Close
Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 131
    Xp Maska e Vista
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Pasi qe Nena Tereza ,po ngaterrohet me qeshtje Nacionalizmi dhe Patriotizmi,ateher dikush qe di me shume rreth Nenes Terezė (qe kam shume rrespekt per shpirtin Human te saj) le te me thotė:

Ku gjendet Varri e Saj ??

A dinte te fliste Shqip??
    dhe
    A e ka vizituar Shqiprin ndojher ,(normal vizit jomissionare)???

Existojn tendeca qe te manipulojn me gjera te tilla ,te ndihshme dhe poashtu te padrejta.
    E Verteta ėshtė e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anė)

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Vista Lexo Postimin
    dhe
    A e ka vizituar Shqiprin ndojher ,(normal vizit jomissionare)???[/B]

Existojn tendeca qe te manipulojn me gjera te tilla ,te ndihshme dhe poashtu te padrejta.
    ooooooooooooooo rot k.ari islamik se po na detyron te prishim gjuhen
    e ka vizituar shqiperine,dhe ka deklaruar qe eshte shqiptare.do referenca?????????????zhduku jevg m.uti arab

ps.dhe jevgjiteve si puna jote i ka ushqy nen TERESA
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Xp Maska e Vista
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    O pis i felliqur? mbylle gojen se po kundermon ?

O rrugaq, nuk ofendova kend,desha pergjigje per keto tri pyetje ,qe i kam te pa kjarta dhe dua qe te beje te ditur se Nena Terez nuk ka lidhje me Herojn shqiptar ,keshtu qe duhet te disatncohemi nga kjo tendenc qe nenqmon Herojt tjer shqiptar ,qe vertet ishin heroj.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    kush esht hero per ty????pedofil muhamedi??????
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Xp Maska e Vista
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Jam Agjerueshem ,keshtu qe nuk ha dhe nuk jap per te ngrene.

Por ti qe nuk agjeron ,vazhdo te hash>>>

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Flitet per testamentin e nenes Tereze. Ky eshte nje perktim nga origjinali. Mund te lexoni edhe disa lutje te saj ne "Komuniteti katolik", tema Lutjet qe devotshmeria....

Testamenti shpirtėrorr i Nėnės Tereze

Fėmijėt e mi shumė tė dashur,Motra,Vėllezėr dhe Etėr,
    Duke qenė kjo letėr kėshtu personale,kam dėshiruar ta shkruaj me dorėn time,po janė shumė gjėra pėr t’i thėnė…Edhe pse nuk ėshtė shkruar nga dora ime,del nga zemra ime!

Krishti dėshiron qė t’ju them prapė-sidomos nė kėtė Javė tė shenjtė-sa dashuri ka Ai pėr secilin prej jush,shumė mė tepėr sesa mund tė imagjinoni.Mė shqetėson mendimi qė disa nga ju ende nuk e keni takuar Krishtin sy mė sy: vetėm ju dhe Krishti. Njėmend, mund tė kalojmė kohėn nė kapelė, po a e keni parė ndonjėherė-me sytė e shpirtit-me ēfarė dashurie Ai ju shikon? Vėrtet,a e keni njohur Krishtin e gjallė, jo nga librat, por duke i bėrė vend nė zemrėn tuaj? A ia keni dėgjuar fjalėt e tij tė dashurisė. Pyeteni hirin tuaj: ka dėshirė tė flakėt t’i pėrkushtohet? Derisa nuk do ta dėgjoni tė thotė:”Kam etje” nė zemrėn e tė varfėrve. Mos e braktisni kurrė kėtė kontakt intim e tė pėrditshėm me Krishtin, jo si ide tė thjeshtė, po si person tė gjallė. Si mund tė kalohet qoftė edhe njė ditė pa e dėgjuar Krishtin duke thėnė:”Kam etj!”…? E pamundur. Shpirti ynė ka nevojė [pėr kėtė] aq sa ka nevojė trupi ynė pėr frymėmarrje. Pėrndryshe, lutja vdes e meditimi bėhet pėrsiatje e thjeshtė. Krishti dėshiron qė secili prej nesh ta dėgjojė, ai ėshtė qė ju flet nė qetėsinė e zemrės. Tė jeni tė kujdesshėm nė gjithė atė qė do ta pengonte kėtėt kontakt personal me Krishtin e gjallė. Djalli do tė pėrpiqet tė shėrbehet me plagėt e jetės, madje me vetė gabimet tuaja pėr t’ju bindur se nuk ėshtė e mundur qė t’ju dojė [Krishti]
    realisht. Kujdes: ky ėshtė njė rrezik pėr ne tė gjithė. Mirėpo,gjėja mė e pikėllueshme ėshtė se kjo ėshtė krejtėsishtė e kundėrt me atė qė Krishti do ta donte dhe gjakon t’ju thotė. Jo vetėm qė ju do, po edhe mė shumė u dėshiron me afsh. Ju i mungoni kur nuk i afroheni. Ai ka etje pėr ju, ju do vazhdimisht, edhe kur nuk ndiheni tė denjė. Kur nuk jeni tė pranueshėm prej tė tjerėve- e ndonjėherė edhe nga vetvetja-ai ėshtė qė pėrherė ju pranon.
    Fėmijėt e mi,nuk duhet tė jeni tjetėr [nga ajo qė jeni nė realitet] pėr arsye se Krishti ju do. Besoni nė mėnyrė tė thjeshtė se jeni tė ēmuar pėr tė. Bartni vuajtjet tuaja te kėmbėt e tij e vetėm hapjani zemrėn tuaj pėr arsye se ju do ashtu si jeni. Pjesėn tjetėr e bėn Ai. Secili prej jush e di,nė vetėdijen e vet,se Krishti e do,po,me kėtė letėr, dua t’u drejtohem zemrave tuaja. Krishti dėshiron t’i lėvizė zemrat tona pėr tė mos e humbur dashurinė tonė tė parė, veēmas nė tė ardhmen, kur do t’ju lė. Ja,pse ju kėrkoj qė ta lexoni kėtė letėr para Sakramentit tė shenjtė, pikėrishtė aty ku u shkrua, pėr arsye se Krishti vetė mund tė flasė secilit prej jush. Pse po ju them kėtė? Letra e Atit tė shenjtė [Papės Gjoni Pali II] rreth”Kam etje”mė ka bėrė pėrshtypje tė tillė qė tė marr mundimin t’ju them ēka kam pėrjetuar unė. Kjo letėr mė ka bėrė tė mundur ta zbuloj edhe mė shumė bukurinė e pėrcaktimit tonė. Sa e madhe ėshtė dashuria e Hyjit pėr ne pėr arsye se e ka zgjedhur shoqatėn tonė [Kongregacionin] pėr ta shuar kėtė etje tė Krishtit-etjen e dashurisė,etjen e shpirtrave-duke na dhėnė njė vend tė veēantė nė Kishėn e vet.
    Dhe, nė tė njejtėn kohė, t’ia kujtojmė botės kėtė etje, qė thuajse po harrohet. I kam shkruar Atit tė shenjtė pėr ta falėnderuar. Letra e Atit tė shenjtė ėshtė njė shenjė e kėsaj”etjeje tė madhe”,qė Krishti e dėshmon pėr ēdo qenje njerėzore. Ėshtė edhe njė shenjė pėr mua, shenjė pėr tė cilėn, ka mbėrritur koha tė flitet qartazi pėr dhuratėn tė bėrė nga Zoti mė 10 shtator: tė shpjegoj ashtu siē mundem- atė qė nėnkupton pėr mua etja e Krishtit. Pėr mua etja e Krishtit ėshtė njė gjė kaq intime, qė deri mė sot, mė ka penguar droja t’ju flas pėr atė qė mė ndodhi mė 10 shtator. Mendova tė imitoj kėtė Shėn Marinė, qė “i ruan tė gjitha kėto gjėra nė zemrėn e saj”. Kjo ka qenė arsyeja qė s’kam folur shumė, sidomos nė publik, pėr “Kam etje”. Megjithatė, letrat dhe udhėzimet e mia e tregojnė pėrherė, duke dėftuar mjetet pėr shuarjen e kėsaj etjeje nėpėrmjet lutjes, intimitet me Krishtin dhe nderimin e kushteve tona, sidomos tė katėrtin [kusht]. Pėr mua ėshtė shumė e qartė se gjithēka nė Misionaret e Dashurisė, kanė si objekt shuarjen e etjes sė Krishtit. Fjalėt e tij, tė shkruara nė murin e secilės kapelė tė Misionareve tė Dashurisė [nė vijim shkurtD], tė thėna pėr ju,nuk i pėrkasin tė shkuarės,por janė tė gjalla tash e pėrherė. E besoni? Nėse po, dėgjojeni dhe ndjejeni praninė e tij. Lejoni tė bėhet aq intim nė ju sa ėshtė intim nė mua; do tė ishte gėzimi mė i madhė qė do tė mund tė ma dhuroni. Do tė pėrpiqem t’ju ndihmoj ta kuptoni, po ėshtė vetė Krishti i vetmi qė mund t’ju thotė ”Kam etje!”. Dėgjojeni emrin tuaj tė njejtė. E jo vetėm njė herė. Ēdo ditė. Nėse e dėgjoni me zemrėn tuaj, do ta dėgjoni, do ta kuptoni. Pse Krishti thotė “Kam etje”? Cili ėshtė kuptimi. Ėshtė vėshtirė tė shpjegohet me fjalė…Megjithatė, nėse do tė duhej tė pėrkujtoni vetėm njė gjė nga kjo letėr, ėshtė kjo:”Kam etje “ ėshtė njė fjalė shumė mė e thellė sesa Krishti ta kishte thėnė thjeshtė:”Ju dua”. Derisa tė mos e kuptoni nė mėnyrė shumė intime, qė Krishti ka etje pėr ju, do tė jetė e pamundur tė mėsoni atė qė dėshiron tė jetė ai pėr ju; as atė qė ai do qė ju tė jeni pėr tė. Zemra dhe Shpirti i Misionareve tė Dashurisė qėndron krejtėsishtė nė kėtė: Etja e zemrės sė Krishtit ėshtė e fshehur tek tė varfėrit. Ky ėshtė burimi i vetėm i gjithė asaj qė e bėn jetėn e MD. Kjo ju bėn tė ditur, qoftė pėr qėllimet tona e pėr kushtin tonė tė katėrt, qoftė pėr shpirtin e Kongregatės sonė. Shurja e etjes sė Krishtit tė gjallė mes nesh ėshtė e vetjma arsye qė jemi nė kėtė kongregatė dhe i vetmi objekt i saj. Thoni: gjithashtu mund tė pohojmė pėr veten tonė, domethėnė se kjo ėshtė arsye e jonė e vetme tė jetojmė? [Pėr tė ditur,] bėjeni, pra, pyetjen qė vijon: e marrim me mend qė etja e Krishtit nuk ėshtė qėllimi ynė e nuk do tė shkruhet mė nė mur tė kapelės sonė, kjo do tė nėnkuptonte njėrin nga ēfardo ndryshimet nė pėrcaktimin tim nė mardhėnjet e mia me Krishtin dhe nė punėn time? Do tė ndryshonte kjo diēka nė jetėn time? Nuk do tė ndjeja asnjė humbje? Bėjeni me nder kėto pyetje dhe, pėr secilin, ky tė jetė njė test pėr tė zbuluar qė etja e Krishtit ėshtė njė realitet i gjallė [nė jetėn e tij] e jo thjeshtė njė ide e bukur…,”Kam etje”(Gjn 19,28)dhe” e keni bėrė pėr mua”(Mt 25,40): kujtojuni se ėshtė e nevojshme t’i lexoni kėto dy [fjalė], pra mjetin me qėllimin.
    Askush tė mos e ndajė atė qė e ka bashkuar Zoti.
    Mos i nėnēmoni mjetet tona kėshtu konkrete-punėn me tė varfrit, sado e vogėl dhe e pėrvuajtur tė jetė- qė bėjnė nga jeta jonė njė gjė kaq tė bukur nė sytė e Zotit. Janė dhuratat mė tė ēmueshme tė Hyjit pėr Kongregatėn tonė, pėr shkak tė kėsaj pranie tė fshehur, po krejtėsisht afėr Krishtit, ashtu i afėrt ta prekim [me dorė].
    [Vetėm] nė punėn tonė me tė varfrit, qėllimi ynė do tė zhdukej dhe etja e Krishtit do tė kthehej nė fjalė tė pakuptim e tė papėrgjegje. Mirėpo, duke i bashkuar tė dyja, pėrcaktimi ynė i MD do tė mbesė i gjallė dhe real, ashtu siē ka kėrkuar Shėn Maria.
    Tė jeni tė kujdesshėm nė zgjedhjen e predikuesve tė tėrheqjeve [tė prapėsimeve]. Nė fakt, tė gjithė nuk e kuptojnė mire shpirtin tonė. Nga ana tjetėr, qofshin ata tė ditur ose shenjtėr, kjo nuk do tė nėnkuptonte me ēdo kusht qė me tė vėrtet e pėrfillin [e pranojnė] mirė pėrcaktimin tonė. Po ashtu, nėse do tė vini t’ju lus qė tė mos i dėgjoni, ose tė lejoni t’ju bėjnė tė bini nė paqartėsi. Etja e Krishtit ėshtė vatėr, pika e pėrkimit, qėllimi i gjithė asaj qė janė dhe bėjnė MD. Kisha ka vėrtet disa herė:”Hiri ynė ėshtė ta shuajmė etjen e Krishtit, etjen e dashurisė pėr shpirtra, duke punuar pėr shpėtimin dhe shenjtėrimin e mė tė varfėrve ndėr tė varfėr”. Kjo nuk ėshtė asgjė tjetėr, pos kjo. Asgjė tjetėr. Tė bėjmė gjithēka ėshtė nė forcėn tonė pėr tė mbrojtur kėtė dhuratė tė Zotit pėr Kongregatėn tonė.
    Fėmijė tė dashur, tė kini besim nė mua e tė jeni tė kujdesshėm pėr atė qė po ju them tash: vetėm etja e Krishtit, e shoqėruar nga bindja jonė dhe nga kėrkimi ynė si dhe nga pėrgjigja jonė shumė e pėrzemėrt, vetėm kjo etje do ta mbajė gjallė Kongregatėn tonė pasi do t’ju lė [tė ndėrroj jetė]. Nėse kjo do tė pėrbėjė bazėn e jetės suaj, atėherė pėr ju ēdo gjė do tė shkoj mirė. Njė do t’ju lė, por etja e Krishtit nuk do t’ju lė kurrė. Krishtin e etur nė tė varfėr do ta keni pėrherė me ju. Kjo ėshtė arsyeja qė dua qė motrat aktive dhe etėrit aktivė, motrat kontemplative me prifterinjė dhe etėrit tė ndihmohen nė mėnyrė tė ndėrsjellė pėr tė shuar etjen e Krishtit me anėn e mjeteve tė dhuratave tė tyre tė nderuara: duke e mbėshtetur dhe duke e plotėsuar njėri-tjetrin nė mėnyrė qė tė formohet njė familje [unike] rreth qėllimit [tė vetėm] dhe tė kėtij objektivi [unik].
    Keni kujdes tė mos i mbani nė hijen e kėsaj kėrkesė, as koperatorėt, as laikėt eMD, meqė ky pėrcaktim ėshtė dhe i tyre. Ndihmojuni qė ta njohin. Meqenėse detyra e parė e njė prifti ėshtė misteri i predikimit, disa vite mė parė kam kėrkuar nga priftėrinjtė tanė ta fillojnė ta predikojnė kėtė temė:”Kam etje” pėr tė hyrė mė shumė nė dhuratėn e Zotit, qė mė ka bėrė me 10 shtator. Nga se e ndjej qė Krishti e dėshiron shumė kėtė nga ana e tyre, nė tė ardhmen, luteni, pra, Shėn Marinė qė t’ju mbajė tė kujdesshėm pėrballė kėtij aspekti tė rėndėsishėm tė kushtit tė katėrt. Shėn Maria jonė do t’u ndihmojė tė gjithėve qė t’i mbesin besnik meqenėse ishte- me Shėn Gjonin, e jam e sigurt, Maria Magdalenėn-personi i parė qė e dėgjoi kėtė thirrje tė Krishtit:”Kam etje”.
    Duke qėndruar nė Kalvar, njihet intetsiteti dhe thellėsia e kėsaj dėshire tė zjarrtė tė Krishtit pėr ne dhe pėr tė varfrit. Po ne, e dimė kėtė? E ndiejmė sikur ajo? Kėrkoni qė t’ju mėsojė, meqė ju dhe gjithė Kongregata ėshtė e tij. Misioni i saj ėshtė t’ju sjellė qė ta shihni nė fytyrė dashurinė e Zemrės sė Krishtit tė kryqėzuar siē u ndodhi Gjonit dhe Magdalenės.
    Sė pari, Shėn Maria mė kėrkoi mua, tash jam unė, qė nė emėr tė saj, ju kėrkoj, ju lus:”Dėgjojeni etjen e Krishtit”. Kjo tė jetė pėr secilin prej jush ajo qė Ati i shenjtė [Papa Gjon Pali II ] e thotė nė letrėn e tij: njė fjalė e jetės.
    Si t’i afroheni etjes sė krishtit? Vetėm njė fshehtėsi: sa mė shumė t’i afroheni Krishtit, aq mė mirė do ta njihni etjen e tij. ”Pendohuni e besoni [nė Ungjillin]”, thotė Krishti. Pėr ēka duhet tė pendohemi? Pėr indiferencėn tonė, pėr ashpėrsinė tonė nė zemėr. E nė ēka duhet tė besohet? Se Krishti ka etje, nga tash, pėr zemrėn tuaj e pėr tė varfrit. Ai qė i njeh dobėsit tuaja, megjithatė dėshiron dashurinė tuaj: do thjeshtė qė t’ia lini njė mundėsi qė t’ju dojė [dashurojė]. Ėshtė Mėsuesi i kohės. Sa herė qė i afrohemi atij, na bashkon me Shėn Marinė, me Shėn Gjonin, me Maria Magdalenėn.
    Dėgjojeni. Degjojeni duke shqiptuar vetė emrin tuaj.
    Bėni ashtu qė gėzimi im dhe i juaj tė jenė tė plotė.

Tė lutemi.
    Zoti ju bekoftė
    Nėna Tereze

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Jo nje krize besimi, por nje besim te madh. Nena Tereze me te vertete ia kushtoi vetveten krejt Zotit te saj, edhe ne momentet me te veshtira te jetes se saj si rezulton nga testamenti i saj.

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    Citim Postuar mė parė nga Vista Lexo Postimin
    Pasi qe Nena Tereza ,po ngaterrohet me qeshtje Nacionalizmi dhe Patriotizmi,ateher dikush qe di me shume rreth Nenes Terezė (qe kam shume rrespekt per shpirtin Human te saj) le te me thotė:

Ku gjendet Varri e Saj ??

A dinte te fliste Shqip??
    dhe
    A e ka vizituar Shqiprin ndojher ,(normal vizit jomissionare)???

Varri i saj gjendet ne Kalkuta, ku edhe vdiq me 5 shtator 1997.
    Ajo e dinte Ship dhe e skhruante ate. Kam ne tavoline time dy fragmenta te shruar mke duart e saj qe kopjoj:

1) Per kah gjaku jam shqiptare,
    per kah nenshtetesia indiane,
    Jam rregulltare katolike.
    Per kah thirrja, i perkas botes se tere.
    Ne zemer i perkas krejtesisht Zemres se Krishtit.

2) Oslo, 10-12- 79.
    Une gjithmon e kam ne zemer popullin tem Shqiptar.
    Shum luti Zotin qi Paqja e tij te vijn ne zemrat tona,
    ne gjitha familjet tona, ne gjith boten.
    Lutuu shum per fukarat e mij dhe per mua dhe motrat e mja.
    Une lutem per juve.
    M. Teresa Bojaxhiu

Erdhi shpeshehere ne Shqiperi, ku ka derguar edhe motrat e saj qe ne vitin 1991-92: dy komunitet ne Tirane, 1 ne Durres, 1 ne Elbasan, 1 ne Shkoder, 1 ne Shala, 1 ne Korēe e ne Bushati(?).

Ishte e pranishme kur disa besimtare katolike kane hapur e kane hyre per here te pare ne kishen e Zemres se Krishtit ne Tirane e kur papa Gjon Pali vizitoi Shqiperine me 25-04-1993.

Me simpati: crici_01
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga crici_01 : 05-09-2008 mė 09:30

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    Citim Postuar mė parė nga artful dodger Lexo Postimin
    "In 1991, Mother Teresa returned for the first time to her homeland and opened a Missionaries of Charity Brothers home in Tirana, Albania."

"Me 1991, Nene Tereza u kthye per here te pare ne atdheun e vete dhe hapi shtepine Misionaret e Vellezerve Bamires ne Tirane, Shqiperi."

dmth me pare nu vinte dot ngaqe shqiperia ka qen vend komunist.
    Ne Tirane kane jetuar e vdiqen nena dhe nje moter e Nenes Tereze.
    Nje shoqia e motres pas ēlirimit nga komunizmit ka deklaruar se ato ia kishin shkruar shume letra nenes Terezes edhe per te kerkuar ndihme dhe qe ishin shume te shqetesuar sepse asnjehere nuk moren nje pergjigje, edhe kur motra e lajmeroi se nena e saj ishte ne gjendje shume e rende.
    Por ishin vitet ne te cilet ajo u be e famshme dhe ne Shqiperi situata ishte shume e rende per besimtare dhe kur ajo u ftua te Kombet e bashkuara, delegacioni shqiptare e vetmja nuk mori pjese.
    Kur ajo shkoi ne Tirane per here te pare, kam degjuar, ajo vizitoi gruen e Henverit e se bashku varrin e tij, ku edhe ajo u lut per te.

Me simpati: crici_01

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Ėshtė shumė e vėshtirė ta ndjekė argumentet e kėsaj teme.
    Me parė, tema e ka hapur njė mysliman qė nuk kupton asgjė pėr fenė katolike. Kėrkoj faljen pėr sinqeritetin tim e kėtu argumenti i fesė ėshtė shumė e rėndėsishėm, sepse tėrė jeta e Nėnės Tereze nė ēdo aspekt dhe aftėsi e personit tė saj kaloi nėn ndikimin e fesė duke ia nėnshtruar krejt veteveten Krishtit.
    Disa e ndajnė nė Nėnėn Tereze aspektin e humanizmit tė saj dhe aspektin e fesė sė saj. Kjo pėr njė katolik, qė me tė vėrtetė beson, e pra pėr Nėnėn Tereze, nuk ėshtė e mundshme. Njė besimtar katolik, e pra edhe nėna Tereza, janė persona dhe pėr kėtė bėjnė eksperincėn e njė uniteti tė jashtėzakonshėm nė pernonin e tyre: nuk ka ndarje.
    Njė gjė tjetėr, sepse kėtu flitet pėr shenjtėrinė apo pėr jo shenjtėrinė e saj, disa i ngatėrrojnė shenjtėrinė dhe njė farė pamundėsinė pėr tė mėkatuar. Tė gjithė besimtarė katolikė e dinė mirė qė janė mėkatarė dhe do tė jenė mėkatarė deri nė momentin e vdekjes e pėr kėtė arsye me shumė devoshmėri kėrkojnė sakramentet e fundit. Sa mė shumė kjo ndodh pėr ata persona qė Kisha konsideron Shenjtėr mė tė mėdhenj.
    Kėtė nuk e shkruaj pėr tė ruajtur nderin e Nėnės Tereze. Ajo nuk ka nevojė pėr kėtė, por pėr njė lloj dashuri ndaj tė vėrtetės. Edhe kryetari i parė tė kishės, Shėn Pjetri, nuk ka qenė i pafajshėm.Edhe pas thirrjes sė tij nga ana e Zotit, nuk u lirua nga mundėsia qė tė mėkatojė. Vetėm qė nuk ka humbur bindjen e tij pėr dashurinė dhe mėshirėn e Zotit e pėr tėrė jetėn e tij ai ka qarė mėkatėt e veta.
    Fenomenėt pėr tė cilėt Nėna Tereze ka shkruar nė letrat e saj e qė mund ta gjeni nė kėtė temė nė njė postim tė Mjeksia-s, shumė tė njohur nė mistikėn katolike ( edhe nė besime tė tjera) e kanė njė funksion”pastrimi” dhe “pėrforcimi” tė Shpirtit qė e arrin pėrsosėmėrinė e besnikėrisė dhe tė besimit, duke e vazhduar misionin e marrė heroikisht edhe me kėto prova tė rėnda. Lista mund tė jetė e gjatė, mjafton qė tė pėrmendim Shėn Franin nga Asizi, Shėn Gjonin e Kryqit, Shenjtė Terezen e Avilės, Shenjtė Katarinen nga Siena…
    Ato ndjenja nuk janė fare njė provė e mosbesimit tė saj.
    Besnikėria e dashuria e saj ndaj Krishtit dhe e misionit tė saj, edhe me kėto prova, qė janė shumė tė dhemshme, dėshmon pėr njė besim gjithmonė nė ecje drejtė pėrsosėmėrisė tė besimit.
    Konsideroj nėnėn Terezė njė dhuratė tė madhe pėr Shqipėrinė, pėr Shqiptarėt e vėrtetė, dhe pikėrisht pėr Kishėn.

Torrkerry

Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  2. Nena Tereze vleresohet per shpirtin e saj apo per famen e saj?
    Nga fisniku-student nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 20:47
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •