishit te martuara dhe te kishin kaluar nja 2-3 vjet, dhe ju ta zeme keni shume deshire nje femije, mirpo ai nuk do se thote qe nuk eshte gati apo mendon per karrieren. ".
    Po mire ce pengon burrin te beje karriere po pati femije?Sikur do e rrisi ai femijen.Per femren ndryshon puna.
    Une jam shtatezane dhe une e di si po e bej shkollen ketu.Se kisha fare ne plan nje femije tani ,por ja qe e desh zoti dhe e falenderoj se vet kush e di kur do isha bere mbare te beja nje femije.Do detyrohem te shkeputem simestrin tjeter se nuk kam njeri te kujdeset per femijen.Pse do humbi burri ndonje dite pune se do linde une ?Absolutisht jo.Eshte i lire te filloje dhe ndonje shkolle po te doje.

i/e regjistruar Maska e showgirl
    Anëtarësuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169
    [Pastaj si nuk u dashkan objektivet ne nje lidhje? Dmth sipas teje duhet te ecin me mendimin ku rafsha mos u vrafsha, jemi qe jemi bashke tani te ardhmes nuk i dihet? Po objektivat jane kryesoret, objektivat e perbashketa sidomos.
    Lumturia e dashurise pasionale asaj qe perjetohet ne momentet e para te nje lidhjeje zgjasin pak, lumturia e vertete eshte kur nga kjo dashuri lind femija i cili i jep kuptimin perfundimtar jetes dhe ai eshte lumturia e vertete.
    Pyet njehere mamin, ke do me shume mami jot, babin tat apo ty, pyete dhe njehere babin, ke do me shume ty apo mamin tend? Do thuash ti se nuk jane dy dashuri qe krahasohen, jane te llojeve te ndryshme por forca e dashurise prinderore e tejkalon ate mes nje çifti, dhe kjo eshte mese normale.

Lumturia nuk eshte gje tjeter veç te gjesh vendin tend ne kete bote, te kesh nje qellim dhe te punosh per pembushjen e atij qellimi. Qellimi eshte femija, dhe lumturia eshte ta shohesh te rritet.
    Pasioni mes dy te rinjve eshte ajo qe i jep hov nje lidhje, por nuk eshte ajo qe e mban nje lidhje per nje kohe te gjate.

Me duket se ne trurin tend perpunohen vetem mendime dhe krijohen idee religjose. Obiektivi i vetem qe duhet te ekzistoje ne nje raport eshte qe cifti te ujit lulen e dashurise se tyre dite per dite..te tjerat jane lumturi materiale. Nese prinderit e mi do te pergjigjeshin qe donin me shume mua do te me vinte shume keq nga njera ane sepse atehere te them qe ne kete rast lumturia ime do te ishte qe UNE te shikoja ata qe duheshin me gjithe shpirt. Dhe me pas te them qe lumturia eshte nje gjendje shpirterore e personit, eshte dicka qe te burron nga thellesia e vetes tende dhe per kete nuk eshte e lidhur me asnje fare dickaje. NUK ESHTE E LIDHUR AS ME FEMIJEN SEPSE TE SIGUROJ QE......NESE TI NUK JE ME PARE I LUMTUR ME VETEN TENDE NUK DO JESH NE GJENDJE AS TE DHUROSH E TE RRITESH ME DASHURI KRIJESEN TENDE. (kjo eshte dhe nje nga motivet qe shtyjne nenat te vrasin femijet e tyre)

Me respekt

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Nuk di te kete ndonje rol tjeter babai (ne fillimet e shtatzanise dhe ne lindje te femijes) ....

Mos e ke fjalen per ngjizjen ....
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Po mire ce pengon burrin te beje karriere po pati femije?Sikur do e rrisi ai femijen.Per femren ndryshon puna.
    Une jam shtatezane dhe une e di si po e bej shkollen ketu.Se kisha fare ne plan nje femije tani ,por ja qe e desh zoti dhe e falenderoj se vet kush e di kur do isha bere mbare te beja nje femije.Do detyrohem te shkeputem simestrin tjeter se nuk kam njeri te kujdeset per femijen.Pse do humbi burri ndonje dite pune se do linde une ?Absolutisht jo.Eshte i lire te filloje dhe ndonje shkolle po te doje.
    dea, lexoje mire dhe postimet e tjera te miat sepse jam dakord me ty.

Citim Postuar më parë nga showgirl Lexo Postimin
    Me duket se ne trurin tend perpunohen vetem mendime dhe krijohen idee religjose. Obiektivi i vetem qe duhet te ekzistoje ne nje raport eshte qe cifti te ujit lulen e dashurise se tyre dite per dite..te tjerat jane lumturi materiale. Nese prinderit e mi do te pergjigjeshin qe donin me shume mua do te me vinte shume keq nga njera ane sepse atehere te them qe ne kete rast lumturia ime do te ishte qe UNE te shikoja ata qe duheshin me gjithe shpirt. Dhe me pas te them qe lumturia eshte nje gjendje shpirterore e personit, eshte dicka qe te burron nga thellesia e vetes tende dhe per kete nuk eshte e lidhur me asnje fare dickaje. NUK ESHTE E LIDHUR AS ME FEMIJEN SEPSE TE SIGUROJ QE......NESE TI NUK JE ME PARE I LUMTUR ME VETEN TENDE NUK DO JESH NE GJENDJE AS TE DHUROSH E TE RRITESH ME DASHURI KRIJESEN TENDE. (kjo eshte dhe nje nga motivet qe shtyjne nenat te vrasin femijet e tyre)

Me respekt
    E para nuk jam tip qe bluaj mendime fetare, fola nje realitet.
    E dyta te vjen apo nuk te vjen keq ty çdo prind sigurisht qe do me shume femijen se sa bashkeshortin, do ishte e çuditshme e kunderta, dhe nese ty te duket e habitshme ajo qe po te them atehere me siguri do kesh moshe te vogel akoma.
    E treta, si nuk qenka e lidhur lumturia me femijen? Pyet ata qe kane femije. Njeriu sado mire te ndjehet me veten e vet dhe me partnerin, do ndihet i plote vetem kur te lindi femija. E ke degjuar se si çiftet pa femije bejne te pamunduren e shpenzojne te gjitha parate e tyre vetem e vetem qe te mund te kene femije, ke degjuar se sa shume vuajne ato çifte? Dhe si perfundim per te plotesuar boshllekun (sado te duhen ata mes njeri tjetrit) adoptojne.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga [Perla] Lexo Postimin
    Nuk di te kete ndonje rol tjeter babai (ne fillimet e shtatzanise dhe ne lindje te femijes) ....

Mos e ke fjalen per ngjizjen ....
    Po rri me goce, oj nuk ka thote, po ti e thua kot nga inati apo sepse me te vertete e mendon keshtu?

Si eshte nje shtepi pa burre?
    Si eshte nje femije pa baba?
    Merre nga kjo ane qe ta kuptosh dhe rendesine dhe rolin e babait meqe perveç ngjizjes nuk po arrin te shohesh asnje rol tjeter.

Nejse po e mbyll me kaq dhe une se mendimin tim e shpreha qarte dhe nuk ja vlen te perseris te njejtat gjera.

Nje gje nuk po kuptoj une ketu. Pse femrat ketu po e ngrene veten ne pedestal sikur kushedi cfare po bejne dhe burrat po i bejne te duken sikur jane thjesht sperm donors. SI NENA DHE BABAI KA ROLIN E VET SI NE LINDJEN DHE RRITJEN E NJE FEMIJE. Nuk do doja kurre qe femija im te rritej pa babane e vet sepse ai baba do i mesoje femijes gjera qe une kurre nuk do arrija t'ja mesoja sado te perpiqesha.

dea_07 permendi faktin qe ajo duhet te leje shkollen tani por burri nuk do leje asnje dite pune dhe mund edhe te vazhdoj shkollen. Me fal po a nuk eshte femija nje sakrifice??? Ty te leverdis qe te rrish ne shtepi dhe burri yt te shkoj ne pune. Po sikur larg qofte burri jot te ishte semure a ku di une dhe mos te arrinte as te punonte dhe as te kujdesej per femijen dhe ti duhej te kujdeseshe per femijen, te shkoje ne pune, te laje e te pastroje, dhe te kujdeseshe dhe per veten. Prandaj mos ja fusni kot tani dhe beni sikur femra po sakrifikon kaq shume se solli ne jete nje femije. Si duhet te ndihen ata burra qe punojne nga 2 pune vetem qe gruaja e tyre te rri ne shtepi e te shoh telenovela gjithe diten se po te shkoj ne pune lodhet?!

i/e regjistruar Maska e showgirl
    Anëtarësuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    dea, lexoje mire dhe postimet e tjera te miat sepse jam dakord me ty.

E para nuk jam tip qe bluaj mendime fetare, fola nje realitet.
    E dyta te vjen apo nuk te vjen keq ty çdo prind sigurisht qe do me shume femijen se sa bashkeshortin, do ishte e çuditshme e kunderta, dhe nese ty te duket e habitshme ajo qe po te them atehere me siguri do kesh moshe te vogel akoma.
    E treta, si nuk qenka e lidhur lumturia me femijen? Pyet ata qe kane femije. Njeriu sado mire te ndjehet me veten e vet dhe me partnerin, do ndihet i plote vetem kur te lindi femija. E ke degjuar se si çiftet pa femije bejne te pamunduren e shpenzojne te gjitha parate e tyre vetem e vetem qe te mund te kene femije, ke degjuar se sa shume vuajne ato çifte? Dhe si perfundim per te plotesuar boshllekun (sado te duhen ata mes njeri tjetrit) adoptojne.

Nuk kam moshe te vogel por doja te thoja qe nuk do isha e lumtur qe te shikoja prinderit e mi te me duanin aq shume sa te harronin njeri tjetrin. E kuptove tani?
    Dhe tjetra..kam pare edhe femra qe s'kane dashur te bejne femije por i kan adoptuar dhe partneri i tyre u ka ndejtur prane me dashuri dhe i ka respektur (mbase edhe ai ka dashur ti adoptonte..por megjithesesi nuk e ka braktisur femren)

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vlera e fëmijëve në Islam
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 19:56
  2. Tradita ilire tek shqiptarët e Maqedonisë
    Nga alibaba në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. Meditime të krishtera
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 135
    Postimi i Fundit: 16-06-2007, 18:36
  4. Prindi dhe fëmija inatçi
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-02-2007, 10:19
  5. Problemet shëndetësore të fëmijëve
    Nga Foleja_ në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 06-05-2006, 05:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •