S'qekan n rregull nga trut anej nga Arabia.
S'qekan n rregull nga trut anej nga Arabia.
Si nuk e ku[toni se ai ka vepruar mire e vetmja fe tek All-llahu eshte feja Islame ama fe e pranuar ė
Alienated, nuk mund te thuash qe jane ateistet kafshe, po nuk mund te thuhet as per besimtaret normale, por per ate sauditin qe vret gocen sepse nderroi fe,
ty te duket normale?
Ti je bere baba, sa e do ti femijen, po sikur femija jot neser pasneser te thoje, "o ba une nuk besoj ne zot", ose "besoj ne krishterim", ti do e vrisje ashtu siē parashikon feja? Jo nuk do e beje sepse ti je njeri normal.
Ai sauditi kot sa nuk vrau dhe veten pasi vrau vajzen. Allahu ja shperblefte per ate qe beri.
Ishte nje pergjigje direkte per ate tr@pin qe po pergjitheson gjerat sikur t'ia kete pjelle nena gjithe dynjane.
Une jam tolerant kur vjen puna ke besimet, dhe miqte e mi me te mire jane te krishtere. Zgjedhja per te besuar eshte e cdokujt, dhe une do isha i kenaqur sikur askush askend mos e ndikonte, as per te pranuar e as per te mos pranuar nje besim, sepse cdokush ka logjiken e tij dhe pranon ate qe i pelqen. Per shembull, ne Britani cdo vit konvertohen ne Islam mesatarisht 50,000 britaneze, nderkohe qe ne Kosove deri tani jane konvertuar ne katolike me shume se dy katunde. Shih temat perkatese, dhe do kuptosh se cili eshte qendrimi im sa i perket ceshtjes ne fjale.
Une nuk do e vrisja kurre femijen tim, dhe ne postimin tim nuk dhashe ndonje perkrahje per vrasesin. Shtete te ndryshme kane ligje te ndryshme dhe kane institucionet e tyre te cilat i zgjidhin ceshtjet ne fjale.
Une jam shume i lumtur qe ne Evrope ekziston e drejta per te zgjedhur besimin, dhe ma merr mendja qe ka dhe ne Azi vende ku ekziston kjo e drejte. Por ja per shembull ne Kine nuk ekziston. Mos valle muslimanet i kane fajet. Keshtu do e thoshte Zaratrusja sepse kishte thene qe Enveri ka patur mentalitet islamist prandaj kishte sjelle ateizmin (futja kot).
Liria e besimit duhet te ekzistoje gjithandej, dhe ajo s'duhet cenuar nga askush. Le te merren organizatat per te drejtat e njeriut me ato shtete per t'iu hequr ligjet ne fjale, sepse nuk eshte ne rregull qe nje palaco si puna e ketij Zaratrushes te pergjithesoje gjerat dhe te jape etiketime te tilla.
Koha ėshtė e maskarenjėve
Por atdheu i Shqiptarėve
Krijoni Kontakt