Kane mbeshtetje ne Islam
S'kane mbeshtetje ne Islam
Ndoshta pa e verejtur fare logjika po terhjek ne anen e duhur ne kete rast.
Ti thua "Kush me garanton qe ato bomba nuk i ka instalu Amerika". Cka do te thote kjo?
Nisur nga supozimi se Amerika e ben kete, a ke mendu kush ia mundeson te njejten gje? Ose, pse armiqet gjejne fushe-veprim duke u thirre ne "Islam"?
Pergjigjja eshte e thjeshte po veshtire e pranueshme nga njerezit qe mendojne se me kryefortesi dhe me paragjykime i kontribohet dickafit.
Kete ia mundesojme pikerisht ne Muslimanet, duke mos qene te unifikuar.
Pasiqe qenka nje veprim negativ, pse te gjithe Muslimanet nuk e perjashtojne kete dukuri me nje ze?
Tregom, nese te gjithe Muslimanet pavaresisht sektes do te kundershtonin vetevrasjen dhe vrasjen nder-vellazerore, a do te mund te organizonte dikush nje sulm te tille ne emer te Islamit???
Gabimi me i madh i Muslimaneve te sotit eshte se:
Nė vend se tė na bashkojė Kur'ani, neve na ndajnė Hadithet edhe ate deri nė vrasje!!
Sigurisht qė kanė mbėshtetje nė Kuran; nė konceptin e vdekjes pėr Zotin.
Pėrderisa lartėsohet vdekja pėr zotin dhe pranohet, atėherė hapi tjetėr qė do bėjnė kėta injorantė ėshtė tė hedhin veten nė erė.
Mė sė pari ēėshtja ėshtė psikologjike pastaj vjen dhe zbatimi praktik, njė gjest kanibal, primitiv, shumė i ulėt pėr vlerat dhe njohuritė e njeriut.
Ezekiel 25-17.
o Gostivari masi je ti prej shijave nuk te kam faj une a i din ti ajetet Kuranore qe flasin per mos lutjen e tjeter kujt pos Allahut s.w.t. e shijat i luten varreve ti shpetoj varri, mu sikur krishteret Isėn alejhis selam ata bejn shirk e kete e ka ndalu Kur'ani dhe hadithet, qka ju pengon Wehabozmi sepse thot te mos i adhuroni varret a ? apo qka....
Gostivari_usa:
Shiizmi dhe Islami janė fe tė ndryshme. Divergjenca e Shiizmit nga Islami mund tė pėrmblidhet nga librat tė cilat tė cilat ata i konsiderojnė si mė autentiket, si dhe thėniet e dijetarėve mė tė respektuar tė tyre.Kush te ka rejt ty qe shijat jane qafira?!!! Me fal qe shprehem keshtu por qafir je ti qe i quan muslimanet tjere qafira vetem e vetem se nuk besojne ashtu sic beson ti!
Besimi i shijave bazohet ne hadithe te cilat ti i beson , por kur vjen puna te shijati quan qafira!
Shiizmi bazat i ka tek hadithi qe thot se profeti ka lene per ne librin e Allahut dhe familjen e tij!!!
Pse i quan qafira kur keta njerez besojne hadithet sikur ti ?!!!
Imam esh-Shafii: Nė njė rast Imam Shafiu tha nė lidhje me Shiajt, Nuk kam parė nė mesin e heretikėve njerėz mė tė famshėm pėr gėnjeshtra se Shiajt Rafidhi. Dhe nė njė tjetėr rast ai tha: Transmetoni dituri prej ēdonjėrit qė e takoni pėrveē prej Shiajve rafidhi, sepse ata shpikun hadithe dhe i adoptojnė ato si pjesė tė fesė sė tyre. (Minhexh es-Sune en-Nebeuije) (Disa Shia nė kohėn e Alid Imam Zejd ibn Ali kėrkuan qė ai tė bėjė njė deklaratė tė pafajėsisė (teberre) prej ēdonjėrit qė spajtohet me tė drejtėn e Aliut qė tė jetė Imam. Kur Zejdi refuzoi, ata e refuzuan atė, dhe u bėn tė njohur si rafidha apo refuzuesit. Ata qė pasuan Imam Zejdin u bėn tė njohur si Zejditė, dhe kanė shumė pak dallim nga rryma e pėrgjithshme Islame. Rafidhat evuluan nė sekte tė ndryshme Shiite Imamite, mė e madhja e sė cilave ėshtė Ithna Esheri.)
Imam Ebu Hanife: Ėshtė transmetuar se Imam Ebu Hanife shpesh pėrsėriste thėnien vijuese nė lidhje me Shiajt rafidhi: Kushdo qė dyshon se a janė ata pabesimtarė, ai vetė ka bėrė kufėr.
Imam Malik: Kur nė njė rast Imam Maliku u pyet pėr Shiajt rafidhi, ai tha: Mos u folni atyre as mos transmetoni prej tyre, se vėrtet, ata janė gėnjeshtarė. Gjatė njėres prej orėve tė mėsimit tė Imam Malikut, qe pėrmendur se Shiajt rafidhi i mallkojnė Sahabėt. Imam Maliku lexoi ajetin, Muhamedi ėshtė i dėrguar i Allahut dhe ata qė janė me tė janė tė ashpėr ndaj pabesimtarėve dhe tė butė ndėrmjet veti. Ashtu qė pabesimtarėt tė zemėrohen nė ta. (48:29) Ai pastaj tha, Kushdo qė zemėrohet kur tė pėrmenden Sahabėt ėshtė njėri prej atyre pėr tė cilėt flet ky ajet. (Tefsir el-Kurtubi)
Ibn el-Mubarek: qe transmetuar tė ketė thėnė: Feja pėrfitohet nga Ehl el-Hadithi, teologjia skolastike dhe shkarkimet tinėzare nga urdhėresat fetare nga Ehl er-rai (racionalistat) ndėrsa rrenat, nga Shiajt rafidha.
Ebu Zure er-Razi: Ai tha pėr doktrinėn e Shiajve rafidhi e tė mallkuarit sahabėt, Nėse e sheh dikė duke e degraduar ndonjėrin nga Shoqėruesit e Pejgamberit (sallallahu alejhi ue selam) dije se ai ėshtė pabesimtar. Sepse Pejgamberi (sallallahu alejhi ue selam) ishte i vėrtetė, ajo ēka solli ishte e vėrtetė dhe e gjithė ajo qe bartur tek ne pėrmes Sahabėve. Ajo ēka kėta pabesimtarė dojnė ta bėjnė ėshtė tė hedhin dyshim nė besueshmėrinė e transmetuesve tonė me qėllim qė tė zhvlerėsojnė Kuranin dhe Sunetin. Kėshtu, pabesimtarėt janė ata qė mė sė shumti e meritojnė diskreditimin.
Ibn Hazm el-Andalusi: Gjatė periudhės sė sundimit Musliman nė Spanjė, Imam Ebu Muhamed ibn Hazm shpesh debatonte me priftėrinjtė Katolik nė lidhje me tekstin e tyre fetar. Ai solli para tyre dėshmi pėr shtrembėrime tekstuale nė Bibėl dhe humbjen e dorėshkrimit origjinal. Kur ata u pėrgjigjen duke pėrmendur pohimet e Shiajve se Kurani ka qenė shtrembėruar dhe ndryshuar, Ibn Hazm i informoi ata se pohimet e Shiajve nuk janė dėshmi valide, sepse vetė Shiajt skanė qenė Musliman.
Imam El-Alusi: Ai i shpalli shiat rafidhi pabesimtarė pėr shkak tė diskreditimit qė ata i bėnin Sahabėve. Pozita e tij qe bazuar nė vendimin e Imam Malikut dhe dijetarėve tė tjerė. Si pėrgjigje nė thėniet e tyre se janė pasues tė Ehl el-Bejt (Familjes sė Pejgamberit sallallahu alejhi ue selam) El-Alusi tha, Jo, ata nė tė vėrtetė janė pasuesit e djajve dhe Ehl el-Bejt janė tė pafajshėm prej tyre.
Muhamed Rashid Rida: Ky dijetar ishte nė mesin e atyre qė punuan sinqerisht pėr afrimin nė mes shiajve dhe sunive, dhe ata pėr kėtė pretenduan moderim pėr dobinė e tij. Sidoqoftė, nė vlugun mė tė madh tė pėrpjekjeve tė tija, ata e befasuan atė duke i prezentuar atij njė numėr tė librave tė tyre tė cilat ofendonin Islamin. Ai pastaj u pėrgjigj nė njė letėr tė quajtur Es-Sune ue Esh-Shia nė tė cilėn ai vėri nė dukje doktrinat e tyre tė rrejshme dhe praktikat idhujtare.
Dr. Hilali: Meqė jetoi pranė shiajve pėr disa vite, dijetari i famshėm Maroken, Dr. Hilali shkroi njė letėr pėr ta nė tė cilėn ai i shpalli ata pabesimtarė.
Nė mesin e dijetarėve bashkėkohor tė cilėt kanė shfaqur pikėpamje tė ngjashme janė: Shejh Abdul Aziz ibn Baz, Shejh Nasirudin el-Albani, Allame esh-Shankiti, Shejh en-Nesheshibi, Imam Ahmed Emin, dhe Dr. Reshad Selim.
El-Humeidi, mėsuesi i el-Buharit (rahimehullah) ka thėnė, Pasha Allahun, qė unė tė luftoj kundėr atyre qė refuzojnė hadithin e tė Dėrguarit (salllallahu alejhi ue selam) ėshtė mė e dashur pėr mua sesa tė luftoj kundėr njė numri tė njėjtė pabesimtarėsh. (El-Hareui nė Dhem ul-kelam).
..dhe argumente tjera me shlepera pėr rrafidijt.Pra aai i cili nuk u thotė dhe nuk i konsideron rrafidhit qafira vetė ėshtė qafir.
Ti njiher gostivari shko mėso fenė dhe mos pėrziej kėtu sheqerin me krypėn.
Dhe me kėto thėnje tė tua ke dalė kundra muslimanėve dhe bėhesh prej thirsave qė ēonė njerėzit nė zjarrė tė xhehennemit...
..ja edhe nji hadith tė Profetit s.a.u.s :
Pėrshkrimi qė i ka bėrė Profeti (SalAll-llahu Alejhi ve Selem) kėtij grupi:
Transmetohet nga Ibn Abbasi, radij-Allahu anhuma, i cili ka thėnė: Isha me Profetin, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, dhe Aliu ishte me tė. Profeti, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, tha: O Ali! Do tė jetė nė Umetin tim njė popull qė do ti kalojė kufijtė nė dashurinė pėr familjen time. Ata do tė kenė njė emėr ofendues, ata do tė quhen Rafida. Luftoji, sepse ata janė mushrikė." Hasen: Transmetuar nga el-Hejthemi nė Mexhmeuz-Zeuaid (10/22). Shiko Dhilalul-Xhenne fij Takhrijxhis-Sunne (2/462) tė Imam Albanit.
Jaa nime u bo SEN I KOT me diskutu, si te forumi islamik, e le mo te ateistat...:S![]()
~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~
VeteVrasjet i Bejne shiaaT, sepse ata i quajn Muslimanet Sunnit pabesimtare, All-llahu na ruajt.
Kjo eshte e gjitha
Jezusi:
"Unė jam i dėrguar vetėm te delet e humbura tė shtėpisė sė Izraelit."(Mateu15:24)
Atehere kush paska votuar ketu ne kete sondazh 9 here dhe kush po i mbron ata kamikazet pra a ben me dite se une spo marr kurgjo ma.
Ai hoxha i pakistanit te xhamia e kuqe ish vesh vete me rroba te grave e ne anen tjeter ju thoshte studentave fanatika explodohuni shpertheni vritni vllezerit e tyre pakistanez.
Une e di se iranianet e kane perdor kete kamikazllak ne lufte ne vetmbrojtje kunder irakit ne kohe te sadamit. Shume tanke dhe ushtare ja kane vra sadamit ne kete menyre por nuk kane exploduar ne popullsi civile.Kamikazet iranian ne lufte iran irak i kane dhene nje goditje shume te forte sadamit sa qe eshte dasht ti terheq trupat e tij nga irani.
Veē e permenda kete fakt me ju treguar se ēdo vend ēdo shtet mundet me pregadit njerez budall (me jau shperlla trurin) , nuk ka kurgjo trimeri ne keto raste e sidomos nuk ka besim.Edi se Al Qaida mundohet te krenohet me flliqsira sikur kto shperlarje truri per ate po them se ka pas edhe ma para vetvrases , vetbombardues
Per ēeshtje te vetvrasjeve ka pas edhe ne popuj tjere sikur tek japonezet por krejt kto jane budallaki.
Mua me vjen keq qe ka Shqiptar qe pranojn lloj lloj ēmendurie propagande nga lindja e mesme.
Gjithsesi jane te ndaluara ne islam kto fare shperthime kamikazesh sidomos ne popullsi civile as qe diskutohet.
SE KENDUAM "LET IT BE"
Kush je ti te gjykojsh besimin e shijave ?!! A te ka dhene autoritet Allahu te bejsh kete pune ?!! Nese jo !!! Atehere leni ato te besojne sic kane qef ! Nuk do te pergjigjen para teje por para Allahut.
Ti si musliman ke detyre ti tregojsh se per mendimin tend ai beson ne menyre te gabuar, por nuk ke per detyre te etiketojsh dike qafir , munafik etj etj.
Ne momentin kur ti i etiketon tjeter si qafira, besom ta garantoj me koke, para Allahut qafir je be ti !
Ne fe nuk ka dhune, perderisa ai beson ne menyre te qete, ty dem nuk te ben , une nuk e di pse te pengon ty kjo!
Nga ana tjeter 100 here u kam thene se juve nuk i besoni hadithet!!!!
Ju jeni me dy ftyra !!!! Besoni ca hadithe dhe te tjetrat nuk i besoni !!!
Sikur ti kishti besuar hadithet komplet , atehere do te kishit kuptuar se shijat besimin e tyre e bazojne tek hadithi 5920, vellimi qe flet per meritat e sahabeve nga suna e Muslimit! Mos valle nuk e besoni hadithet e Muslimit ?!!!
Dhe e perseris edhe nje here nuk jam SHIA dhe e dini cfar nuk jam as SUNI!!!
Pse e keni te veshtire te kuptoni qe jam vetem MUSLIMAN tamam ashtu sic ka predikuar a.s.Muhamedi !!!
Mos doni valle te me thoni se a.s. Muhamedi ka predikuar sunizmin ose shiizmin ?!!
Keto sekte i kemi krijuar neve!!!
Andaj une jam larg sekteve , jam vetem musliman!
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Krijoni Kontakt