Close
Faqja 9 prej 14 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 131
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Ju propozoj te lexoni kete Liber nga autorja Aroup chatterjee dhe te mesoni me shume ,rreth Nenes Terezė nga kendveshtrimi kritik>>

"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Citim Postuar mė parė nga Vista Lexo Postimin
    desha pergjigje per keto tri pyetje ,qe i kam te pa kjarta dhe dua qe te beje te ditur se Nena Terez nuk ka lidhje me Herojn shqiptar ,keshtu qe duhet te disatncohemi nga kjo tendenc qe nenqmon Herojt tjer shqiptar ,qe vertet ishin heroj.
    Nuk jane vetem heronjte ata njerez qe kane ekskluzivitetin e respektit. Ne duhet te jemi krenar per nje person qe ka te njejten kombesi me ne dhe qe e respekton e gjithe Bota. Nene Tereza, sa per dijenine tende nuk u lejua te vinte ne Shqiperi per nje kohe te gjate, nga vete regjimi komunist pra nga disa nga bashkeatdhetaret e saj, qe mesa duket jane njerez si puna jote. Pra nuk eshte puna se ajo nuk deshte por nuk kishte mundesi. Pas renies se regjimit ajo ishte ne nje moshe te thyer dhe magjithate ia doli mbane te vizitonte te pakten per here te fundit token ku ajo lindi por qe kurre nuk e respektoi siē duhet, dhe ku edhe pas vdekjes nuk po e respekton siē duhet.
    Kisha edhe nje pyetje, na thuaj disa nga keta heronjte e nenēmuar.

Xp Maska e Vista
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Citim Postuar mė parė nga Conquistador Lexo Postimin
    Kisha edhe nje pyetje, na thuaj disa nga keta heronjte e nenēmuar.
    Qeshtjen e Heronjeve te nenqmuar ,e ceka ,per shkak se nje mase e konsiderueshme e shqiptareve ,sidomos ata qe terhiqen nga besimi i krishter,tentojn dhe kan tendeca qe rendesia e saj per kombin shqiptar te barazohet me e horonje tjere te deshmuar ,siq ishin : Adem Jashari ,Skenderbeu,Ismajl Qemajli,Is Boletini e shume te tjere ,qe i dhanė te gjitha per kombin shqiptar,deri tek jeta e tyre.

Tash disa mundohen qe besa edhe ta perulin njerin nder keta heronje ,ndersa ta ngrisin mbi ta Nenen Terezė. Ky eshte nje absurditet qe vetem nga falsifikator te historis mund te pritet.

Per mua Nena Tereze eshte nje figure nderkombetare e njohur,bemirese ndaj botes se te varferve,e cila per tu terhoqur nga nominimi per tu bere nje heroine shqiptare,ia pamundesojne keto fakte qe ceka me heret : Varri e Saj ishte ne Kalkuta,eshte varrosur me deshire te saj ne kalkuta,dhe jo ne shqipri.

Nuk dinte te fliste Shqip.
    dhe
    Nuk e ka vizituar Shqiprin ndojher ,edhe kur ishte nevizit ishte per interes te vatikanit(sepse ishte vizit misionare),sepse bashk me Papen ne vitet 90_ta ,erdhen me mijera organizata misionaresh te krishtere dhe u vendosen ne shqipri d.m.th vizita e saj ishte nje lobim i krishter tek populli shqiptar ne at kohe.

besoj se isha i kjart ne pakenaqesin time ,ndaj kesaj tendence te nje mase te caktuar personash per tentim per barazim kontributesh ndermjet heronjesh me Nenen Tereze.
    E Verteta ėshtė e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anė)

Xp Maska e Vista
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Citim Postuar mė parė nga crici_01 Lexo Postimin
    Varri i saj gjendet ne Kalkuta, ku edhe vdiq me 5 shtator 1997.
    Ajo e dinte Ship dhe e skhruante ate. Kam ne tavoline time dy fragmenta te shruar mke duart e saj qe kopjoj:

Me simpati: crici_01
    Une e di ,qe shqip nuk dinte te fliste Nena Tereze!!
    1) Per kah gjaku jam shqiptare,
    per kah nenshtetesia indiane,
    Jam rregulltare katolike.
    Per kah thirrja, i perkas botes se tere.
    Ne zemer i perkas krejtesisht Zemres se Krishtit.

2) Oslo, 10-12- 79.
    Une gjithmon e kam ne zemer popullin tem Shqiptar.
    Shum luti Zotin qi Paqja e tij te vijn ne zemrat tona,
    ne gjitha familjet tona, ne gjith boten.
    Lutuu shum per fukarat e mij dhe per mua dhe motrat e mja.
    Une lutem per juve.
    Edhe ateher ,ka pasur fjalor ,per te perkthyer gjuhet tjera ne shqip !!
    M. Teresa Bojaxhiu

Erdhi shpeshehere ne Shqiperi, ku ka derguar edhe motrat e saj qe ne vitin 1991-92: dy komunitet ne Tirane, 1 ne Durres, 1 ne Elbasan, 1 ne Shkoder, 1 ne Shala, 1 ne Korēe e ne Bushati(?).

Ishte e pranishme kur disa besimtare katolike kane hapur e kane hyre per here te pare ne kishen e Zemres se Krishtit ne Tirane e kur papa Gjon Pali vizitoi Shqiperine me 25-04-1993.
    D.m.th vizit misionaresh dhe lob i besimit te krishter.
    E Verteta ėshtė e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anė)

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar mė parė nga extreme Lexo Postimin
    e peresis edhe nje her pyetjen time . Deri kur do te mesoheni ta respektoni krijesen njerzore ne baz te veprave dhe jo ne baz te besimit , sikur te kishte dashur Zoti te gjith do ishim ose musliman ose krishter ose asi ose asi por eshte keshtu sic eshte prandaj thrisni mendjes mos urreni askend pse ka tjeter besim urreni te gjith ata qe bejn vepra te kqija pa mar parasyh besimin dhe duani te gjith ata qe bejn vepra te mira pa mar parasysh besimin .
    Keshtu na meson bibla qe nese njeriu ka vepra por ska besim eshte si puna e paganit,politeistit, ateizmit.Gjeja me kryesore eshte te njohesh Zotin dhe jo vetem kaq por te deklarosh se Ai eshte nje i vetem ne te kundert perfundon ne ferr.

‎28 Ne, pra, konkludojmė se njeriu ėshtė i shfajėsuar nėpėrmjet besimit pa veprat e ligjit.‎(romaket 3)

‎10 Dhe tė gjithė ata qė themelohen mbi veprat e ligjit janė nėn mallkim, sepse ėshtė shkruar: "I mallkuar ėshtė ‎kushdo qė nuk qėndron nė tė gjitha ato qė shkruhen nė librin e ligjit pėr t'i praktikuar".

‎11 Sepse me anė tė ligjit askush nuk shfajėsohet pėrpara Perėndisė, sepse: "I drejti do tė rrojė me anė tė ‎besimit".(Galatesve 3)

‎18 Po dikush do tė thotė: "Ti ke besimin, dhe unė kam veprat"; mė trego besimin tėnd pa veprat e tua dhe unė ‎do tė tė tregoj besimin tim me veprat e mia.

‎19 Ti beson se ka vetėm njė Perėndi. Mirė bėn; edhe demonėt besojnė dhe dridhen.

‎20 Po, a dėshiron tė kuptosh, o njeri i kotė, se besimi pa vepra ėshtė i vdekur?

‎21 Abrahami, ati ynė, a nuk u shfajėsua me anė tė veprave, kur e ofroi birin e vet, ...., mbi altar?

‎22 Ti e sheh se besimi vepronte bashkė me veprat e tij, dhe se, nėpėrmjet veprave, besimi u pėrsos.
    (Jakobi 2)

Unė i di veprat e tua; ti ke emrin se jeton, por je i vdekur.‎(Zbulesa 3/1)‎
    Sa budalla eshte "Odisea"

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    te them te drejten kur kam vajtur ne aeroportin e rinasit,jam mahnite nga investimet e bera aty!por kur kam pare ne hyrje te airoportit nje "statuje"fantazem qe me thane se i perket TEREZES mu duk injoranca me e madhe!!!ajo statuje fantazem,me beso krijonte nje trishtim dhe tek femijet adulishente!
    o zot sa bukur do ishte qe ne vendin e asaj statuje fantazem te ishte ngritur busti i heroit kombetar Skender Beut,Ismail Qemalit,apo Adem jasharit ku egjith bota e di dhe e vlerson kontributin e tyre!
    po cfare beri Tereza per shqiprine dhe shqiptaret??asgje!!e po qe puna per kontributin e saja ne klerin katolik,per kishen ka bere!prandaj respektin duhet qe te ja beje kleri katolik brenda kulteve fetare te tyre,
    lere pash besen,se lame na mbijne bustet e terezes ne per shqiperi sikur kerpudhat mbas shiut qe nuk kan vlere fare!!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    po pse hidhni balte mbi nje figure te paperseritshme qe e njeh gjithe bota dhe ajo me krenari deklaronte qe ishte shqiptare.

kur do pushoni ju krimba te felliqur islamike.kush eshte i madh per ju?!pedofili i qelbur muhamed.

dhe kjo personazhe e madhe nene TEREZA ushqeu me mijera e mijera muslimane zorethare.

une nuk jam katolik,nuk besoj fare ne zot,por i perulem me respektin me te madh kesaj figure legjendare shqiptare,gruas me te lavdishme qe bota ka njohur ndonjehere.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 10-09-2008 mė 05:50
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga BEHARI Lexo Postimin
    te them te drejten kur kam vajtur ne aeroportin e rinasit,jam mahnite nga investimet e bera aty!por kur kam pare ne hyrje te airoportit nje "statuje"fantazem qe me thane se i perket TEREZES mu duk injoranca me e madhe!!!ajo statuje fantazem,me beso krijonte nje trishtim dhe tek femijet adulishente!
    o zot sa bukur do ishte qe ne vendin e asaj statuje fantazem te ishte ngritur busti i heroit kombetar Skender Beut,Ismail Qemalit,apo Adem jasharit ku egjith bota e di dhe e vlerson kontributin e tyre!
    po cfare beri Tereza per shqiprine dhe shqiptaret??asgje!!e po qe puna per kontributin e saja ne klerin katolik,per kishen ka bere!prandaj respektin duhet qe te ja beje kleri katolik brenda kulteve fetare te tyre,
    lere pash besen,se lame na mbijne bustet e terezes ne per shqiperi sikur kerpudhat mbas shiut qe nuk kan vlere fare!!
    Shko iher aty ke piaca ne Shkoder dhe fol kshu.se per 5min.ta ēajne gojen.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Vista Lexo Postimin
    Une e di ,qe shqip nuk dinte te fliste Nena Tereze!!

.
    o legen te jatin ja quanin Nikoll Bojaxhiu te jemen Drane Bojaxhiu kurse vete ajo quhej Gonxhe Bojaxhiu,dhe shiko cka deklaruar Gonxhe Bojaxhiu.

“ Sono albanese di sangue, indiana di cittadinanza. Per quel che attiene alla mia fede, sono una suora cattolica. Secondo la mia vocazione, appartengo al mondo. Ma per quanto riguarda il mio cuore, appartengo interamente al Cuore di Gesł”

ps.dhe mos folni per heronjte shqiptare ju krimba islamike qe e keni mbush forumin ketu me sherihat dhe muhamed.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 10-09-2008 mė 06:02
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar mė parė nga Arrnubi Lexo Postimin
    Keshtu na meson bibla qe nese njeriu ka vepra por ska besim eshte si puna e paganit,politeistit, ateizmit.Gjeja me kryesore eshte te njohesh Zotin dhe jo vetem kaq por te deklarosh se Ai eshte nje i vetem ne te kundert perfundon ne ferr.

‎28 Ne, pra, konkludojmė se njeriu ėshtė i shfajėsuar nėpėrmjet besimit pa veprat e ligjit.‎(romaket 3)

‎10 Dhe tė gjithė ata qė themelohen mbi veprat e ligjit janė nėn mallkim, sepse ėshtė shkruar: "I mallkuar ėshtė ‎kushdo qė nuk qėndron nė tė gjitha ato qė shkruhen nė librin e ligjit pėr t'i praktikuar".

‎11 Sepse me anė tė ligjit askush nuk shfajėsohet pėrpara Perėndisė, sepse: "I drejti do tė rrojė me anė tė ‎besimit".(Galatesve 3)

‎18 Po dikush do tė thotė: "Ti ke besimin, dhe unė kam veprat"; mė trego besimin tėnd pa veprat e tua dhe unė ‎do tė tė tregoj besimin tim me veprat e mia.

‎19 Ti beson se ka vetėm njė Perėndi. Mirė bėn; edhe demonėt besojnė dhe dridhen.

‎20 Po, a dėshiron tė kuptosh, o njeri i kotė, se besimi pa vepra ėshtė i vdekur?

‎21 Abrahami, ati ynė, a nuk u shfajėsua me anė tė veprave, kur e ofroi birin e vet, ...., mbi altar?

‎22 Ti e sheh se besimi vepronte bashkė me veprat e tij, dhe se, nėpėrmjet veprave, besimi u pėrsos.
    (Jakobi 2)

Unė i di veprat e tua; ti ke emrin se jeton, por je i vdekur.‎(Zbulesa 3/1)‎

arnubi neve si qenje nejrzore duhet ta respektojm dhe gjykojm ne baz te veprave njerzore , per besim i mbetet Zotit te gjykoj jo neve
    We are all Aliens

Faqja 9 prej 14 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  2. Nena Tereze vleresohet per shpirtin e saj apo per famen e saj?
    Nga fisniku-student nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 20:47
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •