Postuar më parë nga
fisniku-student
Po e filloj me kete : "Qfar Di Dhia,se qka eshte Taxhia"
Po e rendis me kete: Po ti marr disa fytyra ne situata spontane ketu ne forum (qe kan fobi ndaj qimes),i bindur jam se do gjej nje moster qe deshmon Terror tek Minjet e mi - Keshtu qe mos i merrni disa foto per te deshmuar Estetike ketu,sepse mundeni edhe ju te jeni edhe me te frikshem edhe pse nuk keni mjekerr (kete mos e harroni)
Po Hyj ne Tem me kete: "Mjekrra ,pa Moral nuk kan te bejne asgje me njera tjetren"
Po Hyj ne Detaje me kete : "Syri nuk mund te jetë ,i vetmi instrument Vrojtues i sakt,i nje Objekti - Shpesh edhe Genjen kur perdoret Epshi"
Tash eshte Koha qe te flitet pak me Logjikë:
A ka dashur ndonjeri prej jush qe te di me shume dhe te pyes vallë Pse Mjekrra ,ku qendron Filozofia e saj?
Islami eshte ne teresi Miresi dhe Urtesi ne Vete,Dhe nje njeri Fatlum dhe qe eshte i Paisur me Meshire Hyjnore ,mund te kuptoj kete Filozofi shume leht ,te tjeret le te kapen per bishti te shejtanit dhe le te nuhasin truket e tij..
Une per Vete kam Kete Mendim rreth Mjekrres (si zakonisht duke perdore Logjik):
Filozofia e Mjekrres:
1. Mund te sherbej si Estetik ,per Mashkullin nese Mirembahet ...
2. Eshte Pikë ndarese nder Gjinish,( bene dallimin me fundamental ndermjet mashkullit dhe Femres)
3. Preventive ndaj Semundjeve Prevezive(Hemoseksualizmi)
4. Ky eshte Mashkull!!!
5. Mjekrra si Mjetë identifikimi ndermjet Muslimaneve
etj....
1. Mund te sherbej si Estetik ,per Mashkullin nese Mirembahet ...
Mjekrra nese mirembahet qdo here,mund te sherbej si Estetike dhe bukuri per nje Mashkull,thjesht ka shume raste qe per shkaqe estetike mabjne mjekerr,si ky rasti i James Blunt ishte me konkreti dhe besa i shume te tjereve,qe per ta paraqet nje Bonus ne pamjen pozitive te tij.
Nje Praktike e mire ,qe kam verejtur tek shume musliman qe e miremabjen mjekrren eshte fakti i Parfumosjes se Mjekrres.
Nga Praktika po flas ,se shume shok kan deshire qe te me pershendesin ,duke u kapur qaf per qafe ,shkaku i eres se mire qe permban ajo mjekerr e parfumosur.
2. Eshte Pikë ndarese nder Gjinish,( bene dallimin me fundamental ndermjet mashkullit dhe Femres)
Eshte Vertetuar Shkencerisht qe e vetmja Pike ne trupin e njeriut qe mund te beje Dallimin ndermjet Femres dhe Mashkullit Eshte Mjekrra ,dikush mund te me beje nje pyetje/pergjigje nenqmuese nese Thotë se Kalemi (penisi) eshte ai qe bene dallimin me ideal ndermjet mashkullit dhe femres.
Por Pergjigjeja me ideale eshte se : Njeriu kur del ne foto ,per dokumente zyrtare identifikimi ,vetem fytyra e tij fotografohet ,jo edhe trupi i tij.
Keshtu qe Mashkullit per tu bere nje Femer artificiale i nevoiten vetem disa Make up dhe mjafton qe te nderroj pamjen dhe te behet nje femer artificiale dhe te luaj kete rol(shembull i keni keto transverzitet)
Por nese Nje mashkull mban mjekerr,ai le te shkoj edhe le ta kaloj Ylberin,se badihava e ka ,ndermjet tij dhe nje femre existon nje Ure ndarese ,qe as ne endrra nuk mund te kalohet..
3. Preventive ndaj Semundjeve Prevezive(Hemoseksualizmi)
Mjekrra sherben poashtu si preventive qe ndikon ne shijen e nje Mashkulli,sepse Zakonisht ne raportet Gay apo Homosh,jan dy lloj rolesh Prezente Roli Aktiv dhe Roli Pasiv dhe Nese njeri prej tyre ka mjekerr ai paraqet neveri tek Mashkulli Gay aktiv a pasiv dhe keshtu qe vie deri tek Neveritja e nderjellet dhe ne fund mund te marr fund ky raport patologjik nder mjet keyre dy Horrave.
Eshte i kjart fakti ,se Mjekrra e nje mashkulli ,eshte neveritese ne syrin e nje mashkulli tjeter,mirpo nuk dote thote se Mjekrra paraqet penges edhe tek Femra,perkundrazi praktika ka deshmuar te kunderten,se Femra joshet ndaj mjekrres
4. Ky eshte Mashkull!!!
Nuk mund te themi se Mjekrra deshmon Burreri tek Mashkulli,sepse ka edhe prej tyre qe mbajn Mjekerr,mirpo jan kontraverza dhe njerez labila..
Mirpo nuk mund ta mohojm faktin se Nese nje Njeri mban Mjekerr,ky njeri para syve te te tjereve do paraqitet si njeri me karakter serioz dhe me pamje te nje Burri qe nuk mund te behet shaka me kete..(fundi i fundit kete praktika e ka deshmuar)
5. Mjekrra si Mjetë identifikimi ndermjet Muslimaneve
Une per vete nuk kam mjekerr te madhe (llogaritet te jete 2cm),mirpo nuk mund te me thot dikush qe nuk kam mjekerr,dhe sa here eci rruges ,edhe nese nje njeri qe nuk me njef,ai me pershendet me Selam sepse me mjekerr tek ai identifikohena si musliman,keshtu edhe nag ana ime eshte : Ndoshta nje Njeri qe nuk ka mjekerr mund te jete Dijetare dhe te kaloj per rreth meje ,besa edhe ti kaloj 1 ore me te ne bised ,pa me treguar se eshte Musliman ,une asesi nuk mund ta zbuloj se eshte Musliman,sepse Muslimanet identifikohen ne menyre objektive per pos sjelljeve dhe raporteve edhe me ane te mjekrres (fundi i fundit praktika e deshmon kete)
Po dal me kete: Nje Kritike per Mjekrren:
Ne vendet Evropjane ,existon ne Literaturen psikologjike MjekrroFobia d.m.th ka njerez qe kan fobi ndaj mjekrres dhe shkaktojn vujtje psikologjike tek ai person kur paraqitet nje njeri me mjekerr para tij (ka mundesi ky person te jete i Xhindosur).
Per shkak te ketyre gjerave ,ia vlen qe Mjekrra te mos jete e madhe ,por te shkurtohet deri ne mase.
Kjo Tem eshte sterdiskutuar gjat deri tash ,d.m.th jan dhene gati te gjitha opinionet tona ,keshtu qe per te mos i shkaktuar kokqarje Moderatoreve le te mbyllet ,sepse kjo teme per disa tipa ketu ne forum mund te sherbej si Chat edhe asgje tjeter .
kaloni mire
Krijoni Kontakt