Close
Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 131
    I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Skeni turp te genjeni!!

Nga Nėna Tereze

Porosia e Nėnės

Duaj tė tjerėt, ashtu si Zoti tė donė Ty.
    Mbaje nė mend.
    Puna e dashurisė,ėshtė puna e paqės.
    Zoti u bekoftė!

Njė mollė ndahet nė mes , pėr dashuri
    Njė pjeshkė po ashtu..
    Por njė Atdhe pėr dashuri
    Nuk ndahet nė mes kurrėsesi

Damarėt e gjakut na i pren vėllezėr
    Damarėt e jetės nė fashė mbėshtjell ,kemi mbajtur
    Gjaku tė mos na ik, tė mos na prishet , tė fiket
    Tė mos na bjer.. Nė tokė tė mos biem

Dhe nė gjunjė tė mos biem gjithashtu..
    S'e ndjeva mungesėn tėnde Prishtinė , Tiranė..
    Ē'far ndjeva ishte dhimbje mall..
    Si kemi jetuar kaq gjat? Ėe ndarė... tė ndarė

Thėnie tė Nėnė Terezės

"Atdheu im ėshtė Shqipėria. Unė gjithmon e kam nė zemėr popullin tem shqiptar dhe luti Zotin qė paqa dhe dashnija e tij tė jetė nė zemrat tona nė ēdo familje".

Oslo, 10 dhjetor 1979, me rastin e marjes sė ēmimit Nobel pėr Paqen.

"Me gjak jam shqiptare; me nėnshtetėsi, indiane. Pėrsa i pėrket besimit, jam murgeshė katolike. Sipas thirrjes, i pėrkas botės. Por zemra ime i pėrket plotėsisht Zemrės sė Krishtit".
    pa lere se ti le nam tani!!
    te gjithe e dime dhe mbajm mend kur Tereza erdhi ne tirane,dhe prane vehtes mbante perkthyesin shqiptar nga qe nuk dinte asnje fjal shqip!!se sikur te dinte shqip do bente nje pershendetje ne shqip te pakten!!
    une e kuptoj se per ata qe vdesin ne pergjithsi fliten fjale te mira,por realiteti eshte se shqip nuk ditur!!

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar mė parė nga BEHARI Lexo Postimin
    pa lere se ti le nam tani!!
    te gjithe e dime dhe mbajm mend kur Tereza erdhi ne tirane,dhe prane vehtes mbante perkthyesin shqiptar nga qe nuk dinte asnje fjal shqip!!se sikur te dinte shqip do bente nje pershendetje ne shqip te pakten!!
    une e kuptoj se per ata qe vdesin ne pergjithsi fliten fjale te mira,por realiteti eshte se shqip nuk ditur!!

O behar e di ti se cfare pune ka bere nene tereza para se me u be murgeshe?Kete ta tregon vete fotoja lart.I kujt eshte ky djali?Ketu ka tradheti burra.Duan te na e lejne dobicin ne dere.
    Ta dish ti do vdesesh duke qeshur.Kisha e ka pas zakon duke propaganduar ne qendrat e rehabilitimit.

Lene o nene terezen se nuk eshte gje tjeter vetem pjelle e Vatikanit per ta nderruar ne fene me ane te nje simboli fetar.Do ta shenjteroje nen terezen si figure kombetare qe cdo shqiptar ta fusi ne shtepi se nene tereza i ka sherbyer indise.Pse se shpalli Vatikani shenjtore se i kishte rrefyer te gjitha mekatet ajo dhe nderto kishte nje mekat qe ia prishte biografine dhe keshtu qe e lane pa shpall shenjtore.Vijne ketu ne shqiperi keto priftat katolike dhe na thojne nen tereza nene tereza.Shkoni behuni murgjer si Nene tereza meqe e doni kaq shume e perdridheni me murgeshat e prifterinjte pastaj.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arrnubi : 11-09-2008 mė 05:52
    Sa budalla eshte "Odisea"

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Imagjinoni ku ikona e shenjterimit dhe mburrjes se krihsterimit, besimtarja e perkushtuar dhe bamiresia e te vraferve indiane gjendet perballe nje konfuziteti dhe dileme te madhe per besimin e saj.Ate e shqeteson erresira shpirterore pavarsisht se eshte me veper mira nga gjithe kristinet.Ajo dyshon ne Zotin dhe ne egzistencen e tij.Si ka mundesi qe nje ikone kristiane te gjendet ne kete situate.

Nese do ti citojme fjalet e saj do te shikojme se ajo ka vakumin me te madh ne shpirt.

“Fola sikur zemra ime ishte e dashuruar me Perėndinė, e butė, me dashuri personale”, i thotė ajo njė kėshilluesi. “Nėse ju do tė ishit atje, do tė kishit thėnė “ēfarė hipokrizie”.

ajo vajton pėr “thatėsirėn”, “errėsirėn”, “vetminė” dhe “torturėn” qė po kalonte. Ajo e pėrjeton eksperiencėn me ferrin dhe nė njė pikė thotė se e ka bėrė tė dyshojė ekzistencėn e parajsės, madje dhe tė Perėndisė.

ajo nuk e kishte ndier prezencėn e Zotit

ka qenė vazhdimisht e shqetėsuar nga dyshime tė shumta nė lidhje me besimin e saj, madje aq sa shpesh herė ajo ndjehej edhe "hipokrite

Pėr ēfarė punoj unė? Nė rast se Zoti nuk ekziston, atėherė nuk ekziston as shpirti. Nė rast se nuk ekziston shpirti, atėherė Jezus, askush nga ne nuk ėshtė i vėrtetė

Imagjinoni se njeriu me besimtar dhe bamires ne bote kristian shprehet keshtu.Imagjinoni se cfare gjendje do jete Papa qe rri vetem ne kolltuk ne krahasim me nene terezene qe kujdeset per te varferit.Imagjinoni te gjithe ato qe shkojne vetem njehere ne kishe apo nuk shkojne fare.Imagjinoni cdo kristian ne shpritin e tij duke degjuar dhe lexuar fjalet e nene Terezes.

"Erresire" "erresire" "erresire"

dhe a e dine pse?

http://www.albislam.com/kurani/Kerki...jala=err%EBsir

Ne bibel

10 Dhe kushdo qė do tė flasė kundėr Birit tė njeriut do tė jetė i falur, por ai qė do tė blasfemojė kundėr Frymės sė Shenjtė(Shpalljes, profeteve Zotit), nuk do tė jetė i falur(luka 12/10)

32 Dhe kushdo qė flet kundėr Birit tė njeriut do tė falet; por ai qė flet kundėr Frymės sė Shenjtė nuk do tė falet as nė kėtė botė as nė atė tė ardhme''(Mateu 12/32)

Ne kuran

5:72.
    Bėnė kufr (mohuan tė vėrtetėn) ata qė thanė: "All-llah ėshtė ai, Mesihu, bir i Merjemes". E vetė Mesihu, (Isai)(Jezusi) tha: "O beni israil, adhuronie All-llahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj, sepse ai qė i pėrshkruan Zotit shok, All-llahu ia ka ndaluar (ia ka bėrė haram) atij xhennetin dhe vendi i tij ėshtė zjarri. Pėr mizorėt nuk ka ndihmės

39:65.
    Pasha Alahun, ty tė ėshtė shpallur, e edhe atyre para teje: "Nėse i bėn shok (All-llahut), veprat tua janė tė asgjėsuara dhe ti do tė jeshė prej tė humburve.

4:48.
    S'ka dyshim se All-llahu nuk falė (mėkatin) t'i pėrshkruhet Atij shok (idhujtarinė), e pėrpos kėtij (mėkati) i falė kujt do. Kush pėrshkruan All-llahut shok, ai ka trilluar njė mėkat tė madh.

4:116.
    Ėshtė e vėrtetė se All-llahu nuk falė (mėkatin) t'i bėhet Atij shok, pos kėtij (mėkati), tė tjerat i falė atij qė dėshiron. Ai qė i pėrshkruan shok All-llahut, ai ka humbur dhe bėrė njė largim tė madh (prej tė vėrtetės).

.

Video

http://<a href="http://www.youtube.c...7Gv68wRC1Y</a>

Nėnė Tereza, "viktimė" e krizave tė besimit

Ana e panjohur e shenjtores shqiptare, nė njė pėrmbledhje tė letrave tė shkruara prej saj

Nėnė Tereza e Kalkutės, e cila ka hyrė nė rrugėn e pėrshpejtuar tė shenjtėrimit, ka qenė vazhdimisht e shqetėsuar nga dyshime tė shumta nė lidhje me besimin e saj, madje aq sa shpesh herė ajo ndjehej edhe "hipokrite". Kjo ėshtė zbuluar nga njė libėr ku janė pėrmbledhur letrat qė ajo u dėrgonte miqve tė saj dhe personave tė besueshėm, te tė cilėt shpesh rrėfehej. Menjėherė pasi filloi punėn nė periferitė e varfra tė Kalkutės, ajo shkruante: "Ku ėshtė besimi im? Edhe thellė nė shpirtin tim nuk ka asgjė tjetėr veēse boshllėk dhe errėsirė. Nė rast se Zoti ėshtė atje lartė, i lutem tė mė falė". Nė letrat qė u pėrkasin tetė viteve mė vonė, ajo sėrish shpreh "njė dėshirė shumė tė thellė pėr Zotin" dhe shton se ndjehej "e revoltuar, bosh, pa shpresė, pa dashuri, pa entuziazėm". E madje edhe buzėqeshja qė i ravijėzohej nė fytyrėn e saj shumė tė afėrt, shumė familjare dhe tė shėnuar nga koha, ishte, siē shprehet vetė ajo, njė maskė. "Pėr ēfarė punoj unė? Nė rast se Zoti nuk ekziston, atėherė nuk ekziston as shpirti. Nė rast se nuk ekziston shpirti, atėherė Jezus, askush nga ne nuk ėshtė i vėrtetė". Nėnė Tereza, me tė cilėn veēanėrisht krenohen shqiptarėt, vdiq nė vitin 1997 dhe u lumturua nė njė kohė rekord, vetėm gjashtė vjet mė vonė. Pavarėsisht pra se ndjehej e braktisur nga Zoti, nė fillimet e punės sė saj, u bė njė figurė globale. E veshur me sandale dhe me veshjen e bardhė me viza blu, ajo ishte njė imazh i dashur pėr tė gjithė. E nga ēka mėsohet prej letrave tė saj, ajo mbeti e mbushur plot me dyshime, deri sa vdiq. Kriza e besimit te murgesha ėshtė pėrmendur nė fakt katėr vite mė parė nga Reverendi Brajan Kolodiejchuk, njė nga mbrojtėsit mė tė mėdhenj tė shenjtėrimit tė saj. Por gjithēka tashmė, ėshtė e pėrmbledhur nė edicionin e ri tė letrave qė vetė ajo ka shkruar, tė titulluar: "Nėnė Tereza: eja, bėhu drita ime". E nė kėtė pėrmbledhje, shpaloset e tėrė ana e saj e errėt, e panjohur. "Mė ėshtė thėnė se Zoti jeton tek unė, por sėrish realiteti i errėt, ftohtėsia dhe zbrazėtia ėshtė kaq e madhe, sa qė asgjė nuk e prek mė shpirtin tim", shkruante ajo nė njė pikė. "Unė e dua Zotin me tė gjithė forcėn e shpirtit tim, por sėrish mes nesh ka njė ndarje tė tmerrshme". Ndėrsa nė njė tjetėr moment, ajo shkruante: "Kam njė ndjesi tė tmerrshme tė humbjes, ndjej se Zoti nuk mė do mua, kam ndjesinė e Zotit qė nuk ėshtė Zot, ndjesinė se Zoti nuk ekziston me tė vėrtetė". Reverendi Kolodiejchuk, pretendon se Nėnė Tereza, nuk kaloi nė tė vėrtetė nė fazėn e dyshimeve reale tė besimit, por nė tė kundėrt, agonia e saj demonstron besimin tek vėrtetėsia e Zotit. "Ne nuk mund tė dėshirojmė diēka qė nuk ėshtė ngushtėsisht e lidhur me ne...Tani, ne kemi kėtė perceptim tė ri, njė dritare e re na hapet mbi jetėn e saj tė brendshme dhe pėr mua, kjo duket se ėshtė njė heroizėm i vėrtetė", thotė ai. Sipas priftit, autoritetet e Kishės, kanė vendosur t‘i mbajnė letrat e saj edhe pse njė nga dėshirat e Nėnė Terezės, para vdekjes, ishte qė ato tė shkatėrroheshin. Nė njė letėr, shkruar njė kėshillues shpirtėror, Majkėll va nder Peet, pak para se ajo tė merrte ēmimin "Nobel" pėr paqen, nė 1979-ėn, shkruante: "Jezusi ka njė dashuri tė veēantė pėr ju. Sa pėr mua, heshtja dhe zbrazėtia ėshtė kaq e madhe sa qė unė shoh pėrreth e nuk shoh asgjė, dėgjoj por nuk kuptoj asgjė. Gjuha lėviz por nuk flet". Papa i ndjerė, Gjon Pali II, njė admirues i madh i Nėnė Terezės, filloi procesin e lumturimit menjėherė pas vdekjes sė saj. Pėr fillimin e kėtij procesi nevojitej thjeshtė njė mrekulli e kryer prej saj dhe nė vitin 2002, Vatikani njohu si mrekulli shėrimin e njė tumori nė stomak te njė grua indiane, Monika Besra, e cila kishte vendosur mbi stomak njė varėse me figurėn e Nėnė Terezės dhe pasi ishte lutur, tumori ishte zhdukur. Tani, njė tjetėr mrekulli nevojitet qė murgesha me origjinė shqiptare, tė ecė drejt shenjtėrimit.

Gazeta Shqip

Revista “Time” zbulon letrat e Nėnė Terezės

--------------------------------------------------------------------------------

Shkruar nga Blendina Cara, Aurora Foto

Friday, 24 August 2007

Mė 11 dhjetor 1979, Nėnė Tereza shkoi nė Oslo. E veshur me veshjen e saj tė zakonshme dhe sandale nė temperaturat nėn zero, Gonxhe Bojaxhiu mori titullin mė tė lartė, ēmimin “Nobel”. Nė fjalimin e saj, Tereza, misioni i bamirėsisė sė tė cilės ishte rritur nga njė marrėzi e njė gruaje tė vetme nė Kalkuta nė vitin 1948, nė njė fener botėror tė kujdesit pėr tė tjerė duke mohuar kujdesin pėr veten, dha njė mesazh qė bota ishte mėsuar ta dėgjonte prej saj.
    “Nuk mjafton qė ne tė themi, ‘Unė e dua Zotin, por nuk e dua fqinjin tim’”. Ajo dėnoi abortin dhe u shpreh e pikėlluar pėr varėsinė e tė rinjve nga droga nė Perėndim. Mė nė fund, ajo sugjeroi qė Krishtlindjet qė ishin nė prag duhet t’i kujtonin botės qė, “reflektimi i gėzimit ėshtė real”, sepse Krishti ėshtė gjithkund. “Krishti ėshtė nė zemrat tona, Krishti ėshtė nė varfėrinė qė hasim ēdo ditė, Krishti ėshtė nė buzėqeshjet qė japim dhe ato qė marrim”.
    Por pavarėsisht kėsaj, tre muaj mė parė, nė njė letėr qė ia drejtonte njė tė besuari shpirtėror, atė Michael van der Peet, letėr kjo qė vetėm tani ėshtė bėrė publike, ajo shkruante me njė familjaritet tė lodhur pėr njė Krisht ndryshe, njė Krisht qė mungonte. “Jezusi ka dashuri tė veēantė pėr ty. Ndėrsa pėr mua, heshtja dhe boshllėku janė aq tė mėdha saqė unė hedh sytė dhe nuk shoh gjė. Dua qė tė lutesh pėr mua, qė ta lė Atė qė tė ketė dorė tė lirė”, i shkruante ajo atij. Letrat e saj janė shumė joharmonike. Tė marra sė bashku ato japin figurėn e njė portreti befasues tė kontradiktave me veten, atė tė njė ikone tė madhe tė 100 viteve tė fundit, veprat e shquara, tė sė cilės dukeshin nė mėnyrė tė pazgjidhshme tė lidhura me afėrsinė e saj me Zotin. Njė libėr i ri i titulluar nė mėnyrė tė joarmiqėsore “Nėnė Tereza: Ji drita ime”, pėrbėhet kryesisht nga korrespondenca ndėrmjet Terezės dhe rrėfyesve dhe superiorėve tė saj nė njė periudhė rreth 66-vjeēare. Nė kėtė libėr shfaqet sfondi shpirtėror i njė jete tė njohur mė sė shumti nėpėrmjet veprave. Letrat, shumė prej tyre tė ruajtura kundėr dėshirės sė saj (ajo kishte kėrkuar qė ato tė shkatėrroheshin, por kisha e saj nuk e kishte zbatuar kėtė dėshirė), dėshmojnė se pėr pothuajse gjysmėshekulli tė jetės sė saj ajo nuk e kishte ndier prezencėn e Zotit – apo siē shkruan redaktori i librit, atė Brian Kolodiejchuk, “as nė zemėr dhe as nė rite”.
    Ajo mungesė duket se ka filluar nė tė njėjtėn kohė kur ajo filloi tė kujdesej pėr tė varfrit dhe tė sėmurėt pėr vdekje nė Kalkutė, dhe, pėrveē njė pushimi 5-javor nė vitin 1959, kurrė nuk u mposht. Edhe pse dukej gjithnjė e qeshur nė publik, Tereza e letrave jetoi nė njė dhimbje tė thellė dhe tė qėndrueshme shpirtėrore. Nė mė shumė se 40 letra, pjesa mė e madhe e tė cilave nuk janė publikuar kurrė, ajo vajton pėr “thatėsirėn”, “errėsirėn”, “vetminė” dhe “torturėn” qė po kalonte. Ajo e pėrjeton eksperiencėn me ferrin dhe nė njė pikė thotė se e ka bėrė tė dyshojė ekzistencėn e parajsės, madje dhe tė Perėndisė. Ajo ėshtė mjaft e ndėrgjegjshme pėr mospėrputhjen mes gjendjes sė brendshme dhe sjelljes publike. “Buzėqeshja”, shkruan ajo, ėshtė “njė maskė” apo njė mantel qė mbulon gjithēka. Nė mėnyrė tė ngjashme, ajo pyet nėse ėshtė pėrfshirė nė mashtrime verbale. “Fola sikur zemra ime ishte e dashuruar me Perėndinė, e butė, me dashuri personale”, i thotė ajo njė kėshilluesi. “Nėse ju do tė ishit atje, do tė kishit thėnė “ēfarė hipokrizie”. Reverend James Martin, njė redaktor i revistės jezuite “America” dhe autori i “Jeta ime me shenjtorėt”, njė libėr qė merret me raportet e shkurtra nė vitin 2003 tė dyshimeve tė Terezės thotė: “Nuk kam lexuar kurrė jetėn e asnjė shenjtori, ku shenjtori tė ketė njė errėsirė kaq tė thellė shpirtėrore. Askush s’e dinte se ajo po vuante”. Kolodiejchuk, redaktori i “Eja bėhu drita ime”, kujton: “Kam lexuar njė letėr tė Motrave (tė misionareve bamirėse tė Terezės), dhe gojėt e tyre u hapėn. Do t’i japin njė dimension krejt tė ri mėnyrės si njerėzit e kuptojnė atė”.
    Libri vėshtirė se ėshtė puna e ndonjė reporteri hetues anti-fetar, i cili grumbulloi korrespondencėn e Terezės. Kolodiejchuk, njė anėtar i Misionit tė Bamirėsisė, ėshtė pėrgjegjėsi pėr kėrkesėn e shenjtėrisė sė saj dhe mbledhjes sė materialeve mbėshtetėse. (Deri tani ajo ėshtė lumturuar; hapi tjetėr ėshtė kanonizimi). Letrat nė libėr janė mbledhur si pjesė e kėtij procesi.
    Dy katolikė shumė tė ndryshim parashikojnė se libri do tė jetė njė pikė referimi. Reverendi Matthew Lamb, kryetari i Departamentit tė Teologjisė nė Universitetin konservator “Ave Maria” nė Florida, mendon se “Eja bėhu drita ime”, do tė renditet me “Rrėfim” tė St. Augustine dhe “Mali me katėr kate” tė Thomas Merton, si njė autobiografi me theks shpirtėror. Martini i Amerikės, njė institucion mė shumė liberal, e quan librin “njė shėrbesė e re pėr Nėnė Terezėn, njė shėrbesė e shkruar e jetės sė saj tė brendshme”, dhe thotė: “Mund tė kujtohet nė mėnyrė po kaq tė rėndėsishme si shėrbesa ndaj tė varfėrve. Do tė jetė njė shėrbesė ndaj njerėzve qė kanė pėrjetuar dyshim, mungesė tė Perėndisė nė jetėn e tyre. Dhe e dini se kush janė kėta? Gjithkush. Ateistėt, dyshuesit, kėrkuesit, besimtarėt, kushdo”.
    Jo tė gjithė ateistėt dhe dyshuesit do tė jenė dakord. Edhe Kolodiejchuk edhe Martin supozojnė se paaftėsia e Terezės pėr tė perceptuar Krishtin nė jetėn e saj nuk do tė thotė se Ai nuk ėshtė atje. Nė tė vėrtetė, ata e shohin mungesėn si pjesė tė dhuratės hyjnore qė e aftėsoi atė tė bėjė njė punė tė madhe. Por pėr kategorinė e kuadrove ateistė amerikanė, ky argument duket absurd. Ata do ta shohin librin e Terezės mė shumė si gruaja nė kėngėn tipike “countri”, e cila mban njė pishtar pėr burrin e saj 30 vjet pasi ai ėshtė larguar tė blejė njė pako cigaresh dhe kurrė nuk ėshtė kthyer. Christopher Hitchens, autori i “Pozita e misionarit”, njė polemikė e ashpėr pėr Terezėn, dhe kohėt e fundit i manifestės ateiste “Perėndia nuk ėshtė i madh”, thotė: “Feja ėshtė njė prodhim njerėzor dhe se kura e saj pėr rrėfimin e besimit do ta kishte thelluar pusin qė ajo kishte gėrmuar pėr vete”. Ndėrkohė, ata qė e njihnin energjinė e jashtėzakonshme tė buzėqeshjes sė Nėnės mund ta diagnostikojnė sėmundjen e saj mė pak si njė dhuratė tė Perėndisė se sa si tentativė tė nėn-ndėrgjegjshme pėr llojin mė radikal tė pėrulėsisė: “Ajo e dėnoi veten me njė dėshtim gjymtues pėr tė ekuilibruar sukseset e mėdha”.
    “Eja bėhu drita ime” ėshtė ajo gjėja e rrallė, njė autobiografi pas vdekjes qė mund tė shkaktojė njė rikonsiderim nė masė tė figurės sė madhe publike, nė njė mėnyrė apo nė tjetrėn. Ngre pyetje pėr Perėndinė dhe besimin, motorin pas arritjes sė madhe, dhe qėndrueshmėrinė e dashurisė, hyjnore dhe njerėzore. Kėtė e bėn jo vetėm nė njė formė tė organizuar dhe tė qėllimshme, por si njė turli me shėnime tė dėshpėruara qė s’duhet ta shihnin dritėn e diellit dhe qė do t’i lėrė lexuesit edhe mė tė bindur se ėshtė autentike, dhe se ata, nė njė farė mėnyre shokuese, po prekin jetėn e vėrtetė tė brendshme tė njė shenjti modern.

Letrat e nene terezes

Ø Jezusi: Do refuzosh ta bėsh njė gjė tė tillė pėr mua?... Ti je bėrė Gruaja ime pėr dashurinė time – ti ke ardhur nė Indi pėr Mua. Etja qė ke
    pėr shpirtrat tė solli kėtu. A ke frikė tė bėsh njė hap mė tepėr pėr Bashkėshortin tėnd, pėr mua, pėr shpirtrat? A ėshtė ftohur bujaria jote? A jam dytėsor pėr ty?

Ø Tereza: Jezus, Jezusi im, Unė jam vetėm Jotja. Unė jam aq budallaqe. Unė nuk e di ēfarė tė them, por bėj me mua atė qė Ti dėshiron, ashtu si Ti dėshiron, pėr aq kohė sa dėshiron. Por, pse unė nuk mund tė jem si gjithė tė tjerėt?

Ø Jezusi: Unė dua qė Murgeshat Indiane, Misionaret e Bamirėsisė, tė jeni zjarri im i dashurisė ndėr tė varfrit, tė sėmurėt, ata qė po vdesin dhe fėmijėt e vegjėl… E di se je personi mė i paaftė, i dobėt e mėkatar, por pikėrisht se je kėshtu, dua tė tė pėrdor pėr lavdinė Time. A do tė refuzosh?
    Nė njė dialog lutėsor rrėfyer
    Kryepeshkopit Ferdinand Perier, Janar 1947

Ø Mė thuaj Atė, pse ka aq shumė errėsirė dhe dhimbje nė shpirtin tim?
    Drejtuar atė Lawrence Picachy, Gusht 1959

Ø Tė lutem shkatėrroji tė gjitha letrat apo ēdo gjė qė unė kam shkruar.
    Drejtuar: Picachy, prill 1959

............

Letrat e nene terezes

Ø Zot, Perėndia ime, kush jam unė qė Ti tė mė falėsh? Fėmija i dashurisė tėnde qė tani ėshtė bėrė
    mė e urryera, ajo qė Ti e ke hedhur mėnjanė si tė padėshirueshme, tė padashur. Unė tė thėrras, unė
    kapem pas teje dhe nuk ka Asnjė qė tė mė japė pėrgjigje, Asnjė ku unė tė kapen, jo, Asnjė. Vetėm...
    Ku ėshtė Besimi im, edhe thellė brenda meje, s’ka asgjė, pėrveē boshllėkut dhe errėsirės. Zoti Im sa e dhimbshme ėshtė kjo dhimbje e panjohur. Unė nuk kam Besim. Unė nuk guxoj t’i pėshpėrit kėto fjalė dhe mendime qė kanė zėnė vend nė zemrėn tim dhe mė bėjnė tė vuaj nė njė agoni qė s’rrėfehet.
    Aq shumė pyetje pa pėrgjigje jetojnė brenda meje, sa Unė kam frikė t’i zbuloj ato, pėr shkak tė blasfemisė. Nėse ka Zot, tė lutem mė fal. Kur pėrpiqem t’i ngre mendimet e mia drejt Parajsės ka vetėm njė boshllėk fajėsues qė i bėn mendimet e mia tė kthehen nė thika tė mprehta e tė mė plagosin shpirtin.
    Mė kanė thėnė qė Zoti mė do dhe prapė errėsira, ftohtėsia dhe boshllėku janė aq tė mėdha, saqė asgjė nuk e prek shpirtin tim. A mos kam bėrė gabim qė i jam dorėzuar aq verbėrisht Thirrjes sė Zemrės sė Shenjtė?
    Adresuar Jezusit

Ø Nuk e shpreh dot me fjalė mirėnjohjen qė kam pėr ty, pikėrisht prej mirėsisė tėnde ndaj meje, pėr herė tė parė… ndėr vite. Unė kam filluar ta dua errėsirėn sepse besoj tashmė se ajo ėshtė pjesė e ēdo pjese tė vogėl tė Jezusit, errėsira dhe dhimbja nė tokė. Ti mė ke mėsuar ta pranoj atė si njė pjesė shpirtėrore tė veprės. Sot kam ndier gėzim tė thellė, qė Jezusi s’mund tė kalojė mė nė agoni, por se Ai do ta kalojė atė nėpėrmjet meje.
    Drejtuar Neuner, rreth vitit 1961

Ø Nėse kjo tė sjell lavdi, nėse shpirtrat vijnė para teje, me gėzim unė pranoj gjithēka deri nė fund tė jetės sime.

Jezusit

Tirana Observer

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Arrnubi Lexo Postimin
    Imagjinoni ku ikona e shenjterimit dhe mburrjes se krihsterimit, besimtarja e perkushtuar dhe bamiresia e te vraferve indiane gjendet perballe nje konfuziteti dhe dileme te madhe per besimin e saj.

Nuk tė zinet per te madhe ty. Ti je i frymėzuar prej asaj qe ke mesuar. Ja psh kush te frymėzon ty:

Anas bin Malik tha: “Profeti (Muhamedi) vizitonte tė gjitha gratė e tij me rradhė, gjatė ditės dhe natės, gjithsej njėmbėdhjetė.”. E pyeta Anas, “A ka profeti fuqi pėr kėtė?” Anas u pėrgjigj, “Ne thoshim se profetit i ishte dhėnė fuqia e tridhjetė (burrave). (Sahih Bukhari 1.268, Sahih Bukhari 1.282)

Nuk jam i interesuar tė nėnēmoj dikė. Disaher sjella shkrime tė argumentuar se ajo qe thuhet nga keta tipa tregon mosnjohjen e jetės shpirtrore tė Nėnes Tereze. Ajo qe thuhet nga keta tipa eshte shpifje dhe vetem shprehje e urrejtjes nda njeriut qė i sherbej Zotit. Pra, eshte shpirti i djallit qė i nxitė. Mirpo derisa kėtaa tipa, trushprela, qe nuk njohin vlera, ky postim erdhi si reagim ndaj tyre pėr ti bėrė tė kuptojnė se kemi shenime jo per ndonji njeri qė mbahet vetem si shembull besimi, por kemi mjaft per atė qe dikush e mban si profet dhe prisė tė besimit nė zot.. Ikni more e sherone dhe korigjoni veteveten para se ta vlersoni ni njeri tė madh tė cilin e ka vlersuar vepra e vet nė Zotin dhe nuk do tė shlyhet kurr nga historia shqiptare e botnore, gjithsesi do tė mbetet nė historinė Hyjnore. Ju po vlersoni dikė!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 11-09-2008 mė 06:31
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Ti rre kaurri prizenit pse nuk e shenjteroi papa nen terezen?Pse nuk e shpalli shenjtore?

Skishte pare ndonje vegim satanik ne qiell apo cfare kishte ndodhur?

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Ti rre kaurri prizenit

Vertetė jam "kaurri"! Kur me quan dikush keshtu i gezohna faktit se 500 vite qendrova i pa lekundur. Po po, "kaurr" por jo i prizrenit por i Dukagjinit. E pra bash gjak dhe zemer, fe dhe atdhe me Gjergj Kastriotin Skenderbe. Nip i Lek Dukagjinit. E tungat jeta ti gjaku i turkut. Gjak turki ki, pasojat e turkut nuk janė vetem nė fe, por fatkeqsisht na eshte perzier edhe gjaku. Ai qe ka gjak shqiptari nuk jeton kunder vlerave shqiptare. Ai qe ka gjak shqiptari nuk e quan shqiptarin "kaurr"! Mesiguri te gjithė e dimė se kush na quajti kaurr. E ti je trashigimtari i tijė. Kjo tregohet nė shkrimet tua!!

Hajt tash e lexoe ndonji rresht se si me montue ndoni bomb ne emer te allahit. Alla igb e me marr jetė njerėzizh. Ik more se duhet tė keni turp.

http://www.youtube.com/watch?v=r6Nh3l61mqc
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 11-09-2008 mė 07:26
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Ti rre kaurri prizenit pse nuk e shenjteroi papa nen terezen?Pse nuk e shpalli shenjtore?

Skishte pare ndonje vegim satanik ne qiell apo cfare kishte ndodhur?
    Po mir mor ti! Un nuk e kuptoj pse "ndonjehere iu pelqen aq shume te jeni ne rolin e budallenjve?" Sa vite u bene qe Nene Tereza eshte shenjteruar nga Vatikani? Dhe sa vite ke qe nuk e ka ndez ate televizor? .... Ah po! Te kuptoj nuk ta lejon Kurani.

i/e regjistruar Maska e Windmelody
    Anėtarėsuar
    09-08-2008
    Postime
    33
    Citim Postuar mė parė nga Conquistador Lexo Postimin
    Po mir mor ti! Un nuk e kuptoj pse "ndonjehere iu pelqen aq shume te jeni ne rolin e budallenjve?" Sa vite u bene qe Nene Tereza eshte shenjteruar nga Vatikani? Dhe sa vite ke qe nuk e ka ndez ate televizor? .... Ah po! Te kuptoj nuk ta lejon Kurani.

Para disa vitesh u be lumturimi i nene Terezes dhe jo shenjterimi.Ne mos gabohem qe te shpallet shenjtore duhet te "beje dy mrekulli"..Me sa kam informacion ka ndodhur vetem nje e tille,qe Vatikani e ka pranuar dhe ishte sherimi i nje gruaje (,qe erdhi nga lutjet kushtuar nenes Tereze.??.).Jeni ju qe keni mungese informacioni.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Windmelody : 11-09-2008 mė 12:33

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    7
    Une kam lexuar Testamentin e Nanes Tereze,e cxila edhe per mua eshte nane edhe e imja dhe e mbare njerzimit.Jo vetem e te krishtereve,sepse ajo nuk merrej me te krishtere vetem.
    Ne Indi e dijme mire se cfare feje ka,dhe ajo nuk i dalloj.

Nana Tereze fliste shqipe se bije e shqipitareve ishte edhe keshtu e tha para presidentit te SHBA-se kur u taku.Eshte e vertet se per gjithe shenjtrit fliten e thuhen cdo fjale,por kjo eshte dobesi dhe mekat i jone,qe ne ne xhelozi e bejme sepse te gjithe e deshirojme te jemi te shenjte.

Me qene i Shenjte nuk do me thene me qene vetem prift apo murgeshe-sic ishte Nana jone Tereze,por shenjte d.m.th: me jetu si duhet aty ku na fali Zoti,me qene shembull ne vendin ku jetojme.Per kete edhe une nuk mund ta jetoj nje jete si ajo te shenjte dhe te p[aster dhe njejte eedhe shume te tjere prej nesh dhe per kete per ta ligjesu jeten tone e akuzojme shenjten.

Ka shenjte qe edhe me nje veper te vetme jan shenjtru nga Papa.Ata falen jeten per vllaun-njeri,me kete ata bene nje te mundshme edhe per ne qe ne nuk e dojme kurr me be.

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    nuk duhet te nxitohemi!!
    nuk kemi perse te mohojme "kontributin" e Terezes per shqiprine!!

kjo video ju be pak para vdekjes!!

Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  2. Nena Tereze vleresohet per shpirtin e saj apo per famen e saj?
    Nga fisniku-student nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 20:47
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •