Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 44
    ' Maska e Earta
    Anėtarėsuar
    11-08-2008
    Postime
    336
    Ne asnje menyre!
    **** ** ** ***** ** ***!

-Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anėtarėsuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Citim Postuar mė parė nga Earta Lexo Postimin
    Ne asnje menyre!
    Dhe asgje me teper ?
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

' Maska e Earta
    Anėtarėsuar
    11-08-2008
    Postime
    336
    Citim Postuar mė parė nga sam1r Lexo Postimin
    Dhe asgje me teper ?
    Te -tepertat- t'i kam lon ty : p
    **** ** ** ***** ** ***!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga RaPSouL Lexo Postimin
    Jo, ska pasur ndonjė plan, cdo njeri i vetėdijshėm e din fillimin dhe fundin, dhe gjithė kjo qė don tė dish ti e ka emrin FUND, fundi i gjithckajes, KIAMETI.
    E kishin pyet Nastradin Hoxhen se a din se kur eshte fundi i botes (kiameti), po ju pergjigjet nastradini se e din dhe po ju thote se jane dy kiameta , nje i vogel dhe nje i madh. Kiameti (fundi i botes) i vogel eshte kur jam i uritur me dite te tera ,kurse kiameti i madh eshte kur vdes se nuk e di se ēka behet me mua atehere, kur te vdes veēse jane prane deres se kiametit.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga extreme Lexo Postimin
    ndoshta plani nuk eshte ajo qka predikon feja por pasi qe siq po shihet dhe asgje spo duket lol plani ka lidhje me fen me besimin me plocimin e profecive fetare , pra test test mbi besimin e njeriut une besimin e kisha quajt si diqka hynore pasi qe nepermes besimit arihet cdo gje e edhe plocimi i profetcive p.s nuk ishte e veshtir per shum parashikues te ia qellonin se cfar do te ndodh ne te ardhmen thjesht lexo ca libra fetar analizo ngjarjen ne cfar do besojn njerzit (dhe ce punojn ne at dreitim ) dhe diqka e till do te ndodh .
    nuk e kuptova mire ne teresi se ku doje te dilje, por jam shume dakord me ate pjesen me te zeze nese e kam kuptuar sakte ate qe doje te thoje ti.
    Po ja vlen nje teme me vete se eshte shume e thelle.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga sam1r Lexo Postimin
    Ka dite qe kan filluar tme sillen neper koke ide....te nje natyre te quditshme! Bej shume pyetje qe sjau gjej pergjigjen! Me vijn mendime, qe per se paku 80% te popullsis se botes jane mekate...

Te gjitha fete monoteiste predikojne mesime ne cilat shprehin madheshtine, persosmerine, dhe mbi te gjitha pagabueshmerin e Krijuesit te universit. Pra qdo gje qe ekziston, ekzistuar dhe do te vazhdoj te ekzistoj deri ne diten e gjykimit, eshte krijuar nga Ai, me nje persosmeri te mahnitshme...perderisa, te gjithe jemi rritur me fjalen perfekt ne thojza!

Pyetja ime, e cila me shtyri te hap edhe temen ne fjale, eshte kjo(do i bije shume shkurt, dhe shume shqip):
    Zoti krijoji njeriun qe ta adhuroj Ate, dhe te mahnitet me gjithqka qe Ai ka krijuar(tere universi).
    Njerezit te cilet do ta benin kte(te mrekulloheshin me krijimin perfekt), fatkeqesisht nuk do benin kurr nje zbulim shkencor qe qon ne nje mrekulli te Atij(i dim arsyet - intelektuale dhe teknologjike, si dhe ekonomike), dhe ne anen tjeter, njerezit te cilet arrijne kto gjera(i dime vendet qe zhvilluan dhe perparuan boten), nuk ngopen me spjegimin e krijimit nga Ai!!
    A nuk do te duhej te ishte e kunderta?
    A kemi te bejme ketu me deshtim plani, apo jam i vetmi qe nuk e kuptoj kte pshtjellim?
    Pres pergjigje nga ju, dhe ju njekohesisht bej thirrje qe gjithqka te shkoj mir, pa fyerje te zakonshme nderfetare!

Pershendetje!
    sam1r
    Pershendetje saim1r.
    Teme e mire por pak e veshtire te shpjegohen te gjitha.

Plani i Zotit asnjehere nuk ka deshtuar as qe do te deshtoj.
    Zoti ka me miliarda (ndoshta pa kufi) plane dhe te gjitha planet e tij shkojn simbas planit te tij. Eshte krejt tjeterēka ēka them une apo ndonje fetar tjeter ,neve nuk na shkojn planet gjithmone si kemi deshire dhe si dojm.

Nuk do te duhej te merreshin si argumente se ēka bejn perendimoret apo ata te lindjes me fete e tyre dhe te pergjigjemi ne ate menyre per planet e Zotit.
    Ke te drejte kur thua se nje shumice bejm mekate dhe shumica e fetarve nuk kemi te gjitha pergjigjet.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    nuk e kuptova mire ne teresi se ku doje te dilje, por jam shume dakord me ate pjesen me te zeze nese e kam kuptuar sakte ate qe doje te thoje ti.
    Po ja vlen nje teme me vete se eshte shume e thelle.
    doja te dilja aty se vet besimi i njeriut mund te jet plani i Zotit . shpresoj te me kuptosh pasi qe kam nje lloj veshtirsie ta shpreh ne menyr bukfale ate qka kam ne thellsin e mendjes .
    We are all Aliens

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga extreme Lexo Postimin
    doja te dilja aty se vet besimi i njeriut mund te jet plani i Zotit . shpresoj te me kuptosh pasi qe kam nje lloj veshtirsie ta shpreh ne menyr bukfale ate qka kam ne thellsin e mendjes .
    atehere e paskam marre une gabim,
    po nuk besoj se plani i krijuesit eshte aq banal sa te jete thjesht besimi i njeriut.
    Mos do te thuash dhe ti qe krijuesi na sprovon me besim?

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    krijusit i ka hup udha n'aborr o sam1r

hiqmu tina
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    atehere e paskam marre une gabim,
    po nuk besoj se plani i krijuesit eshte aq banal sa te jete thjesht besimi i njeriut.
    Mos do te thuash dhe ti qe krijuesi na sprovon me besim?

hmm jo nuk besoj ne sporva nga krijuesi ndaj njeriut aq me pak ne teorit fetare ku thuhet se ne ket jet jemi vetem nje sprove , por pasi qe ne lidhje me krijuesin flasin me se shumti fet besoj se besimi eshte nese jo master plani duhet te jet pjes e planit .
    We are all Aliens

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •