une mendoj se mjekrra nuk eshte obligim. shikoni rreth e rreth botes, ka me miliona musliman qe nuk kane mjekerr por jane dijetar e teolog te shquar.
Be the change you want to see in the world!
Selamu alejkum
Paqa dhe meshira e allahut fuqiplote,gjithepushtetshem dhe te mirat e tij qofshin me ju vllazen muslimon.Sa i perket asaj qe thuhet se mjekrra a ashte obligim a jo,kjo vertetohet edhe me shume ajete kuranore,mos ti permeni tash por menoj se e dini shumica prej jush.
Po une do ta them nje mendim qe e perkrahin shume muslimon te botes,sidomos ata me te dallumit.Muslimoni i mire duhet ta mohohj cdo gja te qafirave,deri edhe ato te mira materjale,pra paran dhe cdo gja tjeter qe eshte e dal nga dora jomuslimonve-por hoxhallaret tone nuk po e thojne edhe aq t6e verteten.P.sh: kjo eshte e kuptume per shkakun se nuk kemi mundesi ne muslimonet te jetojme eme para,sende,dhe te gjitha ghjerat tjera qe nuk jane te prodhume nga vllaznit muslimon.Per keta ata e thone se bene te hahen edhe gjwerat e qafirave-por keta nuk e thone nga Kur'ani famelarte,por nga gjendja e pamundshme te jetohet si duhet.Sepse duhet te shkojme te ghjithe muslimonet ne vendet tona te shenjta arabe,atje ku na do Allahu me shume.
pyetje retorike!
pse shtron pyetjen kurse e din pergjigjen?
Ai thojn interneti eshte sen qe prish fejen tone,por pse ata muslimanet me te fort e perdorin internetin(haram) per propaganduar terrorizmen?
hypocrisy is omnipresent!
c'mon don't be cruel with him i ngrati,arabet e kan asimilu ket fare djaloshin.
to live and die in my homeland
Pikerisht kur flet per higjenen apo pastertin, Allahu tha ne kur'an: Allahu i do ata qe pendohen dhe ata qe pastrohen shume(duke u larë e duke i pastruar pjeset e trupit dhe gjithe trupin per te qene te paster ne kryerjen e namazit )etj,. ruhen prej puneve te ndyta e te neveritshme... bekare/222
Kur jemi te pastertia nje hadith i derguari i Allahut (a.s) ka thene:
"Dhjetë gjera jane te natyrshme:shkurtimi i mustaqeve, lëshimi i mjekrës, shfrytezimi i misvakut, shperlarja e hundes me ujë, prerje e thonjeve; larja e nyjave, eliminimi i qimeve nën sqetull; te rruarit e qimeve ne vendet e turpit dhe larja pas kryerjes se nevojes".... trasnmeton Muslimi dhe autoret e suneneve.
Ndryshuar për herë të fundit nga sam1r : 22-08-2008 më 18:42
~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~
per sam1r : qa din ruzhdia qa osht shekspiri o kusheri!!!
me pelqeu ky krahasimi i James Blunt me kete njeriun tjeter, interesante
Une jam musliman,fal 5 kohe namaz, agjeroj, lutem, ju shkoj per shtati aq sa mundem rregullave Islame,por mjekerr as qe me shkon mendja te leshoj, ndoshta si ai shembulli i James Blunt po ,por assesi me te madhe
Mendoj se nuk eshte e nevojshme te leshoj, sepse e di qe mjekrra nuk te ben musliman te devotshem!!
pershendetje
Be the change you want to see in the world!
Krijoni Kontakt