MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA
Edhe pse nuk te njof personalisht jane ndjenjat qe i njof mjaft mire, ndaj edhe mora guximin te shkruaj.
Nuk duhet ta kerkosh gabimin tek vetja, e aq me pak te te tjeret qe te rrethojne.
Largimi/vdekja i nje njeriu qe e don pamase do te thote vetem qe ate me nuk do ta shohesh te gjalle.
E qka eshte ky fakt ne krahasim me faktin se ne e deshem ate njeri sa ishte gjalle, e qka dmth ajo qe nuk e sheh me, kur ke dashurine dhe kujtimet me te embela me ta, te cilat mund ti shijosh sa her te duash dhe kudo qe te jesh.
- E vetme po, por jane vetem tuat,
Paramendoje sikur njerezit per te cilet vuan dhe qe i deshe aq fort te ishin gjalle e ti te ishe diku larg nga nuk do te mund ti arrije dhe deshira jote per takim te ndrydhte zemren dhe shpirtin.
A nuk eshte me lehte tani kur ne e dijme se ata nuk kthehen dhe ne i kemi kujtimet e embela plot dashuri me te cilat nuk eshte e thene te qash sa her i kujton por edhe te shtrihesh me bark duke qeshur derisa i kujton momentet e mrekullushme te kaluara me ta?
- beso e panjohur se kjo qe thashe ben pune per te shikuar perpara dhe per ta dashur edhe me shume jeten, beso sepse edhe vet e kam kerkuar gabimin kur me vdiq nena sa isha i ri por nuk e gjeja askund.
beso qe koha i sheron te gjitha sepse edhe mua me vdiq dikur djali i porsalindur dhe i prisja mengjeset se bashku me te te varret duke kerkuar fajtorin me sy te kuq drejtuar qiellit.
beso se pastaj vdiq edhe gjyshi, dhe prape e beja mengjes me sy hapur duke qare derisa fillova ti kujtoj fjalet qe me kishte thene sa ishte gjalle dhe momentet e bukura qe tani e tutje ishin vetem te miat.
-pastaj vdiqen edhe te tjere qe me rrethonin dhe tani kisha aq shume qaste te bukura per te kujtuar dhe shijuar.
- beso se pastaj ishin keto qastet e bukura te kaluara qe me mesuan si te jem i lumtur me jeten e ardhme, dhe shpresoj qe e njejten do ta bejne edhe me ty.
me shprese se lotet do te thahen se shpejti.
Ju lexova ju kuptoj plotesisht por beso qe jam mundua po mundohem por nuk ja dal!Megjithate vuajtjet i shprehu vetem me shkrime kurse ne realitet jam tip shum i afert i hareshem rrall ndodhe qe te me rrjedh ndoj pike loti,e sidomos me njerezit qe me rrethojn perveq pervjetoreve kurr nuk i trazoj.E dij qe asgje nuk mund te kthehet prapa por ATU NGELA EDHE UNE!
Flm. per keshillat jan te mireseardhura!Respekt!
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Nė shenjė dhembjeje pėr dritat e syve tu, e tė cilat edhe unė i ndjejė i thura kėto vargje.
TĖ PANJOHURĖS
(Akrostik)
E luhata botėn, botėn e tė gjallėve
Pėr tė aritur tek bota e tė vdekurve
Aty ku takohen e mira dhe e keqja
Njėsoj maten nė peshore tek i Madhi Zot
O njeri, pėrkulu dhe bėnė lutje pėr shpirt
Humnerėn apo xhenetin pėr ta gjetur
Ura si tehu i shpatės le tė duket si lule e shtruar
Ranishtė deti le tė shndėrrohet
Andej, kah shkeli kėmba e saj e lehtė...
Plotė me lot mu mbushėn sytė
ĖĖĖĖ... qajta me zė pėr engjėllushen
Rapsodi emri i saj le tė mbetet pėr ty...
Teptisur me dashurinė prindėrore
Ylberi ngjyrat pėr tė le ti shpėrndajė...
Me respekt
xheladin hamza
25. 08. 2008.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xheladin : 25-08-2008 mė 10:21
Sh-um e shterngova veteten
U-ula tek varri yt
M-Ora forc te madhe
F-are nuk laga syt!
A-spak nuk e kisha te leht
L-otin per ta ndal
E-shterngova veten
M-os te ndihem e gjalle
I-shte veshtir moj bije
N-ena mos te lotoj
D-oren e zgjata mbi varr
E-rdha te te vizitoj
R-end me rend varrezat
I-bera vizit
T-e Babushi u ndala shum isha merzit
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Hyra vetėm sa t'Ju pėrshėndesė Juve dhe mikun tim Xheladin Hamza, mbase akrostikun e tij e kam lexuar para se ta postoj e tani e lexova edhe poezinė - falenderimin e Juaj tė cilėt u "binjakėzuan" pėr mrekulli, meqenėse dhimbjet u ngjitėn si Binjakėt Siamez.
Pėrshėndetje tė sinqerta - ta dini, unė sė pari jam letrar i fėmijėve e pasta...
Agim METBALA
[/B][/COLOR]
TY VOGĖLUSHJA IME
Kur tė bėhem vetėm kėnga
E erėrave tė shkretėtirės
Dhe bėhem vetėm pluhuri i saj
Dhe njė pikė nė kohėn oqeanike
Edhe atėherė do tė tė kujtoj
Veē ty vogėlushja ime...
Mi fale vetėm dy ditė lumturie
Njėrėn pėr kohėn e tanishme
Tjetrėn pėr botėn nė amshim
Qė tė dyja pėr shpirtin tim
Janė pėrjetėsi e tė gjitha kohėrave
Vogėlushja ime...
e panjohura,
Duke e njohur dhembjen tende, duke lexuar postimet e tua plot dhembje, mora guximin te shkruaj kete poezi te cilen ta kushtoj ty dhe vogelushes tende:
ASKUND NUK JE TI!
Tė mbajta nė duar sikur njė kristal
Tė rrita me shumė dashuri,
Tani kur mė duhesh sė tepėrmi
Askund nuk je ti!
Tė mbajta nė prehėr, tė putha nė ballė
Net tė tėra kalova pa gjumė nė sy,
Sot sytė nuk mund ti mbyllė nga dhembja
Askund nuk je ti!
Zgjohem nė mėngjes me sy plot lot
Tė kėrkoj gjithkah nėpėr shtėpi,
Vetėm zėrin tėnd tė tretur e dėgjoj