Lexova ato cfare jane shkruar per Izraelin,e nuk jam absolutisht dakord.
Ne radhe te pare,nuk e kuptoj pse "urreni" nje popull qe neve si shqiptare s'na ka bere asgje,e pastaj dua te them dicka ne baze te atyre qe jane shkruar:
dikush nga ju ka thene qe:ne shkollat e izraelit mund te mesojne vetem izraelite.....nuk eshte absolutisht e vertete,ne izrael ka shume shqiptar(per te mos permendur shtete te tjera) qe studjojne atje,jo vetem uneversitet por edhe neper shkolla te mesme.
pastaj,ju duhet te dini,qe per te vajtur atje,eshte shume here me e lehte se sa te shkosh ne vendet fqinje tonat,sic jane italia,greqia etj...
harrut ju se c'ju eshte dashur per te marre nje vize ne ambasade ne shqiperi, se sa tortura kaloni cdo vit per te marre lejen e qendrimit per te jetuar...e per te marre pashaporten as qe behet fjale...sepse nese doni te merrni pashaporte psh italjane duhet te hiqni dore nga nenshtetesia shqiptare...ndersa atje jo,nuk eshte absolutisht e nevojshme!
Une nuk dua ti hy anes fetare,per ate mendoj se eshte folur shume...jam plotesisht dakord qe eshte shteti i "preferuar" i Zotit,ne jerusalem ndodhet edhe nje vend i shenjte qe quhet "muri i loteve",ku njerez nga te gjitha anet e botes shkojne e luten...nje motiv eshte apo jo?
Nje verejtje kisha per ateistin...ti ne keto lloj forumi nuk duhet te marresh fare pjese,perderisa nuk beson as ne Zot,e e krahason me ca "kafshe"....te te them te rregullosh menyren tende te te shprehurit,sepse per nje besimtare ne Zot,sic jame une,eshte nje ofendim!
Nuk kam kohe te shkruaj me teper,por une personalisht jam me origjine izraelite vete,e i di shume mire se sa te vuajtur jane ato,e historite qe kane kaluar ato...mirepres pyetje e kritika!
Krijoni Kontakt