Close
Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 131
    I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    Shko iher aty ke piaca ne Shkoder dhe fol kshu.se per 5min.ta ēajne gojen.
    se pari ti nuk e dine se ku i bie pijaca ne shkoder!!
    se dyti mu ke pijaca ne te djathet eshte ngritur nje nder Xhamite me te bukura ne shqiperi madje dhe ne ballkan!!
    se treti,u tentua shum qe busti i Terezes tuaj,te vendosej ne pijace,apo ne xhabiaj,por me kot,nuk ja arriten qe ta vendosnin!!po e kan vendosur diku ne nje vend te izoluar me sa di une qe nuk e shikon njeri as nje here ne vit!!!

V.O e sa per ata qe ti kercenon se na cajne gojen per pes minuta po folem,shko behu dhe ti me ta po deshe se jau varim zorret per qafe,sic ka treguar dhe koha!!
    kurse katoliket ne shkoder jane te nderuar dhe respektuar,pasi pjesa dermuese e tyre nuk kan qene dakort qe Terezen tuaj ta "karikaturonin" ne shkoder"
    ka shkodra mjaft figura te njohura patriotike qe jane vendosur dhe do vendosen perdite,por per fantazma boshe nuk kemi truell me bllokue kot se koti!!
    per kot kishim statujat e stalinit dhe te enverit,por u hollem kavon ne qafe dhe i rrezuam per mes shkopinjve te gomes dhe plumbave ne 90ten!por ti nuk e di kete sa ne ate kohe ke qen duke i rene maces me luge apo duke ngren pshesha ne tamel i thojm neve!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    Me 26-04-1993 kam takuar ne Tirane Nenen Terezen, me nje mik, ne nje shtepi te motrave se saj, ne rrugen Budi. Une e kuptoja me shume veshtiresi, por miku im, qe vinte nga Prishtina, ka folur shume gjate me te dhe ajo fliste dialektin e saj shume mire. Kur thuhet se ajo nuk fliste shqip, duhet te kuptohet se ajo nuk dinte gjuhen letrare...Per kete arsye edhe ne Oslo, nuk ka pasur nevoje per nje fjalor!?
    Nese kjo eshte shume e rendesishme per te definuar fene e saj te jashtezakonshme!?

D.m.th vizit misionaresh dhe lob i besimit te krishter.
    Me te verrtete ajo vizitonte atdheun e vet, me personin e vet, e njohur ne gjithe boten.
    Naten e 25-04-1993 Shqiptaret qe e kane pare afer Papes Gjon Palit ne shesin Skanderbeut,
    kane qene krenare per kete nder qe jepej nje grues shqiptare te ketij niveli.
    Shqiptaret te pranishem kishim shume shprese dhe ishim shume mirenjohes ndaj Papes e ndaj Nenes Terezes.

Misionare dhe lob i besimit te krishter...
    Fjala "lob" ketu nuk ka vend. Ishte nje besimtare e vertete qe shpallte dashurine e vet per Zotin e vet e per popullin e vet ne nje menyre spontane e natyrore.
    Zoti e saj definohet ne Biblen e saj "Dashuria". Ajo edhe kete nate ka deshmuar perballe nje morie te madhe Shqiptaresh vetem "Dashuri" e ndjenja lidhur me kete fjale.
    Une e kam pare cfare kane bere katoliket nga viti 1991 deri ne vitin 1999, e pse jo deri tani, duke shperndare ndihma me bollek te gjitheve e duke ndertuar shkolla dhe Qendra Formimi profesionale, dhe Qendra me te ndryshme per te ndihmuar ēdo njeri ne nevoje (jo katoliket, jo myslymanet, ēdo njeri).
    Kjo diference me te tjeret ka shkaktuar nje krize ne shume njerez, qe kane filluar edhe te kuptojne ku eshte e verteta. Fjala "lob" u perket me shume te tjereve. Keshtu kuptojne edhe ata Myslymanet qe kane mendjen e syte per te pare cfare ndodh.
    Me falni, nderoni ata Shqiptare qe meritojne nderimin per veprat e tyre.
    Nena Tereze asnjehere foli keq per myslymanet. Pse ne kete teme disa myslymanet (qendrimi i shumices se myslymaneve eshte ne favor te Nenes Terezes) shprehin urretjen ndaj nje grues te tille? Ndaj nje grues shqiptare aq te nderuar ne boten mbare?

Me simpati. crici_01
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga crici_01 : 10-09-2008 mė 07:35

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Feja - dashuria - shtylla jete dhe veprimi i Nėnes Tereze

Nėse dikush pretendon ta paraqetė dyshim mbi jeten dhe besimin e Nėnės Tereze eshte qesharake. Ai qe pervon kėtė vetem sa e tregon budallakin e vet.

Lexoni ketu ne origjinalen e sajė: http://www.time.com/time/world/artic...5415-1,00.html

E kam thėnė edhe ni her nė kėtė temė se, ky artikull eshte i nje viti me pare, saktėsisht :
    "Thursday, Aug. 23, 2007" e tash tė ėshtė kujtuar ty tė fallcifikojsh diēka me pretendime pr tė ulur vlerat e njeriut tė madh. Nėse mundesh apo jo??! Pra origjinali i keti artikulli deshmon se ky tipi ka fallcifikuar!!
    Feja, dashuria si dhe karakteri i njeriut mund tė kuptohet nė vepra.

Ja Feja e Nėnės nė veper:

Vuajtja pa fe dhe dashuri do t'ishte vetėm pėsim, dėshprim, shkatėrrim,asgjėsim. Arkimedi pati thenė: Ma jepni njė pikė tė palėvizshme e unė do ta lėvizi tokėn. Nėna e jonė Tereze e gjeti kėtė pikė tė palėvizshme nė ZOTIN -DASHURINĖ, dhe nė VĖLLAUN - NJERI dhe shi pėr kėtė pati fuqi ta lėvizte mbarė njerėzimin duke prekur zemrat edhe ndėrgjegjet e tė gjithėve. Ajo u bė dhe do tė mbesė pika e madhe orientuese dhe frymėzuese si mund tė duhet dhe shėrbehet Zoti nėpėrmjet njeriut. S'mund tė besosh nė Zotin e mos tė jetosh dhe veprosh pėr njeriun.

Feja e Nėnės nė veper:

Feja e Nėnės Tereze s'ishte ndonjė njohuri apo ide mbi Zotin, Kishėn, njeriun, por ishte jetė, pėrcaktim, fuqi e gjallė dhe zbatuese pėr shėrbim dhe flijim dashurie nė tė mirė tė ēdo njeriu. Ajo vėrtet besoi - jetoi - veproi sipas fjalės sė Jezu Krishtit: "Pėrnjėmend po ju them: nė paqit fe edhe vetėm sa njė kokėrr sinapi e i thoni kėtij mali: "Dil kėndej e shko atje!", do tė kalojė dhe asgjė s'do tė jetė e pamundshme!" (Mt 17, 20 -21).

Feja e Nėnės nė veper:

Me fuqi tė fesė sė krishtere, tė kėtij premtimi kaq madhor tė Jezusit, me fuqi tė dashurisė flijimtare mund tė themi kėshtu: pėr Nėnėn Tereze asgjė s'ishte e pamundshme, ose e pamundshmja pėr tė u bė e mundshme dhe e zbatueshme! A s'ishte mrekulli, vepėr e Zotit nė tė mirė tė mbarė njerėzimit; qė njė vajzė e re shqiptare katolike 18 vjeēare tė shkonte nė Indi, Kalkutė, mbarė botėn dhe tėrė njerėzimin! A s'ėshtė mrekulli qė pėr afro 20 vjet ajo si profesoreshė dhe drejtoreshė e shumė shkollave tė "Motrave tė Loretos", tė bėhet HISTORIA mė e bukur dhe mė tėrheqėse e dashurisė sė krishterė, GJEOGRAFIA e re e Kalkutės, dikur kryeqyteti i mjerimit, sot me Nėnėn Tereze kryeqyteti i mėshirės, dashurisė dhe shėrbimit ndaj Zotit nėpėrmes njeriut vėlla - motėr? A nuk ėshtė mrekulli qė prej vitit 1950 e deri nė kalim nė amshim (1997) tė ketė themeluar pesė rende rregulltare dhe shekullore, tė pėrhapet nė mė sė 120 vende tė botės, tė tejkalojė ēdo kufi kombėtar, fetar, racor, gjinor, ideologjik, politik, kulturor, shoqėror dhe hapėsinor?

Feja e Nėnės nė veper:

Ajo, e Varfėra e botės, Nėna jonė Tereze, t'iu ndihmojė mė sė shumti tė gjithė atyre qė vuajnė nė trup apo nė shpirt. Pėrse dhe si? Me ndriēimin e madh tė fesė dhe me fuqinė e pathyeshme tė dashurisė. Pėr tė feja, besimi, ishte jeta me Zotin, pėr njeriun, nėpėrmjet njeriut, ndėrsa dashuria ishte dhe do tė mbetet rruga, drejtimi, mėnyra, rasti pėr ta njohur, dashur,shėrbyer Zotin nė pėrditshmėri.Risia e Nėnės Tereze ishte kjo: me fuqi tė fesė dhe me dashurinė vepruese ajo dha njė metodologji tė re tė konkretizimit tė fesė nė jetė: zbulimin e Zotit nėpėrmjet njeriut nevojtar, tė mjerė, tė dėbuar dhe tė dėmtuar, qė pėr shumkend s'kishte mė as pamje as dinjitet njerėzor, e jo mė diē mė tepėr.

Feja e Nėnės nė veper:

Ajo iu dha "pėrparėsi" mė tė vegjėlve, mė tė shtypurve, mė tė mjerėve, tė varfėrve ndėr mė tė varfėr, sepse e kuptoi dhe plotėsoi me besnikėri dhe dashuri identifikimine Krishtit me ēdo njeri qė vuan. "Pata uri e mė dhatė tė ha, pata etje e mė dhatė tė pi, isha shtegtar e mė pėrbujtėt, isha i zhveshur e mė veshėt, i sėmurė e erdhėt tė mė shihni, isha nė burg e erdhėt tek unė" (MT 25, 35 - 36). Kėtė Jezu Krisht tė mishėruar ajo e gjeti, i shėrbeu dhe e dashuroi "24 orė nė ditė nė ēdo krijesė njerėzore".

Kjo ėshtė feja e Nėnės tone tė dashur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 10-09-2008 mė 08:16
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Se i teket nje idioti te mbytet ne lume ngren gjithe fshatin kot ta shpetoje.Keshtu edhe puna e hapjes se kesaj teme nga nje idiot xhihado-islamik qe edhe tastieren e ka me shkronja arabe, dhe i dha frymezim idiotave te tjere islamik te marrin krahe per te fluturu
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 10-09-2008 mė 08:22

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    14-04-2008
    Postime
    11
    Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin
    Se i teket nje idioti te mbytet ne lume ngren gjithe fshatin kot ta shpetoje.Keshtu edhe puna e hapjes se kesaj teme nga nje idiot xhihado-islamik qe edhe tastieren e ka me shkronja arabe, dhe i dha frymezim idiotave te tjere islamik te marrin krahe per te fluturu
    Qetsohu ore !!!Kadal,kjo semundje e ka emrin arabopati ka sherim mos u frikso

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    nuk duhet te nxitohemi!!
    nuk kemi perse te mohojme "kontributin" e Terezes per shqiprine!!

http://www.youtube.com/watch?v=rX8pkq8WItk
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BEHARI : 10-09-2008 mė 11:18

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Pse nuk bisedoni si njerez njeher ketu flitet per Nene Terezen ju kceni dhe dilni ne Islam ore flitni per ata si njerez edhe nuk kemi nevoj per ofendime bre jeni njerez pak ma te kulturuar . Per Nene Terezen s kam qa them .
    KOSOVA E MADHE

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    n'shqipni e kan tepru pak si shum me nan terezen si dikur me enver hoxhen, skan lan qender universitare, aeroport, shesh e rrug pa ia vu emrin nan tereza

ani ai monumenti ke aeroporti pa mos me kon rraket gati per sulm.
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

alpha dominant Maska e D@mian
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar mė parė nga BEHARI Lexo Postimin
    te them te drejten kur kam vajtur ne aeroportin e rinasit,jam mahnite nga investimet e bera aty!por kur kam pare ne hyrje te airoportit nje "statuje"fantazem qe me thane se i perket TEREZES mu duk injoranca me e madhe!!!ajo statuje fantazem,me beso krijonte nje trishtim dhe tek femijet adulishente!
    Mua me krijojne trishtim debilet.

Citim Postuar mė parė nga Vista
    Une e di ,qe shqip nuk dinte te fliste Nena Tereze!!
    Eshte permendur shume here, edhe mgjth fatkeqesisht vazhdon te vihet ne diskutim nga njerez te ndryshem. Nene Tereza natyrisht dinte shqip, madje me sa di edhe korrespondencen me familjen e saj ne Tirane (e cila nuk njihjte gjuhe tjeter) e mbante ne shqip. Diku ne forum ekzistojne fotokopje te vjershave te saj ne shqip.

FLUCTUAT NEC MERGITUR

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Vista Lexo Postimin
    Une e di ,qe shqip nuk dinte te fliste Nena Tereze!!

Skeni turp te genjeni!!

Citim Postuar mė parė nga D@mian Lexo Postimin

Nene Tereza natyrisht dinte shqip, madje me sa di edhe korrespondencen me familjen e saj ne Tirane (e cila nuk njihjte gjuhe tjeter) e mbante ne shqip. Diku ne forum ekzistojne fotokopje te vjershave te saj ne shqip.

Nga Nėna Tereze

Porosia e Nėnės

Duaj tė tjerėt, ashtu si Zoti tė donė Ty.
    Mbaje nė mend.
    Puna e dashurisė,ėshtė puna e paqės.
    Zoti u bekoftė!

Njė mollė ndahet nė mes , pėr dashuri
    Njė pjeshkė po ashtu..
    Por njė Atdhe pėr dashuri
    Nuk ndahet nė mes kurrėsesi

Damarėt e gjakut na i pren vėllezėr
    Damarėt e jetės nė fashė mbėshtjell ,kemi mbajtur
    Gjaku tė mos na ik, tė mos na prishet , tė fiket
    Tė mos na bjer.. Nė tokė tė mos biem

Dhe nė gjunjė tė mos biem gjithashtu..
    S'e ndjeva mungesėn tėnde Prishtinė , Tiranė..
    Ē'far ndjeva ishte dhimbje mall..
    Si kemi jetuar kaq gjat? Ėe ndarė... tė ndarė

Thėnie tė Nėnė Terezės

"Atdheu im ėshtė Shqipėria. Unė gjithmon e kam nė zemėr popullin tem shqiptar dhe luti Zotin qė paqa dhe dashnija e tij tė jetė nė zemrat tona nė ēdo familje".

Oslo, 10 dhjetor 1979, me rastin e marjes sė ēmimit Nobel pėr Paqen.

"Me gjak jam shqiptare; me nėnshtetėsi, indiane. Pėrsa i pėrket besimit, jam murgeshė katolike. Sipas thirrjes, i pėrkas botės. Por zemra ime i pėrket plotėsisht Zemrės sė Krishtit".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 10-09-2008 mė 21:11
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  2. Nena Tereze vleresohet per shpirtin e saj apo per famen e saj?
    Nga fisniku-student nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 20:47
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •